- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
Ez ilyen halott topik?
-
gabber01
addikt
válasz
liksoft #52197 üzenetére
Szia!
Az olvasással nincs baja, ami rajta azt tökéletes feldolgozza, akár játék, film, dokumentumok, képek, bármi. Szóval most mentegetek már egy ideje. Berendeltem egy 500GB-os 860EVO-t a helyére.
HDSentinel egyébként semmit sem mutat. Látszólag minden tökéletes vele. Gyors önteszt sem talál hibát, illetve a chkdsk /f /r sem talált semmit. Azért fura hogy semmi nem mutat ki hibát, mégis meghülyül lassan. -
gabber01
addikt
Sziasztok!
Van egy Samsung HD103SJ-m és az utóbbi napokban azt figyeltem meg, hogy a Feladatkezelő szerint az Aktí időtartam folyamatosan 100%, noha a lemez kihasználtsága minimális, mégis minden belassul emiatt, akadozik még egy videolejátszás is.
Először arra gyanakodtam, hogy a torrent gyilkolja, mert újabban azt játssza hogy pár másodpercig rendes sebességgel tölt, majd kb. lemegy 0-ára, kis idő múlva megint fel majd megint 0. Ezért feltettem másik klienst, azzal először minden frankó volt, amíg a másik HDD-re töltöttem csak. Ha bezárom a torrenteket, akkor egy idő után (miért nem azonnal?) rendbe jön az aktivitás, és normálisan lehet használni a gépet. De Originen megvan Battlefield V, ami erre a HDD-re van telepítve, vmi marha nagy updatet töltene, de közben az alatt is megbolondul és ugyanúgy felugrik az aktivitás 100%-ra kis idő múlva.
Mindenközben a másik WD HDD és a rendszer SSD aktivitása teljesen normális.
Szóval eddig gondolom minden arra utal, hogy a Samu HDD döglődik. De sem a HD Sentinel nem mutat semmi hibát, illetve chkdsk-et is futtattam /f /r kapcsolóval, és az se dobott semmit.
Olyan mintha rendesen működne a winyó, amíg nem ír valami rá huzamosabb ideig, vagy sok kicsi adatot, nem tudom. Mert ha a letöltéseket kilövöm, akkor helyreáll a dolog és normálisan, akadozás nélkül lehet mondjuk filmeket lejátszani róla.Létezik, hogy ilyen módon megy tönkre mégis egy HDD?
Ja, még valami, POST-nál egy pillanatot gondolkodik, amikor beolvassa a háttértárakat és eljut eddig a HDD-ig. Régebben ilyet nem csinált.
-
gabber01
addikt
Hello.
A helyzet a következő. Vettem egy 640es winyót, és azt szeretném megoldani, hogy ne kelljen teljesen új rendszert csinálnom, hanem a régit valahogy áttenni erre. A helyzet annyival bonyolultabb, hogy a gépben van még másik 3 winyó, amiből a legrégebbi sajnos a master, egy 40es WD IDE cucc. Namost, ha ezt ghostolom, és egy az egyben átpakolok mindent, majd lehúzom a gépről az vajon megoldás? Vagy az MBR hiányában, ami ha jól tudom ezen a winyón kell hogy legyen, hiába minden, mert nem fog bootolni. -
gabber01
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy SAMSUNG HD642JJ 640GB, igaz használtan, és volt rajta 2 gyenge szektor, de kis használat után ezek is eltűntek és visszaállt 100%-ra hiba nélkül HDSentinel szerint. Csak tárolásra használtam, rendszer másik winyón volt/van (most úgy néz ki szerencsére). Az imént viszont a torrent CRC hibát dobott ki letöltés közben, majd megint és megint. Megnéztem Sentinelt, 10 gyenge szektort írt hirtelen. Aztán hopp, megállt minden, és durván elkezdett kattogni. Gondoltam várok, tudom hogy ilyenkor elvileg nem szabad basztatni, próbálja kijavítani magát, ha kinyomom csak rontok a helyzeten. De percekig nem történt semmi, úhogy muszáj volt resetelnem. Ezután még a post képernyő sem futott végig, már a HDD-k felismerésénél elakadt. Ekkor még nem tudtam melyik winyó adta meg magát biztosan, de aztán lehúztam ezt, és simán bootolt a rendszer. :S
Kérdésem, hogy ezekszerint ez kuka? Semmit nem lehet ezzel csinálni? Az a baj, ha berakom, el se indul a gép. :S Ennyire gallyra ment volna???Se formázni, se semmit nem tudok így. Nem hiszem el? Vkinek vmi világmegváltó ötlete?
-
gabber01
addikt
válasz
mr_ricsi #18855 üzenetére
Hát, egyelőre nem cseszegettem...majd ha kész lesz a diplomám
.
Viszont tényleg simán bement a floppy helyére, és még nem is melegszik, sőt. Egyelőre jó lesz. Mondjuk előjött a "missing hal.dll" hiba egyből, de kicsit megpiszkáltam a boot.ini-t és semmi gond.Viszont újabb kérdés. Ezt mondjuk már korábban is észrevettem, de most már marhára zavar. Másolás közben, még ha nagy fájlokat is másolok, az elején gyors, most pl. 80Mb/sec körül másolt, egyik winyóról a másikra. Ezt tartotta egy rövid ideig, majd elég hamar lecsökkent 10Mb körülre és onnan meg szép lassan még olyan 6-8ra...
Ez mitől van?
Konkrétan most éppen két Samuról van szó, az egyik egy HD250HJ (ez olvasott most), a cél meg egy HD642JJ. -
gabber01
addikt
Sziasztok!
Először is egy hülye kérdés. Vettem egy új winyót, de már nicns több hely a gépházban. Lehetséges floppyhelyre külön rögzítőkeret nélkül berakni a winyót?
Másodszor pedig, igazából megoldást jelentene a fenti problémára az is, ha a régi 40Gb-s IDEs WD winyót kipaterolnám, csak az a probléma, hogy ugye az a master. Szóval ha kiveszem, lőttek a bootrecordnak nem? Vagyis úgy értem, hogy rakhatom az oprendszer(eke)t újra. Át lehet ezt vhogy hidalni?
-
gabber01
addikt
Hali!
Az lenne a kínom, hogy a házamban alapvetően 3 HDD hely van, és szeretnék egy újat venni, így a mostani 3ból, az egyiktől meg kell válnom, ami nem lenne gond, tekintve hogy egy régi 40Gb-s cucc, csak mivel régi is, meg ATAs is, így azon van a master boot record. A kérdés, hogyan tudom úgy megoldani, hogyha kiveszem ezt, akkor komolyabb változtatások nélkül, tehát új windows, stb., a jelenlegi rendszerrel tudjak bootolni.
Lehet, hogy triviális a kérdés, de nem akarok nekiugrani csak úgy a dolognak.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest