Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pumukli23
senior tag
Mikor kifizettem, direkt rákérdeztem az akku és a dokkoló garanciájára. Azt mondták egy év jár rá, utána láttam a számlán, hogy a dokkoló asis, ezért arra csak fél év van.
Bár, most, hogy visszaolvastam, lehet, hogy nem a garanciára gondoltál, hanem arra, hogy nem tudják garantálni, hogy minden tartozék a dobozban van..
Egyébként a lemez és a doksik nem hiányoznak, a hp majd elküldi. -
spyduck
nagyúr
Csajomnak van egy majdnem 3éves 6910p-je, mivel nekem most nincs gépem azon szoktam nyomni. Nagyon jó gép de a 8710w és az Envy 17 huzamosabb használata után rájöttem, h nekem a jövőben csak 17"-os Full HD-s notim lesz + Iphone a mobilitás miatt. Most a motorvásárlásom, túrák és nyaralás miatt őszig nem is lesz gépem. Most egy akciós 8740w és 8540p csábítgat de erős vagyok
Ősszel ezek közül fogok választani
-
Chaser
legenda
A notebookchecken néztem róla tesztet, én úgy látom 2 hangszórója van elől, középütt egy cardreader mellette pedig mind2 oldalon egy hangszóró. Tévednék?
Kép alapján mind2 oldalon van hangnyílás.
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszönöm neked is a kimerítő választ,nem játékra kell arra ott az asztali gép.Csak ha meg akarok nézni egy videót HD minőségbe ne akadjon ki a gép,vagy ha egy régebbi játékot akarok játszani vigye el.Erre most megfelel a mostani notim Dell Inspirion 1525 de nehéz és mostan jár le a 3 éves gari.Így váltanék egy könnyebbre és korszerűbbre.Ha esetleg képbe vagy akkor lennél szíves válaszolni a kérdéseimre
-milyen dokkolót adnak hozzá
-menyibe kerülne magyar billentyűre cseréltetni a spanyolt,
-látom tartalmazza a 3G modemet működik sim kártya nélkül vagy kell hozzá
-az utazó akku milyen?
Élőrre is köszi -
-
Z86
őstag
Ahh eddig a nyilakat észre sem vettem, még egy eeePC-n sincsenek ezek így összenyomorítva.
Amúgy ez a formaterv azért is fájdalmas, mert eddig egy Elitebookot már messziről fel lehetett ismerni, ez erre a mindenhonnan összegereblyézett formavilágú gépre ez szerintem már nem igaz.
Szigetes billentyűzet, apple majmolás az megy.
A másik, hogy miért tették a hűtést jobb oldalra, így egyenesen az egeret tartó kézre fújja a meleg levegőt (balkezesek előnyben). Ez nyáron biztosan kellemes lesz, pláne a combosabb típusoknál.
-
-
Gzolo
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Normál üzemben, bekapcs után CPU 54 fok körüli, GPU terhelés nélkül 60 körül mozog, ez túl magas? Sajnos nem emlékszem már újkorában mennyik voltak az értékek.
Pesten kit ajánlanátok aki gyorsan és szakszerűen elvégzi a tisztítást? És nem fog ugrani a gari, ha nem szakszervíz kapja szét?(értem ezalatt, hogy akár valami biztonsági matrica szétszedésnél elszakad, ami jelzi esetleges garinál, hogy valaki már belenyúlt, és erre mondva visszaküldik? )
Más: A SpeedStep-et nem lehet valahogy okosítani, hogy akkor vegye vissza a sebességet, amikor szeretném? Aksival lehetne spórolni, most amit csinál, hogy összevissza változtatja, sokat nemér...
-
-
Nem-nem, nem bontatlan a csomagolás. Soha nem az, hiszen újracsomagolt, újraértékesített gépekről van szó. Ennek viszont annyi előnye van, hogy fizetés előtt megnézheted, kipróbálhatod a gépet. Egy originál új gépnél erre nincs lehetőség, vagy sokkal kevesebb. Arról nem is beszélve, hogy mennyire olcsón kapod meg...
-
-
Annyit hozzátennék, hogy a probook az én megítélésem szerint nem éri el a PAvilion gépek minőségi színvonalát. Az a gépet-a-népnek típus, amivel a menedzser úr a legolcsóbban felszerelheti a titkárnőket az irodában. Ez látszik az árakon is, és szerintem pont azért nevezik probooknak, hogy palástolják a gyengébb és olcsóbb minőséget.
-
Chaser
legenda
Létezhet, mert core i a lelkem, csak a legcsupaszabb verziója. Azért nem csak netre jó ez a gép
Én is nézegetem...szóval 4520s-ről mi a vélemény? Nem sokat találtam róla. Szerelhetőségileg olyan mint a 4510s? KA váza full alu vagy aluzott műanyag vagy mi?
Hangja? Engem főleg olyan verzió érdekel amiben nincs az igp mellett más vga.
-
A Dragont simán össze lehet mérni egy workstation-nel. Sőt.
Most gondolkodok a Dragon-om lecserélésén egy 8740w-re, de szerintem nem fogok átülni rá. Nagyon jó gép ez a Sárkány, kár hogy már nem gyártják ezt a koncepciót. Jó gépek az EliteBookok, tudom, de sokmindenben lemarad a Sárkánytól még egy 8740w is.
-
Nem biztos, hogy jobb. Én bizonyos szempontból bánom, hogy lecseréltem az 5400-as Toshibákat 7200-as Toshibára. Több modellt teszteltem és hallgattam meg, de ez a TOSHIBA MG5056GSY volt e lgkiegyensúlyozottabb és leghalkabb. Az előzők is TOSHIBÁK voltak, MK5055GSX-ek.
A csere óta melegszik a touchpadom bal oldala, ami alatt a két HDD van (nem nagyon, de érezhetően, viszont gyakrabban kapcsol feljebb a bal oldali ventillátor), és éjszaka hallani a HDD-k búgását. Napközben nem ,de éjjel igen. Az 5400-asok teljesen hangtalanok voltak, és melegedés sem volt. Sebesség tényleg jobb lett, de nem egetverően. -
adm
őstag
simán. ez egy csak egy kicsit butított és lassított i3/i5, ami ismeri végre az energiagazdálkodást és a virtualizációt is. marha jó lehet a kihozatal és a hibaarány, ha csak ennyi a különbség a celeronoknál.
nem hogy netezni, de 1-2 szálon dolgozni is bőven elég egy 2,5 ghz-es core2duo szinten mozgó proci...
-
apuc
őstag
Nekem a laptopcsere pedíg még ha bukó is pár tízezerért, megéri.
Dolgozunk vele, nagyon fontos a megbízhatóság- hiszen pénzt keresünk vele, így nem engedhetem meg magamnak hogy egy több éves konzumer megszívasson.
Ez érett be mostanra odáig- amit pl.Spyduck az elején megírt ugye ezért hümmögött- hogy jobb lett volna "nem bedőlnöm" totál zöldfülűként a csilivili DV5-nek- akkor egy 3-4 év garis üzleti noti esetleg renew nem késztetne a 1.-2 évenkénti cserére, ahogyan most eladtam a Pavilionomat.
Én is azt vallottam mint te, de a HP melegedése és aksi- megevése (azért hetente ide vagy oda jó ha el tudom vinni, na ezt már a DV5 2.!aksi max 50 perc-1 órás idejével nem sokra mentem.
Ezekre menet közben jöttem rá, hogy nem az a lényeg hogy szobadísz legyen 15.4-es szép monitorával,jobb hanggal (úgyis rá volt kötve hangfal és egér+ külső billentyűzet) hanem hogy tartós legyen.
Na itt a tartósságot megkérdőjelezte az aksiproblémáim és az idegesítő melegedése, amit a SZÁMOMRA felesleges NVidia 256Megás videókártya miatt produkálhatta.
Takarítottam, kifujkáltam- de így is.
Nem tetszett hogy a futáros háztól-házig garija miatt hivogatni kellett az ügyfélszolit, átverekednem magam a falakon hogy kipostázzák az új aksit a cellazárlatos régije helyett 6 hónapos korában.
Aztán 10 hónap mulva megtudtam hogy az új aksira CSAK 90 NAP GARIT ADNAK!
Amikor az "új" aksi is 2 óra helyett már csak kb. 50 percet bírt-igaz általában be volt dugva hálózatra, viszont ki nem vettem mert poros a lakás és telemegy a helye+ elfelejtettem volna havonta feltölteni+ azért napi 2 órát használtam (később nem ment ugye az aksi miatt) volna aksiról..
Engem idegesített a melegedése, a 70-90 fok közti állandó hőmérséklete-igaz nem vettem hűtőpadot hozzá.
Amúgy a gép a Vistát leszámítva jó volt, a Vistával több apró bosszúság miatt nem tudtam megbarátkozni.
Amikor az új másodnotinkat (Lenovo G550L)megvettem ,rájöttem ez kell nekem, tökéletes- nem hiányzott a Pavilon ami fixen volt beállítva családi gépnek.
Na ekkor kezdett a gyerekek keze nyoma-amit nem tudtam megakadályozni- nagyon idegesíteni a HP-n (a Lenovón semmi nem látszott meg szinte)és vágytam egy hasonlóra a Pavilion helyett is.
Mivel a 2 év garijából még volt pár hónap, úgy döntöttem jobban el tudom adni most mint gari nélkül.
105 ezeért eladtam, igaz így buktam az új árához képes nem keveset (80 ezret) de ezt megkeresem a notival egy hónap alatt- ráadásul nem kp-ért vettem azt sem (0%-os áruhitelre)-és az utód Lenuvo U550-est sem.
A mostani U550 nagyon tetszik, a Win7 rajta pláne!
Aksija 5-6 órát bír- ez lett a "hurcolós gép" wifin hálóba kötve a másikkal+háttértár+nyomtató jó kis itthoni rendszert adnak ki.
Az anyagminősége jobb mint az L550 és a proci relatíve kis teljesítménye nekem bővel elég- a dedikált videókártya nem hiányzik egyáltalán.
Jó és nekem hasznos a multitouch és jó minőségő touchpadja ( a DV5 tükörpadja nagyon rosszul használható volt nekem)és kevésbé kényes(és fém bevonatú matt)felső burkolata.
A hangszórója ugyanolyan jó mint a DV5 volt, a képe is hasonló-és LED-es.
A gép könnyű, vékony-ideális hurcolni, az L550 van beállítva hangfalakkal+egér+billentyűzet fő gépnek-gyorsabb nettel (50/30megás torrentezni is szuper)mivel a router nem adja ezt le teljesen (régebbi) az U550-en wifin 20/20megás a netünk-szörfölni és dolgozni elegendő.
A Lenovók billentyűzete nekem jobban tetsző.
Ennyi az okokról. -
-
Magnum_
nagyúr
-
Velocity
aktív tag
a service manual már 2 napos kora óta megvan
csak eddig nem igazán vettem hasznát... na majd ha lesz egy kis időm nekiesek.
az ilyen telepítés után írjuk ki dvd-re dolgokkal nem vagyok ám kibékülve. Wint felrakni nem nagy ügy, nekem utána szokott jönni a tortúra: számtalan program, driver, beállítás, újraindítgatás, backupok visszapakolása, (pl Thunderbird-höz, meg ezer máshoz is) és így tovább.
Aztán nekem úgy van, hogy igencsak up to date a rendszerem, mindig mindenből a lehető legfrisebb van fent. Böngészők egész sorából, levelezőprogiból, zenelejátszóból, driverekből, virusírtókból, wamp serverből (mellesleg ehhez is csomó mindent vissza kell pakolni), CCleanerből és így tovább...
Ezért ez úgy fest, hogy van egy fontossági sorrend: először az Opera és az Avira mennek fel, aztán sorra szedem le mindenből a legfrissebbet, és telepítgetem... szóval mire odáig jutok, hogy újra kell pakolni a rendszert, már rég semmi köze nincs a kezdeti állapothoz. Mondjuk 1,5-2 évig bírja nálam a cucc, még anno az xp-t is addig foltozgattam nagy rendszerösszeomlások után, míg újra nem ment, csak hogy ne kelljen újrapakolni a rendszert
-
Avicularia
veterán
Elhiszem,hogy van jó szerviz,de sajnos van ez a futáros garancia,ahol élő emberrel csak a futárral találkozol,aki ugye nullára kompetens.
Vicces,hogy amikor le akartam adni javitásra otthon,első nap a futár kijelentette,hogy ő nem hozott magával olyan dobozt,amibe be tudná rakni,úgyhogy nem viszi el
Majd holnap jön a kollégája,az elviszi.De a lényeg a Magyaroszágon vásárolt hp laptopomnak elromlott az akksija.
A magyar hp-t felhívva csak annyit kérdeztek,elmúlt már 1 éves? Igen.Akkor már nem garanciális,viszont hallásra.
A svéd meg szó nélkül kicseréli,még meg is bízik bennem,hogy nem verem át,mivel le sem kell adnom a régit.Nem szeretek ezzel példálózni,mert vannak dolgok,amik rosszabbak mint otthon,de a szolgáltatásokkal ,eladásokkal , garanciával kapcsolatos dolgokban nagyon sokat kell otthon fejlődni.
-
Igen, de náluk is a magyar feltételek a mérvadók, úgy gondolom. És ezek a feltételek eleve rosszabbak annál, mint amilyennek lenniük kellene. Hiába jó a szerviz, ha a gyártó nem támogat csak pl. 1 év garit az akksira.
Itthon a külön értékesítet akkumulátorokra 6 hó szavatosságot kell vállalni.
-
Avicularia
veterán
Utálom ezt mondani,hogy itt minden ilyen dolog sokkal jobban megy,mert vannak dolgok amik sz@rabbak mint otthon.
De tegnap barátnőm felhívta a svéd hp-t,frissítettek velem bios,majd megbeszéltük,hogy ellenőrizzem le ,hogy fennáll-e a hiba.Természetesen nem javult meg.
Ma hívtuk őket megint,hogy nincs változás.Eredmény, küldenek ingyen és bérmentve egy új akksit,még a régit sem kell beküldeni.
Akkor itt nem egy év gari van az akksira?Magyar hp-nál 2 hétig ott állt egy venticsere miatt és átb@sztak,ki se cserélték,csak befújták valamivel a ventit.Nem egész két hónap alatt teljesen meg is állt benne a hűtés.
Itt 1 napot töltött el ezzel a venticseréléssel a szervizben,láttam a tracking numbereken mikor érkezett és mikor küldték vissza futárral.Szóval magyar hp bek@phatja.
-
leyo76
senior tag
Nem gondoltam hogy egy ilyen kijelentéssel ekkora vitát váltok ki, de:
Mindenkinek van némi igaza benne, tény hogy nem adják ingyen, de ha figyelembe veszed hogy egy laptop 100-200eft akkor 5-10eft igen csak eltörpül.
A meleg levegő keringetésére vonatkozó gondolatmeneted megkérdőjelezhető, ugyanis gépen (asztali pc) belül ahol van akár 30-40fok is van, a proci, vga, stb hűtés is hasztalan lenne, pedig jól tudjuk nem az.
Egyezzünk ki abban hogy én tényleges hosszútávú használat mellet tapasztaltam értelmét a dolognak, tény hogy nem csoda számba megy, de legalább nem sütöttem tojást a noti alján. Nyilván egy 15fokosra hűtött irodában nincs nagy jelentősége, de panel 6.-on van!
-
Mania
senior tag
Ha az asztalon használom mint az asztallap mint az alja forró, hűtővel maximum langyos.
És mivel egy laptopnál bizonyos értelemben maga a váz is a hűtés része nem mindegy.
Az egy dolog hogy a processzor és bizonyos típusokban a VGA gyakran 1-2 fokkal hűvösebb, de maga az alaplap és a maradék alkatrészek is a gép részei amik viszont így nem tudnak megsülni.
A meghibásodások jelentős részénél a hiba oka az alaplap, ami bizonyítottan visszavezethető az elégtelen hűtésre. -
napocska2
senior tag
Szia!
Ebben a melegben a dv6810-esem is szenved, rajtam kívül... Én télen sem tartom csak az asztalon, hanem egy felfordított műanyag tálcán, úgy hogy a bal széle - ahol a venti és a vinyó van - lelógjon, így jobban tud szellőzni. Sajnos, mióta kánikula van ez a megoldás is kevés, ilyenkor még teszek alá valamit, hogy az alja alatt is tudjon mozogni a levegő.
A letöltés miatt a vinyóm melegszik a legjobban és nagyon nem szeretem, amikor 50 fokot jelez. Na ekkor szoktam a mélyhűtőből elővenni a kisdobozos üdítőt, amit kis tálkában a vinyó alá rakva akár 40 fokra is lehűti. Kicsit macerás ugyan megtalálni azt a pozíciót, ami kényelmes és a vinyónak is jó, de eddig ez volt a legjobb ötletem.Mások vajon hogy küzdik le a melegedést?
-
-
galacsindobá
csendes tag
köszönöm!
ha felmegyek egy másik kategóriába mennyivel kapok többet átlagos felhasználóként?
itt már ezt találtam: HP Pavilion dv6-1270st Espresso Black notebook (Renew*), bár ahogy látom ez amd-s
vagy ne ragaszkodjak a renew gépekhez? laikusként azt gondolnám, hogy ezekkel megütöm a főnyereményt -
törölt tag
visszakérdezek újfent, használtál ssd-t? ha nem, akkor továbbra sem értem, miért osztod 2 marokkal róla az észt, használhatóság terén, illetve, h mennyire éri meg. nekem megérte. meg úgy többeknek is. egész szép kis piaca van.
pedig böngésző-pdf-office-ocr terén kívül semmire sem használom a notit.
azt gondolom az meg, aki részletre vesz egy notebook-ot, amire túlképp nincs szüksége és kifizetni sem tudja, ahelyett h megelégedne fele árú desktoppal, amire pénze is van, hadd ne legyen már viszonyítási pont.
ezen logika mentén a részletre vett plazma hd tévéhez túlképp felesleges a drága hd előfizetés, hiszen minőségi javulás úgy sincs az sd-hez képest.
megjegyezném, nincs hd tévém. nem is tervezem. tv előfizetésem sincs. -
Szerintem - ez magánvélemény - az SSD akkor lehet alternatíva, ha a gépben 2 merevlemez-hely van. Ekkor mehet a kis tárkapacitású SSD-re a rendszer és egyéb munkafájlok, de adattárolásra még mindig ott van a 2nd HDD. A mai elérhető - ésszel is elérhető - árú SSD-k tárkapacitása annyira kicsi, hogy nem elég egy notesz használatához. Szerintem.
-
törölt tag
milliószor olvastam ezt a bullshitet azok billjéből, akik anélkül írtak az ssd-ről, h valaha is próbálták volna. azt hiszem lassan túl lehet lépni azon, h az átlagfelhasználás azt jelentené, h az ember kb. annyit csinál, h megnyitja a böngészőt és kész.
értem én, h savanyú a szőlő, de ha egyszer az ember túllép a bűvös gb/ft szemléleten... mellesleg 30-40 gb környékén is lehet már teljesen jó és szerintem elérhető árú ssd-ket kapni (annyi mint egy 1 vagy 1.5 terás vinyó. az átlagjúzernek van szüksége vajon ekkora tárkapacitásra? átlagjúzernek szüksége van 4 giga ramra?). a fórumokat olvasgatva, aki valami normálisabb ssd-re váltott, valahogy nem sírta vissza a hdd-t.
hagyjuk már ezt az átlagjúzerkedést. bárki, aki leül egy ssd-s rendszer elé, kapásból érzi, h ez azért más. gördülékenyebb, nem szarozik, nem kirnyeg, nem kell várni semmire. a hurcolószós notimban most épp egy 5 év körüli noti hdd van. sokszor legszívesebben kivágnám az ablakon. erősen gondolkodom abba is egy ssd-n- -
törölt tag
röviden és tömören: bullshit. pláne, ha egy 5400-as notvinyóról van szó.
egyrészt: egyelőre semmivel sem nagyobb a meghibásodási statisztika, másrészt emelje fel a kezét az, aki 4-5 éves vinyóról gépelget éppen.
harmadrészt meg a gyak nulla elérési idők, a 4k-ban 10x-20x-os sebességek, már megbocsáss, de lófaszt nem hoznak észrevehető gyorsulást a mindennapi életben. nekem legalábbis hoztak, kínszenvedés néha visszaülni hdd elé. pedig előtte is egy 7200-as volt a notiban, az asztaliban meg egy raptor van. arról nem is beszélve, h nincs kirnyegés, seek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 11
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest