- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
Dell XPS #51989 üzenetére
Csak nem Elitebook 840? Tegnap csináltam egyet az autószerelőmnek, a régi 2016-os bios volt, az új 2020.11.06-ai !!! No! Nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen régi géphez most adtak ki új biost. Mindenesetre sikerült, de a gép a frissítés után amikor újra akart indulni vagy 5x jelezte, hogy meghalt: sípolással, villogással. Aztán mégse
-
-
-
-
-
-
-
mircike1
tag
válasz
Dell XPS #47274 üzenetére
1. CMOS hiba elhárítva.
2. "A gépre windows10 lett telepítve, de a jobb alsó sarokban windows 8.1-et mutat "
Tök rosszul tudtam, ha minden igaz, eredetileg win7 volt rajta, nem win10. Most win8.1 van rajta. Azt tettek rá a szervizben.
Tuti, hogy váltani fogok linux-ra.
Remélem, most már működni fog ez a szerencsétlen. -
Land
veterán
-
Land
veterán
válasz
Dell XPS #47188 üzenetére
Megpróbálom úgy, de nekem a 2012-es BIOS verzió a gyanús.
->Sajnos nem lett jó. BIOS frissítésen túl nem sok opciót látok.
Win 10-hez nincs BIOS frissítés, de 8.1-hez van. Leszedtem 2-t is, de a Win 10-es gépemen csak gyorsan feltelepül és nem indul el a HP system bios update utility program, mellyel pendrives BIOS frissítést tudnék kreálni..MEGJEGYZÉS:
Lehetséges, hogy a Windows 7 operációs rendszerrel gyártott HP és Compaq notebook számítógépekhez rendelkezésre áll egy BIOS-frissítés, amely lehetővé teszi a Biztonságos rendszerindítás funkció használatát. További információkat A BIOS frissítése című fejezetben talál.MEGJEGYZÉS:
A Windows 7 vagy korábbi operációs rendszerrel forgalmazott HP és Compaq asztali számítógépekhez nem készült, és várhatóan a jövőben sem lesz elérhető olyan BIOS verzió, amely lehetővé tenné a Biztonságos rendszerindítás funkció használatát....Secure Boot opciót nem találok a BIOSban.
-
havast
aktív tag
válasz
Dell XPS #46927 üzenetére
LCD hiba. Nem inverter, meg nem is szalagkabel. Végképp nem szoftver. Ha az egyik kezeddel megfogod a kijelző felső sarkát, másikkal a másik sarkát, és ellentétes irányba finoman "tekered/hajlítod" lehet el fog tűnni. De persze az is lehet, hogy végképp elhalálozik az LCD..
-
Sakab
senior tag
válasz
Dell XPS #41164 üzenetére
Mert én hülye letöltöttem egy "wifi" drivert ami mint kiderült virusos volt elkezdte a telepítést ott valami bios-t kiirt és akkor már nem reagált se az egéérre se semmire próbáltam a gombal kikapcsolni hosszan arra se reagált aksi ki aksi be és onnan már nem kapcsolt be. Családban egy asus netbookkal ugyan így volt, bár az tipus hibás, hogy néha elszál a bios. Az is felpörög, de enyi. Pendriveről bios vissza és kutya baja. Bízom benne, hogy itt is ez a baj. Nem akarok a legrosszabra gondolni első körben.
-
lutiy
tag
-
TomiTheHero
csendes tag
válasz
Dell XPS #36568 üzenetére
Kicsit megkésve, de csak most sikerült lépnem a témában...
Csökkentett módban ugyan ez a helyzet, semmivel se jobb-rosszabb. A Catalyst nem nyílt meg, AMD illesztőprogramra panaszkodott, hogy nincs telepítve.
Kipróbáltam Ubuntu alatt, igaz csak live pendrive-os verzióval, komplett rendszert nem telepítettem.
Így Ubuntu alatt azt tapasztaltam, hogy nem pörög úgy, nem melegszik, a flash tartalom némileg akadozott, lassabb volt, de ez talán betudható, hogy live verzióban próbáltam.
Feltettem HD Sentinelt is. Hibát nem ír, szinte minden tesztet futtattam. Teljesítmény 100%, kondíció 84%.
Ami még eszembe jutott az az, hogy talán a videó kártyával lehet valami baj? Bár ha az alaplapit használom, akkor se jobb a helyzet. -
Melack
veterán
válasz
Dell XPS #36596 üzenetére
Ki kellene takarítani, csak szétszednem nem sikerült. Manualod nincs hozzá?
Win7 64bit alatt egy éjszaka alatt generált cca 15Gbnyi error logot, 32bit alatt ment rendesen. Plusz 64bit alatt elszállt mint a győzelmi zászló, merevre fagyott a rendszer. A sima USBs wifi adapterrel megy rendesen, semmi baja vele.
Akkor veszek egy modult, és reménykedem, hogy jó lesz.
-
Sordoran
addikt
válasz
Dell XPS #36590 üzenetére
Akkor bele lehet vágni nyugodtan? Csak mert azért nagy a különbség a magyar bolti ár és e között ami miatt gyanús kicsit. Végül is nem használná folyamat akkuról, csak heti 1-2x (előző is azért mert tönkre mert sose hagyta lemerülni szinte, folyamat hálózatról ment a gép, és nem vette ki közbe akkut), azt az egy évet ilyen felhasználással ki lehet tolni gondolom, és akkor se akarja huzamosabban használni róla.
Mostanival az volt a baj, hogy amint kihúzta konnektorból, hiába volt benne az akksi egyből kikapcsolt. Ami fura, mert ilyen 50% körüli töltöttséget jelzett. Lehet mégse ez a ludas? -
Melack
veterán
válasz
Dell XPS #36589 üzenetére
Ez lenne az? Vajon megéri innen berendelni?
-
TomiTheHero
csendes tag
válasz
Dell XPS #36559 üzenetére
Hali!
-Vírus nincs, MS Sec. Essential van rajta most, de megnézettem már Avira-val, Avast-tal, McAffe-val (nem a javahoz letölthető verzióval, hanem full verzióval), Spybot is futott már rajta. Igaz, csökkentettbe még nem néztem.
-Speccy által írt hőmérsékletek most per pill (chrome 4 tabbal nyitva:gmail, ez, olx, FB) bekapcsolás után 3-8 perccel:
CPU:75-77, Ati:77, HDD: 39., Szerk.: és van alatta egy USB-s coolermaster hűtő.
-CPU: 37-42% között ugrálgat, memória 68%
-Mire gondolsz pontosan? C partició ~30% foglat, D partíció kb egy hete megvan pakolva, 75% tele filmmel, de normál esetben 50% körül van tele. A töredezettség 2-3%, sebesség az alacsony, élmény index 5,3-ra pontozza új kora óta. -
madle
őstag
válasz
Dell XPS #36486 üzenetére
Az a baj én attól tartok, ha beviszem egy itteni(Szeged) szervizbe akkor lerángatnak, nem bízom csak a prohardveres ajánlatokban, mert nem értek hozzá és nem ismerek jó szervizeket. Tapasztaltál már ilyen hibát te is? Mi lehet ennek a javítási költsége? Illetve ha esetleg tudnátok ajánlani valami szervizt azt megköszönném.
Ötletem sincs hogy hol csináltassam meg.
-
törölt tag
válasz
Dell XPS #36023 üzenetére
Nem igazsag szerint 2gb van benne es 1 slot uresen van, es elegge lassu a dragam, de a proci es a videokartya azert egesz turheto es legjobb tudomasom szerint a memoria bovitesnek meg kene oldania a problemat. (termeszetesen felesleges programok torlese stb. mar megvolt)
-
törölt tag
válasz
Dell XPS #35900 üzenetére
Bementem ma egy szamitastechnikai szakuzletbe, ahol azt mondtak, hogy nem vallalnak felelosseget a memoriara, tehat ha belerakjak es tonkreteszi a gepet, akkor igy jartam. Valahogy biztos meg lehet talalni a megfelelot, mit kell nezni,ha 1333MHz SO-DIMM akkor az biztos jo lesz?
-
TriX2010
tag
válasz
Dell XPS #36006 üzenetére
Értek mindent, köszönöm az infókat..
Amúgy a gépben egy i5 2410m volt eredetileg.. Én raktam bele az i7 2820qm-et... volt hozzá tápáramkör...
Végül is ilyen alapon akkor nem lehet kizárni az FHD kijelző cserélhetőségét sem, nem igaz?
Én legalábbis az eddigiekből azt szűröm le, hogy akár működhet is, csak ki kell próbálni... Persze másik kábel így is úgy is kellene hozzá... -
-
deathtania
senior tag
válasz
Dell XPS #35877 üzenetére
köszönöm! szóval a két alsó gumi "pöcök-korong alakú terület" alatt van két csavar a kávához... csak a kamera miatt gondoltam, annak ki szokott csúszni a csatlakozója...
a tisztításhoz igen, én is néztem a szerelési útmutatóban, hogy totálisan szét kell apró darabokra szedni a gépet, annak meg én magam nem állok neki, annyira nem vagyok azért tapasztalt benne, inkább szakemberre bíznám a dolgot... -
-
medvezsolt
senior tag
válasz
Dell XPS #35213 üzenetére
hmm..
nem megfelelő csavar okozhat bárilyen hibát is? mármint hogy? mert azt konkrétan tudom hogy nem ugy raktam vissza pár csavart,de nem tartottam jelentösnek és hagytam. Lehet lekéne bontani minden csavart róla és szépen ujra össze rakni? ..
Hülyeséget írok,de okozhattam pölö egy hosszabb csavarral valamiféle rövid zárat is akár? ...
Ha semmi nem jön össze, esetleg valaki Veszprém vagy Fehérvár környékén tud e jó (HP) laptop szervizt?
-
vwpolopg
őstag
válasz
Dell XPS #35213 üzenetére
Sajnos nincs a közelben usb-s bill. Azonban mégegy hibát észrevettem, ami talán az általad említett dolgot támaszthatja alá, ha shift+ valamilyen betűt ütök, 2 karaktert nyom egyszerre. Konkrét példa, shift+m lenyomására az eredmény M=
másra is így reagál, hogy egyszerre 2 karaktert ír be...
-
medvezsolt
senior tag
válasz
Dell XPS #35206 üzenetére
okozhat ilyen gondot a billentyüzet helytelenrákötése a laptopra? Ugyanis az egy eléggé gány megoldással , ilyen szalag kábelt kell bele fogatni módszerrel van megoldva.. szal még az islehet hogy nem csatlakozik helyesen.. vagy egész más oka lehet? (remélem nem okoztam rövidzárat az alaplapon...) Mi mást ellenőrizzek még?
-
medvezsolt
senior tag
válasz
Dell XPS #35173 üzenetére
Nos visszatértem
HP6545b laptopomnak van baja
Szóval,a helyzet ugye az volt, hogy csak adapterrel is .. és csak aksival is ugyanaz az a helyzet, vagyis hogy a power led kék-narancson villog folyamatosan.
Tanácsodra kipróbáltam a trükközést, miszerint kivettem az aksit is és az adaptert is, nyomtam a power gombot 60 másodpercig, majd vártam 2-3 percet és csak az adaptert aksi nélkül rádugtam... de sajnos ugyan úgy folytatja a villogást.
Próbáltam azt is, hogy lehúztam az alaplapról a CMOS elemet pár percre, de az se segített.
Próbáltam kivenni , vissztenni a memóriamodult is..Másik adapterrel vagy aksival még nem volt lehetőségem kiprobálni, de abból hogy külön külön mindkettönél villog a led, arra következtetek hogy más a baja.
Sajnos semmi előrehaladás. Van még valakinek más ötlete?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Dell XPS #34538 üzenetére
Mikor nekem volt meg sem próbáltam szétszedni, inkább megpróbáltam kifújni külsőleg a port a venti szellőzőjén keresztül, de sosem nem volt vészesen poros, úgyhogy nem kellett sokat fújni és már tiszta is volt. Jó rendszeresen figyelni az ilyen gépeknél a szellőző/ket.
Ezért is szerettem meg, de ez csak az egyik szempont, a probook és elitebook szériákat, ott semmi ilyesmi akadály nincsen, bármikor tisztíthatóak.
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Dell XPS #34304 üzenetére
Szia
Sajnos most nem volt kedve életre kelnielvileg csak egy impulzust kap a bekapcs paneltől ha jól gondolom
esetleg tudnám azt helyettesíteni valamivel szerinted comos elemre gondolok pl..
ui kipróbáltam bekapcsol de amint megmozdítóm leáll azt hiszem kénytelen leszek megvárni a kábelt..remélem még a héten elküldik.
köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- One mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- OLED TV topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest