- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Khelben #44553 üzenetére
Szoktam i5-4300U-n virtuális gépet futtatni, meg egy i5-2520M-en is, ami gyengébb annál. Teljesen simán mennek 8GB RAM és SSD mellett. Egy i5-7200U pedig közel 30%-kal erősebb a 4300U-nál. SQL lekérdezéseket nem csinálok, de az U-s procik kb. a 2-3 évvel ezelőtti M processzorok szintjét hozzák most (harmad akkora TDP mellett), tehát ha azt mondod nem lehet mondjuk SQL lekérdezésekre használni, akkor a 2-3 évvel ezelőtti M processzorokat sem lehetett.
-
válasz
Khelben #44530 üzenetére
Jaah akkor most leromboltál bennem egy képet arról, hogy az a kis teljesítményfelvétel veri ezeket a régi CPU-kat. Pedig már találtam olyan 4K videót ami röccent ezen. I5-el kb már egy átlag 4K is gond.
Marad, amúgy sem erre gyúrok, 10sec a boot, amire használok több mint elég, sőt még sok is. 2600-ra butított CPU-val is elég netre, videó kódolás alatt elengedem 3.6-ig hűtőpaddal azt csókolom. -
-
-
-
válasz
Khelben #44390 üzenetére
A notebookcheck csak 1db gépet tesztel, nem istenek ők, nem kell mindent elhinni. Olvastam már ott akkora baromságokat, mint ide Kenya
Az igazi visszajelzés az, amikor sokból nézed meg, mi van. Tehát nem egy gépet tesztelsz, hanem eladsz egy csomót, és utána levonod a következtetéseket a vevőid visszajelzéseiből. A statisztika nem téved, de 1 gép tesztelése után nem lehet korrekt véleményt mondani mindenről. Elhiszem, hogy sok korrekt infót leírnak sok gépről, de nem minden igaz.
Ha lenne rá időm én is csinálnék teszteket, de nincs. Tapasztalatom viszont van. Szerintem én adtam el ebben az országban a legtöbb Envy 17-est, láttam a széria fejlődését a legelső generáció óta. Sokáig leálltak a 4 magos procikkal, mert korábban melegedési gondok voltak (bár nem a proci melegedett, hanem a VGA és a GDDR5 ramja). Manapság a 17-esekben van 4 magos, ahol van elég hely a hűtésre.
A komoly teljesítmény minden gépben melegedni fog, ez fizikai tény. Nekem is másképp melegszik a 3.0 literes V6-os, mint az 1.9 TDI motoros autóm. De ettől még nem rossz a technika, ez a velejárója a dolognak. Meg a teljesítményük sem ugyanaz.
-
-
válasz
Khelben #44206 üzenetére
Ebben az a hiba, hogy nem saját költségen adják, hanem a vevő fizeti ki. Plusz tétel, nem ajándék, ezt azért ne felejtsük el!
Abban is hibázik a dolog, hogy a gyári garanciaidőn belül a felhasználónak joga van belenyúlni a gépbe, pl. ha bővíteni akarja. Ezt nem akadályozhatják meg, de mégis megteszik. A garancia nem azért vész el, mert felnyitod a gépet, hanem azért, ha elrontasz benne valamit, vagy szakszerűtlenül bővíted, stb.
A bővítést eleve megakadályozni arra hivatott, hogy csak náluk lehessen megvenni. Nem jótékonykodás ez, hanem sima üzlet: a vevőket rákényszerítik arra, hogy hozzájuk menjenek később is
-
akela91
addikt
-
-
kenwood3
addikt
-
gebro
aktív tag
válasz
Khelben #44113 üzenetére
Khelben és SeniorTilla: Köszi a válaszokat.
Mindenhol azt írják, hogy a hdd helyére kell tenni az ssd-t, ezért is kérdeztem rá erre a dologra.A HP oldalán találtam egy használati útmutatót az elitebook-hoz , és ott a 3D DriveGuard használata oldalon van egy megjegyzés: "Amennyiben van merevlemez a bővítőrekeszben, azt a HP 3D DriveGuard védi. A HP 3D DriveGuard nem védi az opcionális dokkolóeszközökben lévő, illetve az USB-portokra csatlakozó merevlemezeket."
Én a bővítőrekesznek az optikai helyét értem, de ha továbbra is megerősítitek a véleményeteket, hogy a hdd biztonságosabb ha a helyén marad akkor azt elfogadom, és az optikai helyére megy az ssd.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Khelben #44064 üzenetére
Ledobtam róla a billentyűzetet és megszűnt a sípolás, késlekedés nélkül betölt a win10
A billentyű alján van három matrica, ebből kettőn "Replace with HP spare" szöveggel és ezekkel a vonalkódokkal?
1.
666001-001
8K12202.
666001-001
CX11C0A harmadik matrica kicsit bőbeszédűbb:
DARFON
Model: NSK-HJAUW
HP P/N.: 664264-001
CT: BCJFA10M42A5K0
KB 9ZN2ZUWA011520191AVHSAPRODUCT OF CHINA
VERSION: USBarátom, ha már így alakult magyar kiosztásúra szeretné cserélni. Merre kezdjek neki keresgélni? Vagy csak úgy GG a barátom alapon?
Amúgy egy ilyen billentyűzetben mi tud megbolondulni egyik pillanatról a másikra, hogy cserélni kelljen?
-
válasz
Khelben #44060 üzenetére
Lehet, de közbeszerzésből ezt kaptuk, nincs nagy variálási lehetőség. / örültem egyáltalán, hogy sikerült valamit intézni /
G3-asra adtuk le a rendelést, de valószínűleg ahonnan kaptuk már csak ezt tudták beszerezni.
Ha rajtam múlt volna a dolog, akkor G1 / G2-es 840-esek lettek volna, de hát van egy procedúra...
Fedlap nekem amiatt tetszik, mert igénytelenebb mint az eddig gumis fedlap, G2-es 455-ös van nálunk, szép ,de kb mindennap lehet takarítani, mert minden kis szar meglátszódik rajta
A szerelhetőség romlott a G2-eshez képest, de legalább még létező dolog.
250-esek is vannak nálunk, még G2-es talán, na arról jót nem tudok mondani, hullanak szét, HDD hibás lett az egyik legutóbb, hát bontogattam egy darabig...
Egyszóval, nekem minőségileg a G4-es megfelelő, nem tudom, hogy 200 körül mi az ami jobb lenne. Pedig nézelődtem, én a G3-ast akartam pedig
A vékonyítási láz, illetve az, hogy az eladási mutatók csökkennek valószínűleg minden gyártót a fillérb.szára késztet... Sajnos
-
Pano
addikt
válasz
Khelben #44006 üzenetére
Hát igen
Volt alkalmam szét szedni egy XPS-t, döbbenet volt a hűtését látni. Az a pici ventilátor, ami benne volt annyira vékony volt, hogy ha csak simán erősebben megfogom kettétörik az ujjaim között. Elképzelni se tudom, hogy képes annyi levegőmennyiséget átmozgatni, amennyi kellhet.
Annyira hamar tele ment kosszal, hogy szinte havonta szét szedették takarítani, mert melegedett mint a disznó ha aktívabban használták. -
szjoci
őstag
válasz
Khelben #43990 üzenetére
Ha tutira azt mondod hogy nincs összefüggés a kettő között, akkor természetesen elég az alacsonyabb felbontás. 100k-ig mit ajánlanál erre a célra, ha csak új gép jöhet szóba? A milyen laptopot topikban egy fórumtárs a HP 250 G4 T6P86EA-t javasolta, de ez egy picit túllóg a büdzsén. Te ajánlottál használtat, viszont apósomékat nem sikerült meggyőznöm hogy jobban járnának azzal.
(#43989) SeniorTilla: Majd ha betöltötted a 60-at, térjünk vissza a dologra
-
-
-
castiels
addikt
válasz
Khelben #43771 üzenetére
Jogos
Néha hordoznám, kevés játék ha igen max fifa, fontos azért az anyagminőség és gyorsaság. De egyébként átlagfelhasználás. Film, zene, ennyi.
Mindkettőt bõviteném +4gb-al és SSD-vel.
8560P
15.6" 1600x900, i5-2520M, HD3000, 4GB DDR3, 250 - 320GB HDD, Win 7 / 10 Pro
75e8570P
15.6" 1600x900, i5-3320M, HD4000, 4GB DDR3, 250 - 320GB HDD, Win 7 / 10 Pro
95 -
cellpeti
nagyúr
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Khelben #43733 üzenetére
Szia!
8440p-m van most az 1366-os kijelzővel, munkára, böngészésre használható, a betekintési szögek nem éppen acélosak.Előtte CQ61-em volt (most tartalék gép) az szintén 1366-os, csak fényes, kicsit jobb szögek talán, lényegesen szebb színek.
8460p-m kb. 1 napig volt (a futár rommá törte), az idegtől alig láttam, működött szegény, de nem nagyon teszteltem a képét, szerintem kb. olyan mint a 8440p-é.
Szerintem a 8460/8560-asnál elég jó lehet az 1600X900-as, ha cserélek majd, én is ilyesmire gondoltam. -
-
No.01
addikt
válasz
Khelben #43459 üzenetére
Mivel nem jatekra kell igy az integralt VGA tokeletesen eleg, jol gondolod
HP Probookbol mi az ami ajanlhato ennyiert (vagy kozel ennyiert) es hasonlo tudassal bir? IPS, FullHD, 1TB GDD + 128GB SSD
Amikbe en belefutottam azok ennel lenyegesen dragabbak sajna (boven 1000EUR folott)
-
gilfoyle
őstag
válasz
Khelben #43453 üzenetére
Értem, köszi.
Mondjuk nem értem ezt, ha más gyártó meg tudja oldani a garancia évényesítést egy kód alapján, akkor ez miért nem megoldható a HP-nál... De ez már az én nyöszörgésem csak.Akkor a jó eséllyel a hwaprós "serial alapján garis" ajánlatok nem biztos, h lefedik a valóságot.
-
-
zsambek
aktív tag
válasz
Khelben #43025 üzenetére
Szia!
Ezek közül tudsz esetleg egyet ajánlani? Talán annyi megkötésem lenne, hogy 8-9e Ft alatt.
Illetve még annyi, hogy mennyire nehéz laptopba plusz memóriát belerakni? BIOS-ban kell még esetleg magicelni valamit?
Köszönöm a válaszod!
-
-
onlineair
tag
válasz
Khelben #42627 üzenetére
Köszönöm, nem hangzik túl jól, mi várható a jövőben ha így lesz használva, elmegy idővel teljesen a háttérvilágítás és/vagy tovább sötétedik/sárgul? Akkor amit cserélni kellene benne az elviekben csak az az alkatrész, nem az LCD? Úgy értem nincs összeforrasztva a képernyővel vagy hasonló?
-
jose999
senior tag
válasz
Khelben #41884 üzenetére
Köszönöm a választ, bár elsősorban olyantól vártam volna, aki használja/használja ezt a gépet. Tudom, hogy a jó szándék vezérelt, ezért mégegyszer megköszönöm! De a mindennapi használatból eredő tapasztalatra jobban adok, mint az általánosításra. Még egyszer, félre ne értsd, konkrétan rólad tudom, hogy segítőkész vagy, olvasva a hsz-aidat!
Amúgy 130,000 (majd minusz ÁFA) volt az ára.
-
válasz
Khelben #41805 üzenetére
Ez igaz. Ha 100 körül veszel gépet, akkor inkább használt felső kategóriást. Viszik is őket rendesen, pont ezért, én is ugyanezt mondom mindenkinek, amit most te írtál. Sokszor van viszont, hogy újat kell vennie, vagy intézménynek lesz, stb, oda nem adhatsz használtat.
Szerintem a Pavilionok jók, és jó áron vannak. Most néztem egy Pav 15-öst fullhd, 2GB VGA, A10 CPU, 12GB RAM, 140-ért adtam. Szerintem tök jó vétel volt, egy évek óta visszatérő vevőm vette meg. A rác már több gépet vett tőlem, konzumereket, és végig meg volt/van velük elégedve. Ilyen eseteket órákig sorolhatnék. Ezért gondolom, hogy jók a gépek.
Van olyan is, aki viszont a használt Dell Precisiont 180 ezerért megveszi, és enyhén szólva ütött-kopott állapotban. Magam is csodálkoztam, amikor decemberben 6 ilyen gépet eladtam 2 héten belül, és tényleg nem volt vigyázva rájuk, elég szarul néztek ki. Azóta 1,5 hónap eltelt, senki nem reklamált még.
A fenti két példa mutatja, hogy van, akinek ez kell, van, akinek az. De ettől még egyikük sem hülye, csak mások az igényeik.
-
válasz
Khelben #41801 üzenetére
Nem rád értettem, de sok ilyen van abban a topicban, amit említettem
Én már több, mint 13 éve forgalmazok, szervizelek, tesztelek HP gépeket, ezek szerint a hp-s karrierünk hasonlóan hosszú időre nyúlik vissza. Előtte más márkákkal foglalkoztam évekig. Sok-sok ezer gép ment már át a kezeim között. HP-ból főleg a konzumer kategóriát vitték tőlem, elég nagy tapasztalatom van velük. Mindig felháborodtam, amikor okosok azt nyomták, hogy csak üzleti gépet vegyél, ha gépet akarsz venni, mert a többi szar. Ez úgy ahogy van hülyeség, százszor be lett már bizonyítva, alátámasztva vásárlói véleményekkel, visszajelzésekkel. Az üzleti gépeket is ismerem, mindig kínálatban tartom őket is. Strapabíróbbak ez tény, de ezen kívül a sima felhasználónak nem nyújtanak más előnyt. A konzumerek olcsóbbak és szebb a kép, hang, nagyobb a teljesítmény, stb. Sőt, konzumerből is van olyan szintű, mint egy elitebook pl.
Ezért vagyok mindig zabos, ha a HP konzumer gépeit zsigerből lehúzza valaki, főleg ha nincs nagy tapasztalata velük...
-
válasz
Khelben #41795 üzenetére
Igen gyorsabb a 960, mint a 950. A lenovo y70-emben most is 960 van 4GB GDDR5-tel. Teszteltem Envy 17-est 950-nel, 4GB DDR3-mal. Az igaz különbséget inkább a ramok sebessége adja, van olyan 950-es GFFR5-tel , ami olyan gyors, mint egy 960-as DDR3-mal. Ha nem gyorsabb. Ezért meg kellene nézni, hogy a két gépben milyen a VRAM, enélkül nem tudhatod, hogy melyik VGA gyorsabb.
Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy jobban jár egy 6. generációs rendszerrel, mint egy kettővel ezelőttivel.
-
gatesz
tag
válasz
Khelben #41277 üzenetére
Szia,
Körbejárom még a kérdést, mert mindenhol valami kompromisszumot kell, hogy kössek.
A HP-t azért kérdeztem meg itt, mert a laptopszalonnál 2+2 év garival 940m-es videókarival, és IPS-es kijelzővel 205ezer forint, és ezért nézegetem.
Ami hátrány, az a házilag bővítés hiánya, 120km-en belül nincs a környékünkön laptopszalon-os bolt.
+ itt vagyok kíváncsi a véleményekre, mert paraméterek alapján ideális lenne.Ami számomra jó lenne, ha a játéknak nagyobb hangsúlyt adok, az az ASUS K501-es, amit te ajánlottál, amit megkapnék sima 2év garival 200 ért.
Itt ami számomra hárány:
- Ezt sem tudom házilag bővíteni
- Nincs optikai meghajtó (Ez azért fontos, mert sok adatot tárolok még DVD-n, fényképek stb...)
- 2 év gar ezért az árértIdeális lenne a DELL Inspiron 5558 is, de ott a legnagyobb hátrány a videó kari. Bár kérdés ez nekem mennyire hátrány. Nekem a régebbi játékok pl Battlefield 3 elég lenne, ha elfutna rajta.
Ami előny, az a bővítés, a monitor, a gari, és én úgy tudom, hogy win7 hez is jobban van driverAz erősebb videókarin azért agyalok, mert én nem 1-2 évre vennék gépet..
Még olyan 210 beleférne, de 10 ezer nem sokat segít a problémámon
A vége lehet az lesz, hogy 199.990Ft -7% (cetelem kártyával) megveszem a Dell-t az Edigitalnal, és rakok bele egy SSD-t.
A 3 gépet kellene összegyúrni
-
törölt tag
válasz
Khelben #41255 üzenetére
Meglehet, bár a HP oldaláról letöltött manuálban a 8560p-kre csak dedikált VGA-r írnak, legalábbis az én értelmezésem szerint.
QuickSpecs
Widescreen LED-backlit display
HP EliteBook 8460p: 14.0-inch diagonal HD or HD+
HP EliteBook 8560p: 15.6-inch diagonal HD, HD+ wide viewing angle, or FHD wide viewing angle
Choice of 2nd generation Intel® CoreTM i7 and i5 processors
Intel Core i7 with vPro and Core i5 with vPro technology (optional)
AMD Radeon HD 6470M discrete graphics with 1 GB dedicated video memory or integrated Intel® HD Graphics 3000 (Intel HD Graphics 3000 are available on the 8460p only) -
Lavidaloka
aktív tag
válasz
Khelben #41098 üzenetére
Nem szoktam én méregetni semmit....
A lényeg,hogy semmi akadás meg ilyesmi...de biztos nincs full high-on a grafika. Nvidia game experience beállitja magának azt csókolom...(amúgy fix 40FPS a I73610qm+8Gb+ GT 630M-el a GTA5)Gyereknek ott van a másik szobában az i3...nah azon már szaggat rendesen 4Gb-al de végül is azon is elgurul.
-
s3int
csendes tag
válasz
Khelben #41038 üzenetére
A strapabírást úgy értem csak, hogy ha otthon használom max. Kb. napi 3-4 órát (nem lenne hurcolva) akkor ezt elbírja-e zokszó nélkül1,5-2 évig. A HP-ről általában jók a vélemények szemben az MSI-kel pl.
Jelenleg is HP a cégesem, egy Probook 650. Ha kb olyan akkor nekem szerintem megfelelne. A Probookot minden nap hurcolom kb 1 éve, nem kímélve és nem veszi zokon csak megválok a cégtől és vissza kell majd adnom. A régi ezeréves MSI-m pedig már kevés tudásban jelenleg. Tulajdonképpen a Probook helyett keresek vmi hasonlót ami nem lenne hurcolva, megbízható és alkalmas játékra is. -
-
Kenvelo7
tag
válasz
Khelben #40833 üzenetére
A vga korul voltak csak ilyen vekony gumis valami , a cpun nem ott jo minden, igen mar kerestem hozza also burkolatot , mit ne mondjak nem sok van belole.
Eleg kokler volt a srac ranezesre , a dsub kimenet kabelet is tonkre tette, bar azt el is mondta legalabb vetelkor, ja es hat egy darab gumi bak se volt a gep alatt, vagyis 1 darabot megprobalt oda olvasztani valami fele muanyagbol
Koszonom a tippeket és a segitseget -
-
adika4444
addikt
válasz
Khelben #40530 üzenetére
Köszi!
(#40540) laci5909:
Notebook fan controll nincs rajta? Az okozhat ilyet rossz beállításokkal.
(#40541) djkacor:
Eszközkezelő mit ír rá?
(#40542) bepken
Ha van rá gyári HP gari akkor ne szórakozz a Laptopszalonnal mert rajtuk keresztül több idő mint ha te intézed például a Humansofttal, mivel oda beviszed de nekik is fel kell venni a kapcsolatot a szervízzel, gondolom a gépekért se egyesével mennek oda stb...
(#40543) _ak_:
Szerintem jól látod, próbáld azért ki a D-SUB-bal, ha rossz akkor marad a dokkoló. De szerintem nézz körül használt piacon hátha megkapod olcsóbban is. -
Razermazer
őstag
válasz
Khelben #40451 üzenetére
Tehát tökmindegy milyen i7-et rakok bele nem fog egyikkel sem menni?
User manualban ezt találtam:
2nd Generation Intel Core i7 Processors
Intel Core i7-2720QM Processor (2.20 GHz, 6 MB L3 cache, 4 cores/8 threads, 45W)Up to 3.30 GHz with Intel Turbo Boost TechnologyIntel Core i7-2630QM Processor (2.00 GHz, 6 MB L3 cache, 4 cores/8 threads, 45W)
Up to 2.90 GHz with Intel Turbo Boost TechnologyIntel Core i7-2620M Processor (2.70 GHz, 4 MB L3 cache, 2 cores/4 threads, 35W) Up to 3.40 GHz with Intel Turbo Boost Technology
2nd Generation Intel Core i5 Processors
Intel Core i5-2540M Processor (2.60 GHz, 3 MB L3 cache, 2 cores/4 threads, 35W)Up to 3.30 GHz with Intel Turbo Boost TechnologyIntel Core i5-2520M Processor (2.50 GHz, 3 MB L3 cache, 2 cores/4 threads, 35W)Up to 3.20 GHz with Intel Turbo Boost Technology
Intel Core i5-2410M Processor (2.30 GHz, 3 MB L3 cache, 2 cores/4 threads, 35W)
Ezek szerint akkor én pont belenyúltam a nem megfelelőbe, no nem baj egy 2630qm-et már kinéztem, hátha azzal szerencsém lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged