- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domaximus
tag
Sziasztok, egy ilyen kérdésem lenne, ezek az adatok "jó" állapotot jelentenek? Egyedül talán a felpörgési idő szokott kb. 900 körül lenni általában, nem tudom ez normális?!
Köszönöm előre!
-
Domaximus
tag
Valaki tudna segiteni? Mennyire normális, ha ilyen hangot ad a HDD? Nyilván csak dolgozás közben csinálja ezt, de engem kicsit zavar
(gépház oldala le van szedve ugye). Egyébként eseménynapló sem jelez semmi problémát.
Köszönöm előre!
Szerk: bocsi, új kérdésre mentem.. #52768-as komment vagyok.
-
Domaximus
tag
Sziasztok!
Tegnap szereztem be egy WD10EZEX vinyót. Ez igy mennyire okés ha ilyen hangot ad ki a HDD?
HD Sentinel problémat nem jelez sehol, meg alapból sincs gond vele, viszonylag gyors is.. tegnap szereztem be mert a másik HDDm már kinyiffant.
Itt a video a jelenségről:
[link]
és itt hogy mikor csinálja [link]igazabol mindig hallom ezt a berregést vagy vibrálást mikor ugymond dolgozik..
-
Domaximus
tag
Üdv!
Gyanitom hogy ez a HDD hiba lesz és valszeg kuka is ahogy van, de leirom:
Régóta megvan ez a hdd kb 7 éves lehet már
viszont nemrég kezdett el nagyon durván rossz lenni a helyzet:
WD5000AAkx 500gb vinyó, hdsentinel 18% kondit ir ki több 400 hibás szektorral.
Még üresjáratban is olyanokat ciripel hogy csak na.Pár napja nagyon durván elkezdett random összeomolgatni a firefox, crash reporttal, esemenynaplo pagefilera hivatkozik... játékokkal eggyel se tudok már 10 perncél többet játszani mert vagy kidob az asztalra hibaüzenet nélkül vagy kiirja a virtual memory low hibát (nem volt soha ilyen lapozofileos bajom es nem is nyultam hozza) A töltési idők menuből a játékba látványosan rohadtul lassabbak is lettek ahogy észrevettem
És tudom is hogy honnan jöhetett ez hogy ennyire megadta magát, codot töltöttem battlenetről (200gb és ugye előfoglalás sincsen a jó kis battlenet programon) és a netem mondjuk úgy hogy elég jó ehhez a HDDhez képest (35-40mega másodpercenkénti letoltes). Letoltes kozben fagyott meg es crashelt ki a battlenet program, emelett brutalisan hangosakat ciripelve ment a vinyo
Másik, hogy szoktam figyelni a particioimat, es amelyiken a windows van azon látványosan csökken le a szabad helyKerdesem: Tenyleg kepes ilyen durva dolgokra egy HDD? Marmint hogy crashelnek a programok a pagefilera hivatkozva. Ramot testeltem szoftveresen is meg a biosbol futtatva, nem talalt hibat.
-
Domaximus
tag
válasz
Beba Snake #52129 üzenetére
Lefutott a felület teszt: [kép]
Futtattam rövid öntesztet is, van mikor lefut hibamentes, viszont van hogy elvágja magát a 0x79-nél olvasó hibája miatt... :/
Végülis nagy problémák nincsenek a hdd-vel...? nyugtass meg
Csináljak esetleg defragmentet, attól jobb lesz?
-
Domaximus
tag
válasz
Beba Snake #52129 üzenetére
A hdd kb 5 eves, egy WD5000AAKX tipus.Eddig nem volt semmi problemam vele tegnap kezdte steamnel a szorakozast letoltes kozben.
Tap az egy Chieftec Ctg 450es, ez sem mai darab kb szinten 5 eves. De ketlem h a tap lenne a ludas. Most tolok egy felulet tesztet, azt ami javitja a rossz sectorokat, es nem destruktiv. Majd jovok az eredmennyel. A csatlakozokat megneztem gephazban nincsenek "elmozdulva".
Magaval a sz.gep hasznalattal sincsenek problemak, mert nem fagy ki stb.
Viszont ha logikai szektorhibas a hdd, megoldhato friss win reinstallal? -
Domaximus
tag
Sziasztok!
Egy ilyen kerdesem lenne, hogy elofordulhat h bad szektorok keletkeznek attol ha pl a Steam rosszalkodik?
Szoval a helyzet az hogy sztem a letoltesi sebessegem nagyobb mint amit a hdd-m tud irni. 33 megaval szedek, de egyfolytaban 100on porog a hdd, es eleg sokszor lejjebb ugrik a letoltesi sebesseg gondolom nem birja a hdd mert mozgatja a jatek fajlokat is kozben.. van h sokszor beesik a letoltes 0 bytesra ilyen 1-2 masodpercig is. A problema az hogy ma egyik jatek letoltese kozben csomoszor megallt a steam, Hibas Lemezre hivatkozva
lehetett folytatni a letoltest, de 5x biztos eljatszotta ezt... mikor letoltodott a jatek, utana nyomtam is egy repairt neki termeszetesen le kelett szednie a corrupt filet ujra.
Utana megneztem hdd sentinelt. Eddig mindig 100%teljesitmeny es 100% kondicio volt.
Na most a kondi lement 97%ralehetseges h hibas sectorok keletkeztek?
Probaljam meg lejjebb korlatozni a letoltesi sebessegem h ne terhelje szet a hddt? Illetve ezek a hibas szektorok... mennyire befolyasoljak azt ha mondjuk jatszok? (remelem nem lesz crash, fagyas vagy ilyesmi? )Ja, meg egy apro dolog.. eddig regebben mindig le tudtam futtatni a rovid ontesztet.. sikeresen lefutott. ma pedig mar a legelejen eldobja magat, azt hiszem 0x70-nel. sikertelen az olvaso egyseg hibaja miatt.
ez mennyire gaz?
valaszt koszonom elore!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Warhammer 40k: Space Marine 2 (PC, PS, XO)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 Tb-os NVME-k
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest