- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corvin0716
tag
Sziasztok!
Újonnan vásárolt Samsung 970 Evo m2-es ssd-vel olyan gondom támadt, hogy nem lehet róla bootolni. A BIOS-ban ugyan megjelenik az eszköz, de op rendszert nem lehet telepíteni rá. A Samsung oldaláról leszedtem az illesztőjét és bootolva megpróbáltam feltenni flasdriveról, de a kereső végén az írja ki, hogy nem talált kompatibilis eszközt. Egyetlen módon tudtam életre kelteni: felraktam a windows a hdd-re és feltelepítettem az illesztőjét. Amíg az a hdd-n van, addig működik az ssd, de önmagában használhatatlan.
Valakinek ötlet? Küldhetem vissza javításra az ssd-t? -
Corvin0716
tag
válasz
Corvin0716 #53154 üzenetére
Sikerült helyreállítani a dolgokat. Szerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja.
-
Corvin0716
tag
Sziasztok! Olyan problémába futottam bele, amely bőven meghaladja az én mezei felhasználói ismereteimet, ezért kérném szakértői segítségetek.
Dióhéjban ami történt. A gépem indításkor kiírta, hogy nem találja a bootmgr-t. A rendszer eddig egy ssd-n volt, ami mellett egy kétfelé partícionált hdd futott. Beraktam a telepítőt javításra, de nem talált telepített windowst, ami nem lepett meg, tekintve, hogy a bios nem is látja már az ssd-t. Elkönyveltem, hogy megpusztult az ssd-m, majd a hdd egyik partíciójára akartam telepíteni a windowst. A telepítőben viszont az összes meghajtó úgy látszott, ahogy korábban, így minden mindegy alapon rárakattam vele az ssd-re a rendszert.
Jelen állás szerint a biosban továbbra sem látszik az ssd-m, viszont elidul róla a windows. A windowon belül látszik az ssd, ellenben nem látszik a hdd egyik partíciója, amelyet most már a telepítő sem lát. Lenne valakinek ötlete mi a túró ez és mit kellene tennem vele?Előre is köszönöm!
-
-
Corvin0716
tag
Kondíció 82%
"1835 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges."
Lefuttattam a próbaverzió adta teszteket, azoknál minden rendben volt.
Első körben mindjárt cserélek kábelt. Máskülönben szervíz gyanús?
-
Corvin0716
tag
Sziasztok!
A problémám ott kezdődött, hogy habár eddig minden játék csont nélkül futott highon, amikor feltettem a Warcraft 3-mat, az egy idő után elkezdett szaggatni. Nem sokkal később a TC-ben vetten észre, hogy amikor meghajtót akarok váltani, akkor egy kis ideig tölt, ami korábban azonnali művelt volt. Az utóbbi időben pedig növekvő gyakorisággal lefagy a rendszer úgy, hogy a kurzort tudom mozgatni, a megnyitott programok között tudok váltani, de bezárni nem tudom őket, se új programokat megnyitni. Ilyenkor semmire nem reagál, csak a resetre. A windows ssd-ről fut, minden más hdd-ről. A hdd nincs teljesen jól rögzítve, mivel a marha nagy vga miatt már nem fért be a helyére, így egy 5,25" tokban rögzítettem a ház egyik oldalán, 2 csavarral. A rögzítés stabilan tartja, nem hurcolászom a gépet, a hdd üzemi hőmérséklete is tökéletes. Néha viszont menet közben is olyan hangot hallok a gépházból, mintha vmi leállna. Ezek alapján én a hdd-re gyanakszom, mint probléma forrás, ezért írtam ebbe a topikba.
Szerintetek mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 4TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD4003FFBX)
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged