- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
AxBattler #55611 üzenetére
Amit linkeltél, ahhoz sajnos nincs Win11. Alapvetően az érdekelt volna, hogy a 7330U vagy a 1315U-e a melegedősebb chip, de ha a Ryzen ennyivel jobb GPU-ban akkor inkább azt választjuk. Még olcsóbb is.
Régen jellemző volt egyes gyártókra, hogy a Ryzenes verziók rosszabb hűtést kaptak. Remélem ez a tendencia mára kikopott.
-
-
-
-
Lacess
tag
válasz
AxBattler #44880 üzenetére
Igen, ezt megtaláltam már. Eddigi ötletem hogy felmegy egy 8.1 majd ezzel a lehetőséggel frissítem 10-re. Ez után pedig -mivel MS-ék már ismerik a gépet- mehet a tiszta Win10.
SeniorTilla: 8-at vagy 10-et? Illetve honnan tudnék olyat szerezni?
Casoli: Igen, kért. A "nincs termékkulcsom" lehetőséggel mentem tovább gondolván hogy a gép frissítve lett 8-ról és így nem kell termékkulcs.
Azóta a termékkulcsot Aida-val sikerült kiolvasnom, viszont hiába szeretném vele aktiválni a 10-est, nem lehet. 0x803f7001 a hiba.
Köszönet mindenkinek!
-
milanmylo
aktív tag
-
-
-
-
válasz
AxBattler #40070 üzenetére
Évek óta ezt mondom: a matt az alapkijelző, a fényes pedig az extrás. Lehet, hogy ezért drágább, de azért a kínaiaknál nem hiszem, hogy számít az a plusz rávitt réteg, amitől fényes lesz, és amitől szebb lesz a képe és jobb a kontrasztja.
Régen csak matt kijelzők voltak, amikor az első fényesek bejöttek, döbbentünk, milyen szép képük van
-
válasz
AxBattler #38716 üzenetére
Nézd meg a belső hdd helyét és a caddy kialakítását. Ha összehasonlítod őket, rá fogsz jönni, miért mondtam
ha fontosak az adataid, ne tedd a caddy-be a hdd-t.
A driveguard szenzora függetlenül működik természetesen: mindegy, hol van a hdd. De a fizikai védelem, ami a driveguard-dal együtt él és mozog, a caddyben nem működik.
-
válasz
AxBattler #38708 üzenetére
Nem kell. Sőt, ha szeretnéd a HDD-t továbbra is védeni, akkor ott kell hagyni a helyén, és az odd helyére tenni az ssd-t. A caddy-ben nem fog működni a merevlemez védelem, és ott a hdd rázküdni is fog, esetleg zöröghet is. Az ssd-t jobb oda tenni, mert ez nem érzékeny az ütésre, és nincs benne mozgó alkatrész, nem zörög pl.
-
gt007
tag
válasz
AxBattler #38710 üzenetére
Szia!
SATA optybay kell hozzá!
A sebességgel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy Én egy 2510p-ben használtam 2,5"-os SATA SSD-t, és 100%-os teljesítménnyel ment.
Rendesen bootol, stb, nem lesz vele gondod, érdemes váltani. -
-
-
-
-
bnorci71
addikt
válasz
AxBattler #34453 üzenetére
OK köszi
akkor távol tartom magam a 2 említett bolttól
nem holnap fogom venni, lehet 1-2 hónap múlva, csak nézelődtem és ez felelt meg az igényeknek, hátha addig az ár is
17" matt kijelző
normális bill - a 4740 ezért esik ki nekem nem jön be a szigetes vagy minek hívják billentyűzetszóval nem nagyok az igények csak kevés gép teljesíti
ja van ahol ennyiért a W8 is jár hozzá
best byte, ipon -
válasz
AxBattler #34453 üzenetére
Így van. Sokszor használt gépet adnak el újnak hirdetve. Több ügyfelem jött már el tőlük (radium), miután visszvitte az ott vásársolt gépet, ami úgy nézett ki, mintha a kutya szájából húzták volna ki.
Érdekes, hogy most a notebook.hu is hirdet egy visszavett, javított HP Slate 7-est, és a leírásban sehol nincs feltüntetve, hogy garancia nélküli használt gépről van szó. Mondjuk az ára jó, de nagyon megtévesztő a gép hirdetése.
-
-
hruodnand
senior tag
válasz
AxBattler #34111 üzenetére
Köszönöm, de utóbbi is csak pár drivert rak fel. Mindent nem fog feltelepíteni....
Olyan megoldás kellene, ami a lényeges dolgokat telepítené fel, amik tényleg kellenek ahhoz, hogy a gép minden funkciója működjön, Hotkey, webkam állítás, stb.Webkamera mellett is van az a gomb amit be lehet nyomni, abban nem egy led van egyben? Nem ami kipattan, hanem az amit meg kell nyomni, hogy mellette levő kis led előjöjjön.... Mintha valami webkamera világítás lenne benne, de nem tudtam rájönni, hogy mi az...
-
hruodnand
senior tag
válasz
AxBattler #34109 üzenetére
Alap driverekkel nekem sincsen gond, csak a Utility-kkel.
Hotkey, Power manager, stb. Van sok ilyen program...Gyakorlatilag a gépet nem lehet használni annyira belassul, legalábbis nagyon erezhetően.
Van Thinkpad-em is, hozzá kell tenni, hogy ott sokkal jobban meg van oldva a Driver támogatottság és az egész kivitelezése... Van egy System update program és kész. Megcsinál mindent rendesen nekem.
Amúgy maga a géppel nincs gondom, de 1 napot már elb@sztam a driverekkel és még nincs vége... -
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #33664 üzenetére
Én is pont ezt akartam mondani, valószínű dell lesz nekem is a következő, hacsak nem történik ott is ilyen nagymértékű költséghatékonyság és nem e lesz addigra a 6-os szériás latitude-ből egy drága inspiron...
(még mindig alig akarom elhinni, hogy ez lett az elitebook-ból.......)
-
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #33557 üzenetére
Azért voltak még ott hűtési problémák is.
Ez az én véleméynem, mint mindenkinek joga van eldönteni mi tetszik mi nem vagy miben csalódott de nagyot, én ebben a termékben, főleg hogy a neve elég kérkedő a minőséget illetően, mert ha még nem lenne a neve direkt elite, akkor talán elviselhetőbb lenne, de így már nem.
Hát ilyen olyan reakciókat vált ki minden vélemény, ez teljesen természetes, mint ahogy az is ,ha valami nem jó, azt nem szokás nagyon dícsérni és nekem nem bizonyított a termék, nálam nagyonbb a marketing, mint a valóság ebben a gép tekintetében.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #33551 üzenetére
Szerintem a gagyibook elég finom megfogalmazás és nem sértő és nem is durva.
A te esetedben végképpen nem értem magát a dolognak a részedről való meg nem értését, mivel neked is voltak vele gondjaid, akkor érthetetlen az érzékeny reagálásod ez ügyben, valami vagy oké vagy nem.
Főleg, hogy nem te vagy a gépezet kitalálója és megalkotója, ezért még inkább érthetetlen a reakciód.
Ez, mint minden más műszaki termék, csak egy tárgy, nem több. -
akaido
addikt
válasz
AxBattler #33492 üzenetére
Keresd[-Kisembert-]!
-
bozont
veterán
válasz
AxBattler #33488 üzenetére
Úgy látom minden kell. Csak furcsa hogy ennyiféle hálózati eszköz van benne. Meg megtaláltam ezt a HP Support Assistant progit, ezzel egyszerű a driverek telepítése és frissítése, átnézi a gépet és letölti ami kell (mondjuk jó lassan dolgozik).
Mondjuk biosban nem találtam külön opciót a dedikált vga letiltására, gondolom akkor szoftveres lesz.
-
bozont
veterán
válasz
AxBattler #33485 üzenetére
És azt merre találom hogy pontosan milyen lan/wifi kártya és bluetooth van benne? Mert többféle gyártóhoz is van itt driver.
Amúgy a dedikált vga-t lelehet kapcsolni, vagy lekapcsolja automatikusan ha nincs használatban? Remélem nem veszik össze az Intel és AMD driver.
-
-
válasz
AxBattler #32786 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam már a 4540s ProBook-ommal. A billentyűzet bal oldalán határozottan érezni.
Viszont a te géped esetében az alján vannak légnyílások. Biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül. Azaz a levegő nagy része ott áramlik be, végig haladva a RAM modulok, és a hűtőborda mellett. -
sagit
veterán
válasz
AxBattler #32748 üzenetére
Jaja, amikor kerestem az ssd-m akkor is akartam már egy ilyet, de akkor még csak arany árban (7-8e) volt.
Most is csak azért vettem mert brutál olcsó lett, viszont a bele való SSD nem éppen az
Sata3 alatti SSD-t ma már nem vennék, sata kettővel rendelkező gépekhez sem. (tudom nem tudja a vezérlő kihasználni a sebességet pl szekvenciális írásnál/olvasásnál, viszont az IOPS ami igazán fontos nőhet még) A legolcsóbb Sata3 64-es ssd amit árgépen találtam az ez: 20kA legolcsóbb 128-as sata 3 pedig ez: 30k
Viszont az említett 2530p-be ottvan még ez is:
60 gb /sata3 /nem lötyög a házba, 1,8" uSata / 22k ->én ezt választanám, megéri a felárat
120gb / sata 3 / nem lötyög a házba, 1,8" uSata / 36k -> ezzel szemben viszont inkább a 128-as A-Data mSata ssd-t választanám 2530p-be átalakítóval.
A kolléga írta hogy kell az odd, én akkor mindenképpen a nagyobb 120-128-as ssd-k közül válogatnék, mert 64 Gb-ot szerintem nem lehet kényelmesen elférni. Ha mehetne mellé vinyó, akkor simán a kisebb SSD is elég csak oprendszernek.
Az én Toshiba THNSNC128GAMJ -am amúgy 23k volt az aprón, alig használtan.
Ami még érdekes átalakító: [link]
Zif 40pin -> mSata
1 éve kb amikor barátnőmnek még 2510p-je volt, csomót vadásztam ilyen átalakítóra is, de nem volt. Kénytelen voltam direkt Zif-es SSD-t venni, ami drága volt, de legalább lassú. Na jó a kis szar iPod merevlemeznél lényegesen jobb volt, de nem sok szart ért egy rendes ssd-hez képest.
Illetve ez: [link]
Ezt olyan nagyon pici mATX-ITX házakba tudom elképzelni, ahol nincs dGpu, csak APU, vagy integrált, viszont a házon van 1 hely hagyva a bővítőkártyának. Sata és táp ráköt, mehet bele az mSata ssd rendszernek, és nem foglal el egy vinyóhelyet az ssd az amúgy is kicsi házakba, mehet oda a noti vinyó.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Le Mans Ultimate
- iGO Primo
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged