Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
NEMO1968 #34365 üzenetére
Nagyon sok fajta Pavilion dv6-os van, nem csak kettő. Konkrétan 7 generáció (7 teljesen különböző gép), és ezeken belül is többféle konfig, többféle procival és alaplappal.
Ez az eset tipikusan olyan, mint amikor motort cserélnek egy autóban, mert nem indul. Kicserélik, és lám, ezzel sem indul, mert üres a tank
pycur: Ezért jó szakemberre bízni az ilyesmit. Fél órás munkával megkímélted volna magad ettől az egésztől. Hűtőt is csak úgy szabad venni, ha tudod, milyen kell a gépbe. Esetedben ez nagyon egyszerű lett volna, mivel ott volt a kezedben a régi...
-
pycur
tag
válasz
NEMO1968 #34283 üzenetére
Öööö milyen gáz?
Ez nem csak egy rézcső?
Ez a hűtés van benne.(csatolt kép)És azt hogy tudom pótolni? De úgy érzem sehogy, mert ha lukas és kijött belőle a gáz annak annyi.
A 2 réteg thermal pad miatt a nem érintkezős-levegős rész kizárva, és pontosan úgy viselkedik mint 1 réteggel.
És az a furcsa, hogy nem fő meg a gép, hanem csak a cpu mag forr fel azonnal (40 mp), és kikapcsol a gép.
Olyan mint ha a thermal párna full semmit se érne, mint ha ott se lenne, a paszta legalább csinál valamit.
Normál cpu pasztával üzemel kb fél órát a gép, melegedik rendesen, a bal oldala 100 fokos lesz egy tenyérnyi méretben, és utána kapcsol ki.
Még azt nem próbáltam, hogy kenek pasztát a lapka alá, és a tetejére. De ha a lapka nem vezeti a hőt, akkor ez se lesz hatásos,Van még valakinek javaslata, vagy hűtő csere?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
NEMO1968 #34170 üzenetére
hát, kíváncsi leszek milyen lesz, mert eddig csak a gép tulajdonosának az ismerőse mondta el nekem, amől ugye kimaradhatott azért pár részlet is.
akkor megkérem hozza el aztán kiderül milyen is valójában a cucc.
majd még írni fogok ez ügyben. addig is köszi a választ.(#34169) lolka1980: köszi, igyekszik az ember.
-
Répapüré
tag
válasz
NEMO1968 #32811 üzenetére
Elolvastam.
A különös az, hogy a tv adás is a PH online adása és ha jól emlékszem ez is a PH-n jelent meg.
Akkor rendben van, a cikk alapján már számomra is elfogadható, de nem értem, magukat szakembernek valló emberek véleményei hogyan különbözhetnek ennyire,bár így van ez politika és gazdaság terén is. -
Répapüré
tag
válasz
NEMO1968 #30649 üzenetére
Szia!
Nem késtél el, én általában sokat agyalok, mielőtt vásárolnék és meghallgatok pár embert.
Köszönöm szépen a segítséget.
A válaszodból úgy tűnik, hogy különböző a csatolófelület.
Valóban a a régi SD RAM-os PC-m sem lehet DDR-el bővíteni, de azt gondoltam,két DDR között van kompatibilitás.
Most DDR 2-es van benne, tehát ebben gondolkodom.
Köszi még egyszer.Szia.
-
Csujo
csendes tag
válasz
NEMO1968 #30526 üzenetére
Köszönöm a választ,a #30522 témámra, ha így áll a dolog akkor gondolom csak az alaplap csere jöhet szóba!
Lefuttattam egy HP oldalról letölthető rendszer diagnosztikai tesztet.
Ez adott egy olyan hibát,amit nem nagyon értek!Parallel port: Control register test: Test failed error code 004001016 strobe line error.
Make sure there is no external device attached to parallel port.Nos mivel nincs is az alaplapon LPT port nem is lehetséges csatlakozni hozzá!
Ez a dolog hogyan értelmezhető ,vagy éppen ez adja az alap problémát a lassúságot?
A biosban letiltottam az Parallel portot ,de nem változtat semmit!
Véleményed szerint van e jelentősége ennek?
De köszönöm a többiek véleményét is! -
albi31
aktív tag
válasz
NEMO1968 #30519 üzenetére
Bobyjack gépébe egy 15.4-s WUXGA-s kijelző van,ami nem egy gyakorta előforduló kijelző,így a leírt áron elég nehéz lehet megszerezni,főleg hogy ezen kijelzők nagyobb része két db CCFL-l rendelkeznek,így mindenképp az ővét szét kell szedni,és csak azután keresni...de persze az otthoni javítgatásra "0"esélyt látok,de még mint aki a szakmában dolgozik,se ismerek olyat,aki nekiáll egy ilyen javításnak.
-
deathtania
senior tag
válasz
NEMO1968 #30415 üzenetére
hm, oké. akkor sm bus reset. nekem mindegy, a lényeg, hogy megoldódott a dolog.
másik kérdés:
most vettem észre, hogy a kis 1TB-s Toshiba winyómon van 16db kis badsector. Mivel éppenséggel 1200km-re vagyok kis hazánktól, és még itt is leszek a következő fél évben, így azt akarom kérdezni, hogy vajon ez a hdd kihúzza még mondjuk júniusig? az itteni HP szervizet nem akarom megpróbálni a garanciális cserére, az otthoniakat már ismerem. meg ha valami krach beütne, akkor mégis egyszerűbb otthon verni az asztalt, mint egy tök idegen országban.
-
SzaboZE
addikt
válasz
NEMO1968 #29904 üzenetére
Sajnos minden héten akad egy felhasználó, akit zavar a venti és úgy gondolja ő majd lecsendesíti. Nem győzöm elégszer elmondani, hogy a gyártó nem hülye és nem a felhasználó zargatásaképpen megy a ventilátor. Egy bolondbiztos beállításon van gyárilag, ami biztosítja, hogy ne melegedjen túl semmilyen helyzetben a gép. Ezen lehet csiszolni, ha mondjuk valaki hűtőpadot használ, netán feszültségértékeket állít, lehet variálni vele, de ész nélkül húzigálni a fordulatszámot nem kifizetődő
-
rossitibi
tag
válasz
NEMO1968 #29200 üzenetére
Ok de nincs ezeken valami másolásvédelem? Gondolom nem akarja a hp hogy bárhova fel tudjam tenni.Szóval ha csinálok egy másik pendrive-ot az már nem lesz eredeti nem? Sajnos csak hétvégén tudom megpróbálni,remélem sikerül!
SzaboZE
Nem üres,az én gépemen néztem már.Sajnos nem emlékszem mi volt rajt de nem volt üres.(boot mappa az van az tuti) Microsoft usb/dvd tool-hoz gondolom kell op-rendszer,ami nincs a szűz vinyón.És hol találom a gyári a gyári win7 image-t? Még valamennyire működik a rossz vinyó is,azon van rajt?Vagy rakjam össze a pendrive tartalmát iso-ba?
-
zsolthee
senior tag
válasz
NEMO1968 #22769 üzenetére
Igaza van pumuklinak: amíg nincs probléma a géppel, nem szoktuk a BIOS-t piszkálni.
A gyártó honlapján ha megkeresed a géphez tartozó BIOS csomagot, akkor
látni fogod a javítások előzményeit.(#22771) mario11 az external monitor az nálad a sima VGA (D-SUB) kimenet, igaz?
Ha igen, akkor mindkettővel tudsz kiadni képet. Bár a régebbi TV-ken inkább csak s-video van...ha van. -
kispéé
senior tag
válasz
NEMO1968 #20811 üzenetére
Nem, az az igazság, hogy az aksi végig hideg, akár hány órára hagyom a gépet áram alatt.
Ezt alátámasztja az is, hogy megmértem a notiba a két szélső tüskét amelyek az akkunak adják át a feszkót, hát ott konkrét 0 volt-ot mértem ki, úgy olvastam, hogy a két szélső tüske adja a töltést, a többi tüske nem tudom mi pontosan, de ott ilyen 4-4,5 voltot mértem rajtuk. -
ANT
őstag
válasz
NEMO1968 #20807 üzenetére
A legnagyobb gond az, hogy ez az akku 100%-osan lemerült, ha gyakorlatilag 0V a feszültsége. Az elektronikának ezt ki kellene védenie, mert a Li-Ion akkuknak nagyon nem finom a teljes lemerítés. De ez itt valahogy mégis bekövetkezett.
kispéé: másik akksit nem tudsz szerezni hozzá egy hibabehatárolás erejéig?
-
vietnam
csendes tag
válasz
NEMO1968 #20609 üzenetére
Szia!
Főképp én is asztaliként használom! Ma amennyire tudtam szájjal befújtam a lukakba...most 50-55 fok stabilan (ugyan nem akarom elkiabálni....) meglepődtem hogy ennyit számított már ez is..sajnos most nincs lehetőségem sűrített levegős sprayt venni, de amit lesz fogok..viszont néztem hogy férnék hozzá..ahhoz le kell szedni az egész alját! elvileg nem fogja sok csavar! ELVILEG! egyenlőre nem találtam neten ilyesmi videót...esetleg te már próbáltad? tapasztalat, ötlet vagy ilyesmi!
előre is köszi.. -
buherton
őstag
válasz
NEMO1968 #19974 üzenetére
Igen. Igen ezen én is gondolkodtam. Hétvégén megyek haza, és ott van monitor, és meg nézem azzal is, mert most nincs pénzem újra, és ha úgy van akkor felhozok egy monitort. Elképzelhető az amit mondasz, de most például órák óta nem csinálta. Tegnap is kb 1 órán keresztül tűnt el a kép és csak fehéren világított, utána meg teljesen jó volt.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- EA Sports WRC '23
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- Parfüm topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged