- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kácsa
aktív tag
A probléma (8560w nem indul) megoldódott, teljesen szétszedtem, majd minden alaplapi csatlakozott megmozgatva, összeszereltem. Így már betöltött a bios, majd újra kikapcsolt. Viszont újbóli bekapcsolásnál, már nem kapcsolt ki,de fekete volt a kijelző. A numlk billentyű 3-szor villogott. Utánanézve memóriahibát jelez. Kivéve egyik modult (2x4GB) a gép elindult, minden ok.
-
SzVSz nem az xp a fő ok, hanem az optimus bénázása. Extra hibalehetőség (intel driver) a rendszerben + késleltetés + pár nvidia (amd) spéci technológia blokkolása, pl 3D vision.
#39659: nyilván egy dVGA-s munkaállomást úgy terveznek, h ne olvassza le magát (nekem is van egy k3000m grafikával) - nem biliműanyag konzumer "gémernotikról" beszélünk. Ja, persze ezek nem olcsó játékszerek, az is igaz. Nagy és valós hátrány a minimális akksiidő. Keveset eszik egy Maxwell idle-n, de mégis egy extra chip +2-4W (=+20-40%) fogyasztással (hasraütés).
-
Azért annyira komoly VGA nincs ebben a gépben, hogy alapjáraton is fűtsön, mint egy kazán. Nyilván, ha nem terheled, nem fog melegedni. Viszont előnyösebb, mert ha kell a teljesítmény (ki tudja, a következő 1-2 évben mivel akarsz majd dolgozni, játszani, stb.) akkor jól jön majd a tartalék
Egy elitebook pedig teljesen más világ, mint egy probook, ezt nem kell magyarázni gondolom.
Úgyhogy én veled értek egyet
-
Szia!
Köszi a gyors reagálást és a linket!
Az angol nem gond, mindent úgy szoktam keresni én is.
Driver fent van + pár beállítást én is módosítottam, de nem mindet:
- Interrupt Moderation: ezt nem teljesen értem miért kapcsolja ki, amikor pont akkor kap több interrupt-ot a rendszer, ha nincs semmiféle moderáció. Én hagytam alapbeállításon.
- Jumbo Packet: Nálunk a cégnél nem használunk ilyet, így hagytam kikapcsolva.
- Flow control: Hasznos opció ha priorizált forgalmat akar megvalósítani egy program, így hagytam alapbeállításon.Viszont most 25perc zenehallgatás során egyszer sem rosszalkodott, remélem így is marad
!
A Power Assistant-ot természetesen nem tettem vissza és a HP Support Assistant-van letiltottam az automatikus frissítéseket, nehogy visszategye a problémás LAN drivert.Köszi,
Sopi -
Hali!
Meg volt a Hp Power Assistant uninstall és úgy látszik, hogy meg is oldotta a problémát!
Köszönöm a segítséget!
Próbáltam kereni korábban neten, de nem akadtam rá semmi ilyenre. Így, hogy már mondtad, hogy miről van szó, meg is találtam a hivatalos leírást a problémáról + fórum topicot ITT és ITT.Majd meglátjuk, hogy ez megoldotta-e esetleg a képernyő villogási problémát is.
Üdv,
Sopi -
Ennek már 15" alatti a kijelzője
[EliteBook 8440p] -
adnoctum18
senior tag
Közben felhívtam a HP supportot.
A helyzet az, hogy a recovery lemezekkel nem lehet Preloadot csinálni, tehát csak úgy lehet a gépre feltenni a 32 bites win helyett a 64 bitest, hogy mindhárom partícióm letörlöm, egybe olvasztom és leformázom. Erre megy a gyári lemezekről a Win7 és a driverek, de a Preload ezek után már semmilyen módon nem állítható vissza.
Ez pedig számomra így nem jó, szóval maradok 32 biten és csendben káromkodom amiért nem tudtak alapban 64 bites Preloadot adni a gépre.
-
ZewaDeluxe
tag
-
Peczek
aktív tag
-
Tapasztalataim szerint elég nagy különbség van zajban és hőmérsékletben a 7200-as HDD-k között. Nekem ezért van még mindig 5400-as a gépemben, nem találtam még olyan 500GB-ost, ami halk lenne. A mostanikat (2x500GB) egyáltalán nem lehet hallani, pedig a Sárkány eleve nagyon halk gép, office-ozás közben gyakorlatilag semmi hangja nincs.
-
drmotto
őstag
"Amúgy a gyárilag telepített op.rendszert a Recovery Manager-el kiírtam"
na pont ezt szeretném én is tenni, mert jelenleg nem win-t kellene használnom. De nem tudom, mert nem tudom kijuttatni a rendszerből a jogtiszta Win7-et.
Róka fogta csuka az egész..."Start menü-Minden programok"
Na itt nincs.Nem lehet ezt letölteni? XP-s verzió van a hp oldalán, de win7-re nem találtam.
-
RedWing
aktív tag
Én Samu 5400rpm-et cseréltem Samu7200-re.
Ha a gép fölé hajolva böngészel, akkor egy picit hallható a különbség, de nem zavaró.
Ha megy valami média (film/zene) már észre sem venni.
Progival nem méregettem a hőmérsékletet, de kézzel "ellenőrizve" nem vettem észre légyeges különbséget.
Viszont az aksid üzemidejére lényegesebb kihatással lesz! Nekem ~20 perccel lett rövidebb. -
-
agyhalal
aktív tag
Azt nem tudom, hogy elindul-e magától, csak időnként megszoktam nézni, de eddig úgy tünt, hogy a HP oldalán vannak fent friss dolgok a DV5-1120eh-hoz, viszont nálam ez az Update program sosem talált semmit. Őszintén szólva az oldalról frissíteni pedig kicsit lusta vagyok... Összeszedni mi az amiből van friss, menteni, frissítgetni.
-
Nem homályos a kijelző, csak a kíndóz ClearType funkció be van kapcsolva, ez homályosítja el mesterségesen a betűket, stb.
A win7-ben már lehet állítani a CT-t, egész jóra is, de pl. a Vistában még nem. Érdemes kikapcsolni, ha zavar, az "Ablak színe és megjelenése"-ben, a "Speciális" alatt.
Ha nem megy, küldök screenshotot.
-
Mania
senior tag
Nekem is 512-nek ismeri fel az Everest,de a Catalyst-is.Tehát valószinü ennyi is van benne mivel ezt az adatot a VGA BIOS-ból nyeri.Játékot még nem próbáltam, viszont nálam a kijelzö nagyon tiszta ,tehát tényleg beállitási hiba okozhatja.
összeszerelsi hibát nem találtam, a hütésével is meg vagyok elégedve.
Ami nem tetszik hogy tehettek volna bele nagyobb HDD-t de ez relativ.
Csak ajánlani tudom.Szerk: Bocs ezt Jeromoss-nak akartam irni
-
yash
senior tag
peterkeT jól mondja: Nézz utána ennek a fogalomnak:INTEL SPEED STEP
Nekem Core Duo van, 2Ghz, és 1 Ghz-nek mutatja... de indits el egy cpu-éhes alkalmazást, és ugy nézzed az órajelet, rájössz miről beszélünk. És rá fogsz jönni, hogy pont, hog yaz aktuális verzió a jobb számodra, Core2 esetén biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest