- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Répapüré #35109 üzenetére
Gondolom, NFC-s párosítást ajánl fel a telefonod, az meg egyelőre igencsak ritka laptopoknál.
Egyébként asszem, össze kellene párosítani őket előbb (kihagyva az NFC-s érintős részt), valószínűleg a telefonon megjelenik majd egy négyszámjegyű számkód, amit be kell pötyögni a notin felugró ablakban a sikeres párosításhoz.
-
-
NEMO1968
őstag
válasz
Répapüré #32812 üzenetére
Persze!
Új technológiák mindig vannak,és vannak problémák is.
Viszont semmi esetre sem olyan súlyosak,ahogyan a TV-"szakember" beállította.
A lényeg a gyakorlati tapasztalat,az pedig az SSD mellett szól.
Mondjuk nem árt mellé egy másodlagos adattár a (relatíve) szűkös tár miatt,de bőven kárpótol a sebesség.
Ha érdekel a téma,keresd meg az SSD topicját.
Most nem tudok linkelni sajna,telóról vagyok. -
válasz
Répapüré #32812 üzenetére
"nem értem, magukat szakembernek valló emberek véleményei"
Rátapintottál a lényegre
Sok-sok olyan szakember van a világon, aki azt gondolja magáról, de mégsem az. Gondolni (vagy a neten utánaolvasni 10 percig) könnyebb, mint tanulni és naprakész tapasztalatokat szerezni.
-
NEMO1968
őstag
válasz
Répapüré #32801 üzenetére
Három éve használok egy 96 GB SSD-t.
Nyüstölöm rendesen,és pár telepítés is ment már rá.
Nemrég raktam bele a harmadik gépembe.
Még mindig 100%-os,még csak el sem kezdett romlani.
Ebben a cikkben kiszámolták az élettartamát
Ha gondolod,olvasd el az egész cikket.
Néhány pontjában elavult,de még mindig hasznos lehet. -
válasz
Répapüré #32801 üzenetére
Persze, ilyen alapon autót se vegyen senki, mert úgyis tönkremegy és baromi sokat veszít az értékéből.
Sok okos van, akik
hülyeségetokosakat mondanak, sajnos.Nekem két éve vann ssd a gépben, napi sok órát használva, és semmi baja a diag progok szerint, a valóságbna sem (OCZ Vertex). Feleségemnek csak ssd van benne, 160-as Intel 1 éve, azon megy adattárolás is. Semmi baja. Ha 2-3 év múlva elkezd romlani, hát Istenem, majd kap egy újat, de addig úgyis le lesz cserélve a gépe bőven. Szóval szerintem ha a normális, tényleges ssd élettartamot nézzük, teljesen vállalható. Sebességben pedig ég és föld a hdd-hez képest.
-
Drenadar
veterán
válasz
Répapüré #32744 üzenetére
Én sem költöttem 300 ezret, kicsivel többet mint a felét, és még nem bántam meg... Nem tudom meddig lesz ez gép, de most hirtelen nekem szuper gyors, sokkal több mint amit vártam tőle... Abszolút minőségi (persze egyesek szerint itt a minőséget az üzleti kategória viszi, aztán ha visszaolvasol csak azt szídják, hogy nem megy, melegszik, nem tudnak rá mit telepíteni, én bevallom egy Envy gép szidó posztot nem olvastam még itt persze lehet hogy van, csak nem találtam meg!), tegnap előtt kiültem megnézni az új startrek részt, és wifi nélkül az aksi még 4 órát jósolt neki... (a film megnézése után, ami teszem hozzá több mint 2 és negyed óra)
-
-
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Répapüré #31984 üzenetére
Szia!
Akkor vagy nem járt újonnan sem lemez a géphez (sajnos sokszor előfordul az ilyen manapság) vagy az eladó elfelejtette vele adni a géppel.
Én csak hp-s és dell-es tapasztalatból tudom mondani, hogy ha ilyen géped van, akkor kérhetsz tőlük telepítő és driver lemezt.
Mégis csak jobb az eredeti gyártói lemez.(#31976) AxBattler: nekem nem jön be sajnos.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Répapüré #31970 üzenetére
szia!
nem a microsoft-tól kértem a lemezt, hanem a hp-tól és azért kellett, mert "speciális" lemezre volt szükségem a laptophoz vásárolt xp miatt, amit "csak" a hp tudott küldeni.
win7-tel szerintem nem lesz ilyen jellegű problémád.
én a csomagban 3 lemezt kaptam, egy windows xp-t, ami teljesen sima ugyan olyan, mint a bolti csak hp-s, egy driver lemezt és egy alkalmazás lemezt. nem került pénzbe.
ha neked bolti windowsod az teljesen más, neked nincs szükséged erre, hiszen van már eredeti lemezed.
nekem azért kellett, mert még régen amikor lett véve a gép windows-zal vagy nem adtak hozzá vagy elveszett és nem lehetett feltelepíteni illetve nem fogadott el bármilyen kódot csak úgy, mint egyébként más esetben, szóval ezekért a történésekért voltam kénytelen kérni egyet, mert nem volt semmi, amivel rendszert lehetett volna varázsolni a gépre és elég kényes volt a gép, sok mindent el sem fogadott. -
-
-
albi31
aktív tag
válasz
Répapüré #31697 üzenetére
ne speedfan-nal nézd meg,hanem egy everest ultimate engineer edition-nal.
..amúgy jónak tűnnek a hőmérsékletek.A ventilátort nem lehet kifújni,mert zárt rendszer! -
-
Tikakukac
titán
válasz
Répapüré #31666 üzenetére
Óh jahj. Nos. Akkor ha azt írom, hogy iszonyatosan nagy százalékuk ment tönkre, jobb? 8600M alapú kártyákból sem ment tönkre az összes, hát persze, hogy nem, talán létezik meg van ami megúszta, de az olyan alacsony a többihez képest számokban, hogy jelentéktelen. Így megvan? Ha már mindenképpen lovagolni akarsz, de szerintem azért értetted mire céloztam, de azért jól esett
Eldöntöttem, bedobtam 1 szendvicset. Továbbra is pocsék a gép, te meg továbbra is elfogult vagy a gépeddel kapcsolatban. Ez van
Nem cáfol senki semmit, főleg nem saját magam azt a véleményemet amit évek óta tartok, te szeretnéd jó alaposan kiforgatni a mondatokat, mikor úgyis érzed mire akarok utalni, tudod is, de azért tolod a nagyipartÉs most ki menőzött a géppel? Senki. Épp a saját 4,5 évig használt, és igencsak szeretett, 2 évnyi spórolt pénzből vett, DV5-ös gépemet szaroztam le. Igen, amit használtam, és beletettem majdnem 800 napnyi uptime-ot. Remélem érzed, hogy pont annak az emberre ráhúzni vagánykodó stílust, aki pontosan telibesz@rja, hogy mit vett, ha az pocsék, akkor ki is mondja, nem pedig terel. Nem kell ezen rágódni, el kell fogadni azt, hogy amíg nem értesz valamihez és nem láttál belőle sok százat vagy használtan alsó hangon 30-40-et hosszabb távon, addig minden szép és jó. Utána meg rájössz, hogy azért nem.
Igen, jó lesz így, hagyjuk, köszönöm
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
Répapüré #31438 üzenetére
Kalibrálás annyit tesz, lemeríti, feltölti. Egy idő után "felejt" az elektronika. tehát ha csak szünetmentesnek van benn az akku akkor is érdemes néha lemeríteni. Természetesen kárt tehet a gépben, mivel egy szünetmentes tápegység gyakorlatilag. De ez a veszély ugy. vackoknál áll fenn, gyári akkut még nem hallottam szétfolyni, berobbanni meg egyebek. Max csendben elhalálozik.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Répapüré #31264 üzenetére
Nem sok akkugyártó van notebookban. Sony, Sanyo a legelterjedtebb. Sztem ugyan az csak más néven fut az egyik
Panasonic a legjobb, alig látni olyat, LG, meg Samsung. LG még elég jó akkukat csinál, samuról nincs tapasztalatom. Egy 6 éves Panasonic még agyonhasználva is tudja akár kapacitásának 50%-át, egy Sanyo/Sony pár év alatt kihullik ha nem használják akkor is. Ált-ban hirtelen szokott esni a kapacitásuk egyik napról a másikra. Nálam is így volt az egyik dlellnél.
-
-
-
válasz
Répapüré #31243 üzenetére
Bekapcsolás után F11-t kell nyomni a recoveryhez, vagy ESC-t és onnan a menüből kiválasztani. A gyári állapotot állítja vissza, több választási lehetőséggel: adatok maradnak, vagy teljes törlés és szűz install. Feltesz mindent, nem kell egyenként telepítened a drivereket, stb.
Ha már nem indul el, akkor letörölték a winyóról, akkor - ha nincs kiírva dvd-re - a hp-tól lehet rendelni telepítő lemezeket némi pénzért.
-
-
albi31
aktív tag
válasz
Répapüré #30994 üzenetére
olvasd csak nyugodtan el,aztán legközelebb tudod,hogy reagálj,nem egy homokozóban játszottunk,úgy hogy ennek megfelelőn a mondatokat,nem az életedet forgott kockán,úgy hogy ennek megfelelően!...mellesleg nem rajtad nevettem,hanem a szituációra volt a reakcióm,de ehhez is kellene némi...na mindegy,nem szemetelek!
-
Dhampir
félisten
válasz
Répapüré #30994 üzenetére
Szia!
Képernyő mentések ellen ad védelmet például a Zemana AntiLogger, amely a billentyűzetleütést naplózó keyloggerek működését is megakadályozza. Ez nem a webkamerán keresztüli kémkedést jelenti, de azért hasznos program.
Néha ingyenes licenccel is beszerezhető.
Fizikai védelmet biztosító egyszerű megoldást jelent, ha egy kis, meghajlított papírdarabkával letakarod az optikát.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Répapüré #30847 üzenetére
Szia,
A laptopokban az akkumulátor töltését az abban lévő töltésvezérlő-elektronika szabályozza, ergo vigyáz rá. Figyeli az elhasználódást, regenerálást, kommunikál a géppel. A használat során az elektronika dönti el, hogy használható-e még az akkumulátor. Véleményem szerint nem a legjobb dolog feltölteni és kivenni, ugyanis az alatt az idő alatt is merül és folyamatosan csökken a cellák kapacitása (a kémia nem áll meg). De az elektronika ezt nem látja, így újra a laptopba helyezve megint 100%-ra feltöltve azt érzékeli, hogy minden rendben és nem tudja, hogy közben mennyit csökkent a cella kapacitás, nincs mihez képest mérnie a töltés mennyiségét. Amikor egyszer lemerül (lemeríted), attól a pillanattól megint lesz mihez képest számolni a töltést. Akkumulátor nélkül egyébként sem ajánlatos használni, mert az akkumulátor "simítja" a bemeneti feszültséget, és az átmenetileg megnövekedő terhelést is kompenzálja.
-
Répapüré
tag
válasz
Répapüré #30847 üzenetére
Annyit hozzátennék,hogy ez az ismerősöm annyira takarékos, hogy külön billentyűzetet használ a laptopjához, mert ha elromlik olcsóbb cseréni.
Hűtőpad helyett vett a 100-as boltban egy fém lábasalátétet,mert az megemeli és szerinte tökéletes passzív hűtő....Azon sem csodálkoznék ha külső monitort is csatlakoztatott volna, ne használódjon a gép kijelzője, de ezt nem tudom.
Ezt csak úgy érdekesség képpen írtam, de az aksi dologban tényleg nem látok tisztán... -
albi31
aktív tag
válasz
Répapüré #30618 üzenetére
Amúgy teljesen jól látod,és ez nem más mint pszichológia,mert hogy az elitebook nem más,mint egy "szolgáltatás",ami egy bizonyos vásárlói kört támad meg,ráció nincs az árában,ehhez nem kell közgáz. diploma,persze egy nagyon jó gép,strapás stb..de messze nincs ár/érték arányban realitás,ezt jól látod.
...még mielőtt valaki félre értené,most új gépről beszélünk...az egy más dolog,hogy használtan akkora áramortizációt kap,hogy csak csuda,és akkor meg is érkeztünk a használt masinákhoz,a linkelt gép egy Probook,persze,itt van a macska elásva,egy Probook,és nem Elitebook,ami nem összekeverendő..másrészt abba a témába bele sem megyek,hogy ha van ennyi pénz,akkor ilyet,mert ha van annyi pénz,akkor meg olyat,ennyit sem akart rászánni,ezért választotta ezt,reméljük,sokáig menni fog! -
Dell XPS
veterán
válasz
Répapüré #30619 üzenetére
Nem szeretnék Veled vitatkozni, főleg hogy hozzáértés nélkül vásároltál gépet és még ráadásul kritizálsz...
Segíteni szerettem volna Neked egy-két dologban ennyi, azon kívül meglehetősen szemtelen vagy ahhoz képest, amit összealkottál és én ennek ellenére nyugtattalak...
-
-
albi31
aktív tag
-
dh66e
veterán
válasz
Répapüré #30591 üzenetére
Nézd meg pl az aprón hogy milyet és mennyiért adnak és megtudod hogy hová tedd a tiedét,de ha úgyse viszed vissza akkor neked ez "csak egy vétel" volt,ne foglalkozz vele.
Viszont ha felhúztad magad akkor add el minél előbb,még ha buksz is valamennyit és megvolt a tanuló pénz is meg a nyugalmad is visszatér. -
426os
őstag
válasz
Répapüré #30550 üzenetére
Köszönöm a választ! Én is gondolkodom egy laptop hűtő vásárlásán, de mindig elnapolom, mert nem akarok occó kínait venni, a jobbakra meg épp sosincs keret. Egyszerűen nem tudom felérni ésszel, hogy az AMD miért inkább nem a fűtéstechnika terén fejleszt, ott többre vinné szerintem, mint a processzorgyártással
Gondolom azért nem ajánlják a pasztázást a szervizesek, mert láttak már user által pasztával eláztatott gépet. Szerintem ártani nem árthat, ha jól csinálom. -
HeZzZ
senior tag
válasz
Répapüré #30481 üzenetére
igen ezt észrevettem én is, hogy az érintőgombos multimédiás rész néha néha igényel egy ujrainditást mert megadja magát.
a gumik a helyén vannak azokkal nincs gond, valószínű az én laposom sokszor csukták le, mivel a multimédiás részt nekem is kopott de az lcd plexije is egy kicsitm mondjuk nem zavaró. a win 7 tálca alsó felében van igy is csak, oda meg ugysem nagyon nézki, csak tudni akarta hogy egy tényleg ilyen tipuhiba lenne-e, de akkor igen.
arról beszélsz amikor hirtelen a mondtat közepén folytatod az írást?
és szerintem a tapipadhoz érünk olyankor hozzá
nekem kopás csak a képernyőn van, de elhanyagolható. azért köszi hogy írtál, megnyogudtam hogy ezek a gépek már csak iylenek.
-
Hisztogram
tag
válasz
Répapüré #30438 üzenetére
Én a gép egy pár könyvön nyugtatom, így a gépe fenéklemezén lévő ventillátornyílás sincs blokkolva. örülök, hogy megoldósott aprobléma de sajnos a takarítást általában két-három havonta meg kell ismételni - persze ez használattól, a lakás levegőjének porosságától és pesze modelltől függően ez változhat. Régen voltak olyan sorozatok ahol a légcsatorna nem fedte le az egész oldalnyílást így ott szépen lassan kilépült egy fekete porszivacs.
-
-
Hisztogram
tag
válasz
Répapüré #30405 üzenetére
A mind a 63, mind a 90 fok nagyon sok, azt a gépet ki kell takarítani és újra kell pasztázni, mielőtt az alkatrészek élettartama elkezd zuhanni.
Azt hiszem a HPna van saját kis programja a hardveres gombokra amit ráadásul a win8 magátül frissít is.
A rengeteg dv5 kezdetű laptop van, álalában a kék a Wifi a narancssága a HDD, egy a bekapcsolás és egy, ha áram alatt van/tölt.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Répapüré #30286 üzenetére
Szerintem ez megint visszavezethető a pénzre, mert ha a szerelőt megfizetik, az rendesen el fogja végezni a munkát (vagy a főnöke megszabadul tőle) és így a bizalom visszatér.
Tudom, hogy az autószerelőm átver, de nem megyek másikhoz, mert legalább a munkát rendesen elvégzi még ha az árazással át is ver. De attól nem félek, hogy leesik a kerék vagy olajcserekor csak a pénzt kéri el, de nem cseréli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged