- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
Doky586 #56056 üzenetére
Hi, köszi kipróbáltam, de sajnos nem tudom megmenteni a C meghajtót, csak max az adatokat átmásolni onnan, mert a Win7 lemásolás után elindul, de restartol vagy épp kiirja, hogy javítsam a boot táblát, melyet próáltam megtenni, de sikerütelenül.
Sajnos mikor készítem a backu-ot írja hogy van elég sok bac sector rajta, így valszeg azért nem indul el.Segítséget előre is köszi, kap egy rendes rendszert ismerősöm, és akkor tiszta lappal indul
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Abban kérném a segítségeteket ismerős gépe került hozzám, és elég nagy bajban van.
A gépre lehet én tettem még 10 éve Windows 7-et, egy HDD-re melyet ketté particionáltam --> 120GB-os rendszernak és Adatoknak a maradék.
Ritkán használja a gépet, és azt hittem örök életű lesz, de sajnos a HDD nem így gondolta magát , mert a kondiciója egyik napról a másikra 100-ról 40 re leesett és egy csomó bad sector/hibás szektor illetve eléggé fura hangja van a HDD-nek.
Próbálok segíteni neki, és adatit és a rendszert lemeteni.
Adatokat sikeresen lementettem, most komplett Win7-et kellene HDD-ről SSD-re menteni.
,,Áruházból" ami N-el kezdődik leszedtem az AOMEI Backupper-t amivel particót kell mentenem, sikerül is de sajnos Bootolás után 2 problémát írt eddig.1. Windows loading Error vagy micsoda, majd CTRL+ALT+DEL és ennyi... (DiskGenius progival ez a hibaüzenet)
2. Kiirta hogy tegyek be egy Win7-es image-t és javítsam a fájlrendszert..(AOMEI Backupper)HDD 1TB-os, 120GB-os rendszert kellene egy szűr Micron SSD-re menteni, ami 256GB-os.
How to Clone Hard Drive to SSD in Windows 10/8/7 with the Best Software?
Easiest Way to Clone Hard Drive to SSD|Without Reinstalling
How to clone Windows 10 - The Free and Easy way!Tudtok nekem segíteni, hogy tudnám biztosan átmenteni a rendszert (Win7-et) az általam megadott SSD-re?
Mentést úgy tudok csak tenni, hogy a HDD-t ami haldoklik külső házba teszem és USB-n menten az adatokat, mert ha az eredeti gépbe beteszem és Windows indítok kb 25 percit kattintani sem tudok, mert csak homokórázik.
Win7 úrajtelepítés nem játszik, csak komplett Windows mentés, mert olyan progik vannak a gépre telepítve amit már nem tudok beszerezni szerintem, illtve az egyik programnál elég sok plugin van amit vagy nem érek el, vagy már nem tudom/tuaja haverom hogy kell újrakonfigurálni.Segítséget előre is köszi.
Abba ne menjünk bele, hogy miért nincs backup, vagy miért nem tértünk át régebben SSD-re már ezer éve, neki így volt kényelmes, hogy bekapcsolta és működött.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Nemrégiben fórumtárstól vásároltam HDD-t 1 db WD Purple 4TB (~200 napos) és 1 db WD Purple 2 TB-os HDD-t. HDD Sentinel képeket mellékelt, 100/100-as merevlemezek voltak, használtak.
Amiután megérkeztek Xpenology NAS-ba építettem be, nagytesztet futtatm rajtuk, viszont a 4TB-os HDD-n a teszt nem futott le, mert jelezte, hogy hibás.
Asztali gépbe téve, ezt látom: [kép] [kép]A HDD-t asztali gépben kipróbáltam:
- 2db másik sata kábellel is ezt az eredményt mutatja
- Próbáltam másik sata porton, szintúgy ez az eredményVan értelme WD gyári progijával nullára formázni? Gyári progi nevét nem tudom sajnos.
Eladó nagyon rendes, mert visszaveszi a HDD-t, első körben rossz Sata kábelre gyanakodtam, de most inkább másra.
A 2db HDD egy csomagban érkezett, 4TB-al gond van, 2TB-os tökéletes.Lehet hogy sérülhetett szállításkor a HDD?
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Gépemet ismerősömnek üzemelném be, egy most rendelt zsír új HDD-vel gondjaim akadtak, mert sem a BIOS sem a Lemezkezelős semmi nem látja.
Merevlemez pontosan az alábbi: WD Purple 14 TB (WD140PURZ)
Tudnátok segíteni?A lap egy Asus PRIME Z370-P II lap, I5-8500, 16GB ram,Samsung 850 EVo 500GB SSD..., Win10 Pro-t használok. Gépben van 1db 1TB-os WD Red HDD, mely tökéletesen üzemel, viszont a most bekötött WD Purple 14TB-os sajnos nem. Inicializálni és formázni szerettem volna, és NTFS-re formázni, de sajnos se kép se hang.
Amivel próbálkoztam (gépbe 1TB-os HDD helyére betettem)
- Ugyanazzal a kábellel sem látja, amivel a WD RED 1TB tökéletesen megy
- Próbálkoztam kábelcserrével , szintúgy nem látja. Másik tápcsatira is rádugtam.
- Win10-ben sem Lemezkezelőben , sem Biosben nem látja a HDD-t a rendszer
- Diskpart / list disk-re sem mutat semmit
- MiniTool Partition Wizard esetében sem látok semmit semEz egy 0km-es most rendelt HDD. Küldjem vissza?
Tegnap jött meg a HDD, annyira extra durván (bubus csomagban) nem volt becsolgolva a HDD, de külsérelmi nyomok nincsenek rajta.
Régi kábelre/új kábelre/másik tárcsaptlakozóra dugom az 1TB-os HDD-t akkor nincs semmi gond, minden frankó. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Ismerösöm kapatam egy HDD-t mely sokáig egy Zyxel NSA 325v2-ben volt majd egyszer sípolni kezdett a NAS, kivette és azóta próbálkozott mindennel, de nem igazán tudta életre kelteni.
Én bedobta a gépbe, megformáztam NTFS-re hogy lássam jó vagy sem.
HDD Sentinel 100/94-et mutatott 10 gyenge szektort jelzett. KÉP
Akkor gondoltam jó ötlet, és a DW saját programját ráeresztettem, majd FULL törlést nyomtam. 14-15 órája fut lassa és még sok van hátra. Mit tegyek szerintetek?Annyit még leírok, hogy a gép lassabban töltött be, ott már sejtettem nincs valami rendben, Minitool Partiotion-el mikor formázni akartam kb kellett várni 2-3 percet mire a program megnyilt, szóval itt a lusdas a HDD lesz mellyel gond van.
-
stigma
addikt
válasz
King Unique #49637 üzenetére
-
stigma
addikt
válasz
King Unique #49635 üzenetére
Hi, köszi szépen.
Akkor fogok egy ubuntu iso-t, kipróbálási módba elindítom és ott formázom meg gparteddel.Köszi a gyors segítséget.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy Hitachi Z5K1-es merevlemez(más néven HGST), melyet megformáztam Ext4-re, és azt látom a 931GB-ból valami foglal 31GB-ot.
Majd megformáztam újra, és azt látom most már ~60GB-ot foglal valami. Ez mitől lehet?kezdetben NTFS-re formáztam de sajnos a rendszer nem tudta olvasni, ezért kellett EXT4-re formáznom.
Mag a rendszer úgy néz ki, hogy egy Gigabyte Brix barbone pc, N3150-es lappal, rendszernek Libreelec van mely egy Linux-os rendszer médialejátszásra.A program amivel megformátzam Minitool Partition, de szedtem le és formáztam másik ingyenes DiskGenius V5-ös programmal is.
Válaszotokat előre is köszi.
-
stigma
addikt
válasz
liksoft #49423 üzenetére
Hi, itt már nem az usb-s átalakítóban + házban volt a merevlemez hanem csak simán, mint 3,5-wa asztali lenne.
Simán bedugtam, addig a DVD író sata csatlakozóit lehúztam és áttudtam.
Easeus Partition MAgic-ben is találtam recovery funkciót de semmit nem mutatott.Amikor lemezkezelőt megnyitottam szeretett volna inicializálni , de a mégsére nyomtam.
Hogy miért lett alapértelmezett azt nem tudom sajnos. -
stigma
addikt
válasz
stigma #49410 üzenetére
Sziasztok.
Tegnapi Külső merevlemezről (WD 2TB GREEN) melyet a külső házból kiszedtem az alábbit látom:
HDD Sentinel:Easeus Partition Magic: (mint másik lemezkezelőm mit is lát)
Itt max új kötetet tudok létrehozni, semmi mást.
Még egyetlen másik ötletem van Wondershare nevű progi mellyel most scannelem a fájlokat hátha segít.
Igaz mint ha írtátok és titkosítva vannak akkor lényegtelen mivel próbálkozom. -
stigma
addikt
válasz
King Unique #49409 üzenetére
Köszi az infót.
Pontos típust ha hazaértem tudok mondani, nézni.
Adat visszaállítást kipróbálom, viszont bajom annyi volt hogy adatmentéskor nem tudok hálózati meghajtóra menteni (pl: NAS-ra) csak olyan meghajtóra ami fizikailag a gépemben van.Segítségeteket köszönöm mindenkinek.
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
Hi, mert nem az enyém a HDD és kellenek az adatok
Cimborám merevlemeze, 2 db külső HDD-re archivál, abból most az egyik megadta magát.
Kb több év képei/videói vannak rajta ezeket kellene lementenem, de kérdés hogyan.Fix programokkal próbálnam, amit még elfelejtettem az az hogy Ubuntu-val is próbáltam felismeri/felcsatolni de nem sikerült sajnos (Ubuntu Desktop 18.04)
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy külső HDD (WD Essential 2TB-os) mellyel gond volt mert nem kapcsolt be.
Ismerősöm szétszedtem , WD Green 2TBos HDD van benne.
Gépre dugva HDD Sentinellel látom , 100/100-as tehát gond nincs vele, viszont nincs meghajtó betűjel.
egy dolgot próbáltam, de félek hogy ,,kuka" lesz a merevlemez1. Formázást felajánl a Lemezkezelő(GPT vagy MBR) de nem mertem rányomni. Easeus-al ismeretlen a partíció, olyan mintha gyári csomagásásból bontottam volna ki.
2. Amit csináltam, és próbálkoztam: Easeus adatvisszaállító progi + Getdataback Simple.
Itt az egyik program látott 900GB adatot, viszont többségében SWF fájlok ha jól emlékszem.Mit tudok még ilyenkor tenni a merevlemezzel?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
Hali, minap észleltem valami furcsa dolgot a vinyó környékén valami hozzáértő emberkétől kéne help vissza küldjem garba vagy sem.
A winyó WD 320-as AAKS-es széria kb 2 éves még van rá 7-8 hónap gari, és egyik napról a másikra ezt produkálta.
Többségében adattárolónak volt használva, de lett róla valamikor seedelve is, de egyik napról a másikra elég sok problémát produkált.
Gépem és tápom szinte új, sata illetve tápkábel jól van bedugva szóval azokkal semmi probléma nincs.
Valami ötlet erre? -
stigma
addikt
Hi.Van egy Samsung SP2504C-s HDD-m és egyik pillanatról a másikra újraindult majd nem volt látható, elérhető, bootolható (Ezen van a windows is).
Ez a vinyó 2 részre van osztva, egyiken a windows másikon a programok.
Probléma az hogy kivetem majd megvizsgáltam és lemez kondció a HDD sentinel alapján 87% os és van 22 gyenge szektor, ha dos alatti chkdsk-al néztem akkor talált 15 rossz szektor.Úgyhogy akkor az adatokat akarom átmenteni ezt hogy tegyem, illetve ha sikerül átmentenem el tudom különíteni a bad sectorokat és használni a későbbiekben a vinyót még? -
stigma
addikt
-
stigma
addikt
Hi. Western Digital WD3200AAKS-00B3A0 típusú vinyóm van, és olyan problémát produkált, hazavittem betettem az otthoni gépbe, ( Xp sp3as windows van rajta) töltögettem, majd másik gépbe amin Win 7 van és egyszerűen nem ismeri fel, vagy ha felismeri nem tudom megnyitni a winyót. "Az eszköz nem érhető el" ezt a fajta hibaüzenetet kapom.
Jó lenne helyreállítani mert van pár fontos adat rajta, Elvileg GetDataBack- el megnéztem és látja az összes adatot rajta próbálkoztam már cmd-ből is chkdsk meghajtónév:/r paranccsal is de ott is hibaüzenet fogadott=> "A kötet nem nyitható meg közvetlen hozzáféréssel."
Valami ötletetek lenne?Norton aprtiotion magic kilőve egyenlőre mert Win7 alól nem indítható, de max másik gépben megpróbálhatom majd.
Előre is köszi a segítséget! -
stigma
addikt
Hi.Van egy problémám amire 1 napom lenne megoldani, kérlek segítsetek.
Samsung F1-es vinyó(750-es) + DFI Nf4 Ultra-D lap, 3700+os AMD, 2x512MB ram.
Hiba jelenség időnként 1-2 óránként resetel, számomra kilőve a HW hiba , mert memtest 1 óra semmi hiba, 2 óra orthos, prime95 és semmi hiba de ha több Firefoxot indítok akkor egyből reset van.
Vinyóra tudko már csak gondolni, vagy tápra de HD DRIVE INspector nevezetű progi viszont 74%osra mutatja vinyót ami eléggé rossz hír számomra, mivel kb 1 éves, többéves vinyóm meg 99%-osak.
A 750es F1 most lett darabolva még, kezdetben 500 és 250es meghajtó volt de most tovább lakítottam Nortonnal.( 500ból lett 100+100+300 ).
Valami ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Spórolós topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest