- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Viktor77 #43833 üzenetére
Ezzel nem értek egyet.
Hónapok óta gond nélkül futtatom a W10-et, HP ProBook 6570b és ThinkPad T510 notikon.
Szinte alig kell beavatkoznom, mert minden frissül, klappol, ráadásul a ProBook túlélte a Windows 7-ről 10-re történő direkt átállást, majd az Anniversary Update telepítését is.
-
-
-
Viktor77
titán
válasz
Viktor77 #43362 üzenetére
Ja, nem is írtam, elöször az USB-s mifimet csak naponta dobálta el, mondom jól van, néha magától is elmegy, tudjuk be annak. Aztán naponta 2-3x. Így eljutottunk az 5! percenkénti eldobáshoz, ami végül is kiváltotta a 7 visszarakását. Hát, ez egészen pontosan 0-szor dobja el a mifit.
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Viktor77 #43251 üzenetére
Nálam a Windows 10-el magától felrakott illesztőprogram működése során párszor előfordult hibaüzenet, de a gyártó által kiadott driver telepítése után már stabilnak bizonyult, és megvártam, amíg az AMD telepítője felajánlja a további frissítést is, amiben a Crimson is benne volt. A kényesebb illesztőprogramokból inkább a gyári kiadásút installáltam, de a többi Win 10 által felpakoltat meghagytam.
Így régóta stabil (habár nem HP gyártmányú a gép, csak az AMD konfiguráció miatt osztottam meg).
-
válasz
Viktor77 #43213 üzenetére
Gondolom azért, mert vannak olyan felhasználók, akiknek kell a dedikált VGA. Mondjuk a gamer teljesítménytől ez elég messze van, és a probookok soha nem is voltak erre kihegyezve. 3D tervezés, modellezés, demózás? Ilyesmi miatt lehet benne ez a VGA. A játék miatt tuti nem
És gondolom nem is tesztelik játékkal, pedig a gépet, a szériát magát igen, elég komolyan. A 3D teszt nem a folyamatos 100% terhelésről szólhat...
-
válasz
Viktor77 #43205 üzenetére
A megoldás az usb billenyűzet lesz, az nem lesz meleg. 1500Ft-ért már megszűnnek a gondjaid
A probook nem játékra való, szép példája ez annak, hogy egy gép nem csak a konfigurációról szól, hanem a felépítéséről is. Egy pavilion vagy Envy sokkal jobb erre a célra. (A trollok most kíméljenek, ne vitázzunk azon, hogy ki látott már 2 gépet életében és csakis akkor de überbrutálba csak a züzleti-e gép-e!)
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Viktor77 #43207 üzenetére
A ventilátor fordulatszáma rendben van?
Azért gyártanak annyiféle konfigot,mert szélesebb a termékpaletta a különféle igények kielégítésére, illetve mert el lehet adni.Az AMD jobban melegszik,ráadásul a mai hülye divat miatt a gépek egyre vékonyabbak.
A gémer gépekben többnyire két venti van, külön hűtés a VGA-nak. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Viktor77 #43205 üzenetére
A meleg levegő felfelé száll (kényszerhűtés nélkül), jelen esetben a csuklótámasz felé.Ez a felület adja le a hőt, kissé kényelmetlen módon a kezednek.Ha ezt a felületet lezárod egy szigetelő lappal,akkor egy ingyen szaunát csinálsz az eszköznek.
Következmény:hamarabb megsül a cucc,de legalább a kezed nem zavarja.
Nem tudom,mi erre a gémerek megoldása. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Viktor77 #43202 üzenetére
Ahogy Seniortilla írta, a hátlapot tedd vissza, a légáramlás csak így tudja elvinni a hőt.
A méret lehet,hogy T09,az én csavarhúzóimról már lekoptak a feliratok
Bár másutt T08-at írnak, elképzelhető, hogy a 2,5mmX6mm-es csavart többféle mérethez gyártják,a szerviz manualban tuti benne van a pontos méret."Gondolkoztam azon is, hogy veszek valami nem hővezető lapot, csak fogalmam sincs hogy keressem, csak hővezető lapokat dob ki a kereső. Valami olyasmi kéne, ami nem veszi át a hőt, vagy kevésbé."
Ezt nem igazán értem,milyen lap?miért ne vezessen el hőt?
-
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Viktor77 #43198 üzenetére
Szia!
T08 TORX csavarhúzó kell hozzá,ha jól emlékszem.Bites csavarhúzó készletekben szokott lenni ilyen fej és azzal könnyen ki tudod csavarni.Végszükség esetén, hangsúlyozom végszükség esetén egy MEGFELELŐ MÉRETŰ lapos csavarhúzó is megteszi.
A hőfokokról több infó kellene,de a tűzforró nem jó,az biztos.Alapos tisztítás, MX-4 paszta, laptop megemelése és utána kiderül.
-
-
diobioesz1
tag
válasz
Viktor77 #42909 üzenetére
Barátom!
Gyermekkoromtól Híradással foglalkozom.Míg aktív voltam ebben a szakmában dolgoztam.Rádió amatőrködöm.
Ti azt mondjátok ebben a korban nőttetek fel.Mit gondolsz én hol voltam ekkor.Igen!
Híradás és informatikával foglalkoztam egész életemben.
Miért nem kérdezel?
Mert egy gittegylet vagytok,akik szerint más hülye.
Egy dolgot kérek amiben hibáztam.
Az ugye hogy nem fogok kombájnokat berakni az adó-vevőm mellé,mert Ti így kívánjátok.Én mindenütt azt írtam a í3-5-7-es gépek jobbak mint az enyém,de nekem nem kell.
Érted???
-
diobioesz1
tag
válasz
Viktor77 #42872 üzenetére
Nem abból döntöm el,de volt egy ilyen felvetés,hogy mennyit használok.
Egész életemben híradással és informatikával foglalkoztam,te hány éve?Nyugodj meg értek hozzá,sok évtizede senki sem panaszkodott a munkámra...
Ti csak kritizálni tudtok,de háromszor tettem eddig fel egy kérdést,azt kerülitek,mint ördög a tömjént...
Nem egy jellemes dolog.Szerintem... -
-
Clemi
veterán
válasz
Viktor77 #42793 üzenetére
EliteBook 8540p, Core i5-520M, Intel Ibex Peak-M QM57 Ironlake-M alaplap, 2x4GB Kingston 1333-as memória, NVS 5100M videó kártya, a BIOS frissítve Compaq (11/11/2015)-re. IDE vezérlő Intel 5 Series/3400 Series Chipset Family 6 Port SATA AHCI Controller.
Összegezve ennyi.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Viktor77 #42478 üzenetére
&embe: értem, és mindkettőtöknek köszönöm a választ...
nem is a sebesség miatt írom, hanem hogy kezelje gond nélkül
nehogy az legyen, hogy mondjuk ha át kell cserélnem a két eszközt, akkor mondjuk vesszen az ssd sebessége...
a sima hdd sebessége adott, nem is gyorsat akarok, hanem nagyon tárterületet -
golyós
addikt
válasz
Viktor77 #41237 üzenetére
Remek, köszi!
Gondolom egy ventilátor csere nem vészes összeg.(Addig az erkélyen használom, hogy ne melegedjen)
Bp-i vagyok 11,ker. Valaki vállalkozik a javításra? ( nem tudom, hogy a venti vagy a borda vagy mi ment tönkre és nem akarom a gép értékét rákölteni szervizben mert nem értek hozzá)
Elsőre a venti nem megy mert nem hallom pörögni illetve nem érzem a levegő áramlását.
Gari nincs már rá, legfeljebb szétkapom. -
SP4C3
veterán
válasz
Viktor77 #41081 üzenetére
Köszi a tippet, hp oldalán is ezt olvastam, csak sehogy sem akart kikapcsolni. Mindenhol elfelejtik megemlíteni, hogy DRIVER!!! -.- Okosabban is megoldhatták volna a hardware-es kikapcsolást.
Megint segítség kellene :/
Adott ugye a "HP Compaq Presario CQ56"-os notim. Az a baj, hogy Ebből több mint 200 eltérő konfigurációt adott ki világszerte a Hewlett-Packard. Természetesen a driverek még véletlenül sem stimmelnek se oda, se vissza.
Valakinek ötlete, hogy hogyan tudom beazonosítani, hogy nekem ugyan melyik CQ56 van a kezemben?
Pl. "CQ56-219wm" Na nekem az utolsó 5 számjegy-character kominációt kellene kiderítenem.
CPU: AMD Athlon II P360 @ 2.3Ghz
RAM: 4GB DDR3
GPU: Radeon HD 4250M -
-
Top cat
addikt
válasz
Viktor77 #40615 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint
6001 = HP Wireless Button Driver
6007 = HP 3D Driveguard software (HP ProtectSmart Hard Drive Protection software)A HP 3D Driveguard software Nemérdekes, de a Wireless Button Driver-t nemtalálom a letöltések között. Nem is lehet a gombbal kikapcsolni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Viktor77 #39815 üzenetére
még annyi kérdésem lehet e hogy a fentiekben linkelt laptopba nem tudok eldönteni hogy ddr3 vagy ddr3L ram lehet
mi van ha ddr3L van benne és nem L-est rakok bele hanem sima ddr3-at?
mi baja lehet, azon kívül hogy nem fog elindulni?
mert ugyebár a ddr3 elvileg 1.5 V-os míg a ddr3L 1,35 V-os
valaminek lehet baja ha belerakom
választ előre is nagyon köszönömui: a gyártó szerintem ez a cpu a ddr3L-et kezeli, de az iponnál például gyártó specifikus adatok alapján ezt ajánlották
link
ez pedig nem ddr3L
hátha te/ti jobban tudjátok ezt -
Pferi
senior tag
válasz
Viktor77 #39564 üzenetére
Nagyon jó az a program
Egy Elitebook 8460P-t teljesen némára meg tudtam csinálni, a leghangosabb most egy 5400-as hdd alap hangja. Általában netezés alatt be sem kapcsol a venti. 60 foknál 12,5%-on beindul a ventillátor, 75 foknál bekapcsol 100%-ra és villámgyorsan visszahűti 50 fokra a cpu-t. -
-
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Viktor77 #39197 üzenetére
Na basszus minden jó lett, köszönöm szépen, működik a wifi, már innen írok, mint írtam, ez nem az én laptopom, nekem asztali gépem van, és egy nagyon alapvető dolgot felejtettem el nevezetesen bekapcsolni a wifit
Köszönöm a sok segítséget, ekkor banális hibát nem tudom mikor követtem el utoljára. Mostmár egyedül a melegedés zavar, de attól tartok, ehhez először egy alapos tisztítás és újrapasztázás kellene. Chipset drivert nem tettem fel külön, de az eszközkezelőben látszólag minden rendben mostmár.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Viktor77 #39193 üzenetére
Letöltöttem, feltettem, de sajnos minden maradta régiben, eszközkezelőben látja, ott van, hálózatot nem lát, és úgy nagyon semmit nem csinál. Az enyémhez a hp oldala még ajánl 4 másfélét is, ami nem atheros, kipróbálom azokat is hátha.
MOD: A ventilátor továbbra is megysajnos, most ránéztem egy programal, és 83 fok környékén van a cpu, nem tudom az laptopnál mennyire normális. -
Babetta-X
senior tag
válasz
Viktor77 #39166 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a wifin kívül minden működik. Meg tudnád mondani esetleg milyen wifi kárta van pontosan a gépben? Próbáltam a hp oldaláról az új atherost letölteni, nem segített. Azt írja minden oké, eszközkezelőben megjeleníti atheros ar9485-nek, és hogy minden oké, de a szokásos wifi keresőt nem hozza elő a win 7 jobb alul. Mi lehet a hiba lehet csak valami beállítás? A gép továbbra is egy hp 1201eh.
Köszönöm!
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Viktor77 #39166 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és pontos segítséget! Egyenlőre külföldön vagyok, nem igazán tudok most ramot pakolászni, mivel a szerszámaim meg minden cuccom otthon van sajnos. Az a baj, feltettem az Atherost, de nem akar működni, olyan mintha nem látna hálózatot, megpróbálom újratelepíteni. (Mérgemben lehet újratelepítem az egész win7-et ismét, mert elég gyanús nekem..) Kezdek attól félni, hogy valami hw hiba is van ami miatt ezt csinálja, az nem normális, hogy folyamatosan pörgeti a ventit, és néha furán lassú az új win7. Próbálkozom, remélem találok megoldást, ma/holnap úgyis megírom
Köszi még egyszer!
-
-
pöcörő
csendes tag
válasz
Viktor77 #39156 üzenetére
Köszi!
Ezzel a Notebookfancontrollal sikerült szabályozni végre, igaz, hogy a kiválasztható gépek listájában nem szerepelt az enyém, de megerőszakoltam, és műkszikNa kiróbáltam, ha maxra feltolom a ventit, és közben megy a laptop hűtő is a gép alatt, akkor 75 fok körül van egy videó konvertálás Handbrake progival. Persze közben hangja mint egy fünyíró
BIOS-t néztem, bakker elég őskövület, holnap felfrissítem, van 2015 márciusi verzsön.
Egyébként hány fokosnak kellene lennie terhelve, ha rendben van a hűtése, ha jó a gyári hűtőcső?
-
-
asboth6
csendes tag
válasz
Viktor77 #39024 üzenetére
Ez most mozgatja a fantáziám nagyon ...
Utána néztem mi ez a TDP... Most ez elvileg annyit tesz, hogy 35 watt energiával "fűt" a gépem ?
Kerestem Socket FS1-es APU-kat.. ott azt írják, hogy a 45 wattos TDP-s APU-t simán bírja a hűtés...
Szóval ha nem forrasztott, és szerzek egy ilyen procit, akkor beletehetem ... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged