- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
ha sikerül valami jó alut kötni,akkor beszállok,egyébként nem.
azért egy tök alap sztereo nadnál azért jobban szól egy ilyen középkategóriás HM nad,ugye?utolsó kérdésem:mi pontosan a nagy régi denonoknál az optical class A?hangban mit jelent,erről nem találtam semmit.havernak volt,de egy missiont hajtott meg,igy nem emlékszem milyen is volt.
megmondom őszintén nekem a régi sztereo denonok hangja jobban tetszett,mint a saját rotelé.tudom,h kommersz márka, rotel meg nagyon felkapott idehaza,de végülis nekem kell tetszen.
több az eladó termék,mint a pénzes vevő,most eladáson csak bukni lehet.ha semmi erősitőm nem lenne, nem gondolkodnék(egyébként pár hónapja 80ért ment el egy ilyen)
-
köpödki
csendes tag
-
köpödki
csendes tag
Te nagyon jófej egy figura lehetsz BBéci... Ha már nem tudsz egy értelmes választ adni a kérdésemre, inkább ne növeld a topic tartalmát, én sem teszem.
Elsősorban a japán, német, amerikai termékeket favorizálom, bár nem túlzottan értek ehhez, ezért is volt a kérdésem, ha észre vetted volna. -
bajnokpityu
félisten
pontosan.
de nekem nincs igényem/türelmem filmes média lejátszóra,ellenben valami számgép mindig van a környéken.hát,mivel nem volt 100Hzes LCDm géphez kötve itthon, igy összesen a netes irásokra hagyatkoztam. valaki leirta mennyit szopott,mig végre akadásmentesen összehozta a philipsét géppel,és abban a cikkben úgy irták, hogy a gépen le kell venni a frekit a film frekijére,és ezt fogja a TV szinkronolni.neki is 100Hzes TVje volt,de ki kellett kapcsolni,hogy PCről tudjon filmet nézni.
ezért lett nekem 50es LCDm. -
cekkk
veterán
Akkor megint hagy kössek bele az írásodba, mert ugye olvasás és szövegértelmezést már általános iskolában tanították, vagy csak egyszerűen te se sem akarod be ismerni, hogy valamiben nincs igazad.
Akkor hagy idézzek abból a hozzászólásból:
Tesztelgettem ma a hálókábeleket. A meglévőt, egy sima számítógépest és az új bazi drágát.Másik:
A sima kábelnél az új jobb volt: a magasak szebben csilingeltek és a hangok lecsengése teljesebb volt. Viszont szentségtörés vagy sem, a meglévő kábelem tetszett a legjobban. ismétlem, hajszálnyi különbségekről van szó.Hogy ez mennyire pszichológia, a rendszerem vagy a hallásom korlátozottsága, nem tudom
Szóval akkor a 300 és és az 50 ezres közt volt különbség, de egy új áron 330 ezer forintba kerülő erősítőnél nem ilyen különbségeknek kellene lenni, ha tényleg létezik.
-
cekkk
veterán
Mivel én vagyok az egyik legnagyobb kételkedő, így elmondom, hogy nem kerülte el a figyelmemet, de ezt mi már régebben meg beszéltük Doriannal.
De csak azért írok, hogy ebbe is belekössekAz olyan dolgokba kötök bele, aminek relatív nincs értelme. Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy a tápkábel cseréje nem hoz érdemi változást a hangzásban. Itt van Dorian hozzá szólása aki az ő erősítőjéhez egy lista áron 50ezerbe kerülő tápkábelt dugott, és a 3 kábel között hajszálnyi különbségeket érzett, ez előtt még erőltetted ez a tápkábeles dolgot, azóta annyira nem jött fel.
Én még mindig azt mondom, hogy inkább adom el az erősítőt vagy a hangfalat, és rakom hozzá azt a plusz 50-60 ezret amit egy ilyen "jó" kábelért kérnek, és biztos eredményt érek el, nem úgy mint az ilyen, hangot nem befolyásoló extra haszonnal eladatott termékkel.De akkor áruld már el nekem légy oly kedves, hogy mi az a normális tápkábel?
Milyen fizikai jellemzője van az árán kívül egy normális tápkábelnek? -
bajnokpityu
félisten
hát nézd, a kábeleket is meg a rotelt is azért vettem, hogy kisérletezzek.
csak áron alul veszek hifit,hogy ne bukhassak nagyot.namost a rotelt is el fogom egyszer adni,és itthon a tuningot tapasztalatom szerint inkább bajnak tartják,mint előnynek.
namost azért fizessek,hogy utána olcsóbb adhassam el.
tudom én, hogy a hifizés drága hobbi, de próbálom aránylag olcsón megúszni.inkább majd ha megérett bennem a döntés,akkor rotel meg,yén meg megveszem valaki tuningolt erősitőjét a normális ár alattrotel egyébként jól szól, de nem illik tökéletesen ide,tehát ő lenne az első.
-
bajnokpityu
félisten
hát azért könnyebb elhinni,hogy egy szűrő javit a hangon,mint egy darab vasalódrót.
a kábelről viszont jár a hátsó agyam,mert én is erősen kétkedem.
nem lehet,hogy ezek a prémium kábelek valami hasonló dolgot hivatottak elkövetni,mitn amit a szűrők,kondicionálók cisnálnak?mert pl a hivox féle elosztóról a gyártó is azt mondja,nem szűrő ő semmit, katalizátornak nevezi inkább,ami tök mindegy,mit kötnek rá,javitja annak paramétereit. TVt,erősitőt,akármit.
velem csak annyi a baj,hogy szivesebben fizetek pl egy alces 1esért 10rugót,mint egy furu kábelért 5rugót.mert agyam inkább elhiszi,hogy működik.
egyébként a satban levő szűrő sem eteti magát,hiába bő 100rugó.én csak akkor vettem észre bármit is,amikor visszadugták sima dugóba.
-
Dorian
félisten
Mondják csak, hallottam, amit hallottam. Mivel itt nemcsak egy jó minőségű 1,5m-es hálózati kábelről van szó, a Paksig-érv nem áll
Szűrő-ügyben én sem igazán hittem az egészben, főleg, hogy neten is egymásnak ellentmondó tapasztalatokat olvasni + ilyesmiből van annyi féle, mint égen a csillag. Zoli magyarázatát próbálom átadni a többieknek: (A két csúcs: mindent aksiról üzemeltetni, vagy szinusz-generátorral újra előállítani az áramot. Ezek nekünk hétköznapi halandóknak szerintem nem jönnek szóba.) Azok a 100ezer alatti zavarszűrők, amik tekercsekkel oldják meg a szűrést, csökkentik a dinamikát, ezért nem jók. Az övében nincs tekercs, más módon működik, és valóban működik: sokkal nagyobb javulást ad mint villásdugó forgatás, vagy mindenféle kábelcserélgetések. A furcsa, hogy még sima tévéadás hangját is javította. Állítólag nem csak arról van szó, hogy a szinusz nem tökéletes, a villanydrótban a különböző nagyfrekvenciás zavarok, rádióadásokon kívül titkosszolgálati információk meg ki tudja mi is megy. -
Ego007
csendes tag
Nem, félreértettél, éppen azért vettem sub-ot mert filmeknél, egyes jeleneteknél hiányoltam a tényleg durva mély-et...
Volt nemrég nálam kölcsönben egy minden szempontból gyengébb bejáratott sub, éppen azért hogy felmérjem mire van szükségem, szóval a proson teljesen ki fog szolgálni amint megtalálom a helyét, és be lesz járatva, ebben teljesen biztos vagyok
(csak tegnap nem sok időm volt a próbálgatásra)
-
Dorian
félisten
Pythonnal [erről] beszélgettünk, mint esztétikus megoldás, de Zoli szerint (és logikusan átgondolva is) nem jó megoldás, az elején a fa lap, hiába vannak rajta rések, valami légáteresztő esztétikus anyag kéne oda.
Zoli a saját késztermékei mellett említette pl. őket ahol normális áron lehet méretre vágva beszerezni ilyesmit, ha valaki barkácsolni akar. A habszivacsnál biztos vannak profibb megoldások, de költséghatékonyság erősen befigyel, és talán felöltöztetve egy kerettel, elé valami esztétikus anyaggal még jól is néz ki. -
Dorian
félisten
De akkor a pure direct-módnak mi az értelme? Így tulajdonképpen egyenlő a sztereó móddal? Nem hasonlítgattam még össze ezeket...
Ill. szobaakusztika:
Tegnap megnéztem az említett "PHONEWELL csendlap"-ot, beszélgettem egy építész akusztikus szakmérnökkel és Hivox "Fülelek" Zolival is. Szóval sűrű volt a nap, még mindig emésztem
Szóval ez valóban nem igazán való visszhang-csökkentésre, ill. hangdobozok alá sem.
Hangdobozok alá (közvetlenül tüskék nélkül, vagy tüskékkel gránit alá) a parafát fogom kipróbálni, falra hangcsillapításra pedig valamilyen habszivacs lesz a nyerő valamilyen esztétikus keretben, Python kollégával már beszélgettünk róla. -
-
Dorian
félisten
Fontosnak tartom ezzel kapcsolatban, hogy szerintem ez a magassugárzók magasságára vonatkozik. Nálam a fülmagasság + 70 cm = magassugárzó magassága (padlótól 155cm) adta a legmegfelelőbb pozíciót, a surround doboz alja ettől 25 cm-rel lejjebb van.
És az is fontos, hogy minél messzebb van a surround, annál magasabbra lehet helyezni. Nálam ez a távolság átlóban 130 cm, (fejtől hangdobozig) tehát nem túl sok. -
M@trixfan
addikt
Elméletben jól hangzik, de eléggé 1 bites user akinek van 3D megjelenítője és csak egy BR lejátszót köt rá. Projektornál így két hosszú kábelt kell vezetni és külön demultiplexelni az összes 3D forrást és a hangot. Ezt nem nagyon lehet eljátszani HTPC-vel, játék PC-vel, konzolokkal, médialejátszókkal. Ráadásul kapcsolókat is kell venni hozzá. Gyakorlatilag kábelezési és kapcsolási rémálom mihelyst egynél több 3D képes eszköze van az embernek. Na és akkor mi van ha valaki szeretne venni egy olcsó tévét a projektor mellé hírekhez?
-
Hátul van egy kapcsoló amit ha átárllítok,akkor az erősítő fixen 8-ohmos-ként látszik.
Vagy a másik állás ahol a main 4 ohmos és a többi meg 6.Valami ilyesmil.
Na már most ha a fix 8-ohm-ra állítom,akkor a 6-ohmos hangfal miatt nem lesz illesztett,és kicsit megerőlteti az erősítőt(ez a rossabb megoldás)
Ha 4-ohmra állítom,akkor csak spontán nem lesz illesztett semmi,de a hangfal>az erősítő impedanciát nézve,így csak a hangfalakra nem fog annyi teljesítmény jutni és a többi meg gondolom hővé alakul.Felejtsem ezt az egészet és kössem rá simán?
"legfeljebb a hangzás egysége - ami házimozinál alapvető szükséglet - vész el."
Na,nálam ilyen nincsNem is volt és egyelőre tuti nem is lesz,mert más hobbim van
Maradt a barkács megoldás.Nem is vagyok white fülü és csak picit jobb hangzást szeretnék a tv doboz hangjánál,elérhető anyagiak mellett. -
rmconvex
csendes tag
Átnézve a múltat jó kis vita!
De hogy 1973-as hif choic-ban is megírták poénkodva isten és hifi közötti kapcsolattal, idézem
"mondom ember előbb hangfalat végy, utánna a az erőt adó menyei ketyerét, ha nem tetszik kombináld, de ha az első választásod jó, akkor majdnem mindennel jól jársz"Csak érdekes volt, hogy vitáztok erősítőn hangfal szetten, stb.
A múltban megpillantottam azt is, hogy ps3-on felismerte a hangot (sorrund jelet ) a cucc!
Olyan forrással kell lejátszatni, ami többcsatorán is kiadja a jelet, elvileg digitális koax, és hdmi.
Nekem Pioneer VSX 520k van meg wharfi szett csak mozira, játékra,meg néha házi bulira, de az audiophile sztereo rendszerem az lepipálja!
Nos helyzet, hogy optika nem megy át csak sztereoban, ami teljesen nem igaz, mert az erősítő tud belőle konvertálni de van amikor nem, viszont ha olyan lejátszót rakok rá ami hangot és videot nyom egyaránt hdmi -n akkor felismeri a dekódolásokat. Persze amit alejátszó támogat!
Ez csak az előzményes dolgokhoz tapasztalat! -
foppa
tag
Ja, 2050-et akartam írni a frontra!
Kipróbálni csak a MM-ban tudtam, de az nem igazán felel meg az oothoni körülményeknek, meg azt sem tudom lemérni, hogy miként szólhat bejáratva!
Azért érdeklődtem itt, hátva valaki már hallgatta mindkettőt, és tud valamit mondani róla!
Amire használnám annak alapján inkább a Dalit válasszam?
A kis membránok amúgy mennyit számítanak? -
Padree
senior tag
Okés, köszönöm, megértettem.
Átgondolom a dolgot.
(A high-end dologhoz: kerékpárt is lehet kapni 2millió forintért, de egy 50ezres drótszamárral is el lehet közlekedni - persze ebből sem vennék 25ezres kínai ócskavasat.)
Vannak belépőszintű ajánlott eszközök, konkrét típusok (lejátszó, erősítő, hangdoboz)? Akár használtan.
Egyébként kompakt rendszerben jelenleg nem találtam olyat ami tud MKV-t is. DivX, USB-ről lejátszás, HDMi már elég általános. Gondolom kell még egy kis idő (fél év - év) míg megjelennek / elterjednek azok az eszközök is.
szerk: ATi 4670 VGA tud hangot küldeni HDMi-n, van a kártyán erre csip.
-
-
bajnokpityu
félisten
de régebben még a középkategóriában is voltak ilyen oszthatók.
most viszont,h épitész kollégám miatt nem fogok tudni hétvégén dolgozni, olvasgattam a PCs zenehallgatásról,csomó ötletem támadt.
lehet tök zagyva amit irok,pláne nem szakmailag jó, de még lelkes vok
rájöttem,miért necces az alaplapi riltek DACba kötése.a jitter hiba miatt,ami "eltolja a sinus hullámot".a viba meg jó DAC,de abszolut jó jelet szeretne kapni.a rossz jelet meg nagyon hallhatóvá teszi.
no,és azt olvastam,h az opto csatolás egyedül csinál 300as jittert,tehát több mint duplázza egy rendes CD lejátszó hibáját.ezért ront oly sokat.
naszóval,az asio drivertől sokat várok,ami jelentősen lecsökkenti a hibákat.
az asszinkron usb-spdifek meg újragártják a digit jelet,ami ha korrektül van elkészitve,akkor simán CD lejátszó fölötti minőséget tud.egyébként a hivox féle olcsó usb-spdif generátorban az elméleti összes trükköt alkalmazza.külön táp,jó órajelgenerátor,asszinkron,stb.12-13e Ftért.
most lett kész a végleges termék, 2 hetes várólistával lehet kipróbálni,jelentkeztem én is.
-
python1
veterán
Az is igaz!
Ezért kell nekem is tovább lépnem,itt a belépő szinten szinte semmi nincs ami nekem tetszene hangzásban,végre beláttam én is.
Sajna későn jöttem ide a topik-ba!
Bár hamarabb tettem volna,akkor másik úton indultam volna el.Nincs az az újság vagy szaklap,ami fel ér az itt leírtakkal és ha valaki tud olvasni a sorok között, rengeteg tudásra tehet szert!Köszönöm a sok hozzáértő fórumtársnak!!!
-
-
python1
veterán
Meg nem mondom neked,mert nem jegyeztem meg annyira .Csak az egyik srác kérdezte,hogy kell-e neki Y csatlakozó szubládához én meg megkérdeztem,hogy minek az neked,nem elég neked csak szimpla kábel akkor te írtad,hogy mennyi szubládával találkoztam már életemben amin van mono bemenet is sztereó mellett?
Vagy valami ilyesmi.
Nem letámadni akarlak most ám!
Csak amolyan izé.... -
krilinn
csendes tag
Tisztelt BBéci azért nem kell legyalázni mert nem volt még a kezed közözött BASS MANAGEMENT tudó erősítő azok a beállítások hogy 120hz csak is kizárólag a mélyszekcióra vonatkoznak ,soha nem adják át ezeket a frekiket a többi hangsugárzóra légyszives utána nézni ezen dolgoknak te még mindig 5-6 éves erősítők fényében élsz pedig a világ fejlődik, Tegyél te is így.
Kérj egy 2010-es erősítőt nem kell az újakat gyalázni a világ fejlődik.
mert ő akkor egy hülyegyerek ugye
http://ask.audyssey.com/entries/321931-lpf-on-lfe -
sirbag
csendes tag
Mivel nem lett igazad, mert van olyan mélynyomó, amin nincs frekvenciaalítási lehetőség, ezért belekötsz abba hogy drága, és biztos szar, és van tőle jobb ezért az árért. Biztos így van, ahogy mondod, elhiszem neked, mivel óriási tapasztalattal rendelkezel. De itt most nem ez volt a kérdés. De azért megkérdezném hogy halottad ezt a dobozt szólni egyáltalán. Vagy csak ugy alkotsz véleményt a 9 kiló és az emlitett hiányosság alapján? Egyébként, ha házimozi erösitöre van kötve ez olyan nagy hátrány, hogy nincs frekvenciaalítási lehetőség rajta? Igazán nincs is funkciója, mivel az erösitön alítom be, hogy milyen jelet kapjon. Ha átvezetném a front hangfalak jelét, akkor lenne fontos szerintem.
-
sirbag
csendes tag
Csináltam egy új mérőmikrofonos bemérést, elég érdekes eredmény lett.
Front: 40hz (Polkaudio Tsi400)
Center: 40hz (Polkaudio CS10)
Sorrund: 40hz (Polkaudio Tsi100)
LPF of LFE: 120hz (a bemérés elött 80hz-re élitottam)
Double Bass: offLétezik hogy ezek dobozok ilyen mélyre lemennek?
Polkaudio Tsi100
[link] -
python1
veterán
Teljesen igazad van,erre jöttem rá én is,hiába vannak elég jó frontjaim a centerem és surround-jaim gyengébbek és lehetetlenség úgy beállítanom a rendszert,hogy tökéletes legyen.Teljesen tönkreteszik számomra a hangzást.
Subb nem tudja összevágni rendesen,nagy kavalkád van nálam,de ezen most változtatok! -
sirbag
csendes tag
Ezek szerint ha a LFE csatorna tartalmaz 80hz-nél magasabb hangokat és én 80hz-re álitom, akkor az LFE csatorna 80hz-nél magassab hangjait az erösitö átküldi a frontokra? Én eddig azt hittem hogy a külön LFE csatorna egyenest megy a mélynyómóra, mindenféle vágás nélkül.
-
ricsik
őstag
Ezt már számtalanszor leírtad, de érdekelne egy bővebb magyarázatod erre. Pl. mért szentségtörés, ha megtámogatjuk a sztereó zenét egy mélynyomóval? Én próbáltam ládával és az nélkül is. Nekem zenétől függ melyik tetszik. Lehet hogy kevés nekem a C6 mélye, vagy szar a szoba-akkusztikám, hogy mély hiányom van sokszor?
-
python1
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest