- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #54518 üzenetére
Nagyon nem világos, hogy ennek - Windows dual boot, SSD - mégis mi köze van a HDD probléma témához.
Ha Windows 10 és Windows 11 dual boot létrehozása a cél egyazon / két különálló SSD-re, akkor annak mikéntje felől értelemszerűen az adott Windows rendszer topikjában kellene érdeklődni, illetve elolvasni előtte pl. az alábbi útmutatót ahol le vannak írva a lépések, stb.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #54495 üzenetére
De a leírtak alapján azóta már újra lett formázva, Recuva programmal adat mentve, stb., vagyis nyilván nem maga a HDD hibás.
Linkelve lett konkrét példa arra, hogy mi a RAW és pont jellemző, hogy pl. a fájlrendszer sérülése miatt RAW lehet az NTFS kötetből. Meg RAW esetén van az, hogy eltűnik ez eredeti kötetcímke és csak helyi lemez néven 0 bájtos kapacitással szerepel a meghajtó a fájlkezelőben, nem lehet megnyitni, stb.
Linkelve lett előzőleg az adatmentésre vonatkozóan a lényeg, de ha van további kérdés, akkor igen, azt azon téma topikjában kellene majd feltenni. -
King Unique
titán
válasz
arcitec #54493 üzenetére
Mármint vélhetően RAW lett a külső HDD-n lévő kötet, amire vonatkozóan a linkelt topik válaszában le van írva a lényeg, lehet saját felelősségre gyorsjavítani, vagy másik és az adatokra nézve biztonságosabb opcióként órákig adatot menteni egy másik fizikai lemezre.
"Pc-be rakva megformáztam és tökéletesen működik"
Mármint ha a rajta lévő adatok törlése a cél, később egy esetleges adatmentés sikeres esélyének csökkentése, akkor igen, arra ez is egy módszer.
Ellenkező esetben viszont nyilván nem javasolt, adatmentésnél ugyanis alapszabály, hogy semmit nem írunk a mentendő lemezre, nem formázzuk, nem inicializáljuk, nem töröljük, az adatmentő program anélkül is eleve hozzáfér a meghajtó tartalmához.
Apropó adatmentés, azzal a témával értelemszerűen az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik foglalkozik nem pedig a jelen topik, amely utóbbinak még a címében - HDD probléma (nem adatmentés) - is szerepel, hogy nem adatmentés...
-
Tepsifüles
tag
válasz
arcitec #51955 üzenetére
Köszi a infókat. Igen csodálkozom...21. század, járműveket rakunk le a marsra centiméter pontossággal, 100 milliárd fényévelre lévő galaxisokról tudunk dolgokat, nem értem, miért olyan nagy kaland, hogy egy alaplap kezeljen MINDEN meghajtót, amit rá lehet kötni, ha egyszer van hely...
-
*Ropi*
félisten
válasz
arcitec #51922 üzenetére
A hősokk jutott eszembe elsőnek, csak egy példa a lehetséges sok közül: lehet attól is pl., hogy mondjuk egy rezgőkörnek terhelésfüggően a hallható tartományba csúszik le a frekvenciája.
Amíg nem fémes a hang (fém a fémen vagy fém az üvegen), addig nem kell aggódnod.
Kívánom, hogy tartson sokáig!
-
*Ropi*
félisten
válasz
arcitec #51918 üzenetére
C.V. bármikor lehet, amikor mondjuk hősokktól megreped / meglazul egy tekercsen a lakk vagy a rögzítés. Nekem pl. egy tápegységem kezdett tücsköt játszani pár év után.
Melegíteni csak tesztelés szintjén, hogy az okozza-e. Egyébként azért, mert a motor csapágyban a kenőanyag néha "beáll" ami anomáliákat kozhat (pl. évekkel ezelőtt volt egy 2.5" Toshiba sorozat, ami annyira letapadt, hogy meg sem moccant, de így melegítve szépen le lehetett róla imádkozni az adatokat).
-
-
válasz
arcitec #50611 üzenetére
Vannak ennél ,komolyabb trükkök is ,hidd el... ezért nem adnak a hds véleményére ,sőt a bad sectorokat is el lehet tüntetni... .Nem megjavitani ,hanem csak hogy ne látszódjon... csak gondolj bele... szerinted gyárilag 100% os bármely hdd? nem... söt ha ennek nem hiszel pakolj le az asztalra 10db egyforma hdd-t formázd le és nézd meg ,hogy a végén 1-2 mb különbségek lesznek.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #50610 üzenetére
Szerintem nincs azzal az ajánlással különösebben semmi gond, meg nem mintha egy WD Blue (Green), Seagate Barracuda stb. megbízhatóbb és tartósabb lenne... Olyan viszont előfordulhat, hogy még egy jobb sorozatból való HDD is tönkremegy, mert nyilván nem örök életű és a gyártóknak sem az az érdeke, hogy 10-20+ évig használd, hanem hogy előbb, lehetőleg pár évenként, meg a garancia lejárta után újat vegyél. Meg amikor van ilyen merevlemezre jellemzően 1-3, max. 5 év gyártói garancia, akkor megint nem feltétlen reális ennek a többszörösét mindenképpen elvárni hibamentes működésben. Aztán ott van a megfelelő használat, hőmérséklet, tápellátás stb., amik megint befolyásolhatják a HDD élettartamát. Meg az olyan esetek, amikor pl. a nem megfelelő csomagolás és szállítás miatt lesz hibás, amiről ebben a topikban is volt szó.
A milyen merevlemezt vegyek témát meg értelemszerűen az azzal foglalkozó topikban kellene megtárgyalni.
-
FrezeR
senior tag
válasz
arcitec #50608 üzenetére
Ha lehet akkor mindent ments le róla minél hamarabb. Nekem is úgy indult, hogy 100% majd 85% és utána a formázás után 0%. Ahogy King Unique is írta korábban, 0%-nál már biztos, hogy cserére érett a cucc ott nincs miről beszélni, mert használhatatlan, de ha van BAD sectorod azzal is meg lehet próbálni a gariztatást, mert amint látod ez ha egyszer elindul nincs megállás. Persze a gyorsasága függ sok mindentől, de a helyedben én nem várnék, legfeljebb nem cserélik, de szerintem ha még garanciás úgyis megteszik amit lehet.
-
FrezeR
senior tag
válasz
arcitec #50606 üzenetére
Ma leadtam a postán onnan vitték el a PCX-hez (ott vettem 2017 végén) Nem tudom mennyi idő lesz bevizsgálni, de remélem nem olyan túl sok.
Majd megírom, hogy mi lett a vége a dolognak, hogy zajlott le az egész stb.
Mindenesetre elég durva, hogy 3 napja még semmi baja nem volt a vinyónak, rámentettem pár képet, utána elkezdett "dadogni" aztán a 100%-os kondiból 3 nap alatt lett 0% és legutóbbi infó szerint 268 BAD sector a semmiből..
Persze tudom ez bármikor előfordulhat de előjele nem nagyon volt. Az eddigi WD vinyóimmal soha nem volt gond és ez is csak alig másfél éves és nem volt nagyon hajtva sem. Szerencsére időben lementettem róla minden adatot.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #50602 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, akkor épp nemrég volt másnak hasonló gondja, aminek ez lett a vége. Vagyis neki lehet állani akár tesztelni, formázni stb. is, de lehet célszerűbb lenne inkább egy garanciális cserét megejteni. Pontosabban bizonyos teszteket, HDS állapotot lehet nem ártana a hiba szemléltetéséhez készíteni, lementeni, viszont abban bízni már nem feltétlen kell, hogy utána újra 100/100-as lesz a merevlemez. Ha már majdnem 3 éves és amúgy a gyártói garancia is pont annyi rá, akkor meg pláne, mivel nyilván kellemetlen lenne, ha pont lejár, te meg ott maradsz egy szektorhibás HDD-vel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia
- AM4 Setup! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES.. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest