- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Öö, így első pillantásra:
- bill.: jó a világítás, de kár a numpadért;
- eltűnt az ODD, és az Expresscard, ezeket azért bennhagyhatnák a 15,6"-os modellben;
- ha már consumer irányba mozdulnak, a gagyi kijelzőt lecserélhették volna, ha már nincs IPS, akkor legalább Dreamcolor;
- számomra gagyi dizájn: se nem üzleties, se nem igazán divatos (a bill. környékének kialakítása különösen béna a nagy kasztnin belül);
- gagyi zsanér az előzőekhez képest;
- a kötelező Ultrabook-matrica....Szóval olyan két szék között a pad alá esésnek érzem.
Az új generációs üzleti gépek közül már csak a Latitude-ot vélem igazán minőséginek, a többi számomra kukszi... -
-
-
qwertly
addikt
Szia!
Bocsi,hogy most válaszolok erre de nem volt időm
.Megnéztem a képernyő adatait hát ezeket találtam:
Képernyő tulajdonságai
Képernyő neve Lenovo LTD121EW7V
Képernyő azonosítója LCD58EF
Gyártó TMDISPLAY
Modell LTD121EW7V
Képernyő típusa 12.1" LCD (WXGA)
Gyártás ideje 39. hét / 2008
Sorozatszám 183916843009
Ez természetes,hogy HP notebookba lenovo képernyő van? vagy esetleg cserélték már az üzletbe mielőtt megvettemÜdv:qwertly
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszönöm a részletes választén személy szerint nagyon elégedett vagyok a gép űzemidőjével mert megy 7 órát is egy töltéssel amit vettem az egy Dell Latitude E4300 amelynek csak a szebb képe szól mellete.Az,hogy könnyebb az ilyen tömegnél nem számít már nekem és ami van benne egy nyomi kis akkumulátor még 2 órát is csak nehezen bír ki.Úgy-hogy nekem jobban tettszik a HP 2530p mert masszívabb és tovább bírja.DE csak akkor szeretnék bele ruházni ha nem alaplap hibás mert mostanában a Bluetools sem megy sem a win sem a linux alatt de itt van pár kép amikor a képernyő nem működik kép kép kép ha mozgatom akkor egy ponton működik szépen a képernyő de amikor mákos akkor az egér sem működik vagyis nem látom,hogy mozogna a kurzor a képernyőn pedig mozgatom az egeret.Ezért csak akkor ruháznék be ha tényleg valamilyen kábel hiba van és javítható gazdaságosan
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszi a választ, én is láttam csak akkor épen másra kellet a pénz így nem vettem.De most már beruháztok egyre, de úgy-hogy vesszek egy caddy keretet az megy dvd helyére és oda egy garis samsung ssd megy.Mert itt van nálam egy Dell 4200 noti abba normál notebook winyó van,elindítottam egyszerre és hihetetlenül lassú volt a kis HP notim.Valószínűleg a 1.8 HDD fogta vissza mert annyival nem gyengébb a benne levő proci.
Más:valaki nem tud linket adni ahol le van írva HP Elitebook 2530p javítása szétszerelése,mert szeretném újra pasztázni a procit és a itt írtam a hibájáról is.Ezt mondjuk szakemberre bíznám de a gép pucolását én is megtudnám csinálni ha lenne leírásom vagy videóm róla.Üdv:
-
-
ro_bert17
őstag
Köszi a választ, benned bíztam!
Azóta figyelem az aprót, de a kínálat, az nem sok. Se hdd-ből, se ssd-ből. A hdd helyére való adapter ötlete elvetve, viszont tendálok az odd helyére való beszerelés eröltetésére. Nem olcsóbb, de legalább van kínálat. Egy biztos, rendesen zsebbenyúlós móka ez így. -
-
Ice&Lime
veterán
áhh, nem értek én ehhez semmit sem, bekapcsolom a fant, oké, de pörög maxon, beírok értéket 0-7 között, mert 7-en van gondolom az a max, mint ahogy pörög is 5229RPM-mel, de hiába írok be mondjuk 1,2 vagy 5-üt nem reagál semmit, vagy maxon megy vagy sehogy.
(#32620) albi31: milyen bios az, ahol nem lehet aktívra tenni a hűtést akksiról egy elitebooknál felső szegmensben? csak a 13,3"-os lehet ölbe venni?a 14"-ost már nem?...
-
Ugyan nincs 2560p-m, de amikor 2540p-ről váltottam 8460p-re, akkor az új gép kijelzője egy árnyalattal fakóbbnak hatott. Persze beállítások függvénye is, meg lehet, hogy a szép emlékek teszik, de...
IPS-re tudtommal nem lehet cserélni, a billentyűzetet viszont lehet magyarra.Egyébként meg...
Viewing Angles HP EliteBook 2560p
Review HP EliteBook 2560p
Hewlett-Packard Elitebook 2560p: Drágaság -
fps8
senior tag
Igen, pont most válaszoltam a másik topicban is, hogy eddig ez eszembe sem jutott. Mindig a hp oldalán kerestem a drivert, pedig az már egy 3 éves megoldás volt...
-
Igen, hazafelé a buszon felsejlett előttem a SATA és IDE csatlakozók képe, és azonnal rájöttem, hogy mekkora böszmeséget kérdeztem...
Akkor ezzel nem lesz semmi probléma, csak nemrég volt terítéken a téma, és valahogy eszembe jutott, pedig akkor egy 2510p-ről volt szó. Azért köszi!(#30663) cigam
Hmm... érdekes, én valahol azt olvastam, hogy max. 1,8GB-ot kezel. -
sziku69
őstag
Szia. Nos egy HP 6930 előtt ücsörgök immár. Olvastam egy cikket a Dell E6400-ról, és nem voltam túlságosan elragadtatva. Ennek azt hiszem, hogy ebben a pillanatban csak annyi baja van, hogy egy kicsit csúszkál az asztalon. Gondolom gyárilag vannak gumis lábai, de ennek sajnos hiányoznak. Nem tudom hol lehet ilyeneket beszerezni?
-
sziku69
őstag
Ha a "durung"-on azt érted, hogy tégla, akkor nekem is ez a véleményem. Viszont ha a billentyűzet olyan mint a 2510-en akkor jó. Könnyű rajta gépelni, mert van tartása, és szinte leütés után visszadobja az ujjadat, nem kell emelgetni. Én kovácsolással foglalkozom, és ott os nagyon fontos, hogy jó "húzása" legyen az üllőnek. Sokkal könnyebb a kovácsolás.....Ja bocs, egy picit elkanyarodtam a témától
De tényleg nagy előny ez, ennél a gépnél (2510)
Ha a 6930 ugyan ilyen akkor semmi gond. Csak kéne egy megerősítés valakitől aki ilyet használ.
Bár a Te 2530p-d hasonló tudással rendelkezhet.Hát az éjszakai bill világítás? Van egy másik gépem, egy acer 5942g, annak bill háttérvilágítása van. Sötétben mindenképpen jobb mint a felső megvilágítás, ez tuti.
-
sziku69
őstag
Köszönöm a linket. Sajnos botrányos angol tudásomból kifolyólag, és a chrome "szabad" fordításából sokat nem értettem meg. Inkább csak a képeket nézegettem
Tehát magyarra lefordítva a caddy pata csatolója határozza meg, hogy slave, vagy mester.
Az asztali gépeknél ezt régebben az atás időkben még egyszerüen megoldották. Jumperrel be lehetett a hdd, nél és odd-nél állítani hogy slave vagy master legyen. Az ugyan az, csak egy picit bonyolultabb. Vagyis két érintkezőt kell rövidre zárni.
Létezik esetleg olyan caddy 2510-hez, amelyiknél egyszerűbb a jamperolás?Az eredeti dvd csatolójánál egyébként ezt hogy oldották meg? Eleve slave-be van kötve?
Az én caddym csatolója egyébként egy picit különbözik a dvd csatolójától. Két lábacska hiányzik a nyákról az egyik oldal majdnem legszélén. Talán éppen ott ahol az általad linkelt képen a forrasztás van. Lehetséges ez?
-
sziku69
őstag
Ha slave lesz, akkor is lehet róla bootoltatni?
Az a fura, hogy a dvd meghajtót be lehet állítani a biosban, hogy alapból arról induljon. Pl ha arról akarok telepíteni.
Szóval nem értem az egészet.
Próbáltam azt is, hogy kivettem a belső vinyót, és a caddyset benne hagytam. Az eredmény változatlan volt. akkor sem találta a vinyót. Még úgy sem látta, ha pendrive-os windows telepítőt indítottam el bootoláskor. Akkor sem látott egy vinyót sem. Bár azt nem próbáltam ki, hogy pendrive-os telepítő, belső vinyó nélkül, és a caddys vinyó benne van.
Azóta feltettem a legújabb biost a gépre, de nem tudom most sajnos kipróbálni, mivel a caddyt visszaküldtem Chaser-nek. -
sziku69
őstag
Szia. Igen, benne van a gyári is, és a caddyben is benne van a vinyó.
De úgy is próbáltam, hogy a caddybe nem tettem vinyót, és úgy tettem bele. Akkor sem látta a gyárit. Visszatettem a dvd egységet, és minden oké volt.
Chasertől vettem, aki megnézte az övében a caddyt, és ment rendesen, tehát a caddynek semmi baja.Hol kell jumperolni? Az alaplapon?
-
jorden06
senior tag
Igen, msata-ra gondoltam, viszont a prohardver tesztben azt írták, ez gyakorlatilag megegyezik a pcie foglalattal. Erre a megoldásra azért gondoltam, mert 128GB feleslegesnek tűnik egy OS-hez, még akkor is ha a használt programok oda vannak feltelepítve, és ráhagyunk egy kicsit a cellák élettartamának védelme érdekében is.
-
bencze
senior tag
Köszönöm a gyors segítséget. Lenne még pár kérdésem.
A 64gb ssd nem igazán elég, ez a szüleim gépe és egy 80-as merevlemezről költöztek át ami már csurig volt cuccokkal. 1 hét múlva kapom meg de addig kitalálom mi legyen.
Szóval akkor ha jól látom:
1) veszek átalakítót, 2.5" hdd-t és egy usb-s optikait
2) 1.8" meghajtót veszek ami vagy egy már nem gyártott hdd (nincs opció - az az egy 4200 rpm-es) vagy pedig egy ssd.Az ssd-s opcióról, a lötyög de kitámasztható mit jelent? Mivel? Nem vagyok jártas sem notebook sem ssd ügyben, nyilván nem szeretném tönkretenni, ha ki kell támasztani akkor az lesz...
Ilyen méretben van új ssd? Habár drága de jó lenne ismerni az opciókat. Ha jól látom egy, hogy mikro sata csatlakozós kell legyen, kettő, 1.8"-os és három, talán a vastagsága ami nem mindegy? Csak hogy tudjam hogyan keressem. Ha van is ilyen új verzióban, ezek sem fognak passzolni fizikailag? (lötyög/kitámaszt megjegyzésre gondolok)Az első opciótól kicsit az riaszt el, hogy habár optikai ritkán kell (de néha), viszont a merevlemez IDE-s lesz, az nem lassú? Vagy elég arra, hogy gyakorlatilag bármilyen merevlemezt kiszolgáljon? Ha azt az utat választom akkor - esetleg - meggondolok egy picit gyorsabb hdd-t, ne 4200-as legyen.
@AxBattler
köszi a linket -
Dudee
senior tag
Helló sagit!
Köszi a segítséget!
Máshonnan ezt a caddy linket kaptam, de vszínű egy gépsoron fröccsentették:
[link]SSD sebességgel kapcsolatban. Írod, hogy nem érdemes elszállni vele.
Ezt néztem ki. Nem nagyon találtam ennél olcsóbbat. Gondolom ez bőven jó lesz.
[link]És ha jól értesültem, akkor a TRIMmel sem lesz gond.
Üdv,
G. -
rbence
senior tag
Köszi,ezeket próbáltam,az eszközkezelőben egy "agere systems hda modem" van,sim kártya bent (volt),biosban engedélyezve van,a billentyűzet alatt van egy anatel delphi d40-es modul,én erre tippeltem,hogy ez a modem,de a connection manager csak a wifit és a bluetooth-t látja,úgyhogy tanácstalan vagyok,majd holnap megnézem,hogy ott van-e a modem,de csak ott kell lennie
-
Köszi!
Szép munka, viszont az ilyen jellegű gányolásoktól én ódzkodom.
Meg nem is látszik egyértelműen, hogy mit csinált a csóka.
Jó, annyi világos, hogy levágott egy nagyobb részt a műanyagból, hogy passzoljon a DVD-előlap, aztán fölragasztotta azt, de a többit nem nagyon értem...Szóval egy gyári megoldásnak jobban örülnék, még ha nincs is benne plusz usb-csati.
-
TommyX_
őstag
Igen van az is hozzá, most felraktam, de a programok listájában nem jelenik meg, de ugye a Program files->HP mappában benne a program, de ott csak az egyik exe-re való kattintásra reagál, az pedig a cnbSysInfo.exe ez írja ki a gép információit.
Közben kiderült, hogy bluetooth miatt van ez, mert hiába van letiltva a Hp connection manager szerint, úgyanúgy működik
-
TommyX_
őstag
Most felraktam, azzal látom, hogy mikor van ki/be kapcsolva, csak a f12 gombon lévő kis led világít folyamatosan fehéren, pedig, ha ki van kapcsolva a BT és a wifi is, akkor narancs sárgán kéne világítania.
Amúgy amikor bekapcsolom a gépet, a HP kezdőképig narancssárgán világít, amikor a Windows jel megjelenik, akkor vált át fehérre. (Ez Win 7-nél is így volt, csak ott működött a led fénye rendesen, mint ahogy előbb írtam. ) -
Tikakukac
titán
Na igen, a szívás a csatlakozás. 20 pin vs 40 pin. Ami szvsz vagy sehogy, vagy valamilyen rendes NYÁK szintű összekötözést igényelne, ami még a mostani tudásommal is magas volna.
A webcam bekötés csak amiatt kell, hogy ugye tudjon kommunikálni, mint egy USB hardver lényegében.Van Glossy és anti glare is. Mivel a tableteseken üveg van, és attól nem lehetne becsukni a kijelzőt, így azt le kell borotválni. Alatta glossy lesz a kijelző. Matt fóliával pótolható, és akkor a vastagság sem lesz gáz.
Akksi meg kb. ennyi. Belövöd mikor és meddig töltsön, vagy hagyod a kímélő üzemmódon (HP-nál nem tudom van-e ilyen, holnap majd meglesem, ha hozzák a gépet) és kész.
-
Tikakukac
titán
Ott a gond világítás bekötésével van, ami megoldható-elvi síkon dettó.
Érintő jó kérdés, mifelénk mondjuk webcamra rá kell kötni a megfelelő tyúkbelet, drivert feltenni és lehet tapicskolni. Elképzelhető, hogy windows szinten tudná kezelni mondjuk egy win7/8 is, de konkrét driver nem hiszem, hogy van HP-nál, x200/s/tablet eléggé átjárható ilyen szinten.
Ár meg hát na. Mi nagyon kifogtuk, plusz rendeltünk vagy 15 darabot egyszerre, jó árfolyammal, olcsóért, szállítás is 5 után ingyenes volt egyben.
FRENK1988: Lényegében egy X200 Tablet kijelző, ami minimális munkával berakható és tökéletesen használható a sima modellekben is. Valóban remek dolog.
-
-
deathtania
senior tag
ez azért érdekes, mert egy ssdnél nem a szekvenciális olvasés/írás, és nem is az IOPS a lényeg, hanem a 4k-s írás és olvasás (nem a 4KQD32/64, azaz az IOPS, hanem a sima 4k-s írás/olvasás). legalábbis minden SSD-s cikkben ezt olvasom, és a tapasztalatok is ezt mutatják. a gyártók szoktak az IOPS és sequental w/r-el dobálózni, de nem az a lényeg.
"Elmondható tehát, a valós felhasználásbeli tapasztalatok és tesztek is azt mutatják, hogy a magas szekvenciális és a 4KQD32 szegmensre vonatkozó IOPS értékek, szinte alig befolyásolják azt, hogy milyen gyorsnak érezzük a rendszerünket. Ezt a tényt nem győzzük eléggé hangsúlyozni a topikban!" (forrás: Milyen SSD-t vegyek topik)
köszönöm a tanácsokat, végül nem tudom, hogy milyet fogok venni, egy biztos, hogy SATA III-as lesz. Ahogy néztem, akkor talán az Agility-t érdemes megvenni, de ajánlották a Samsung 830as szériát is (ami elég meggyőzőnek mutatkozik), de akkor meg lehet, hogy 128GB-se volna érdemes venni, mert kb 18-20k körül is lehet kapni, ha ügyes az ember (és van még edigital és Mastercard online akció), a 15k-s 64GB-shez képest +3kért +64GB-t kapni nem volna rossz...
-
deathtania
senior tag
csajoknak mi más lenne a fontos, mint a kinézet?
mindegy a hardver, jól nézzen ki, ezért képesek tízezrekkel többet kiadni. asszony is meg van őrülve a rózsaszín notijáért, igaz én ajánlottam neki, hogy nézd milyen szép, hozzád illene. azóta minden kiegészítőt a noti színéhez vásárol (még a szemüvegét is...) sírtam....nem marad szegénynek más: fóliáztatni kell, vagy maga elkezd üvegfestékkel mintákat rajzolni rá...
(#28887) SHOKKZjE jobbost is, balost is, hogy legalább politikailag korrekt legyen.
(#28888) Sixday: az ssd csere legyen az első a listán! hidd el, az dob a legtöbbet egy gép sebességén, nem a procc csere és plusz ram hozzáadása!
-
kenand
veterán
Már szereztem egy Intelt, nagy fájloknál lassabban ír, de 4k értéke jobb, de inkább azért cseréltem le, mert az Intel nagyobb és a fém tokja miatt könnyebben rögzíthető 2530p-ben.
Tok nélküliek Lenovoba és Dell E4200-ba jók igazán (de amikor megvettem a korábbit nem voltam ezzel tisztában) -
kenand
veterán
Nekem is kínai SSD van a 2510p-ben, sokkal jobb, mint a PATA ZIF 1.8" HDD.
Gyorsan bootol, a feleségem általában netezik, szöveget szerkeszt, imádja.
Előtte soha sem volt gépe (itthon van vagy 5, de azokat soha sem használta) ezt minden nap használja.
PATA ZIF csati úgy 100megánál biztosan limitál. nem érdemes sokkal többet költeni egy picivel gyorsabbra.
hardveraprón valaki árul most egy gyorsabb 120-ast majd 40 000-ért az új még drágább...Akkor jobban jársz egy 2530p-vel abba olcsóbb a uSATA SSD. (nekem is van eladó 128-as SSD 21000 ért
)
SSD árkülönbségből kijön a két noti árkülönbsége..sajnos a quiet fan fájl nincs meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest