- Fotók, videók mobillal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Doky586 #53197 üzenetére
Szia!
Csak egyet, de azt is csak azért, mert muszáj. Arra gondoltam, hogy rakok mellé egy csomó szilika tasakot, amit a cipők mellé is raknak, jól megtekerem zsugorfóliával, még belerakom zippzáros zacsiba, azt még berakom egy műanyag dobozba, a dobozt még egy zippzárosba, így talán a nedvességtől meg tudom óvni.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Mennyi lehet vajon egy laptop HDD tárolási hőmérséklet minimuma? Olvasok olyat, hogy akár -40 Celsiusig nem lesz baja, de olyat is, hogy +10 fok alatt ne nagyon tartsuk.
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Doky586 #52310 üzenetére
A megfelelően beszerelt HDD hangjával is teljes mértékben egyetértek Veled. De ez még is hangos. Lehúzom, nem az, visszadugom, hallom a kerregését. Hiába nyomigatom, feszítem a foglalatba, nem akar halkulni. Ez szerintem nem rezonancia zaj, hanem a tárcsa vagy a fej.
Amúgy tudtommal ebből a szempontból (zaj), az én HDD-m pont egy gyenge darab (Toshiba DT01ACA050), de Te mint szakértő ezt nyilván jobban tudod. Rémlik, mint ha olvastam volna róla a fórumon, hogy kerregésre hajlamos modell.
Viszont úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, a világ pénzét kifizetem, csak halk legyen a gép. Eladom a Toshibát, eladom a négy hónapos 500-as Crucial SSD, hozzáteszek egy keveset, és veszek egy terásat, jó napot.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Doky586 #52308 üzenetére
Doky, a zaj, a zaj!
Ez itt a lényeg. Én voltam, aki rosszul fejtettem ki a dolgot, amiért elnézést is kérek!
Szóval az a lényeg, hogy szenvedek-e hátrányt, ha csak SSD lesz a gépben? Értem ez alatt ár/érték arányt, rövidebb élettartam a tárolónál, stb? Tehát mondjuk kell-e félnem attól, hogy ha úgy használok egy SSD-t, mint egy HDD-t, akkor sűrűbben kell cserélgetnem?
Köszi-köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Problémám nagyon nincs, csak kérdésem.
Érdemes-e teljesen HDD mentesíteni a gépet?
Nekem jelenleg így néz ki:
- M.2 128GB SSD csak a rendszernek
- SATA SSD, torrent, játékok
- SATA HDD néhány program, tárolás (zene, filmek)Viszont gépet/házat/hűtőt cseréltem, a gép halk lett, el kezdtem hallani a HDD-t. Ezért gondoltam arra, hogy akkor mostani SSD+HDD elad, és helyettük egy darab, a kettő méretét kitevő SSD legyen. Amin azokat a dolgokat csinálnám, mint amit most az SSD+HDD-n.
Mit gondoltok?
Köszönöm!
-
Hegyirabló
veterán
Bocs, valószínűleg rossz helyre írtam.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Iszonyatosan zúg az egyik merevlemezem. Ez egy Toshiba P300 500GB. Csak úgy rezonál a környékén a ház. Most cseréltem ventiket a gépben, ezért halkabb lett, lehet, hogy ezért hallom most. Lehet, hogy előtte is csinálta.
Természetes hang, vagy hiba okán ilyen? Mi lehet ez? Még garanciás.
Köszönöm!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #50134 üzenetére
Megoldva!
Külső partíciós programmal particionáltam, most már látja.
Köszönöm a segítséget!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #50134 üzenetére
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #50132 üzenetére
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #50130 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Nem találom a Windows 10-ben a Lemezkezelőt, pedig azt kerestem legelőször.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Vettem egy új HDD-t, nem tudom, hogyan kell hozzáadni, hogy lássa a Windows. Windows 10-ről van szó, friss Win 10-es vagyok, még sosem csináltam ilyet, kérem, segítsen valaki! HD Sentinel már látja, eszközkezelőben is ott van, csak fizikai lemezként még nem jelenik meg.
Köszönöm!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Új konfigot raktam össze, de már nem emlékszem, mi volt beállítva a HDD-re az előzőben, mennyi idő után álljon le. Most gondolom alapra van állítva az energiagazdálkodásban, ami 20 perc.
Szóval mennyire érdemes beállítani, hány percre?
Köszönöm!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #48325 üzenetére
Megoldva.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hol lehet beállítani Windowsban, hogy a HDD mennyi idő után kapcsoljon ki?
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hibás szektor (amennyiben remény szerint nem fizikai, hanem logikai) hogyan lehet javítani?
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #45918 üzenetére
Azért kérdezem, mert van egy 500-as WD-m SATA2-es, USB 2.0 csatlakozással, hogy érdemes-e kibányászni a gagyi műanyag tokjából, és beletenni egy USB 3.0-asba, gyorsabb lesz-e?
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
SATA2-es HDD-t érdemes USB 3.0-as rackbe rakni?
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok megformázni egy HDD-t úgy, hogy kivenni nem lehet, és rendszervinyó, tehát értelem szerűen rendszer járat közben nem lehet formázni.
Nincs erre valami DVD, vagy flashes megoldás?
Köszönöm!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
500GB Samsung HDD-m azt csinálja, hogy mint ha állna, végzek valami műveletet, akkor egy pillanatra megtorpan a művelet végzése, közben hallom, hogy felpörög a lemez, kattan egyet, és szépen elindul a folyamat, amit megkezdtem. Ezt leszámítva teljesen jól megy.
Mitől lehet ez?
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hát ha itt tud nekem segíteni valaki.
Laptopra szeretnék Win10-et telepíteni. A gondom az, hogy mikor DVD-ről indítanám azt írja ki, hogy hiányzik a BOOTMGR. A HDD gyárilag a képen látható részekre van particionálva. Gyanítom, hogy ezért nem indul el a telepítő. A BIOS-ban átállítottam mindent, amit kell, az összes sakk-matt lehetőséget kipróbáltam. A laptop egyébként OEM Windows 8-al volt telepítve.
Kérdésem, hogyan tudnék DVD-ről telepíteni Windows 10-et? Esetleg töröljem a többi partíciót, és csak egy legyen? Azzal nem okoznék nagyobb gondot? Mi van, ha formázom a vinyót?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Balathruin #40155 üzenetére
Aranyos.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Balathruin #40153 üzenetére
Ez egy macskamedve, az avatarod?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Lacielvtárs #40147 üzenetére
Köszkössz mindenkinek!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
StSanya #40117 üzenetére
Szürke az újraellenőrzés. Hát szóval az volt, hogy fél éve lett ez a lemez, bedugtam a gépbe, tök jól ment. Aztán bedugtam a tévébe, gondoltam milyen jó lesz erről nézni majd a DivX-eket, a tévének van HDD támogató USB kimenete. Utána zakkant meg, azóta nem ismeri fel a gép sem.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Eltűnt egy kis hely az SSD-ről.
Telepítettem egy játékot, az gond nélkül felment. Majd patchelni akartam, de közben elfogyott a hely. Kénytelen voltam megszakítani a patchelést. Töröltem pár dolgot, a játékot is, de eltűnt vagy 10GB. Nem találom, mire ment el, de nagyon kellene.
Kérem segítsen valaki! Köszönöm!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
WD külső HDD-t Eszközök és nyomtatóknál látom, de sajátgépben, Total Commanderben nem. Mi lehet az oka?
Köszi!
-
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Meg akarok formázni egy fél terrás vinyót, amin rendszer van (W7 64). Hogyan tudnám? XP lemezzel? Vagy hogyan?
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Szép estét!
Új alaplapom van tegnap óta. A régivel gyönyörűen tudtam mérni a HDD-k hőmérsékletét Aida-val, de most óta a háromból csak egynek az értékeit mutassa.
Mitől lehet ez?
Előre is köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Milyen programmal tudom tesztelni a(z esetleges) HDD hibákat?
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Biztos hülye kérdés, előre is elnézést kérek érte!
A SATA laptop vinyót bedughatom nyugodtan az asztali gépbe?
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Pendrivehoz létezik valami diagnosztikai program? Díjmentes, amivel meg lehet állapítani, hogy hibás-e!
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Belekerült egy harmadik HDD a gépembe. Úgy szereltem be, hogy egy másik HDD, és annak ventillátora alatt van. Olyan 39-40 fok körül van a hőmérséklete, de néha feljebb megy, pl. ha terhelve van a proci és a VGA, gondolom a környezeti hőmérséklet miatt.
Na most a gondom az, hogy nem akarok egy kilencedik ventillátort is berakni a gépbe, mert már lassan így is olyan, mint egy szélcsatorna.
Kérdésem - még ha vadnak és sufnituningnak is tűnik - ha ráteszek a vinyó felületére egy passzív hűtőt, az elvon valamennyi hőt tőle? Nem kellene sok, csak 4-5 Celsius, hogy stabilan 40 fok alatt maradjon a lelkem. Jön ugye a nyár is...
Előre is köszi!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #22468 üzenetére
Biztos, hogy a rack a rossz. Ha simán csak bekötöm IDE-n, akkor teljesen jó.
De itt a gondom, és kérlek segítsetek!
Csak két IDE-t lehet csatlakoztatni a lapomra, de azok már foglaltak.
Hogyan tudnám berakni még ezt az IDE-s vinyót? Nincs valami elosztó, vagy SATA-IDE átalakító?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
liksoft #22462 üzenetére
Tessék.
Itt a HDSentineled , ezt mind meg tudta állapítani a lemezről.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
liksoft #22462 üzenetére
Azt tudom, hogy te nagyon értesz hozzá, de tényleg azt gondolod, hogy ez a program meg fogja mondani, hogy miért másol át egy 80MB-os fájlt 10 perc alatt, már ha egyáltalán átmásolja???
De legyen, mit indítsak, nézzek, és osszak meg Veled ebből a programból?
Szerk: Persze előbb elrohanok, és megveszem a HDSentinel programot tizenakárhányezer forintért!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Egy 200GB-os IDE vinyót beraktam egy külső rackbe. Felismeri a teljes lemezfelületet, csak éppen másolni rá olyan lassú, mint a hátramenet.
Mitől lehet ez?
Köszi!
Szerk: Az még finom kifejezés, hogy lassú, konkrétan be sem fejezi a másolást, most 80MB adat fogott ki rajta.
-
Hegyirabló
veterán
Azt a rohadt, megoldottam!
Nem tudom hogyan, de most jó!
Hálás köszönetem mindenkinek, aki segített az elmúlt több mint egy napban! Tartunk majd egy "Hegyirablónak jó a gépe" bulit, és ott mindent én fizetek!
Nagy
mindenkinek!
-
-
Hegyirabló
veterán
válasz
spista222 #22047 üzenetére
Igen, igen, egyfolytában a Win 7 lemez fut (most is), ami nem jó móka, mert 10 perc, mire egyáltalán betölt valami féle kezelőfelületet. Kaptam Win 7 topikban tanácsot, hogy írjak be egy parancssort, de egyelőre az sem jön be.
Én hajlandó lennék újratelepíteni a rendszert is, el van mentve mindkét HDD-ről minden adat, de ehhez is kellene nekem valami leírás, hogyan csináljam, hogy ne történjen megint ez. Az a módszer, hogy csak egy HDD-t dugok be a telepítéshez, nem vált be, mert addig működik, amíg bele nem rakom a másikat is.
-
Hegyirabló
veterán
-
Hegyirabló
veterán
Jó éjt mindenkinek! Aki alszik is, annak szép álmokat!
Kérdésem lenne. Hogyan tudok egy elsődleges partíciót nem elsődlegessé átállítani? Gondolom a lemezkezelőben kell, de mi a menete?
Köszönettel!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
liksoft #19815 üzenetére
Hát fiúk, azt kell írjam, egyikünk sem emlékezett jól a dolgokra.
Ugyanis a Windows telepítő formázás után, mielőtt újraindulna, elkezdi felmásolni a winfos telepítőfájljait. Ezt persze én megszakítottam egy rezsővel, de ezzel meg azt értem el, hogy felment némi winfos fájl a lemezre, emiatt már az XP-ből nem tudtam megformázni, mert azt írta ki, hogy ez rendszerlemez, ezért nem lehet formázni.
Valamiért a csökkentett módot sem szeresse, amíg be volt kötve ez a vinyó nem engedte még a választómenüt sem.
Végül is sikerült megformázni, némi szépséghibával.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
liksoft #19810 üzenetére
Szia! Köszi!
De azért pontosítsunk.
Bedugom a HDD-t, majd indítom a gépet, úgy, hogy bent van a Windows telepítő. Szokásos eljárás, számítógép kiépítésének vizsgálata, stb. majd kijelölöm a lemezt, hogy oda telepítse, formázással. Megformázza, eddig oké, és akkor hogy van tovább?
Formázás után újraindítást kér, de én ekkor nem újraindítom, hanem leállítom? Közben nem kezdi még el rárakni a Windowst?
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Tudom, hogy hülye kérdés, és előre is elnézést, hogy nem olvastam el 40 millió hozzászólást!
Hogyan tudnék megformázni úgy egy vinyót, hogy nem operációs rendszerből? Tehát azelőtt szeretném a formázást végrehajtani, hogy felállt a Windows. Gondolom, hogy valamilyen rendszerlemez kellene, de milyen?
Előre is köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Boldog Új Évet!
Sata2 vinyót ki lehet húzni a számítógép működése közben?
Ha nem, akkor segítséget kérnék, bonyolult, de megpróbálom kifejteni.
Behalt az XP a gépen a C vinyón, csökkentett móddal sem lehetett behozni. Hogy el tudjam menteni az adatokat, feltettem egy Vistát egy másik vinyóra, legyen a neve D. Szépen elmentettem az adatokat, majd újra feltettem az XP-t C vinyóra. Ám, ha visszadugom a D vinyót, amin a Vista van, akkor nem bootol be az XP, hanem a Vista bootol.
Mi a megoldás?
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #15730 üzenetére
No, megált a tudomány, senki nem tudja?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Badman 4ever #15729 üzenetére
Szia!
Legális Windóvsz Xp, minden frissítéssel, SP3, és egy 80GB Csamcsung SATA. Csökkentett módban látja a Felügyeleti eszközöknél a Számítógép kezelésben, de normál indításnál nem. A BIOS is látja, de egyébként használatban van, hiszen ezeket a sorokat is úgy írom, hogy közben a kérdéses lemez a rendszerlemez.
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Helló!
A rendszer HDD-t nem látja a windows. Az Everestben nem jelenik meg, az eszközkezelőben nem jelenik meg, a felügyeleti eszközökben nem jelenik meg, de a Total Commanderben és a Sajátgépben ott van, használom is.
Ez miért van?
Köszi.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Az a gondom, hogy visszavittem az alaplapomat, mert volt vele egy kis gond. Hazahoztam egy UGYANOLYAT, minden működik is, de a SATA slave vinyót nem látja. Illetve hardverként megjelenik, csak éppen nem tudom használni. A windows lemezkezelővel meg tudnám formázni, de adatok vannak rajta.
Mi a teendő?
Előre is köszönöm!
-
Hegyirabló
veterán
Szép napot!
Megint előjött az a hibaüzenet, hogy "Nem sikerült a késleltetett írás". Most már a harmadik vinyó, aminél csinálja, két IDE volt előtte, és ez most SATA. Viszont sosem rendszervinyók voltak, hanem a másodlagos.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm!
Hegyi
-
Hegyirabló
veterán
Szép napot!
Megint előjött az a hibaüzenet, hogy "Nem sikerült a késleltetett írás". Most már a harmadik vinyó, aminél csinálja, két IDE volt előtte, és ez most SATA. Viszont sosem rendszervinyók voltak, hanem a másodlagos.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm!
Hegyi
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
A Maxtor Fireball 3 40GB és az ugyanakkora DiamondMax Plus 8 az egy és ugyanaz a vinyó???
Ha nem, akkor az elektronikájuk sem egyezik?Előre is kösz!
H.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
liksoft #2347 üzenetére
Kedves Liksoft!
Ez úton köszönöm meg a segítségedet!
A problémám abból adódott, hogy a WD SATAII vinyómmal valami baj volt, néha nem pörgött fel, vagy fogta és menet közben kattanással leállt. A sima A8V alaplapom még felismerte így is, de a Delux már nem akarta.
Ki lett cserélve egy csamcsungra.
Még egyszer köszönöm!
Hegyi -
Hegyirabló
veterán
-
Hegyirabló
veterán
válasz
liksoft #2340 üzenetére
Szia!
Köszi!
Egy baj van, hogy nem tudom hogyan kell a vinyót átrakni SATAI-re. Van ugyan rajta 4 jumper lehetőség, de nincs a tetején semmilyen ábra, ami jelezné, hogy melyik mire szolgál. Össze-vissza meg nem akarom jumperelni.
A következők vannak írva a jumperhez, a NYÁKra:
- SSC
- PM2
- OPT1
- OPT2
Mond ez neked valamit?
Előre is köszi!
Hegyi
[Szerkesztve] -
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #2336 üzenetére
Ennek van valami köze a problémámhoz?
[link] -
Hegyirabló
veterán
Jó estét!
Segítséget kérek, könyörgöm!!!
Nagykerből ma hozott Asus A8V Delux alaplap nem látja Win XP telepítés közben, meg sehogy sem SATA II WD 80GB vinyót.
SATA driver lemez, BIOS beállítások ellenére sem, ha lehúzom az IDE cuccokat, akkor sem.
Mitől lehet ez?
Gyors segítséget előre is köszönöm!
Hegyi -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egyik, egyébként vadi új vinyóm a következő hibaüzenetet küldi:
''Nem sikerült a késleltetett írás a Windows nem tudta menteni a fájl sdkjsdf összes adatát.'' blablabla.
Egy másik, ugyanilyen tipusú vinyóval is kipróbáltam. Lecseréltem az IDE kábelt, kivettem a rackból, csökkentettem a sebességét, XP-t újratelepítettem, akkor is csinálja. Viszont három tény lényeges lehet:
- csak hibernálásból való visszatérés után csinálja
- villanyszerelők csináltak egy rövidzárlatot az egész házban, nekem éppen ment a gép, azóta van ez a gond
- nem a rendszer HDD-n csinálja. Ha valaki le tudná írni, hogyan kell SATA vinyóra (azon van a rendszer) a hibernálást beállítani, talán az is megoldás lehetne
Nagyon számítok az okos segítségekre, de nagyon kérek mindenkit, ne linkelje be a Microsoft support oldalát, a korábbi erről szóló agyhalott PH topikot, ami azokban van, azt már mind próbáltam.
Előre is köszi!
Hegyi
[Szerkesztve] -
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Az mitől van, hogy az asszony gépe a 40 gigást csak 30-nak látja, a 10 gigást meg csak 2-nek? Nagyon kellene a segítség!
Köszi!
Hegyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Hobby rádiós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Epson nyomtatók
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- 512 Gb-os NVME-k
- Western Digital WD Red Pro 3.5 4TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD4003FFBX)
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged