- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Geri89
aktív tag
válasz
Dhampir #54307 üzenetére
Most letöröltem az AMD drivert, és most tökéletes a hang... A HP oldalán sajnos csak win10-hez van fent driver, azt meg nem engedi telepíteni 11 alatt.. Mindenesetre AMD driver nélkül jó.. Csak azt nem értem, hogy az AMD driver az úgy települ a gépre, hogy a driver telepítője dönti el vizsgálat után, hogy mit telepít.. Na most akkor mit tegyek? Így az eszközkezelőben rendesen látom a videókártyát, kiírja, hogy AMD Radeon RX Vega 10 Graphics, de nem tudom, hogy rendesen kihasználja-e AMD driver nélkül..
-
-
mexel
veterán
válasz
Dhampir #53751 üzenetére
Nekem van 65W-osból ahogy írtam 18,5 és 19V-os is, ezért nem tudtam melyiket adják ezekhez, csak van itthon 2570p, 8560p és 6570b így nem tudom melyikhez melyik való.
Nem tud valaki gyári oldalt ahol ezek az adatok megvannak?
De akkor legalább azt tudom hogy a 6570b-hez 19,5V-os dukál
Mondjuk mindegyikkel kipróbáltam mindegyiket, ki sem gyulladt és le sem állt egyik semszóval nem értem miért variálnak a fél voltokkal akkor. -
mexel
veterán
válasz
Dhampir #53748 üzenetére
Köszönöm a választ! A dokkolót tudom hogy a 90W-os kell, csak 65W-osból és 90W-os -ból is van 18,5V, 19V és 19,5V-os adapter. Fogalmam sincs melyik a hozzá való, és melyikkel adják gyárilag.
Illetve lehet-e bármilyen gond abból ha a 2 szélsőt használom. ( 18,5V és 19,5V) A gyári adatok között csak a W-ot látom, de azt hogy hány voltos azt sehol.Akkor tehát gyárilag 19,5V-osat adnak hozzá.
-
-
korpicschess
veterán
válasz
Dhampir #53313 üzenetére
Te nem, de két másik ember igen. Szerintem ezt már utana kérdeztem a javaslatokat a szervizre.
Egyébként volt kint szerviz, alaplapot cseréltek, de nem az volt a gond. Jövő héten majd hoznak kijelzőt, beírom majd, ha kiderül a dolog. Azért akkor néznék, ha az sem oldja meg.Mindenféle HP-kék Bios felületen is látszódott már.
Egyébként az Aloha szervizt sem hibáztatom, mert nem mindennapi a probléma (bár gáz, hogy nem értenek a munkájukhoz), a HP is jófej (azok után is, hogy én is eléggé kiakadtam a szervizre és annak kapcsán a központi ügyfélszolgálaton vezettem le), és jó tudni, hogy van helyszíni garancia (de sajnos központilag döntik el az alkatrészt, és csak egyet hoznak alapvetően), és, hogy semmiféle papírral nem cseszekednek sehol, ha benn van a gép a rendszerben, mondjuk ez így normális.
Bővítős-garis kérdés kapcsán: sok HP gépnek van a service and repair manualban szekciója, hogy mit cserélhet végfelhasználó, de a Pavilionnál nem találtam ilyen szekciót, Elitebookomnál van.
-
-
-
-
dewill79
tag
válasz
Dhampir #51599 üzenetére
Szia!
Talán ez a kettő még segíthet:
+Intel Management Engine Components Driver
+VGA Driver (ha integrált a vezérlő)
üdv -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #51539 üzenetére
Sziasztok!
Sikeresen beszereltem az új billentyűzetet a HP ProBook 6570b tulaj gépébe.
Minden klappol, csak Windows 10 Professional alatt az fn + Brightness föl/le billentyűzetre nem történik változás a fényerőben.
Live Linux alatt is leellenőriztem, ott tökéletesen működik ez a billentyűkombináció is, tehát a billentyűzet megfelelően működik.
Windows alatt fent van a HP Hotkey Support, valamint biztos, ami biztos alapon feltettem a HP Collaboration Keyboard Software-t is, de még úgy sem megy a fényerőállítás.
A gépen lévő Windows 10 Professional specifikációja:
Verzió: 2004
Operációs rendszer buildszáma: 19041.450
Minőség: Windows Feature Experience Pack 120.2212. 31.0Esetleg van valami tippetek arra, hogy valami hiányzik még?
-
-
-
-
-
hallador
addikt
válasz
Dhampir #50012 üzenetére
A baj nem ezzel van, most hoztál egy szélsőséges példát. De ezeken akkor kilazul a zsanér, ha csak többet hordoztad a gépet, mint amire gyártották. Utána jellemzően a törés jön. A Latitude 5000 nem hordozásra készült. Az EliteBook meg igen.
Rosszul spórolni lehet, de nincs értelme, ha a cél a hatékony/megbízható működés.
Nyilván, ha minden alkalommal azzal indít valaki, hogy a táskáját átdobja szoba egyik sarkából a másikba, miközben a notebook benne van, akkor azt bármi megsínyli, de ha nem arra használod, mert spórolunk amire gyártották, ja és jellemzően ezek a cégek, mivel kisebbek a vPto-t nem használják ki. A legtöbb helyen nincs erre kiépített rendszer.
A vPro Magyarországon nagyon kevés cégnél alkalmazott. a Lati 5000 egy töltelék modell. Az hogy otthon mi az oka, hogy ez a népszerű vannak elméletek, de egy biztos nem a józan ész alapján döntöttek. -
hallador
addikt
válasz
Dhampir #50008 üzenetére
Nem estem hasra az EliteBooktól csak nekem még nem volt olyan EliteBookom, és nem láttam olyan Latitude 6000/7000-est aminek 2 és fél évesen zsanértöréssel vitték szervizbe, meg a ház oldala magától megrepedt a VGA körül, vagy a palmrest repedéssel, Latitude 5000-et meg igen. Szóval ha csak a vPro a különbség nem kellene Bármilyen királykategóriás géppel szemben egy Lati 5000, mert minőségben csak akkor ér fel vele, ha asztalon van a gép az "élete" 90 %ában, ameddig egy Lati 7000 vagy EliteBook sokkal jobban fogja ezt bírni.
Én nem szeretek olyanért fizetni amit nem használok, mert pénzkidobásnak gondolom. Ez is szubjektív vélemény. -
hallador
addikt
válasz
Dhampir #49996 üzenetére
És az mióta egy kategória a Latitude 7000 el? Vagy az elitebookkal? Egy nehéz műanyag gép amit asztalra gyártottak. A Latitude 5000 csak Magyarországon számít valódi Latitude-nek komoly nagyvállalat nem áll szóba vele. Ezt ne felejtsd el.
Ha valaki komolyan gondolja, hogy műanyag gépet vesz csak azért mert rajta van, hogy Latitude egy EliteBook-al szemben ami ugyanannyiba kerül és fém. Hát lelke rajta... Csak a vPro miatt amit amúgy mint magánember ki sem tud használnki.
Fontos megjegyezni.hogy otthon sem azért van sok magyar tulajdonú cegnel Latitude 5000 mert annyira jó lenne. Meg kell nézni kitől veszik, és kijavítja meg is van.a titok.
-
hallador
addikt
válasz
Dhampir #49983 üzenetére
A Dell nincs jelen kiskereskedelemben, üzleti modellek, és premium terméke esetén Magyarországon. Mondhatnám csak nagykeren keresztül érhető el. Ő árul, csak a Dell-t meg egyszerűen nem éri meg megvenni otthon mert 30 %-al drágább a HP-nél. Ez nagyon egyszerű miért van. A Dell-nek Magyarország nem piac (Kivétel Inspiron). Ebből adódóan, ameddig pl Ausztriában a Dell weboldaláról rendelhető, a teljes modellkínálattal, addig otthon egy jól lebutított, főleg a vállalati felhasználók kiszolgálására vannak kihegyezve a nagykerek, üzleti szegmensben. A nagykerek, tehát nem a DELL.
a vPro nem ér meg + 100 - 150 000 Ft-ot egy magánembernek, márpedig egy EliteBook 320 - 350 000 Ftért elérhető, ameddig a Dell Latitude 7000-es 500 000 Ft alatt ritka. Nem éri meg, ennyi. Ez Ausztriában jóval olcsóbb.
Vagy említhetném az XPS-t is ameddig otthon 600 000 Ft, addig Ausztriában 1200 - 1500 Euro, na 1500 Eurórt csúcsmodell 1800 Euroért Projkt Sputnikot veszel, otton az alapmodell többe kerül, mint máshol a munkára tervezett csúcsmodell. Tehát pl Ausztrián az alapmodell kb 1200 Euro, addig Magyarországon a előző széria alapmodellje 1800 Euro...
A Vállalat meg nem egyet vesz, na nem a magyar tulajdonú vállalat, mert náluk a Latitude 5000 a király, csak ugye a Latitude 5000 annyiba kerül, mint az EliteBook, akkor nincs kérdés, melyiket veszi meg az ember.
A nagyvállalati ügyfelek pedig nem egyet hanem több ezret rendelnek (pl Audi, Contitech, stb). -
hallador
addikt
válasz
Dhampir #49963 üzenetére
Azt hiszem neked írtam, hogy a HP számára nem piac az egy személy. Hivatalosan kiskereskedelmi forgalomban nincs vPro-s gép Magyarországon Elitebook-ból. Ha igen, akkor az kiesett valamelyik nagyvállalattól, pl: nem vették meg, visszamaradt stb.Ja meg persze ha Törökországból Üzbegisztánból és hasonló országokból behozzák, mint legálisan eladható termék, persze a HP is tud erről remélhetőleg...
Valljuk be őszintén a Broadwell bevezette a VT-d-t, a Skylake a flexmemory-t, és a matrix storage-t. Egy átlag embernek nincs szüksége sem vPro-ra sem a TSX-NI-re sem.
A Kaby Lake felemelte az alapórajelet az egekbe, szóval már ez sem szólt a vPro mellett.
Igazából csak nagyvállalatnál van erre szükség valójában. -
-
-
-
-
pubos
tag
válasz
Dhampir #49508 üzenetére
Először is köszi nektek!
A történet röviden.A cég ahol dolgozom venne egy gépet nekem mert kellene a munkához stb.
Rám bízták a vásárlást egy megadott kereten belül.Azon belül én döntöm el milyen típus stb.Vagyis hát én intézném a vételt szállítást mindent.(Egy év után meg úgy is selejtezésre kerül akkor meg végleg az enyém lenne)
Én HP szeretnék mindenképpen nem utolsó sorban a 3 év gari miatt.De ha a gari ennyire bonyolult akkor hagyom.
Akkor vesznek majd ők csak akkor valószínűleg jóval olcsóbb vagy valami használtat kapok aminek nem igazán örülnék. -
válasz
Dhampir #49314 üzenetére
Szia!
A CTRL gomb nekem is elment, de kivettem a billentyűzetet és megtakarítottam a csatit és a kábelt (szemmel nem volt látható a kosz, azóta hibátlan az is). Sajnos az optikai meghajtó az ilyen, nekem egy asusba 3 is bekrepált, pedig szerintem 10 lemeznél nem volt benne több. Kb 5 éve nem is igen használok már optikai meghajtót, csak a hirens-hez, arra meg van egy usb sata kábelem.Sajnos mindenhol előfordulnak hibák, és már nem is úgy gyártják a notikat mint régebben. Rájöttek, hogy fogyasztó társadalomnak kell gyártani, így jobb ha nem csinálnak 10 évre gépeket. Ez minden márkára igaz! Nem védem a HP-t, de szerintem élen van még így is a megbízhatóságban, pedig náluk is romlott a szinvonal, ezt a szervizeléseim alatt is tapasztaltam. -
Dana36
csendes tag
válasz
Dhampir #49187 üzenetére
Na, azért csak összehoztam, letöltés, újraindítás, futtatás, újraindítás, megnyitás és vad fényképezés, amit csak lehetett. Egy újabb újraindítás után a rövidteszt is sikerült.
Hőmérséklettel nincs gond, eddig 41 fok volt a legmagasabb, jelenleg 33.
Teljesítmény 100%, kondíció 49%
A lemez felületén 64 gyenge szektor van.
3304 hiba volt adatátvitel során.
Merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább romlik.
??? Nooormális? Ha nem tudom használni, akkor mire megyek vele???Naplóban: az elmúlt időszakban a lemez állapota rosszabb lett.
A rövid önteszt 30 mp múlva kiírta: Státusz sikertelen olvasó egység hibája miatt.Hát, ennyi. Én még tudok valamit tenni? :-(
-
Dana36
csendes tag
válasz
Dhampir #49187 üzenetére
Sajnos ez nem lehetséges 5 percen belül.
Mikor beírom a laptop-jelszót, onnantól számítva kb 5 percen belül újraindítja önmagát. Mire betölt a rendszer, minimum 1 perc. Chrome: újabb 1 perc. Rámenni a honlapra: megint 1 perc. Maradt kb kettő, ami semmire nem elég...
Aztán kezdődik minden előlről...
Azért köszi. -
-
-
carrilboy
csendes tag
válasz
Dhampir #47894 üzenetére
Nekem 450 G5 van,és nem melegszik.
Igaz,i5-ös procival, meg nvidia nélküli. Szóval szerintem nem típushiba,lehet hogy csak az i7+dedikált vga kombó okozza a melegedést.
Amúgy meg az hogy stresszteszt alatt felment a proci 83 fokra...mert mégis mennyin kéne lennie,30 fokon?! -
atomanti19
aktív tag
-
-
-
-
-
-
-
-
hallador
addikt
válasz
Dhampir #47090 üzenetére
A HP a mai FullHD ProBook-okat IPS-el adja el. Nincs mát TN, és nem is érdemes 5 - 10 ezer Ft-ot spórolni egy 200 - 240 000 Ft-os gépnél.
A ProBook minősége még azért jobb a Pavilionnál, a bővíthetősége is jobb, pl a 430 G5 támogat 32 GB ramot, van m.2 sata, és 2,5"-os hely is benne. A Szerelőnyílás csavarral bontható, de azért még mindig kategóriával jobb, mint más gyártók 5 - 8 csavarral bontható komplett hát lemeze leszerelése, amit le kell műteni a gépről, mert az 5 - 8 csavar mellett még 20 kapocs is tartja amikből az első szétszedésnél 10-ből 2 letörik.
A gyári bekapcsológombos hibás termékekből teljesen felesleges kiindulni, mert az már az első generációs Ivy Bridge-s Folio-nál is volt, igaz mint kiderült ez egy kis szériára korlátozódott, és cserélték. -
Peterhappy
őstag
válasz
Dhampir #46690 üzenetére
Sziasztok,
Mindhármótoknak köszönöm szépen a válaszokat! Utánaolvasok az eGPU-nak. A dedikált kártya hiánya talán valóban nem is gond, a HD 3000-rel még szenvedek, mert az meg nagyon karcsúnak tűnik. Azt most olvastam, hogy a BIOS-ban talán lehet növelni a VRAM méretét, este ránézek (most munka miatt nem tudom újraindítani).
Még egyszer köszönöm,
Péter -
zozy84
senior tag
válasz
Dhampir #46584 üzenetére
Igen. Egy Probook ami nem az alap az 300k vagy felette.
Ugyan az a konfiguráció pl egy Pavilionban kb 70k-val olcsóbb. Biztos nem véletlenül.
Viszont ugyan az egy Elitebookban még több mint 300k.(Nem teli árban veszem én sem. Ami boltban 300k azt kb 250k körül kapom. Annyit max adok érte. )
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Futás, futópályák
- Le Mans Ultimate
- OLED TV topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest