- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie17
addikt
válasz
Chaser #45301 üzenetére
Úgy értem a súrlódást, hogy amikor leáll és még lassan pörög akkor adja a hangot. Lehet hogy inkább csapágy hang vagy nem tudom.
Amikor például bedugok egy telefont vagy pendriveot akkor az ablak felugrás előtt reccsen egyet.Plusz még az is zavar kicsit hogy folyamatosan megy a ventilátor nem áll le sosem. De szerintem 25 foknál melegebb levegőt még nem fújt ki.
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #45297 üzenetére
Gondolom.
(#45298) kecsetif
Annyiért inkább nem akarok, egy retina kijelzős Macbook Pro 2016 árán, már ha a félmillkónál nagyobb tétet nézzük.
Hat esztendősen már ütős lenne, ha annyi időt csakugyan kibírna. Akkor megérné, főleg, ha pénzt is lehetne keresni vele, mert akkor lenne igazán értelme.
Láthatod, hogy mennyire törtem össze magamat, hogy mindenáron beszerezzek egy olyan "vadállatot".
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #45295 üzenetére
EliteBookom sosem volt, csak egyszerű ProBookok de mindmáig elégedett vagyok velük, habár fapadosak. Az a 8570p nagyon szép gép. A ventije hangoskodik? A Biosban beállítható, hogy ne menjen folyton, de ezt biztosan tudod. Lehet, hogy csak a procit kellene újrapasztázni.
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #45289 üzenetére
Akciósan 360.000 Ft volt az idei év elején. Sajnos annyim nem volt rá, ám az már "barátságosabb" összeg az általad írtnál.
Igazából a félmilliós ár sem sok, ha a cég, munkahely szerzi be, szóval a munkaállomásokat általában nem egyszeri felhasználók szokták keresni. Illetve biztosan akadhat olyan vállalkozó, aki ki tudja termelni, és számára elengedhetetlen a napi munkavégzéshez egy workstation.
Apropó, hogyhogy már árulod a jó "kis" 8570W gépedet? Mi lesz helyette?
-
kecsetif
aktív tag
válasz
Chaser #45270 üzenetére
Szinte mindegyik tn volt, 1600x900. Gondolom a dc, de legalabb is egy normalis ips sokkal dragabb lett volna. Az allami intezmenyek vasarlasai itt is sok hasonlosagot mutatnak az otthonival.
Hat a regi w-k szerintem is tul vannak a hordozhatosag hataran. Ezert nagy elorelepes a zbook 15. Az mar tenyleg cipelheto, bar ezert be kellett aldozni 300-400 mhz-et magonkent (thermal throttling) folyamatos 8 szalas terhelesnel. De siman megeri.
A zbook 17 g3 valojaban mar nem cipelheto, de tudtommal az nem is throttlingol. Bar abban mar van rendes huto is: -
kecsetif
aktív tag
válasz
Chaser #45233 üzenetére
Előre bocsátanám, hogy béke és nem kötekedni akarok!
Inkább leírom mi történt a mi munkehelyünkön, hátha így megérted. Bár már céloztam rá (#45227).
Központi kórház nagyon északon. Nálunk kb. 150-200 mobil állomás van, évekkel ezelőtt ezek 8x40w/60w/70w voltak. Munkára egy ember használja, szemből nézi. Betekintési szög teljesen irreleváns. Viszont ezekben a régi ws-ben a TN panelek maximum 200-220 cd/m² tudnak (az ips, dreamcolort leszámítva). Menet közben nem volt olvasható sok szórt fény mellet, pláne nem direkt napfényben. Még a szöveg sem, nemhogy a CT/MR képek. Max. fényerőn amúgy is merült mint a Titanic. Ezért lettek beépített akkus álványok, aztán később került rá külső monitor is. Így viszont a mobilitás szenvedett csorbát.
(A sztori vége: A kollégák fellázadtak, a hp ki lett rakva. Rövid ideig volt t-s és x-es thinkpad, de azok meg mechanikailag voltak gyengék. Most éppen telerakták a házat fujitsu e7-essel, amiknek jelentős részében TN panel van. Ezek 300 cd/m² tudnak, és mindenki elégedett a kijelzőkkel, pedig a betekintési szög Chi Mei-s TN paneli magaslatokban van. Más kérdés, hogy ezek is mechanikailag nagyon halvány, "alufóliába csomagolt műanyagok", így megint megy az elégedetlenkedés. Pláne mióta legutóbbi előadásunkon látták az egyik kollégám 850 G2-jét és az én Zbookomat. Lehet visszajön a hp?)
-
-
-
kecsetif
aktív tag
válasz
Chaser #45231 üzenetére
1. Ezek professional vonalas gepek. Nem workstationok.
2. A telefonos video ellenere is ide latszik, hogy a 8450p-ben az 1600x900-as AU Optronics panel van. Ez volt az elerheto legjobb ebbe a gepbe. A 850-ben nyilvan legolcsobb irodai hasznalatra valo fhd SVA TN, raadasul maximumra csavar fenyerovel. Ez a ket gep messze nem egy arkategoria volt ujonnan. (kb. BMW e60 530d vs. F10 518d)
3. Tudom nehez megerteni, hogy ezek celeszkozok. A professional vonal a hp-nal irodaba/oltonyosoknek keszult excelt prezentalni. Egy irodista/kutato/oltonyos penzcsinalo nem ezzel fog dvdripet nezni vagy tolteni torrentrol. Plane, hogy a cegenek a rendszergazdaja nem rak ra torrent klienst. Ez nem erre lett csinalva. Azt, hogy bizonyos emberek asztali gepet kivaltani vesznek ilyet otthoni hasznalatra, egyszeruen nem tudom megerteni. Nem erre valo. Aztan meg megy a hoborges, hogy Magdi anyus otthonkajanak a mintaja nem olyan sotetkek, mint a szomszed laptopjan.
Nehany pelda:
- Jozsi bacsi: "Nem jo semmire ez a svajci bicska, meg a ket kilos kenyeret sem lehet vele rendesen felszeletelni. Bezzeg az 500 forintos teszkos kesem, az mar valami!"
- Ivan orosz foldmuves: "Meg hogy porsche 911? Az elso buckan fennakad. A niva, az auto! Azzal barhol elmesz oszt` 50000-bol megvan hasznaltan!"
- Nevtelen fittnesguru Zalabol: "Milyen omega 2 millaert? Tud pulzust merni?? Nem! A polarban meg GPS is van, hello!"Amugy nem akarlak megbantani sem kotekedni. Kioktatni meg plane nem. Csak eppen unatkoztam munka kozben, a humorerzekem meg nem tul jo...
-
kecsetif
aktív tag
válasz
Chaser #45229 üzenetére
A zbookban hagytak a belépő szintű gépekbe 1 darab tn-t, hogy akiknek nem kell ips, de szükségük van valami miatt egy ws-re, azoknak legyen opció. Viszont, ilyen helyekre nem mindegy, hogy milyen a panel? Gondolom 640x480 monokrómmal is ellennének, csak olyan már nincs.
Nyugaton a tehetős hétköznapi embereket ips kijelzős masinákkal veszik célba, sok ezer euróért. Kelet európába sajnos továbbra is a legolcsóbbakra és a használtra van csak vevő nagyobb mennyiségben.De a hp-nak így is jól megy a szekér, nagy a részesedés a ws piacból, akkor hol a hiba?
Nekem is jó a 8 szál 3 ghz-en, nem hiányzik az a 3-400mhz. Ennél a teljesítmény szintnél a gyakorlatban már nem sok jelentősége van. U-s procival viszont biztosan nem vettem volna meg.
-
kecsetif
aktív tag
válasz
Chaser #45222 üzenetére
Ne érts félre, nem kötekedni akarok.
Nálunk voltak bőven 8770w-k (is) 1600x900-as belépő és fhd is. Sajnos mindkettőből sok tn panelesek volt. Ezeket tologatós mobil állomásokba kellet rakni, hogy külső monitort lehessen rájuk kötni. Büntettek.
A zbookoknál már csak a belepő szintű panel tn, a többi ips és elég jók. Nem csak a dreamcolor. Nyílván a tn irodába való. Szerencsére z-ből ilyet már nem láttam.1. Azért jó, hogy belerektak 4 magos i7, különben nem veszem meg. De most komolyan, akinek kell a több szál szerinted foglalkozik -300Mhz-cel?
2. Zbook 15: 2.8 kg. És ezzel meg is lehet jelenni, mióta szakítottak a feltégla dizájnnal. -
kecsetif
aktív tag
válasz
Chaser #45218 üzenetére
Igazad van benne, hogy nem fair a fogyasztókkal szemben, hogy nem tud minden mag folyamatosan teljes terheléssel menni, ha papíron tudnia kellene. És a hp sara, hogy nem próbált meg jobb hűtést bepréselni a burkolat alá. De másrészt a burkolat így is teljesen tele van tömve. Méretben és súlyban pedig már így is a hordozhatóság határán van a gép. Messze nem divatgép, csak odafigyeltek hogy még éppen hordozható maradjon.
Amúgy ezt a gépet négy magos procival nyilvánvalóan azoknak csinálták, akiknek a nyolc szál fontosabb, mint hogy 3.4 Ghz vagy 3 Ghz szálanként. 2 magossal meg nincs gond.
Tudtommal pl. a zbook 17 g3 masszív dupla hűtője azért elbír minden procival, csak sajnos 3,5 kg...
Amúgy a elitebook 8x70w-t (azaz workstation) nevezték át zbookra, míg a 8x70p-t (azaz professional) pedig elitebook 8x0 néven ment tovább. A zbook 15u és a studio pedig gyakorlatilag ultrabookok, csak éppen elég masszívak.
Milyen wsről meg zenről beszélsz? -
-
-
SutPet
aktív tag
válasz
Chaser #41963 üzenetére
Köszi a tippet, csodás, félig működik
beraktam amásik vinyót rendszerrel bebootol, beléptem biosba is végre átállítottam a bootsorrendet, másik vinyó vissza és ugyan úgy csak a system diag
megint viszsacsere, megint átállít, megint visszacsere mostmár úgy néz ki megy a telepítő
elb*szott egy rendszere vna a hp-nak...
Ha összefutunk valaha meghívlak sörre igérem
-
kmisi99
addikt
válasz
Chaser #36249 üzenetére
Csak valamiért a vga nem igazán szabályozza magát legalábbis windows alatt is megy max órajelen néha esik le kicsire. Megpróbálkozok egy afterburneres 2d-3d profillal hátha azzal jobb lesz. Ha már 5 fokot nyerek az is jó lenne mert kb annyi hiányzik, hogy ne kapcsoljon feljebb mindig a gép.
-
kmisi99
addikt
válasz
Chaser #36247 üzenetére
2x szedtem szét és igazítottam meg. Most alap és közepes fordulat között ingázva ágyba ilyen hőmérsékletek vannak. [link] Aida stabilitás tesztet ráeresztve 80 fok fölé kúsznak az értékek 1-2 maga 90 fokot is megnyaldossa a cpu maga 60 fok sincs a hűtő valószínű maxon megy. , Az intel 80 fokot adott meg ennél a cpunál. Akkor ezek az értékek így vannak jók ahogy vannak és nem kell aggódnom? Ha vennék valami komolyabb pl arctic mx2 pasztát az mennyivel lehet jobb mint a 200ft os fehér coolink paszta? 5 fokot vajon nyerhetek?
-
kmisi99
addikt
válasz
Chaser #36242 üzenetére
Kösz a választ. A cpu dolgot hol találom? Akku teszt alatt úgy érted indítsak el valami filmet vagy yotubueot és nézzem meg hány óra után merül le? Illetve Hp support assistant leszedett vagy 4-5 extra drivert meg párat én is a HP oldaláról van valami ami még fontos és legyen fenn? Ujjlenyomat olvasó driverét felraktam de hogy tudom tesztelni?
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #36226 üzenetére
Ez mit kellene, hogy bizonyítson?
Mert érted, nem azt írod, hogy ilyet használsz, mint amilyen külső házról szó volt. Az meg sajnos, nem működik egy szál USB kábelről. Anno Thinkpad topikban is kitárgyaltuk 2-3 éve ezt a házat, nem csak én rendeltem ilyet, másoknak is ez volt a tapasztalata, hogy kell tápkábel. Szóval?
-
-
-
-
válasz
Chaser #35926 üzenetére
Az én a HP-dv6-om 2x járta a szervízt, némethonban vettem Refurbként. Mivel a gari kb 1 éve élt, így a nyamvadt papírszámla bizonyította a 2 évet.
Egyébként nekem meglepően jó tapasztalatom van az itthoni szervizükkel, (még ha a gép elhasalt kétszer is),
3 nap alatt vitték-hozták, alaplapcsere, kijelző csere ,stbk... Elsőre a Logi pmx egerem unifying vevőegységét is benne hagytam véletlen, amit visszakaptam, másodjára meg a Halálos iramban 6 dvd-re ragasztottak egy matricát h hozzám tartozik.
Másrészt, új akkut kaptam a 22. hónapban, mikor felvetettem, hogy nem bírja úgy mint újkorában, úgy emlékszem csak 1 év van akkura.
Egyszóval nálam példás. -
válasz
Chaser #35930 üzenetére
Ha van számlád, akkor elfogadja, mert hivatalos a dolog. Ha mégesm, vagy sokáig p*csölnek, akkor jön a képbe a hirdetésben szereplő eladó, aki intézi a garanciát is. Ugyanazt a HP garit, amit az a bizonyos itthoni cég csinál... De innentől már üzleti titok.
"Ha elmondanám, meg kellene öljelek" - idézet asszem a Keresztapából.
szerk: a polgárjog, meg a fogyasztói szabályozások hozzá a köze
-
válasz
Chaser #35926 üzenetére
Azért, hogy ha megveszel a f*szjankótól egy lopott/bugázott (hogy mindenki értse) gépet, legalább az első hibánál kiderüljön, hogy mi van. És még sok más ok miatt is. És még azért is, mert sok olyan kereskedő van, aki mindenféle kamu, stb. gépet árul olyan szöveggel, hogy magyar bilentyűzet, meg magyar garancia (amiből legalább 1 nem igaz), és a márkaképviseletnek nincs kedve hozzá, hogy ezeket a fekete gépeket ingyen javítsa. Most is fut itt a ph-n és a vaterán egy srác, aki ilyen amcsiból behozott (legalábbis ezt mondja) gépeket árul újként, garanciával, szinte féláron. Sosem volt érvényes az amerikai garancia Európában, pl. ezért is átb*szás az egész. Vagy csak felszórta a hirdetéseit, hogy olcsóbban vegye meg ugyanazt a gépet attól, aki tényleg árulja is... de ez már más lapra tartozik.
-
válasz
Chaser #35917 üzenetére
Gondolom nem vagy jártas a jogban. Nem a gyártótól függ, hanem attól a cégtől, aki az adott országban vállalja a garanciát. Erre célzott jakos73 is korábban. Ha a cég vállalja papírok nélkül, akkor hajrá, Örülünk Vincent ! Ha nem, akkor buktad. Magyarországon egyébként a balkáni szint alatt van a márkaszervizek színvonala... a hozzáállásé mindenképpen.
Ja, és a dell pont a világgarancia "honosításáról" híres (mer'ugye kishazánk némelyek szerint nem a világ része). Vagy hírhedt? Már nem emlékszem
-
Khelben
nagyúr
válasz
Chaser #35917 üzenetére
Az egy dolog, hogy a Dell (Magyarországon) elvégzi papír nélkül is a javítást. Biztos megvan ennek az oka. Ahogy annak is megvan az oka, hogy pl. a Samsung akkor sem javítja garanciában a készülékedet, ha megvan a papír, de nem Magyarországon vetted. Ki van számolva, hogy a Samsung Magyarországnak csak akkor éri meg javítani egy készüléket, ha azt rajta keresztül hozták be az országba. Ez az anyavállalat politikájától függ, a Dellnél más, ott gondolom az anyavállalat költségére megy az összes javítás, nem az egyes kirendeltségek számolják el.
-
-
-
Khelben
nagyúr
-
-
drr
őstag
válasz
Chaser #35756 üzenetére
Sziasztok!
Adott ez a laptop. Mivel alapból minden USB port 3.0-ás és nem lehet kapcsolni a 2 és a 3 között, bios frissítést javasoltak. Megkerestem a megfelelő bios-t (csak egy volt), és annak feltöltése óta 3F0 hiba van és nem bootol semmiről. A cucc vadiúj, megrendelésre csinálom, e már lepergett a fél életem előttem...
Sajna hiába rakok be telepítő CD-t, nem történik semmi, nem jelenik meg egyetlen eszköz sem a boot menüben...
Légyszi segítsetek!!! -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Chaser #35508 üzenetére
én azért ezt vettem, mert nem akartam sandynál régebbi procit, meg ez még gyári garis, lehet ki is tudom terjeszteni még nem jártam utána, de lehet 2540p még minőségibb volt, mint ez? 108eFt ért vettem, win7 profal szerintem ajándék kategória, de majd az idő eldönti a dolgot
nem akarok kukacoskodni, de lapkakészlet driverekett felraktad? itt vannak úgy középtájt -
kisza25
félisten
válasz
Chaser #35497 üzenetére
most felraktam a legfrissebbet ezzel is jó
-
kisza25
félisten
válasz
Chaser #35497 üzenetére
9.17.103347 amúgy innen szedtem le
-
totyino77
tag
válasz
Chaser #32064 üzenetére
csak ramokat akkarok bele 4gb 2x2 , most is azokat keresgélem neked nincs valami ami menne is benne ez az a gép
-
-
totyino77
tag
válasz
Chaser #32055 üzenetére
ahogy vettem ez volt benne gondolom gyári netlist 2gb 2rx8 pc2-5300s-555-12-e0 , kicseréltem erre kingmax 2gb 667mhz jelenleg csak ez van benne, és ezt akkartam melé hinix 1gb 2rx16 pc2-6400s-666-12 dualba mentek de mégis kivettem a hd filek miatt valami egyforma ramokat kel néznem
-
totyino77
tag
válasz
Chaser #32050 üzenetére
na rájöttem mi okozza a hibát 1db ramal hibátlan bármelyiket rakom bele de ha + 1gb os belerakom akkor megint csinála az elmosodást de nem tudom hogy ez melyik fajta laptop meddig lehet bőviteni lehet csak 3gb-ig egy tipus ramokal ? mert ha belerakok 2x2gb -ot csak az egyiket látja? egyáltalán milyen ramok paszolnának bele?
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
Chaser #31941 üzenetére
Nem tudom, hány variáns van, nekem a "szálcsiszolt alu" van és az minden, csak nem alu. Amúgy nem hinném, hogy egy ilyen konzumer laptopot többféle házzal gyártanának. A cégnél vannak 8560-as HP-k (úgy néz ki, a héten kapok én is egyet
), szóval tudom, mi a különbség a fém és a műanyag között.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Chaser #31830 üzenetére
Még nincs ilyen laposom, csak vennék. De mivel ezt olvastam a specifikációban olyan érzésem van, mintha az első indításkor választani kell, ezt eltárolja valahol, és aztán nem változtatható (egyszerűen?). Pl. hirdetnek egy nx6310-t, de celeron m410 van benne. Nekem van egy core2duo, amit elvileg fogad, de hogyha az van beállítva hogy 32bit, akkor már csak 32bites procikat fogad? Nekem ez jön le. Volt már a kezemben javításra ilyen lapos, de akkor nem volt nálam core2duo-m kipróbálni.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Chaser #31553 üzenetére
És akkor mi a különbség a 10,8V és a 14,4V között? Töltési időben térhetnek el?
Világos, hogy az üzemidő a kapacitástól függ, de mindnek ugyanakkora a kapacitása, 4400mAh, csak a feszültségben vannak eltérések (10,8V és 14,4V), illetve a cellák számában (legtöbbnél 6, elvétve akad 8-as is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest