- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davidson88
friss újonc
válasz
Pyttawrx #55836 üzenetére
Szia! Köszi az infót!
Még annyi kérdésem van hogy az Elitebook G6 830 típusnál is így van vagy annak van beépített RTC eleme (és igy elműködik simán az akkuja nélkül?)
Egyébként az óra beállításán kívül okoz gondot ha nincs bios/RTC elem vagy fő akku egy gépben? Mármint gondolom akkor minden bekapcsolásnál ezt beállitom fél perc alatt, és ennyi, vagy kihatása van másra is? Nem volt módosítva általam semmilyen bios beállítás, bele se léptem amióta megvan a gép gyári win11-el.
-
tylerddd
veterán
válasz
Pyttawrx #55824 üzenetére
A rendszergazda is Win11-et pattintana rá, beszéltem vele, csak ahhoz utaztatni kellene a gépet, mert helyben nincs szaki. Ezt én is 15 perc alatt megcsinálnám.
A gyerek Microsoft fiókkal lépett be mindig, aminél ugye meg lehetne nézni a Bitlocker feloldót, csak sajnos anno PIN-t állítottak be a belépéshez. Azt tudja, de se a jelszót, se azt nem tudja, hogy milyen e-mail címmel csinálták meg a regisztrációt.
Egyébként intézményfüggő a dolog szerintem. Hallottam olyan komolyabb sulikat, ahol vannak rendszergazdák (tehát több is), hogy külön felügyeleti rendszert tettek ezekre a gépekre és totál le van korlátozva a laptop. Pl. nem telepíthetnek semmit. Olyat is hallottam, hogy külső meghajtóról futtatnak rajtuk saját oprendszert és úgy használják bármire.
-
gaborbol
őstag
válasz
Pyttawrx #55785 üzenetére
HP laptoppal eddig nem volt tapasztalat, csak HP halozati eszkozokkel, ott van same day support meg overnight shipping meg a belepo uzleti kategoriaban is.
Nem tudom igazabol mit vartam, 0 perces gyari hibas business class gepnel, azert ne legyen mar 10 nap varakozas mire megjon az elso valasz a hibaval kapcsolatban.A HP szervizpartner se kellett volna , hogy elhajtson, igy jobban belegondolva csak nem akartak vele foglalkozni.
Enegem szervizeskent siman kiszorna barmelyik ugyfelem, ha 10 napot tokolnenk az elso valasszal a hibajegy beerkezeset kovetoen. Meg azoknak is aznap vagy masnap valaszolok akikkel nincs szerviz szerzodesunk sem. Ezt leirva, csak annyit varok el, mint amit magamtol elvarok vagy a kollegaktol.
-
zolnagy
őstag
válasz
Pyttawrx #55726 üzenetére
Nem volt Bios chip írás/csere. A Bios is ugyanezt a SN-t hozza, mint ami a hátlapon is van és amit a parancsoron kaptam.
A support assistant még megpróbálom.
Szerk: a support assistant már hozza az adatokat. Ugyan írja, hogy lejárt a garancia (ezt gondoltam), de ott is van a konkrét dátum. E szerint hamarosan 6 éves lesz a gépem. -
lizzzzzzy
lelkes újonc
válasz
Pyttawrx #55685 üzenetére
Mondjuk szerintem attól függ, mire kell! Ha csak egy Facebookot nyit meg, illetve néha megírg egy wordot, esetleg sorozatozik rajta, miért ne lenne jó? Nem mindenkinek kell hiperszuper gamer csoda... Pláne, aki soha nem játszik. Én is ilyet néztem a régi helyett. Vagy hasonló árban jobbat?
-
gaborbol
őstag
válasz
Pyttawrx #55672 üzenetére
A smiley nem veletlen volt a mondat vegen
Ha csak laptopokat meg asztali gepeket kene nyegtetnem persze. Szerver, switch, storage, tuzfal, nyomtatok, ipari nyomda gepek, rontgen gepek, szemvizsgalo gepek, banki terminalok, textil vagy malomipari gyartosor managment , azt hiszem egy par boot menut sikerult mar memorizalnom
"Tudni kell minek mi, nem kell össze-vissza nyomkodni.
"
Lathatod, hogy nem azt irtam a kolleagnak, hogy nyomja meg az osszes lehetseges gombot a felso soron, egy "extra" ESC gomb megnyomasa utan meg nem kell billentyuzetet cserelni ez miatt, de legalabb latja az osszes tobbi elerheto opciot maga elott, lehet hogy legkozelebb majd abbol kell valami, igy nem kell memorizalni mindent.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Pyttawrx #55655 üzenetére
Én is zárnám, de asztalinál hamar felismerek egy alulméretezett hűtést, és egy gyengén kialakított házat. Ha ugyanazt pakoltam volna, akkor is olcsóbban jövünk ki, de végeredményben halkabb és hűvösebb lett volna, a komolyabb hűtés miatt.
Azért lett a minimálisan gyengébb a hardver, mert a CPU épp nem volt rendelhető, másik boltból meg nem akartam legózni. Pár százalék teljesítmény árán, jóval több maradt a büdzséből.
Megpróbáltunk egy brand gépet, "hátha jó" alapon, de nem jött be. Van ilyen.Gyenge termék minden cégnél van.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Pyttawrx #55652 üzenetére
Ennyire már nem emlékszem, mert egyből elálltunk a vásárlástól. Egy akciós Acer Rog Strix vagy Predator konfig volt. Alulméretezett süvítő hűtés volt a batár házban, és a deszka meg a táp sem volt nagy szám.
Az összerakott gép minimálisan gyengébb konfig lett, de halk, jó hűtéssel, táppal, és sokkal jobb hőmérsékletekkel. -
Redneck
nagyúr
válasz
Pyttawrx #55647 üzenetére
Nincs mindenkinek igénye sokszor feleslegesen erős és/vagy komolyabb burkolatú, és hűtésű gépekre. Az ismerőseim 80 százaléka ezekkel az alapabb consumer gépekkel tök jól elvan. A maradék 20%-ot érdeklik a gépek, és kell nekik a kraft.
Nagyon sokan nem is hordozzák, de asztalit meg nem akarnak.Én is inkább használnék egy combosabb üzletit, de ezzel is simán ellennék a jelenlegi felhasználói szokásommal.
-
-
-
válasz
Pyttawrx #55573 üzenetére
Az eh3000 és eh3001 ugyanaz a széria
Szérián belül szerelik a gépeket más hdd/ssd/apu/ram stb de a ház nem változik.A mysoft oldalán a képen van, a leírásban nincs, máshol sincs, tehát nem a eh3001nh noti van fotózva.
Amit csinálsz már tényleg kimeríti a szándékos értetlenkedéssel a trollkodás fogalmát.
-
válasz
Pyttawrx #55570 üzenetére
Mondom zárom a témát erre aztmondod hagyjam abba vitát.
Moderátorként ezt a triggerelést komolyan megteheted?!
Rendben, tisztázzuk!
Elsőként olyan alapvető dolgot feltételeztem egy márka topicban, hogy a modi tisztában van a hp termékszámozási metódusával.
Engem személy szerint felháborít, hogy nekem kell erre felhívnom most a figyelmed!Konfigtól és lokációtól függőek - a jelenleg - 3-as utáni karakterek.
Az EH3000 széria egyik tagján sincs card reader bármit mutatnak a képek! -
válasz
Pyttawrx #55568 üzenetére
Te miért állsz belém ok nélkül?
Mondd, hogy csak trollkodsz!Fentebb, az axbattler által linkelt mysoft oldalon is ott van a leírásban, hogy kártyaolvasó : nincs. ipon, alza oldalán is.
mysoft szerint ujjlenyomat olvasó nincs, szóval a termékspecek+képek hiába tűnnek valósnak náluk, inkább copy/paste.
Nem adnék rá, de ott a hp oldala:
[link]
[link] - hp
[link]
emagon meg ez a típus kék képek alapján
Tessék a leírást is megnézni, több oldalon, ne csak a képeket.
sum: kártyaolvasó nincs, ujjlenyomat olvasó van.Részemről zártam a témát.
Az infó az eh3001nh gépről a leendő vásárlóknak szól,
és a véleményem fentebb olvasható. -
válasz
Pyttawrx #55563 üzenetére
Nincs rajta.
, Te most tényleg meg akarod magyarázni, hogy van rajta kártyaolvasó?!
Nem teljesen érted lehetséges félre érthető voltam eredetileg, asztalon is melegszik, idle, uptodate. ágyba már nem is viszem, mert egyértelmű.User errorozhatsz, ami pár éve természetes volt bárkinek az ma már user error a gyártók vékonyítási mániája és fillérszexualizálása miatt.
Igen, több gyártónál is van ilyen elcseszett kialakítás. -
gaborbol
őstag
válasz
Pyttawrx #55541 üzenetére
A $800 dollaros Dell Latitude 3000, hajtogatva megerositett,fakkokban passzentossan elszeparalt, 100% ban ujrahasznositott karton doboza ami kapott egy tok egyszeru fekete tinta vagy indigo szinezetet. Isten hozott a business class kategoriaban erzessel
Ugyan ebben az 1500 dollaros arkategoriaban versenyzo Dell XPS tok igenyes premium dobozat meg sem emlitem.
6 evettem egy elitebook-kot sajat pezbol melora, nagyon nagyon jo gep arra amire kell, egyszeruen nem emlekszem, hogy az anno miben jott.
Ez a HP-tol lett rendelve kozvetlen, laptopot meg ennyirre nem vartam mint ezt.
Az olcso vekony kartondoboz felso resze ossze van gyurodve, az also resze majdnem kinyilik ahol ossze van hajtogatva, a tapegyseg meg csak kovajog a dobozban ossze vissza, ahogy forgatod a dobozt.
Majd talan ma este lesz idom kibontani . -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
Pyttawrx #55489 üzenetére
Nem véletlenül lett a valtotarsa egy elitebook 850 g7..
Ha tehetem nem fogok consumer laptopot venni..
Már a ThinkPad esetben észrevettem annó a különbséget..Egész más darab volt erzetre, mint a sokkal újabb acer aspire..
Ami egy szappantartonak tűnt mellette.De úgy vagyok vele, hogy itt kész helyzet van, ezt kell szeretni.
(A telepített ügyviteli programot 25+Áfa áron installaljak másik gépre, ha ez a gép még menthető, kapna némi ramot, meg egy ssd-t És évekig tudjuk tovább használni, amire kell arra így elég lenne)Inkább hajlandó lennék megfizetni egy hozzáértő segítségét..
Ha meg kerülne egy bontott cseredarab az lenne a non-plus ultra..
Szóval ajanljatok valakit aki megbízható es segít..
Ezt saját zsebből fizetem, így lényegtelen a számla képesség .Előre is köszönöm..
-
zsoltip
őstag
válasz
Pyttawrx #55475 üzenetére
Nos, mondanám, hogy stabil választ adok, de legalább inkább bizonytalant.
A 2016 évi BIOS, ami rajta van, egy grafius felületen üzemel.
Nem tudom megállapítani.
Tudom, hogy ezeket kellene látnom, és állítanom, ezért is vagyok megakadva.Tudok BIOST frissíteni teszem azt USB-ről? Hogyan?
-
cog777
őstag
-
cog777
őstag
válasz
Pyttawrx #55457 üzenetére
Billentyuzete adta meg magat. Hat, ha a billentyuzet is forro es eget, az mar jelent valamit.
Hivatalos szerviz javitotta, passz, nem vartam meg mig csinaljak, elmentem kavezniEsetleg le lehet kapcsolni a dedikalt nvidia kartyat benne futasi idoben?
Turbo boost nelkul is egesz jo a teljesitmenye, 8/16 eleg erot biztosit, kiveve nehany regi jatekot ami a CPU-ra epitett, azok jatszhatatlanok lettek a turbo nelkul. Mas modern jatekok siman elfutnak, a GPU elbirja.
Max igy hasznalom, de hogy megfozni nem fogom a gepet aminek az uj ara 1 milka az biztos. Jobb hutest elviseltem volna a HP-tol, ha az bekapcsol, akkor kb a mitingen beszelgetni nem lehet.
-
tylerddd
veterán
válasz
Pyttawrx #55454 üzenetére
Köszönöm, megnézem! Gondoltam, hogy valami ilyenről van szó, de ahogy rákerestem, nem adta be, Win11-ben pedig rohadt elveszettnek érzem magam és nem is értem, hogy miért volt erre szükség.
A legtöbb helyen, ha van további lehetőségek gomb, akkor kb. előjön a Win10-es megszokott felület
-
movax
őstag
válasz
Pyttawrx #55439 üzenetére
Blokkolta a máshonnan kapott fájlokat, napi több tucat letöltött doksit, amit vagy egyenként kellett unblokkolni, vagy a valós idejű védelmet kellett hozzá kikapcsolni a Wolf Security-ben, amivel a program elveszítette értelmét. Meg még több dolgot önhatalmúlag veszélyesnek minősített (egyik sem volt az), amit folyton karanténozott és nehezítette az életem. Meg aztán igen kevés beállítási lehetőség volt benne. Maradt a Defender, az nyugis.
-
-
-
válasz
Pyttawrx #55413 üzenetére
Nem nem. A korábbi telepítéssel is papíron fent volt minden driver. Win/HP/Intel mind azt mutatta, hogy up to date, zöld pipa minden, ennek ellenére nem ment a Hotkey. Ezért tudok arra gondolni, hogy a sorrendben volt a hiba és Win update-tel kezdés tört el valamit úgy, hogy azzal már a HP és Intel nem tudott mit kezdeni.
-
-
tylerddd
veterán
válasz
Pyttawrx #55326 üzenetére
Ja, hogy minden frissítésnél nézzem végig, hogy miket akar frissíteni? Ki van zárva.
Ez egy rakat 20db+ gép, mindenki a sajátját menedzseli, csak ugye hozzám hordják, ha bajuk van. Szerencsére én Thinkpad-et kaptam, a sajátom meg Dell, ezekkel nem szokott gond lenni (kopp-kopp).
-
somé
őstag
válasz
Pyttawrx #55270 üzenetére
Valami ilyesmi lehet, Bios-t és mindent amit lehetett/kell frissítettem (HP support), továbbra is 450 G5. Viszont ez a chipset csak 15.6"-es kijelzővel létezik, ez viszont 17.3-as, ami miatt 470-esnek kellene lennie. A Support, diagnosztika sehol semmi hibát nem talál, ennek ellenére az 1 perces indulás továbbra is fennáll.
-
somé
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
Pyttawrx #55154 üzenetére
Igaz, hogy utángyártott akksi van benne, de az Envy x360-ban ~100 ciklusnál jár az akksi, általában töltőn lóg, ha használom, és állandóan "elkalibrálódik" az akksi. Annyira, hogy ~10 perc után hibernál a windows akksira váltáskor és csak ~60%-ig tölti fel, ha töltőre dugom. Ezt átmenetileg orvosolja, hogy alaposan lemerítem az UEFI Hardware Test-el (ez még fut 1-2 órát, miután hibernált a Windows) és teljesen feltöltöm kikapcsolt állapotban. Utána egy ideig bír 2-3 órát akksiról, de pár hét múlva ismét eltéved, és megint értékelhetetlen az akksis izemidő és trükközős merítés nélkül nem tölt sokat.
Most arra gyanakszom, hogy alvó módban nem naplózza, hogy mennyit merül, és ha alva merül le az akksi, akkor azt hiszi, hogy önkisüléssel merült le, ergó "kuka" az akksi.
Az első, gyári akksi is hasonlóan kezdett tönkremenni, csak az még fel is fújódott. Az is valami 200 ciklus körül lehetett (nem néztem, de hasonlóan használtam: többnyire töltőről és ritkán), mikor már görbült a váz körülötte.
A húgom hasonló gépében, ami többet üzemel mind töltőről, mind akksiról (neki nincs privát asztalija is, de céges van), abban is kezd már felfújódni az első gyári akksi és hasonlóan irreálisan rövid az akksis üzemidő, ha nem volt UEFI Test-el lemerítve és egy menetben teletöltve a közelmúltban.
Ez így nagyon kellemetlen, mert gyakorlatilag sohasem lehet bízni benne, hogy ha kell, akkor ott van az akksi. Max annyit lehet várni tőle, hogy egy rövid áramszünetet áthidal. -
Bugsky
újonc
válasz
Pyttawrx #55154 üzenetére
"alulról szívja a levegőt és az lcd fele nyomja ki" videókon nem láttam, hogy itt lenne nyílás és azért kérdeztem. Az akksinál nem lenne probléma, ha levehető lenne vagy blokkolni a töltését és ezzel növelné az élettartamát és nem lenne folyamat hálózatra kötve 100%on. Egy 11 éves samsung np35e5c cserélnék le, aminek az akksija teljesen jó még. lcd matt miatt kisebb, rosszabb színvilág, laptopot meg nem hajlítgatni akarom arra elmegy a műanyag.
-
válasz
Pyttawrx #55132 üzenetére
és #55133 cigam: most egyelőre nem tervezem újrafuttatni a tesztet, mert azóta nem produkált hibát a gép. Ha esetleg ismét befigyel ilyesmi, akkor megnézem ezt a memtest86-ot pendriveról és berakom hosszabb időre.
Teljesen újrahúztam egyébként a Windows 10-et pendriveról, illetve frissítettem a BIOS-t is a legfrissebb, azt hiszem 2023-as verzióra, biztos ami biztos alapon.
Remélem, hogy csak kontakthiba volt, mert ez egy céges gép volt, amit a használt IT eszköz lottón sorsoltak ki nekem és őszintén szólva szeretem. A HDMI hiánya kicsit zavaró, de ezt leszámítva elégedett vagyok vele. Nem hiszem, hogy sokkal jobbat tudnék venni a >130k kategóriában, pedig szemeztem a Thinkpad T480s típusokkal, de hasonló konfigokat találni, mint ez a gép, így nem lenne túl nagy előrelépés.
-
janos666
nagyúr
válasz
Pyttawrx #55135 üzenetére
Ha hozzám került egy ismeretlen RAM, akkor azt persze, inkább 10 óráig, mint 10 percig tesztelem, még alaplapi firmware frissítés után is tolok több órát, de ahogy kivettem, itt az volt a gond, hogy kb. addig nem jutott elk a gép, hogy bármi megjelenjen a kijelzőn. Szóval, ha lefut 1 órát egy teszt, akkor másfelé nézelődnék. Mert valami egyértelműen nagyon rossz volt, de a RAM legfeljebb határeset, ha ennyi tesztelést már túlélt (ha rossz az is, az szerintem kb. véletlen egybeesés).
-
tvamos
nagyúr
válasz
Pyttawrx #55061 üzenetére
Kosz a segitseget! Sajnos nem vagyok benne ebbe az SSD vilagban, mit jelent az, hogy PCIe Gen 3x4 NVMe? Nekem egy ilyen van otthon: WDS200T2B0C. Ez mehet bele? Vagy vennem kell masikat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest