- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magyarított Android alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tim82
félisten
válasz
Peczek #54448 üzenetére
A 850 G5-ről készült belső fotó alapján igaz arra is.
-
-
geckowize
őstag
válasz
Peczek #50593 üzenetére
Köszi a választ!
Én sem akarok egy vagyont költeni erre, vásároltam egy ilyet:
HSTNN-UB2L HSTNN-C48C 4400mAh 6 cella -
-
Peczek
aktív tag
válasz
Peczek #43358 üzenetére
Bocs, ha megemelem a sarkát a laptopnak, akkor nem bőg a ventilátor. Kontakthiba lehet ?
Lehet, hogy a ventiben van valami érzékelő, ami kontakthibás lehet ? És néha ezért bőg fel a venti ?
Illetve,mostmár szinte mindig. Mondom, az everest szerint a hőmérséklettel nincs baj.
-
Viktor77
titán
-
-
Pferi
senior tag
válasz
Peczek #41784 üzenetére
Én is a NoteBook FanControl programot használom 8460P-n. Sima netezés közben 50-55 fok körül van a processzor, akkor nem is indul még be a hűtés, a venti nem forog. 60 foknál elindul, és szépen visszahűti 50 fokra. Nekem így teljesen megfelel, van egy általában passzív, hangtalan hűtésű laptopom.
-
-
-
Sanki
addikt
válasz
Peczek #39255 üzenetére
Igen, pont a fül hiányzik erről a táskáról is, amúgy jó lenne.
Köszi a tippet amúgy, szétnézek kapható e valahol helyileg és megnézem, ha van.Nekem nyárra kéne, amikor viszem be a laptopot munkahelyre, utána meg néha, amikor egyetemre kell menni és olyan a beadandó, hogy kell laptop is.
-
Sanki
addikt
válasz
Peczek #39253 üzenetére
Nekem is most olyasmi táskám van, amit mondasz. Pontosan ez a Nike.
Viszont ez irtó kényelmetlen, főleg, hogy nehéz a laptop. Többek közt azért se szeretem, mert nincs rendes füle, hogy a kezemben tudjam vinni, csak vállon meg egy idő után nagyon nyom, főleg, ha van benne pár plusz cucc is (munkásruha, nyelvkönyv stb...) -
Ice&Lime
veterán
válasz
Peczek #35359 üzenetére
Asztalon jobb egérgomb, menüben a Grafikus tulajdonságok, majd az intel vezérlőpultban a megjelenítő/általános beállításokban van a felbontás.
Az uninstallt úgy értettem (ha a fenti nem segítene), hogy az eszközkezelőben, videokártyánál videokártya kiválaszt és eltávolítás.
-
Ice&Lime
veterán
-
Tim82
félisten
-
-
-
-
-
-
gery2123
őstag
válasz
Peczek #33326 üzenetére
Hali. Nekem is egy Samu 840 van és 111gb használható fel, de érdemes 11gb szabad hagyni. Tehát 100gb az amit használsz. Én win8.1 használok az sima telepítés és 15gb.a win 7 is hasonló. Rendszernek és programoknak bőven elég a 120 as.
Ha 2.5 coll a merevlemez akkor az ssd is belemegy. -
Hisztogram
tag
válasz
Peczek #30341 üzenetére
Azt mondanám, hogy ez a felhasználástől függ. Erre a 1,5-2szere szorzóra azért én gyanakszom. Hiszen monjuk egy 4 gigás gépnél ez akár 8 gigát is jelenthet a HDD-n, ami nagyon lelassíthatja a rendszert.
Nem tudom, mekkora az achicad rendszerigénye, de ha 32 bites a cucc (márpedig az) akkor elvileg ő sem tud 3 gigánál többet lefogalni magának. A te esetedben én [min: 2GB max 2GB]-t mondanék de nem lepődnék meg, ha ezt 3-3-ra kéne emelni a jövőben.
Azért tartsd meg a min=max-t hogy a windows ne darabolja szét (fragmentálja) a lapozófájlt.
*Egy 32 bites op rendszer talán képes max 4 GB-t látni a Physical Address Extension technológia segítségével, s ahogy azt az előttem szóló mondta, ezt a sajátgép,jobbklikk tulajdonságokban ellenőrizheted.
Kár, hogy ugrottál bele a windows 8 upgrade programba, az az elite book még mindig nagyon jó gép, megérte volna 10'000 Forintért sokkal gyorsabb új windows.
-
Hisztogram
tag
válasz
Peczek #30338 üzenetére
Altalában a lapozófájlt meg szokták hagyni a windowsnak. Emellett persze van ráció a lapozófájlméretét rögzíteni hogy az ne töredezzen fel, méretet pedig tekintve a ramod kétszeresét mondanám. Javaslom emellett, hogy ellenőrizd a win XP kezeli-e mind a 4 gigát, (tudod, az a híres 3 gigás határ a 32 bites memóriakezelés miatt.)
-
-
-
pumukli23
senior tag
válasz
Peczek #19399 üzenetére
32 bites XP-vel ~3,5 giga ramot tudsz kihasználni, egyébként célszerű 64 bites win7-re váltanod.
6530b esetén kérdés, hogy milyen celeron van benne.
Ha a Celeron Dual Core T1700 körüli széria, az még 65nmes csíkszélességgel készült, szerintem alaphelyzetben 55-60 fok körül lehet a normális.üdv
-
Pisztillus
senior tag
válasz
Peczek #19373 üzenetére
Szia!
1. Igen, lehet.
2. Felhasználástól függ, de nagy általánosságban érdemes, viszont akkor az operációs rendszert (pl. Win7) érdemes 64 bitesre cserélni, hogy ki tudd használni mind a 4 GB RAM-ot.
3. Ez attól függ, hogy a mostani 2 GB egy darab vagy 2 darab modulban van jelen - ezt pl. az Everest-el vagy a Cpu-z progikkal tudod megnézni. Ha egy modulod van, akkor simán mehet mellé a másik, ha kettő, akkor mindkettőt cserélni kell.
4. Pl. ilyen RAM mehet bele simán.
5. Nem jár garanciavesztéssel, de arra készülj fel, hogy a második RAM slot a billentyűzet alatt van, tehát a szokásosnál kicsit több szerelés kell hozzá. Ha nem csináltál még ilyet, vagy nem vagy eléggé biztos magadban, akkor inkább szerviz.Szerk.: Lassan gépelek...
-
pumukli23
senior tag
válasz
Peczek #19373 üzenetére
szia
1. igen
2. ártani nem árt nekiattól függ mire használod a gépet, ha vistát, vagy win7et használsz, 3 giga manapság szerintem kellemesen elég átlagos dolgokra. Azt vedd figyelembe, hogy gyorsulást csak olyan esetekben fogsz érzékelni, amikor (még 2 gigával) a lapozófájlhoz kellett nyúlnia az oprendszernek. Ilyenkor ugye a hdd-ről olvas/ír, ami lényegesen lassabb. 3 gigával ez a határ tolódik ki, kérdés, hogy egyáltalán milyen sűrűn állt elő ez a helyzet.
3. ez attól függ, most hogy van benne a két gb ram (2db 1 gigás modul, vagy 1db 2 gigás)
Ha utóbbi, akkor egyszerű a dolog, a hasán, középtájt van egy "ablak" azt kicsavarozod, és be tudod tenni a ramot. Ha hozzá akarsz nyúlni, a másik modul a billentyűzet alatt van, kicsit macerásabb hozzáférni, ha kell leírom. Egyébként töltsd le hwinfo-t (elég a portable is), ott a Memorynál meg tudod nézni, hogy melyik slotban mekkora modul van. Egyébként valószínű, hogy egyben van a két gigás.
4. DDR2, úgy tudom 800 mhzes, kb 3-6ezer Ft között mozog +1 giga. Általában a kingstonokkal elmegy minden laptop, gyárilag Samsung és hynix ramokkal is szerelték, ha érdekel, nézek pontost típust. Ha vásárolsz, akkor lehetőleg olyan helyről vedd, ahol egyből ki tudod próbálni, hogy jól megy-e vele.
5. Nem jár garancia vesztéssel (feltéve ha nem teszel kárt benne)üdv
-
Kácsa
aktív tag
válasz
Peczek #13852 üzenetére
Nekem is ilyen dokkolóm van (igaz jelenleg nx7400-as lapossal),nekem se sikerült a DVI-t működésre bírnom.Igaz,hogy a videokártyám Intel gma950, és DVI-HDMI átalakítón próbáltam egy nagy LCD tévével összekötni,de sehogy sem sikerült.Az analóg jelet kiadja a TV-re.Ezt még tavaly télen próbáltam,akkor valahol a Hp hivatalos oldalán levő fórumon volt egy hozzászólás,hogy nem mindegyik lapos adja ki a DVI csatlakozzon a jelet.hp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- DELL T40 EMC Szerver
- OLCSÓ MONITOROK
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged