- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lancellott
tag
válasz
Doky586 #53778 üzenetére
Ez a másik oprendszerről bootolok dolog nekem kínai kicsit. Marad az USB-s megoldás. Köszönöm Amúgy Delock adapterrel az alaplapra kötöttem az IDE HDD-t. És nem akarja a windows megtalálni. Bios, HDD sentinel, Eszközkezelő látja.. Lemezkezelésnél Inicializálnni szeretné, de Nem található eszköz hibaüzenettel kiáll. Kb ennyi volt a történet.
-
Lunda2
újonc
válasz
Doky586 #53600 üzenetére
Elvileg az elmúlt egy héten belül futtatott magától, legalábbis heti rendszerességre van állítva az automatikus elemzés és optimalizálás. Ma ránéztem megint külön is és indítottam ismét töredezettségmentesítést (tegnap is), de olyan lassan végezte azt a kb. 50 gb-nyi pakolgatást a rendszermeghajtón, hogy eszembe jutott hogy ennyi idő alatt már rég túl lettem volna a formázás, telepítés, visszapakolgatás dolgokon - pedig csak két hete lett felrakva rá az op.rendszer, életében először.
HD Sentinel szerint amúgy 100%-os állapotú, pedig először reménykedtem hogy csak a lemez hibás...
Ha esetleg naponta inkább sajátkezűleg optimalizálnám, az úgy többet érhet, mintha ő a háttérben heti 1x elemezgeti? Csak mert elemzéskor nekem sem jelez töredezettséget, pedig mintha jót tett volna neki egy darabig az optimalizálás.
-
Novver
senior tag
válasz
Doky586 #53416 üzenetére
Írta hogy kábelt meg kb mindent is troubleshootolt.
Amúgy én is csak valami ilyesmire tudtam gondolni, de kipróbálta más gépben is.Vagy tényleg beszart mindkettő, vagy van valami közös nevező a gépben/gép mellett.
2 külön HDD, más kábelek, más portok, más alaplap.
Mi a közös amit nem veszünk észre? -
Hegyirabló
veterán
válasz
Doky586 #53197 üzenetére
Szia!
Csak egyet, de azt is csak azért, mert muszáj. Arra gondoltam, hogy rakok mellé egy csomó szilika tasakot, amit a cipők mellé is raknak, jól megtekerem zsugorfóliával, még belerakom zippzáros zacsiba, azt még berakom egy műanyag dobozba, a dobozt még egy zippzárosba, így talán a nedvességtől meg tudom óvni.
-
-
peter889
őstag
válasz
Doky586 #52791 üzenetére
A PATA lemezeim (Seagate, Maxtor) az alaplapi RAID, AHCI, IDE üzemmódban egyaránt kifogástalanul működnek.
A Toshiba SATA lemezemmel a már írt probléma merült fel.Nem tudom, hogy mennyire világosan írtam le a problémát, de bárkinek bármi kérdése van, szívesen válaszolok, ha tudok.
-
kromatika
veterán
válasz
Doky586 #52581 üzenetére
Nem lehetet megoldani így.Telepítettem már többször hogy a delete -vel kellene. De nem engedte. King Unique : A a parancssor (DiskPart) sem működött.Nem lehetett ki választani a külső cuccot,csak meg jelent. Viszont a MiniTool Partition progival egy perc alatt sikerült.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Doky586 #52310 üzenetére
A megfelelően beszerelt HDD hangjával is teljes mértékben egyetértek Veled. De ez még is hangos. Lehúzom, nem az, visszadugom, hallom a kerregését. Hiába nyomigatom, feszítem a foglalatba, nem akar halkulni. Ez szerintem nem rezonancia zaj, hanem a tárcsa vagy a fej.
Amúgy tudtommal ebből a szempontból (zaj), az én HDD-m pont egy gyenge darab (Toshiba DT01ACA050), de Te mint szakértő ezt nyilván jobban tudod. Rémlik, mint ha olvastam volna róla a fórumon, hogy kerregésre hajlamos modell.
Viszont úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, a világ pénzét kifizetem, csak halk legyen a gép. Eladom a Toshibát, eladom a négy hónapos 500-as Crucial SSD, hozzáteszek egy keveset, és veszek egy terásat, jó napot.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Doky586 #52308 üzenetére
Doky, a zaj, a zaj!
Ez itt a lényeg. Én voltam, aki rosszul fejtettem ki a dolgot, amiért elnézést is kérek!
Szóval az a lényeg, hogy szenvedek-e hátrányt, ha csak SSD lesz a gépben? Értem ez alatt ár/érték arányt, rövidebb élettartam a tárolónál, stb? Tehát mondjuk kell-e félnem attól, hogy ha úgy használok egy SSD-t, mint egy HDD-t, akkor sűrűbben kell cserélgetnem?
Köszi-köszi!
-
szirtesp
tag
válasz
Doky586 #52126 üzenetére
Igazad lehet, mert amikor írtátok h lehet, hogy tönkremegy, akkor kihúztam a kábeleket a vinyóból, hogy addig se "fáradjon" amíg szereztem egy külső vinyót a mentésnek. Aztán a visszadugás óta jónak tűnik.
Akkor szerintem egyelőre hagyom így, csak sűrűbben mentek mindent.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
bexinho23
őstag
válasz
Doky586 #52053 üzenetére
Megfelelően lett mindig leválasztva. Ha winből történt a leválasztás, akkor a tálca alsó sarkában lévő ikonnal USB-ről leválasztottam, ha NAS-ról, akkor pedig az admin felület külső tárhely lecsatolásával. Ezért sem értem az egészet. Már arra is gondoltam, hogy laptopos múltja miatt már lehet hdd sem jó annak ellenére, hogy a sentinel jónak látja (korábban 2 évig egy laptopban üzemelt).
-
bexinho23
őstag
válasz
Doky586 #52050 üzenetére
Az adatvesztő hdd egy külső usb-s rack-ben van, csak adattárolás volt a feladata.
(#52051) *Ropi*
Zyxel 326 a NAS, amiben egy WD BLUE 1TB (3,5"), illetve egy WD Blue 1TB (2,5"). Tudom, ajánlott két egyformát, ráadásul blue helyett a red WD-t használni, de ennek akkor sem kellett volna megtörténnie ilyen formában.
A NAS hdd-k fájlrendszere gondolom valamelyik linux típusa volt (ext4 talán, ha számít), a külsőé (régebbi 2,5" notebook hhd) ntfs, hogy könnyen hozzáférjek windowsból is.Helyreállítás alatt a NAS felélesztését értem, mert elég körülményes volt kitalálni, hogy nem a NAS-sal van hardveres probléma. Ha pedig két 3,5" hdd-m lett volna, akkor nem tudtam volna (rack és asztali pc hiányában) formatálni azokat windows rendszerből, ugyanis a NAS sípoláson és újrainduláson kívül semmi mást nem produkált.
De itt van az esetleírás. -
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Doky586 #51846 üzenetére
úgy tűnik ez lesz. az írásos (destruktív) tesztet el sem tudja indítani, azt írja nem tudja zárolni a kizárólagos használathoz. illetve az önteszt során azt írja, hogy vezérlőhiba miatt nem tudja elvégezni. szerencsére fontos adat nem volt rajta, csak játékok. de kicsit rémítő, hogy egyik napról a másikra így megadta magát. vajon mi okozhat ilyen hibát? egy WD10EZRX-ről van szó (Caviar green 1 TB), ami most márciusban volt 7 éves. szóval azért kiszolgált eleget. így elengedem a kezét
-
z123456789
addikt
válasz
Doky586 #51818 üzenetére
Busz?
Nem buszozom.
Nem, nem. Fentebb írtam, hogy az utazás utalás volt a mobilitásra. De nem is ez a lényeg. nagyon eltávolodtunk az eredeti kérdéstől.
Nekem egy olyan kábel kellett volna a 3,5-esekre. Nincs. Nem létezik. Jóval többet tudtam meg annál mint amire kíváncsi voltam, mint amit kérdeztem. Elfogadtam a választ. -
z123456789
addikt
válasz
Doky586 #51798 üzenetére
Nem, köszönöm. Ennyit nem bajlódnék velük. Szerettem volna a megmaradt 3,5-eseket írás/olvasás tesztelni, aztán szerintem megválnék tőlük. De ami van külső házam az csak 2.0 USB-s. És 4 teránál elég lassú a lefolyás. :/ de még 1 teránál is. :/
Mindegy. Gyors, és olcsó megoldást szerettem volna. Sejtettem hogy nem lesz.
Köszönöm. -
ot93
senior tag
válasz
Doky586 #51659 üzenetére
Értem. Igazából az 500-as marad, mert azt már csak azért is megtartom, hogy meddig bírja.
Valamelyik 1tb-os viszont mehetne akár, de akkor "csak" 1tb-ot nyerek. De az sem utolsó szempont, ha az adatok minél több hdd-n vannak, akkor hdd tönkremenetel esetén kevesebb adat veszik. Ezért gondoltam, hogy egy újabb hdd-t kéne beszerezni a jelenlegiek megtartásával. Vagy nem érdemes ez szerint eljárni?
-
Pá
addikt
válasz
Doky586 #51613 üzenetére
Igen, pont ezért nem is kértem hogy segítsetek adatot menteni, ez a második lépcső. De ezt már leírtam az előző hszben is.
Azért jöttem ide, hogy megkérdezzem hogy tudom kideríteni mi lehet a baja a hdd-nek, egyáltalan van-e baja, vagy csak valami egyszerű beállítás. Egyáltalán milyen lépések vannak, amit érdemes kipróbálni, mielőtt halottnak nyilvánítom stb.
Laikus vagyok és ez az első eset, de normalisan kérdeztem. Mire való ez a topic, ha nem erre? -
válasz
Doky586 #51581 üzenetére
Mint írtam, újra lett rakva a rendszer. Ugyanaz a számítógép, de a win7 rendszergazda más volt, mint a win10 rendszergazda.
Ennyi a különbség.
Ha win7 rendszergazdaként eltitkosítom a mappa tartalmát, és csak én férhetek hozzá, akkor van engedélyem kimásolni egy külső adattárolóra.
Ugyanezen adattárolóról ezt a mappa filejait, win10 rendszergazdaként nincs jogosultságom másolni vagy megnyitni. -
válasz
Doky586 #51578 üzenetére
A linuxról bootolás, és úgy afileok átmásolása nem járt sikerrel.
A linux is kiírta, hogy nem vagyok jogosult a fileok megnyitására/másolására.King Unique: Az #1 verzió áll fent, és hiába csináltam az általad megadott leírást is step-by-step, a grafikus felületen keresztül, nem tudtam tulajdonba venni a mappát (és filejait)
Filerendszer nem sérült, lemez rendben. -
*Ropi*
félisten
válasz
Doky586 #51405 üzenetére
Tudom, tapasztalatból írtam, hogy maga a lemez szervizterülete tartalmazza a DEK-t (egyébként AES 256 titkosítást használ), nem pedig a panelen lévő elektronika. Tehát a lemezt olvasható állapotba kell hozni, utána az adattartalmával együtt a DEK is átmásolható, amit a másik elektronika visszafejt és megvannak az adatok. A KEK8-at / DEK-et / eDEK-et tároló szektorok címe ismert, tehát tudható, hogy hol kell keresni, ha más módszerrel szeretnénk nekiállni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Doky586 #51400 üzenetére
Van arra is módszer, hogy úgy helyezzük át az adatokat egy másik meghajtóra, hogy közben nem látunk bele, mivel a meghajtó maga tartalmazza a titkosító kulcsot, így Bitpontos lemezkép másolattal átmásolható egy másik (bizonyos feltételeknek megfelelő) WD meghajtóra és annak a titkosító chipje ugyanúgy kezeli.
-
1Laci
tag
válasz
Doky586 #51385 üzenetére
Csak h teljes legyen a történet: haverom laptopjáról van szó, amin túl lett hajtva a kijelző, egyik pánt el is tört, utána a kijelző hol ment hol nem, attól függően milyen pozícióban volt. Utána már csak külső monitoron ment, utána meg teljesen leállt a gép. Egy sufniszervizbe lett leadva, két hét szarakodás után kicserélték a két pántot 22e forintot akartak érte kérni, majd közölték h az alaplap elromlott, kuka a gép, nem éri meg megjavítani. Végül a 22e ft nem lett kifizetve, csak egy jelképes 3e ft. (btw hiányoztak csavarok a notebook talpa alól, a dvd meghajtó rögzítő cuccról is, a másik rögzítője el volt törve, .. minőségi szerviz)
Ezután kaptam meg én h legalább az ssd-ről az adatokat lementsem, mondtam magamban ez 5p meló lesz, van külső hdd boxom, hát nem.
Ata jelszóval nem hinném h zárva lenne (full basic laptop, basic felhasználóval)... vagy ez eredményez ilyet h ha bedugom satan akkor konkrétan el se indul a gép, de annyira el se indul, mintha a tápra se lenne rákötve?
Én egyébként azt se tudom valahogy elhinni h egy túlhajtott kijelző - pánttörés alaplap és ssd halált jelentsen, vagy létezik ilyen? Ez előtt a gép hibátlanul működött, csakis asztalon volt használva, nem volt cipelve, dobálva.Sajnos futó win alatt nem tudom kipróbálni sata kábellel jelenleg.
-
Elydan
aktív tag
válasz
Doky586 #51315 üzenetére
Nem ismeri fel a total commander se a windows intéző. Tárhelynek kellene, alapvetően játékoknak. A 128 GB SSD maradna oprendszernek. Windowsba lépés után eddig még nem láttam az új SSD-t.
Alapvetően azt gondoltam, hogy a megfelelő kábelek megfelelő helyre csatlakoztatásával már tényleg csak formáznom kell,de eddig ez nem ment. -
*Ropi*
félisten
válasz
Doky586 #51302 üzenetére
Ennyi erővel egyszerűbb lenne eleve úgy gyártaniuk az eszközöket, de a jobb helykihasználás miatt a vertikális kivitelezést választják. Viszont mivel garanciaidőn túl jelentkező és nem szignifikánsan kimutatható probléma, ezért nem foglalkoznak vele - adatmentő cégek találkoznak vele leginkább (utoljára én is egy Maxtor DiamondMax 8-asban - az újabbak eszerint jobban stabilizáltak, viszont én szeretek biztosra menni).
-
klaca1978
tag
válasz
Doky586 #51172 üzenetére
Köszi! Átrakom a Linux-os gépbe, ráküldöm a parancsot, de szerintem akkor csak azt közli velem majd, hogy igen védve van
Nem gondoltam volna, hogy bios így le tudja kódolni, magát a HDD-t. Gyakorlatilag így tényleg kuka ha nem tudom a jelszót. Amúgy olyan gépben van/volt ami kezeli a jelszót, kéri is, csak éppen nem tudni
-
ati3x
senior tag
válasz
Doky586 #51148 üzenetére
Csak 1 vinyo volt, nem volt raidelve. Ext3 formátumban vannak elvileg az adatok, de arra gondoltam, ha vissza tudnám hozni 1-2 órára amig letolom az adatoka, már az is frankó lenne. Most néztem utána ez a széria nem volt éppen a megbízhatóság oszlopa! Most gondolkodom a cserén WD red vagy Seagate ironwolf 4 TB-s változaton. Mit ajánlotok így a 3-4 TB méretben?
-
kjani18
őstag
válasz
Doky586 #51123 üzenetére
Adatmentés megvolt, a gépet tudom így használni, nem fagy ki, minden progi fut, az USB-s külső hangkártya szarakodik, de nem választhatom le, mert kell a hang.
Tavaly PC -boltban (szervízben) cserélni akarták a vinyót, de mivel közben közben a BT kihúzásával gyógyult, ezért az alaplapot és a ramot is cserélték volna (a HDD -t nem), de akkor már nem kértem. Fizettem 3000.-et a hibakeresésért, amit végül is én végeztem el... -
weres78
senior tag
-
Dante73
tag
válasz
Doky586 #50892 üzenetére
Mint a képen is látszik, a tanácsolt műveletek nem működtek, hiszen a formázás, particionálás inaktívak.
Másrészt, mire a válasz megérkezett, sikerült megoldani egy harmadik programmal a dolgot, de udvarias ember lévén, megköszöntem, hogy a válaszadó egyáltalán válaszolt, és leírtam a saját tapasztalatom, hátha a későbbiekben segíthet valakinek. -
-
liksoft
nagyúr
válasz
Doky586 #50659 üzenetére
Így igaz. Meg is terheli azon HDD-k csapágyát, mely tengelye nincs a fedélhez is rögzítve.
Végy egy kerékpár kereket. Fogd meg a tengelyét csak az egyik oldalon. Most forgasd meg a kereket. Az nem csak egyenesen forogni fog, hanem az egyik oldalirányba ki is akar törni. Ugyanez játszódik le a HDD-n belül is. A garidőt kihúzza..... Viszont állítva ezen típusok esetében csak 1 lemezest használnék. Lehet, én vagyok túl óvatos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest