- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
qwertly #49486 üzenetére
De..... Még egyszer mondom (inkább a boltnak üzenem, nem neked
), nem kell windows-al árulni, felteszi aktiválatlanul egy próbaverziót és kész. szabályos, legális, legalább meg tudja mutatni, vagy tesz fel rá linux-ot. Eladáskor meg ha nagyon szeretné formázza, ami ugye 2 perces művelet max. Nah mindegy túllépek rajta, csak így a kedves vásárlókat, nem is tudja meggyőzni maga gép se pl kijelző minősége, gyorsaság stb.
szép napot. -
-
-
-
Peczek
aktív tag
válasz
qwertly #38898 üzenetére
2530p hogyan szedd szét (bár azt már nem írják ugyi, hogy hogyan rakd össze). Ja, ez meg csak screen csere.
Egyébként a 2530p-t elég sz@r szétszedni. Sokkal nehezebb (több kárt csinálhatsz) mint pl. a 6930p-t.
-
-
Kácsa
aktív tag
válasz
qwertly #38775 üzenetére
Esetleg : nx6300 series service manual. Igaz,angolul van.
-
sagit
veterán
válasz
qwertly #33256 üzenetére
Ez toshiba kijelző, nem tudom miért ismeri fel az everest lenovo-nak, akkor neked a 20+7 tűs kábel kell.
DC02000LZ00 PL: ~2200 Ft szállítással (tőlük már vásároltam, korrektek, 3-4 munkanap alatt ideér Angliából a cucc)
Ha webcamos a géped:
DC02000JM00 PL: ~ez is 2200 Ft szállítással (ez is ugyan az a cég)
-
sagit
veterán
válasz
qwertly #33222 üzenetére
Barátnőmnek E4300-at vettem, mindenképpen backlit billentyűzetet akart. Jó kis gép, a legerősebb 2,53 Ghz-es P9500-as cpu-val szerelt verziója van, azt mondjuk elfogadnám a HP-ba. A hűtése hangosabb, a kijelzője nem sokkal szebb szerintem.
A hibához: ez kijelzőkábel, nézd meg milyen kijelző van a gépedbe mielőtt rendeled (aida/everest), mert mint mondtam 4 féle kijelzővel szerelték, és 2 féle kijelzőkábel is van ( 20+7 tűs és 40 tűs)
Illetve az is számít hogy webcamos-e a géped vagy sem.Bluetooth fel van telepítve ? Am 2-3$ egy bt hozzá, ha nagyon nem megy azt is cserélném.
-
sagit
veterán
válasz
qwertly #33203 üzenetére
Először én is caddy-t vettem, és oda ment egy 2,5"-os 500-as WD, már azzal is sokat gyorsult, de azóta az maradt tárhelynek és ugye jött a 128-as SSD. Ha neked elég tárhelynek a gyári vinyó ( nem tudom mekkora van neked, 120 vagy 250 gb? ) akkor mindenképpen a caddybe tennék valami 4k műveletekben jó gyors SSD-t.
Caddyből első körben megvettem ebay-en található legolcsóbbat (~2k), funkcionálisan hibátlan is volt csak nem ment rá az odd-ről a takaró és az egész jó kis gépet gagyivá tette.
Aztán vettem egy utángyártottat amiről azt állította a gyártó hogy passzol a takaró, meg is jött, működött is és passzolt is többé kevésbé, kicsit elállt, és a színe is kicsit más volt a műanyagnak de ez már határeset. (~4400)
De végül vettem egy gyárit, kellett a plusz usb is amit nyújt, és olyan 9k körül volt a swisspartstól ( hivatalos magyar disztribútor,új magyar billt is tőlük vettem 12k körül)
Dell E4200 is a kalapban volt nekem vételkor de ami miatt kiesett az az alaplapra forrasztott ram és a kicsit gyengébb proci, viszont a backlit keybord király lenne a hp-ba. Illetve a Dellhez nem volt ekkora akku mint a 2530p-hez.
Itt egy service manual. Rossz hírem van, nekem is csinálja ezt a kijelzőm. A kábel tört meg, nem nagy cucc cserélni, ott a manual. Én is csak azért nem cseréltem még ki mert teljes kijelző cserém lesz, csak még lusta voltam. Ahogy írtad is szarok a színek, bár a 2530p 4 féle kijelzővel volt szerelve. Nem tudom neked melyik van, nekem a Toshiba.
Kis netes keresgélés után találtam 2 fórumot is ahol 2710p/2730p kijelzőjét teszik be 2530p-be. Már minden alkatrészem meg is van, csak össze kéne rakni. 2 kijelzőkábel kell hozzá ( pontosabban csak 1 ha AUO B121EW09 V2 kijelzővel szerelt géped van) és vagy egy Samsung vagy egy Hydis 2710p/2730p kijelző.
Előbbi S-PVA utóbbi IPS. Én az S-PVA-t vállaltam be, az lesz a kövi héten berakva. Betekintési szögei 80/80/80/80 fok szembe a mostani Toshibám 30/30/10/20 fokos betekintési szögeivel. Kicsit hosszú lett, itt a 2 topik: 1 2
Ha a kijelző kábel cserét eleve szervizre akartad bízni akkor a hűtés pucolást/pasztázást is bízd arra. A manualban láthatod is, full ki kell belezni szegény gépet, alaplapot ki kell kapni, és utána lehet pasztázni.
-
-
NEMO1968
őstag
-
válasz
qwertly #31708 üzenetére
Az nem jó, msata méretű, azt pedig nem kezeli a Te géped!
El kell döntened, hogy hova akarod rakni (a HDD helyére, 1,8'-es méretben, vagy az ODD helyére, egy caddy-ben, 2,5 méretben), és ennek megfelelően keresni:
Samsung 1,8" 128Gb-os SSD
Samsung 840 Basic 2,5" 120GB -
-
-
Chaser
legenda
válasz
qwertly #31444 üzenetére
Szabvány univerzális keret kell bele, ha jól rémlik sata-s. Amiket én árulok azokkal nincs baj, max egy minimális reszelés kellett az egyik rögzítő pontnál hogy át lehessen tenni a DVD előlapját rá. Gyári keret tényleg elég drága bele, az ugy. keretekben meg sok a vacak.
-
-
Répapüré
tag
válasz
qwertly #31064 üzenetére
Szia!
Szerintem itt én értek hozzá a legkevésbé, de ha senki nem válaszol...
Annyit tudok segíteni, hogy talán nem az op. rendszerhez kellene letöltened, hanem a videókártyához tartozó szofveren belül is megpróbálhatsz változtatni a beállításokon.
Igaz, nekem a laptopon nincs ilyen szoftverem, de az asztali gépemen van és vannak fényerőre, színre, stb vonatkozó beállítási lehetőségek. -
albi31
aktív tag
válasz
qwertly #30071 üzenetére
Szia!
Nem tudod máshogy,csak ha leszeded a kijelzőt is,és csak utána tudod a felső részt leszedni,amin a touchpad is van.
Ui.:óvatosan csináld,nem lényeges hogy 5-10 vagy 15perc alatt veszed le a kijelzőt,csak épségben,ne hajlítsd el a tft kábel érintkezőit az alaplapon.
-
albi31
aktív tag
válasz
qwertly #30053 üzenetére
De le tudod szedni a billentyűket,de valószínű hogy a billentyűzet alá folyt,onnan meg nem fogod tudni kimosni,így általában halott dolog,másrészt ha nincs jobb kontakt spray(nem WD40),akkor megteszi a féktisztító spray is,amit majd minden Tesco-ba árulnak,vagy autós boltba.
A touchpadnál esetleg több szerencséd lehet,de ahhoz szét kell szedned teljesen a gépet.
ha kell erről videó,azt is rendelkezésedre tudom bocsájtani,de mindenképp óvatos legyél,és a videón látható módszerrel csináld(mint én)
Sok szerencsét! -
albi31
aktív tag
válasz
qwertly #30051 üzenetére
Alul fogja 2db csavar,ott van mellette a billentyűzet jele,azokat kitekered,majd vissza fordítod,és a billentyű tetején lévő rögzítő pöcköket elhúzod magad felé,vagyis lefele,onnan már ki tudod emelni a billentyűzetet..majd a foglalatból óvatosan hol az egyik hol a másik oldalon emeled a rögzítő műanyagot....és már kint is van a billentyűzet...az már kétséges,hogy sikeresen ki tudod takarítani,főleg ha sokat kapott..én fülpiszkáló és alkohollal vagy alkohol tartalmú ablak mosóval(mármint otthoni ablakra gondolva)pl
lin...a hűtőborda eltávolítása előtt a cooler-t kell,két csavar,majd jöhet a hűtőborda 4 csavarja...sok sikert!
-
válasz
qwertly #27884 üzenetére
Szerintem azok az 1,8"-asok, amiket wwhy linkelt korábban, simán jók bele, de az árukhoz képest a 2,5"-ösök sokkal jobb paraméterekkel bírnak (nem beszélve az aprón található, vadiúj, garis ajánlatokról - OCZ, Samsung).
Pl.
KINGSTON 128GB SATA2 1,8" SSDNow V+180
OCZ 120GB SATA3 2,5" Vertex 3Úgyhogy szvsz sokkal jobban járnál egy 2,5" SSD + HDD-caddy kombinációval (utóbbit is elcsípheted az aprón).
-
wwhy
veterán
válasz
qwertly #27874 üzenetére
Így jár az, akinek csak az ár a fontos
1. a HDD teljesen szabványos 1,8-as microSATA (max. neked derült ki utólag) keress ilyet a boltokban, és cseréld le. De HDD-t nehezen fogsz találni, inkább SSD lesz.
2. a magyar bill-re sajnos nincs alternatíva, nagyritkán az apróban felbukkan egy-egy. Ha kell, ki kell csengetni érte a közel 10e-t. Vagy jó minőségű matricázás ...sagit: úgy.úgy
-
deathtania
senior tag
válasz
qwertly #25885 üzenetére
szia!
innen felraktad a win 7-es ligtscribe drivert?
nem te néztél el valamit, mert elvileg tudnia kell a lightscribe-ot. milyen íróprogramot használsz? az támogatja a lightscribe-ot?
firmware-t frissítettél az írón? a nem megfelelő fw okozhat ilyen problémát...
ati drivert nem tudom, hogy miért akarod felrakni, amikor a specifikáció szerint intel grafikus van benne, nem ati/amd, de tudtommal dvd írót nem gyártanak.
-
válasz
qwertly #25049 üzenetére
Persze, több féle Caddy-t is lehet venni postával 12 USD körül kezdődik, az eredeti úgy 40 USD, azon van USB port is.
Lehet róla bootolni, lehet ez az elődleges HDDMásik kérdés....
Töltsd le a bluetooth drivert, valamint a HP conection manager is. A HP connection managerrel kapcsold be a bluetooth-t, utána fel fogja ismerni.Na most látom, ez jó régi kérdés volt...
-
LacBp
tag
válasz
qwertly #24677 üzenetére
Szia!
az árat nem tudom, de szerintem ha itt utána nézel találsz hasonlót. szerintem 512mb ddr2 baráti áron olyan 1ft/mb
Amúgy igen, beleteheted, de hogy menni fog-e az mind alaplap kérdése. Tönkre tenni nem fogod, de szerintem senki nem fogja mondani,hogy igen fog menni, vagy hogy tuti nem! Egy próbát megér! Nekem volt hogy egyik slotba elfogadta a 667 -et sőőt 800ast is. a másikba csak 533 -at... ugyan az a laptop.. -
pumukli23
senior tag
válasz
qwertly #20476 üzenetére
Nem muszáj eltenned. Egyszerűen ha cseréltél hdd-t, akkor arra már nem él a hp garanciája.
Ha hp szervizben cseréltetsz ilyesmit, pl ramot, gondolom akkor semmi ilyen probléma nincs. Lehet, hogy fel is jegyzik valahova.. nem tudom, de valszeg szép hp matrciás ram kerülne bele..
Egyébként egy új hdd/ram esetén is adnak általában 2 év garanciát, annyi ilyesmire bőven elég. -
koshmar
veterán
válasz
qwertly #19357 üzenetére
Nekem most kb. 110-120 mp lehet.
Mondjuk teljesen gyári még a gép, ezen lehetne javítani.
Csak az msconfig-ba nyúltam bele, vagy 15 program automatikus indítását vertem agyon. (van ott egy olyan is, hogy Windows operációs rendszer).
Azt megkérdezhetem ,hogy milyen böngészőt használsz?
Mert ha FF-szal 3.40, akkor az Chrome-mal legalább 10-15 mp-cel kevesebb lenne. -
kasmir
csendes tag
válasz
qwertly #19315 üzenetére
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem!
Németországból nagyon jó áron tudnék venni HpP4720s renew gépet!
az eladó azt mondja hogy világgarancia van rá de nem ismeri ki magát a magyarországi helyzeten és nem biztos benne!
Tudja itt esetleg valaki hogy hogy van ez illetve hogyan lehet itt Magyarországon kinyomozni hogy most tényleg milyen garancia van egy adott gépre?Köszönettel:
-
-
Gonzo.
tag
-
pumukli23
senior tag
válasz
qwertly #18659 üzenetére
Ezek szerint Nálad is így működik?
Számomra elég zavaróMert oké, hogy egy 220as kapcsolóval leállítható, de ha valaki épp használta a hálózaton, vagy pont a konfigban állított valamit amikor hirtelen nem kap áramot.. akkor mivan? Kellene egy rendes mechanimus ami biztonságosan leállítja.
-
adm
őstag
válasz
qwertly #18658 üzenetére
nem mondtam hogy vegyél... tök véletlen a hardveraprón talált a google magyar 6910p billentyűzet képet. pont azt amit kértél.
ha találsz nyugodtan vehetsz, a gari nem ugrik, mert a billentyűzet saját kezűleg is cserélhető.
létezik ilyen program, de ésszerű keretek között nem gond a többszöri aktiválás. 3x automatán is lehet aktiválni, utána csak telefonon. de ha egy jó telepítés után csinálsz egy visszaállító lemezt akkor nincs ilyen problémád.
-
-
adm
őstag
válasz
qwertly #18654 üzenetére
google: 6910p magyar billentyűzet -> hardverapró
-
Chaser
legenda
válasz
qwertly #18556 üzenetére
Biztos hogy 2 hangszóró van benne
Bobyjack: Az jó, nekem nem kell, adnak érte pár ezret már jó.
Malwoon: Magyar vista korrekt, bár én úgyis xp-vel vagy w7-tel használom majd, de jó tudni. A 3G nélküli modellben biztos nem n-es a wifi, a 3G-sben elvileg az. Legalábbis a honlapon és notebookcheck tesztjében ezt láttam.
szerk: Tibii91: Próbáld meg alulfeszelni a cpu-t, a kraft is megmarad és az aku is tovább bírja.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
qwertly #18594 üzenetére
Szia!
Ahogy pumukli23 írta, valóban ilyen egyszerű, anno a 6710s-nél én is így csináltam (a gép szériaszámát kérték, meg a címet, ahová küldhetik a lemezt), pár nap múlva jött a 2 DVD postán.
És most egy hülye kérdés
: a dokkoló ugye akkor is működik NAS-ként és nyomtatószerverként, ha nincs rajta a noti?
-
-
Chaser
legenda
válasz
qwertly #18547 üzenetére
Az nagyon jó, ennyire valszeg max órajelen is alul lehet feszelni. Ha van kedved kipróbálhatod rmclock-kal pl. Listában én is úgy láttam, hogy van n-es wifi a HSDPA-s verzióban, de egy hp szakértő innen azt mondta az elírás, a 6910p-ben nincs n-es wifi, ezért is kérdezlek téged hogy mi a pálya. Eszközkezelőben meg lehet nézni a típust, onnan már gugli megmondja. Nekem HSDPA-ra lehet nem is lesz szükségem és ha a wifi mégse n-es akkor lehet az olcsóbb verziót venném, már persze ha összejön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest