- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
bexinho23 #52052 üzenetére
A Blue-k és a Green-ek a legtöbbet haldokló WD-k. Ha adatbiztonság szempontjából nézzük, akkor teljesen különböző (csak egyforma kapacitású és logikai blokkméretű, vagy aként megparticionált) HDD-k a legjobbak egy RAID tömbbe, hogy elkerüljük a gyártási szériahibákból adódó, csoportos meghibásodási lehetőségeket.
Tippre még korábban rákerülhetett valami fontos (a NAS működéséhez kellő) fájl a meghalt (adatvesztéses) HDD-re, és mivel azt nem tudta beolvasni, így elhasalt.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
bexinho23 #52049 üzenetére
"Amúgy ez a hibaüzenet mitől keletkezett? Hűvös, zárt helyen volt tárolva a hdd egy usb-s rack-ben. Ütés nem érte. Több hdd teszt lefuttatása is hibamentességet hozott. HDSentinel pl. 100%-ra hozta a teljesítményt és az állapotot. Nem értem."
Nem írtál típusokat (NAS, HDD-k, fájlrendszer,stb) - így vaktában nem érdemes tippelgetni.
Általánosságban a NAS-ok oprendszerei nem a hibatűrés és a stabilitás mintaképei: sokszor képesek maguktól összeomlani, ötletszerűen kivágni egy-egy lemezt a RAID tömbből, stb. Én ezért nem használok NAS-okat, inkább épített szervereket.
"Végül helyreállítottam, de minden adat elveszett róla."
Akkor sajnos nem helyreállítottad, csak csináltál egy új tömböt (és ezzel, fájlrendszertől függően legyalultad a mentendő adataidat - amíg nem volt hozzányúlva, addig lett volna esély viszonylag könnyen lementeni az egészet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest