- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #32851 üzenetére
A kompakt és a másfél méteres állódoboz között azért akad néhány kategória.
A KEF KHT 9000 már egész tisztességes minőségű, természetesen ahhoz mérten drága is. A Focal Sib & Cub szintén.
Úgy rémlik, van valami német érdekeltséged, ezért figyelmedbe ajánlom a berlini Teufel cég és a Canton szettjeit, kiváló ár/érték arányúak.
A monitorsugárzók, más néven állványos (polc) hangdobozok valamivel magasabb hangminőséget képviselnek, ezek közül kedvenceim: Dali Ikon II, MJ Acoustic Xeno, Monitor Audio RX1, Focal Chorus 706, és még sokan mások.Nem találkozta a linkelt splitterrer, de Inakustik kábelekhez biztosan illenek.
-
Vidala
senior tag
válasz
Integra #32851 üzenetére
Mit tekintesz még kompakt méretnek?
Ami hasonló, de mondjuk talán csak néhány árnyalatnyival jobb pl. a JBL SCS 178 5.1-es szett.
Viszont amit inkább ajánlanék, hogy relatív kisebb méretű pocsugárzókból + center + sub összeállítani valamit. Nem akarnék mindig a JBL-el jönni, mert van szép számmal más is a piacon, de nekem az van. Tehát pl. az ES20-as dobozok még mindig elég picik, sőt még az ES30-as sem valami óriás, frontnak már elég komoly is lenne.bajnokpityu:
Egyértelmű, hogy túlaggódod. Én is megkaptam már néhányszor, hogy a JBL csak elektronikus, meg puffog, meg mit akarok HM erősítővel zenét hallgatni. Még igazság is van néhány kijelentésben, de nem ez a lényeg. Te legyél elégedett a dolgaiddal, mivel az, hogy másnak mennyire tetszik teljesen lényegtelen! Még akkor is, ha szerintem itt senki sem teljesen elégedett a saját szettjével, mert vagyunk annyira őrültek a magunk módján. Én is kezdem egyre jobban megismerni a rendszerem hiányosságait, de attól még nem szeretem kevésbé. Egyszerűen élvezem, amennyire csak lehet.Dorian:
Nagyon tetszik a végeredmény, igazán kellemes hangulata lett a nappalidnak, amitől így szemre a jó hangzás sem áll távol, hogy úgy mondjam.Mennyire van meg a hátsó (középső) hangtered ilyen elrendezésben? Nekem is hasonló a végeredményű az elrendezésem, de ez sajnos teljsen hátulra nem igazán képes normális hangteret generálni. Kissé oldalra-hátra még elég jól definiált, de onnantól erősen korlátos. Sajnos ez van, majd eccer lesz jobb.
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #18045 üzenetére
Lehetne felhozni autós példákat, melyek szerint a Kínában (ki tudja hol) gyártott, ugyanazzal a motorral készül mint egy európai modell, mégis hulladék, úgy ahogy van. Törésteszten atomjaira hullik és hasonlók.
Persze ennek az ellenkezője is igaz lehet.Egyik hobbim a fotózás.
Ha nekem hozzáértők azt mondják, hogy az X fényképezőgép jobb képet készít Y-nál, nem jövök azzal, hogy ugyanaz a CMOS van bennük, hanem elfogadom, aztán ha lehet, kipróbálom.
Pedig írtam néhány fényképezőgép tesztet is különböző lapokba. -
BBéci
legenda
válasz
Integra #18040 üzenetére
Totálisan kiakadok az efféle megközelítéseken.
Az összes DLP vetítő TI DMD csipet használ, mégis az egyiknek fos a képe, a másik meg brilliáns. A Loewe tévékben előfordul LG panel, a képminőségük klasszisokkal jobb az echte elgéknél.
Mellesleg még abban sem vagyok biztos, hogy az olcsó vackokban eredeti Sigma csip van. A köré épített elektronika legalább annyira fontos. Már többször említettem, hogy a hangdobozok keresztváltójában 1-2 kondenzátor minőségi cseréjével mekkora javulást lehet elérni. Az összes érték ugyanaz, de mégis más, jobb lesz(lehet) a hangzás.Egy a lényeg, a kép és hangminőség, amiben a Dune verhetetlen. Nem csak saját árkategóriájában, hanem bőven fölötte is.
SZVSZ! -
BaLee
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #18006 üzenetére
Azt józan paraszti ésszel senki nem gondolhatja, hogy egy 250000 forintos erősítő hangminőségével arányban van egy 150000 forintos 5.1 szett tudása. Kevés hozzá, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.
Az első hozzászólásban olvasható, hogy az erősítő árának kétszeresét, de inkább többet kell hangdobozokra költeni. Ezt még senki nem vitatta, vagy cáfolta. -
BBéci
legenda
válasz
Integra #17995 üzenetére
Pedig jó lenne, ha az önbemérő rendszert használnád, aztán ellenőrizéd és változtatnál azon, ami esetleg nem tetszik neked. Hangnyomásmérő nélkül képtelenség egyformára állítani a hangerő szinteket. Ráadásul az automata EQ sem hülyeség.
Remélem ezt a HK szettet nem akarod hosszútávon megtartani!
Egyetlen előnye, hogy mindegy neki, hová szereled a frontjait. -
-
m47rules
tag
válasz
Integra #17960 üzenetére
Hehe, gondoltam
Nekem is ez lesz a következő, mert amilyen pénzeket elkérnek az állványokért.... hát hajmeresztő. Nekem az a baj, hogy nagyon kicsi a hely a szobában, és ilyen szép nagy állványokat nem tudok még csak meg sem álmodni
Amiket meg olcsón lehet venni, azok olyanok is. Tehát nekem is csináltatni kell valamit ami kicsi is, meg jó is
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #17933 üzenetére
Kinézetre szép, viszont házimozis szemmel nézve rémdráma.
Magasan van a tévé és a frontok is, a centert meg idiotizmus arra a helyre, a plafon közelébe tenni, mikor elférne a polc fölött a fatörzs helyén.
A fal kőburkolata lehetetlenné teszi az igazán jó hangzást, a padlóra szőnyeg illene.
Azokhoz a Rotelekhez sokkal komolyabb, nagyobb hangdobozok illenének, nem az a túlméretezett bögreszett. -
lean
aktív tag
-
Thuglife
senior tag
válasz
Integra #14858 üzenetére
A szokásos JBL SCS178 mellett most sztem ez a Pioneer 5.0 is elég jó árban van... Max segítesz neki még egy használt erőlködőt (30-40k) beszerezni mellé és máris nedves lesz
-
törölt tag
válasz
Integra #14858 üzenetére
Csajnak lesz,akkor lehet egyberendszer kellene mégis (sirva írom le..
) mert a csajoknak számit erősen a kinézet és az egyszerű kezelhetőség. Én inkább Philips és Samsung -esetleg Sony,ha van jó árban- blu-ray-es megoldásait ajánlanám.A legtöbb ami ezekbőt láttam,1-2 bementtel bővithető és létezik tévé audio in-es változat is scart vagy HDMI 1.4a bekötés esetén.
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #11083 üzenetére
Lehet akármilyen drága erősítőd, ha a jelforrás nem Dolby Digital vagy DTS, akkor a büdös életben nem fogsz digitális összeköttetésen többcsatornás hangot kapni, teljesen mindegy hogyan és mivel (HDMI vagy S/PDIF) kötöd össze -- márpedig egyik PC-s játék sem ilyen. Kivéve, ha az erősítőn beállítasz valami okosságot, ami térhangzást csinál (DTS Neo, Dolby Pro Logic, Logic 7 meg stb), de ezek nem valódi térhangzást csinálnak, mivel a sztereó forrást kevergetik. Illetve kivétel, ha DD Live vagy DTS connect hangkártyád van.
Tehát a játékok esetében két megoldás van: a hangkártya analóg kimeneteit jack-RCA kábellel kötöd össze az erősítővel (ehhez az erősítőn kell lennie többcsatornás AC-3 vagy 6/8 ch bemenettel). A másik megoldás, hogy Dolby Digital Live vagy DTS Connect hangkártyát használsz, akkor lehet digitálissal összekötni és akkor lesz térhangzás is. Azonban hozzátenném, a DD Live adatfolyam már tömörített, tehát elméletileg szólhat rosszabbul, mint a többcsatornás analóg bekötés.
-
hétalvó
addikt
válasz
Integra #11083 üzenetére
ne remenykedj, nem ilyen egyszeru. stereo jelet eljuttatni az erositodig nem bonyolul meg digitalisan se, de hogy a jatekaid rendes terhatasban szoljanak ahhoz mar hdmi kellene, 10m-es dmi kabel 2-3000Ft nem hinnem, hogy a foldhoz verne. (mindenki azt hiszi milyen egyszeru) Az ATI HDMI-je is limitalt ilyen teren, de azert jobb mint a dts connect sokkal.
Az pedig, hogy mindent kikever nem olyan biztos, DSP legyen a talpan ami 7.1-es LPCM-et atkever, foleg ha 192/24-es. BBeci te lattal mar ilyet?
-
hétalvó
addikt
válasz
Integra #11069 üzenetére
5.1-ben digitális kábelen megszólaltatni a játékot, ezt csak a dolby digital live-ot vagy dts connect-et tudó hangkártyák tudják, ha jól sejtem a lapodon egy kamu xfi vagy maximum egy sound van. x-fi-ből ezt csak a xgamer/music/titanium tudja.
ha viszont hdmi-n összekötöd az erősítőddel az ati-t majd onnan vissza a monitorba akkor lesz hangod játékok alatt is 5.1-ben hdmi-n. Viszont csak akkor lesz kép, ha az erősítő is be van kapcsolva.
meg lehet oldani ezt valahogy 2 kábellel is, de én nem tudom, hogy kell. elméletileg a 2 kábeles megoldás ellen levéd a hdmi szabvány, szerintem csak szívni fogsz vele.
viszont, ha ezek egyikét se akarod akkor 3db 3.5-es jack-rca-val bekötheted az erősítőd 7.1 bemenetére a pc-t. Ez elég tré, de működik.
esetleg egy asus xonar is megoldás lehet.
-
vtechun
veterán
válasz
Integra #11065 üzenetére
nekem érdekes módon, 2 hdmi bemenet van használva, de csak egyiken, az IPTV-sen jelenik meg az OSD, annyira nem mélyedtem el még benne, lehet azt is meg lehetne oldani menüből, nem tudom, de egyelőre nem zavar, sok pontból áll a kis pontmátrix kijelző is, eléggé jól értelmezhető.
ill. jut eszembe, 3 van használva, 2 PC-s, meg egy IPTV-s és csak az IPTV-sen van OSD...
-
hétalvó
addikt
válasz
Integra #11063 üzenetére
nalam akarhonnan megy a DTS Neo:6
nem lesz annak koze a hdmi-hez se a pc-hez, tanuld meg hasznalni az erositodet on-screen nelkul
ATI-val is lesz baj mert ott ha 5.1-ben kuldod akkor mindent 5.1 LPCM-ben fog kikuldeni, amivel az erositod DSP-je nem sokat tud kezdeni hangzaskepileg. Ha stereo-ban akkor meg a jatekok nem lesznek terben.
Taviranyitod: Sorround mode/ fel le gombbal valsztod melyiket/OK
manual 31-32 oldal -
hétalvó
addikt
válasz
Integra #11058 üzenetére
nezegettem a manualod, nem "dts neo:6 music" az ahol jol szol a cuccod?
de van ott 5ch stereo is aminek a legjobban kellene szolnia -elektronikus zeneDTS 5.1 a manual szerint csak dts jelbol erheto el, ha jol forditom (encoded with DTS data are played), de nekem is van oplay-em az nem ad ki dts-t stereo jelbol.
-
vtechun
veterán
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #7372 üzenetére
Van, amikor kell a power még márkás cuccból is! Nekem Rockford RFR tányéros ládám van az autóban [link] és kéne neki a power. Igaz, a rá kötött erősítő nem Rockford (bár dupla tápos, 500W hídban 4 ohmon stb) és ennek a ládának érezhetően kevés (habár meg lehet hülyülni az autóban, úgy tud szólni ezzel is). Oké, a hangszóró érzékenysége 83,5 dB, de terhelhetősége 1000W RMS
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #7196 üzenetére
4-5 óra alatt dönteni jó eredmény, nekem hónapokba telt a front pár kiválasztása. 10 napra hazavittem próbára, ennyi idő alatt be sem járódtak teljesen, de megkedveltem őket. Miután visszavittem, még meghallgattam jónéhány dobozt, itthon és külföldön, többek közt Canton Ergo RCL-t. Az is nagyon tetszett.
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #7120 üzenetére
A receiverek hátulján lévő aljzatok korlátozott teljesítményre vannak kitalálva (DVD-játszó) egy szubládát nem kötnék oda. Általában oda is írják, hogy hány wattot vehet fel a csatlakoztatott készülék.
Azért egy próba erejéig, minimális hangerővel, talán használható ötlet. -
reimre
csendes tag
válasz
Integra #7005 üzenetére
Úgy látszik ez harmony bug akkor.... Nekem az egyik DVD lejáccó távja részlegesen volt meg az adatbázisban, 5 gombot tanítottam hozzá, de csak 3 működik. Úgy láccik nem erre van kitalálva. Ráadásul mivel a volume up/down is hiányzott azt, hiába vannak ezek üresen, nem lehet ezekre tanítani, csak a felső menükbe. Sajna semmi se tökéletes. Bár lehet, hogy csak annyi az egész, hogy zsírúj elemet kellett volna tenni a DVD távjába, mert a 5 gombból az első 3 lett jó. Talán véletlenül, talán nem.
-
emre33
addikt
válasz
Integra #7010 üzenetére
255 és a 355 közzt csak teljesítmény különbség van (meg pár apróság, de lényegtelen pl: 4 hdmi, ipod dokkoló..stb.)
255 - 260 és a 355 - 360 közt a különbség hogy 255 és 355-be az erősítű mindig "belenyúl" a képbe, nem lehet kikapcsolni. 360 esetén viszont ki lehet.
Ami még furcsa 255-nél nem írják hogy támogatja a 12 bites deep colort.
-
törölt tag
válasz
Integra #7005 üzenetére
Hmm, érdekes ez a távirányító... Nem egy nagy tipp, de ha hamar meg akarod tudni, hogy ilyennek kell-e lennie, akkor elugrasz egy Media Marktba, vagy hasonló helyre, biztos ki lehet próbálni.
emre33:
Saturnban hetes átfutással tudják hozni, tehát gyárják, beszerezhető. Ha készleten nincs is nekik, valószínű hamar megjön.
Milyen kábellel kötötted össze? Mindkét vége RS-232? Mert nekem pl. nincs a gépben soros port. (Lehet, nem is kell majd, mert AVR 360 lesz belőle.)
-
törölt tag
válasz
Integra #6990 üzenetére
Igen, az erősítőét. USB biztos nincs rajta, az csak a 360-astól jár, ott is kizárólag firmware frissítésre. Ilyen kábelre gondoltam, de nem tudom, ezzel felismerné-e a Windows az erősítőt.
A Harmony tényleg szuper lehet, de nekem minden gépre van kötve, s csak arra kell a távirányító, hogy kényelmesen bekapcsolhassam az erősítőt és a TV-t, ill. a hangerőt tudjam szabályozni. Erre akkor elég lesz a H/K gyári távja, a TV-é pedig mehet a fiókba.
A kézikönyv szerint a 355-ösben már van világítás. (11. oldal)
-
törölt tag
válasz
Integra #6981 üzenetére
Szuper, akkor lenne is néhány kérdésem az erősítőről.
1.) A firmware-t hogyan lehet frissíteni? Egy RS-232 - USB kábellel működik a dolog?
2.) Az O!Play-t be lehet kapcsolni az erősítő távirányítójával? (Én majd a TV-t szeretném, de ha a lejátszóval együttműködik, az már egy jó jel.)
3.) Bridge dokkoló jár hozzá, vagy azt külön lehet megvenni? -
Diplomata
aktív tag
válasz
Integra #6957 üzenetére
Egyébként biztos tudod hogy van az erősítőn meg a dvd lejátszón is egy dinamika kompresszor,amit ha bekapcsolsz,akkor nem lesz olyan nagy hangerő különbség a párbeszédek és a robbanások stb. között,mert alapban ha azt akarod hogy a szövegrészek jól érthetőek legyenek,akkor a robbanások elég brutálisak hozzá képest
Ezt direkt esti mozizáshoz találták ki.
-
emre33
addikt
válasz
Integra #6945 üzenetére
Hát a hozzá adott mikrofonnal lemértem többször is, de amit beállít, az nekem nem tetszik!
Hangerőt egyformán hagytam
Vágás mindenhol LARGE
Távolás csak a csatornák késleltetése miatt fotnosMélyláda pedig LFE+sub.
Mert így az első két csatorna hangja is átkerül a sub-ra, az meg ugyis levágja a felesleget.Ezt ennél jobban az automata se tudja beállítani.
Szerintem..
Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Autós topik
- iPad topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest