- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
KisApám
addikt
Az Arcam AVR 280/300/350 úgymond a régebbi sorozatok, de még mindig majdnem hogy "aranyáron" vannak.
Az ARCAM oldalán már AVR 400/500/600/888 vannak mint újak.Az ARCAM AVR 400, mint legkisebb verzió is 1700 font (kb. 530 000 ft)
-
KisApám
addikt
Neked most milyen erőlködőd van?
Attól tartanék, hogy ha megvenném, dobálhatom ki a hangfalaimat utána, mert nem adná vissza azt a hangzást (PolkAudio TSi 200, Polk Audio CSi 5, Magnat Monitor Supreme 1000).
Most láttam Denon 3311-et is 280 000-ért HD-vel miegyébbel.
Bár igaz, a hangzás ahogy írtad nem adja vissza amit az ARCAM adna.
A hangfalak meg amúgy is visszatartó sötét erők ebben...A 3D képesség meg értelmetlen... majd ha 10 év múlva megfelelő TV lesz hozza, akkor talán...
(A HDMI 1.3 azonban nem lenne rossz meg a HD hangzás.)
Az új ARCAM-ok meg itthon megfizethetetlenek lennének számomra.
-
agabe
addikt
Milyen bosszantó, hogy bezzeg amcsiban a már alapból olcsóbb (2000$) AVR-280 -at [Akciósan 995$] - ért adják. Azaz majdnem az itteni jó árú 180ezres árában van...csak új, garis.
Itthon bezzeg ilyen akciók sosem lesznek -
BBéci
legenda
Lejárt a szerkesztési idő.
Ugyanott olvasom, az idei legújabb lapszámban, hogy az Onkyo TX-NR3008 255 pontot kapott a hangjára.
Ezek ismeretében mit vártok a 609-től???
Az is igaz, hogy az Arcam AVR 280 németországi listaára 2500 euró azaz 687000 Ft!!! Ehhez képest 180000 forintért ajándék. -
KisApám
addikt
A TSi 200-at nagyon jó áron vettem, mondhatni új volt, zsír új csomagolásban a bolti 69 900 (63 900 akciós) helyett 45 000-ért.
NEM tudtam kihagyni.Ugyan így voltam a CSi 5 esetében is.
Mondhatni új volt, zsír új csomagolásban 79 900 ft helyett 55 000-be került (+ ajándék zajszűrős hálózati kábel).Az RTi 7 meg adta magát (majd adja ha eladom a Magnatot) minőségileg meg márkailag
-
burcz.techno
tag
Nézd BBéci! Sajnos kevés FLAC minőségű zenei hanganyaghoz tudok hozzá jutni. A zenék amiket hallgatok azok majd h. nem mind mind 'hallgathatatlan' minőségű mp3 ba vannak. Ahhoz, h. zenével szórakoztassam magam, nem fogok vásárolni több száz hanglemezt több száz ezer forintért. Mint említettem ennyire nem vagyok eleresztve anyagilag... Most őszintén... véleményed szerint ennyire sz*r az mp3 minősége?!
-
Johnny1982
csendes tag
Azért valljuk meg hogy az elektronikus alkatrészeknek is van élettartamuk, nagyobb az esély rá hogy a régebbi az közelebb van a halálához, még akkor is ha válogatott alkatrészekről is van szó. Vagy ha el akarom adni mondjuk 3 év múlva, akkor jobb esélyekkel lehet elfogadható áron túladni rajta. Vannak érvek az egyik és a másik oldalon is, de nem akarok most ezen vitázni, csak az én személyes véleményemet, érveimet mondtam. Másnak lehet hogy más a véleménye, és tiszteletben is tartom azt. Nem mondom hogy az ő érvei nem jobbak, mindenki döntse el azt maga.
Most még semmire sem akarom használni a 4K-t, de 2-3 év múlva lehet hogy hasznát veszem. Nem 2 évre veszek erősítőt, sajnos nem engedhetem meg magamnak hogy 2 évente cserélgessem őket. A régebbi erősítők között nem hiszem hogy sok olyan van ami támogatja az Audyssey technológia újabb szolgáltatásait. (a 2 évnél régebbiekre gondolok) -
KisApám
addikt
Látom én is, hogy a Qed ezüstözött oxigénmentes réz 1,88 mm2 átmérőjű kábel többszörös díjnyertes.
De van egy kérdés: a kábel átmérője mennyire számít???
Jobb ez az ezüstözött 1,88 mm2 átmérőjű kábel, mint a nem ezüstözött oxigénmentes réz DE 2,97 mm2 átmérővel?
(Az árkülönbség +50% a jóval kevesebb rezet DE csak kis mennyiségű ezüstöt tartalmazó kábel javára.)
-
burcz.techno
tag
Igen igen BBéci! ruhaszárító kötélnek max jó lehet, ezért is cserélném valami használhatóra. Csak mivel ezzel kapcsolatban nulla tapasztalat van... ezért nem is tudom igazándiból h. milyet nézzek. Nem szeretnék feleslegesen túl drágát sem, de minőség rontó olcsót sem. Ezért is kérdezősködök : )
-
-
Gál István
senior tag
Tegnap már próbáltam, az optikai ment gond nélkül, analóg "cd in" is de amikor szólt analógról és vele egy időben bedugtam a koax bemenetnél a "cd"-t akkor elment a hang de nem adott ki digitálison. tehát észlelte hogy bedugtam a koax kábelt, csak nincs valamiért kimenő hang.
-
DVlad
őstag
2 rendszer van és mindkettõben ez van. HK dvd-coaxon és Pbdp-optoval is egyaránt. Tizedannyi mély sincs dts-nél azonos lemezen (ha van rajta mindkét formátum), kábelezésnél. Sztereoban meg több van a dd5.1-nél is azonos lemezen. Egy állandó pont van, mindkettõben azonos HK az erõsítõ.
-
zolaas
senior tag
Hát magának a szettnek nincs meg a száma, a subon ez van AS5 Képeken: ilyen már nem tudom, h h került hozzám, de a kis hangszórói sose voltak nálam. A pc-mhez használom 2 db Rubicon RP16S hangszóróval. Ott tökéletes volt arra amire kellett
Amúgy nekem teszik ez a sub csak ebbe a térbe sztm nagyon kicsi. Bár Adele - Rolling in the Depp c. száma alatt azért jól menydörög a basszusCsak épp hallatszik már fél hangerő körül is, h erősen torzul.Vagy lentebb veszem a subot, de akkor meg mozin szinte nem is hallom, h csinál vmit.
Mivel egyenlőre lóvém kifogyott, marad a barkács. Szétkapom a tunert is meg a decket is azt jól kitakarítom, mert iszonyatosan rondak már az üveglapok mögötti részek. Hiába sajnos már régen nem voltak elővéve. Lehet a frontoknak is nekiesek és jól belekukkantok. Mindenesetre lefotózok mindent
-
K!$$rác
tag
köszi a hozzáértő hozzászólást ebből is tanultam
,de nem forgatom őket mert szerintem nálam csak árt neki...
kb 2 órája néztem bele a halálfutam 2.be DTS-HD core hanggal sub nélkül s hát amikor az elején a sárga shelby gt 500-al menekülnek s a hülye srác kigurítja a földre a gránátokat hm eléggé jó rész, majdszét ment a ház apum bejön nem kéne lehalkítani szétmegy a házs kár h csak a core jön ki a laptopból:S:S de ez is k. jó bele se merek gondolni milyen a hd
ja s a vége se rossz amikor az orosz maffia jön a szállodába meg úgy az egész film bejön jól megvan csinálva sztem
ja és csak 60-as hangerőn volt
kéne egy lejátszó.... Dunemajd lesz
-
bajnokpityu
félisten
te milyen hibákat vettél észre benne?
igy esetleg legközelebb én is hamarabb észreveszem.rohadtul utálnám, ha 2 hét múlva rájönnék valami komoly hibára.ebben a streamos helyiségben egész jó volt az ikon, de ha ugyanannyiba kerülnének sem venném a dalit.ez már szerintem izlés dolga.
denonhoz egyébként jobban illene a dali,de hosszabb távon úgyis kap valami rotelt, vagy CAt,mert szerintem sokkal jobb erősitőt is kiszolgálna. -
Dorian
félisten
Az alaplap digitális hangkimenetét én nem írnám le. Nem értek a számítástechnikához, de tapasztalat alapján állíthatom, hogy 10 éve az alaplapi hangkimenet a fasorban sem volt egy normális hangkártyáéhoz képest, manapság viszont normális lejátszóprogrammal, driverrel (Windows mixert kikerülve) elég jó hangot lehet előcsalogatni a gépből. (természetesen nem mp3-ra gondolok, forrásként)
Főleg, hogy az érintettek túlnyomó többségének alsó, esetleg középkategóriás hangcucca van, és sokunk füle sem túlképzett, ezért a különbség kevésbé hallható.
Pl. én villásdugó forgatással hallottam különbséget (nem sok) de a CD lejátszó analóg vagy digitális bekötésében már nemigen, ebben a fent említett mindkét dolog közrejátszhat.
Tervezek majd összehasonlítást flac és ugyanezt kiírva CD-re -közt, meg külső DAC-rel is, de egyelőre a gránitlapok és hangfal-tuning miatt annyi változás lesz (remélem) hogy elég egyszerre ennyit megemészteni.
-
bajnokpityu
félisten
én mondjuk kipróbáltam az alaplapit is.
ezzel együtt mondom, én nem találtam összességében ennél jobb megoldást összesen 30e Ftból sima gép melletti zenehallgatásra.
eredetileg sima windóz pittyegésre szántam őket, a többi csak meglepi volt.
bocsi,ha eszembe jutott fillérekből valami 2.0t venni,nem vok sznob, hogy 100 alatt le se üljek...
-
bajnokpityu
félisten
kihagyták kb minden modellből a szűrőkondit,nekem egyik 2.0m balansza bemondta.
tényleg nem egy életcél,de 2-3e Ftos kábelekkel már hallgatható.számomra pl egy kef sokkal hallgathatatlanabb,mint a 1250Xem.
a 1250x doboz irdatlan merev,egész jó selyem magasa van,és egy nagyon rossz mélyközepe.
kábeltuningtól lett tere,kicsivel javult a közép hihetősége.node, 10e FTból nincs semmi alternativa.én azt gondolom, kb 3x ennyiért lehet kicsit jobbat venni.az a legidegesitőbb,hogy a 1250X és a 3000An kivül a többi sokkal rosszabb,és pont ezt a kettőt összesen lehetett 1 évig megvenni,és ujra csak az áruknak megfelelően rosszakat.
te ezeket hallottad valami korrektebb kábellel,nem alaplapi hangkarira kötve?
-
Cobalt14
tag
Nem értek hozzá annyira, és nincs is akkora tapasztalatom hogy különösebben ellent mondjak, hangjáról nem is akarok nyilatkozni (mindenki döntse elmaga), annyit tudok, hogy a cambridge sztereóm (belépő 340-es) alacsony hangerőn sokkal dinamikusabban és élettel telibben szólaltatja meg őket mint az említett két hm vas.
-
-
Cobalt14
tag
Ezt mondjuk olyan szempontból lehet hogy cáfolnám, hogy bár a 608-asakat még nem hallottam, jómagam egy 606-os jamo párt hajtok egy 507-es onkyoval, és úgy fogalmaznék, hogy ennél gyengébb vasat nem raknék melléjük, mert nem igazán tudják kihajtani. Nem feltétlenül hangminőségre gondolok, nyílván egy komolyabb szettel sokkal jobb is lehetne, de egy 6-7-es sorozatú onkyo-t még a 606-osok mellé is beraknék nyugodt szívvel, mert még ez az 507-es se hozza ki belőlük azt amit tudnak, pláne a nagyobbik testvér mellé. Meg nyílván a hangminőségnek se árt. Ezt nem vitaindítóként írtam, csak ez a személyes tapasztalatom.
-
Rederik
tag
Hello,
Egy NAD-747 van sztereóban olyan szinten mint pl egy Cambridge Audio Azur 550A? Hasonlított már össze valaki ilyeneket?
Mivel a sztereó erősítőt hasonlítottam már Onkyo 608-hoz, s hát sokkal jobb volt, ami ugye nem is kérdés, csak az a lényeg, hogyha a NAD tud ilyen szintet, akkor érdemes rá esetleg 130 helyett 250-et költeni, de ha nem éri el ezt a szintet, akkor nem éri meg a plusz pénzt.
Nagy dilemmában vagyok ugyanis, hogy az IQ 70-ek mellé beruházzak-e egy NAD-ba, vagy maradjak az anyagilag is megfizethető Onkyo-nál, amit már hallottam vele.
Már én is látom, hogy nagyon nem egyszerű ez a zenehallgatós szakma
-
bajnokpityu
félisten
napokban hallottam egy phonart,érdekes módon annyira nem voltam tőle odáig.pont olyan mint a denon, semmi hibája, csak éppen nehéz lelkesedni érte.mást tudsz még mondani?
http://www.streamaudio.hu/index.php?P=prod&GY=&S=2&ID=2308
hmm,érdekes helyen vált a váltója.jó messze a szokásostól.mjből melyiket?csupa monitor méretűt látok,meg subot.
-
Dorian
félisten
Azért csupán egy drágább erősítő önmagában is jelentősen javít a hangon (itt az én példám) ha olcsón hozzájut valaki ilyesmihez, vétek kihagyni. Viszont mióta hallottam a haver saját maga által összerakott hangdobozokat (vagyis felhőkarcolókat) azóta elégedetlenkedek a C6 hangjával... Lehet, hogy tuning lesz belőle, úgy 30ezret még szánnék is rá, de nem tudom mit várhatok egy ilyen akciótól.
-
Rederik
tag
4.2 méter széles a szoba, s a szekrény két oldalán a 70-70 centi "résben" lesznek a hangfalak, tehát kb 3.5 méter lesz légvonalban köztük, csak a kábeleket az erősítőből a szekrényen keresztül kicsit hosszabban tudom csak elvezetni, de akkor marad a kényelmes 4-4 méteres ág, hátha később máshogy lesz a kábelútvonal...
-
Brandys
tag
Köszönöm az észrevételt, indulásnak gondoltam a Heco-t, bár igaz, minek kiadni pénzt rövid távra.
Az erősítőkről mi a véleményed (ár/érték)?
H/K AVR-255 - 110 E Ft (2 éves, jó állapotban)
H/K AVR 245+DVD23 - 80 E Ft (2,5 éves, jó álapotban)Találtam egy JBL E80-as párt frontnak, új 80 E Ft-ért, majd aztán center, hátsók. Ez?
-
ricsik
őstag
Ha viszont követjük a 1:2-es arányt, akkor felesleges vennem pl Onkyo 508/509-nél, vagy Denon 1611-nél, vagy H/K 155-nél jobbat a C6-hoz. Belépő kategóriában szerintem 1:1.5 valósabb. Nekem van olyan érzésem, hogy megérné megvennem az 1-2 kategóriával magasabb erősítőt is és hozna annyit a hangon, hogy megérje.
-
Poplacsek
senior tag
Nekem meg az a véleményem, hogy ha házimozi erősítővel akarok hifi minőségben zenét is hallgatni akkor bizony mélyen a pénztárcába kell nyúlni, mert az audiofil AVR-ek nagyságrendekkel drágábbak. És itt fel is borul a házimozira felállított idális hangfal ár/erősítő ár 2-2.5-ös arány.
-
maxika2004
őstag
Nade !
Azért te se gondolod, hogy azért nem veszek jobb, meg nagyobb cuccot, mert nem férnének el tőle a 20 ezresek ???
És gondolom amikor még a pottyantósba jártak emberek,(nálunk Magyar o -on)
volt már ahol aranyozott vc deszkán ültek !!!!!!!!!!
És szerinted a pottyantós magyarnak ha választani lehetett volna, melyikbe megy be ?Én is láttam ferrárit a házunk előtt...elsuhanni !
Attól még be kell ülnöm a kis opelembe !
Igaz a tv-m többet is ér mint az autóm,
(de azt többet is használom)Sajnos aztatat figyelmen kivűl hagytad hogy olyan emberek is léteznek akik mondjuk még a bögreszettet sem engedhetik meg maguknak
És azért gondolom egy bögreszett is jobban szól mint egy 10-15 éves crt !
És nem csak a 2-3 száz e ft-os cuccokat lehet ajánlani.....
Szóval azért lehetne viszonyitani is szerintem, amit kérdeztem, és azért kérdeztem mert gondolom te azért jobban vágod a témát, szoval szivesen vennék egy összehasonlitást a 2 cuccról amit feljebb kérdeztem.... ez csupán azért érdekel mert bármi meglepő de meg kell gondolnom hova adok ki 80 - 100 e ret !szóval: pana SA-HT 535 - onkyo 3305-5305 hangilag az utobbi szól ugy mint a pana... azonos pl 5.1 alatt ? erre várnék véleményeket !
Elöre is köszönöm !
-
Gabor970
addikt
kapnék mondjuk 150-200e Ft-ból. Annyit sem szándékozok elkölteni a 2011-es esztendőben. Sajnos.... Maradnak a preludiumok. Kapnak egy-egy állványt. Megérdemlik már, nagykorúak. Az a yamaha sem belépö modell, teljesen ok lesz az nekem. Ha meg mégsem sikerül okosan megvennem a vaterán, mert valaki felveri az árat, akkor bemérgedek, eladom a subládám és a 2 pár preludiumot, hozzáteszem a most meglevö 120e Ft-hoz az árát, veszek egy sztereó erösítöt pár hangfallal. 200-220e-böl kijön.
Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest