- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Yettel topik
Aktív témák
-
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #38285 üzenetére
Tudom, tudom, elmaradásban vagyok
Mentség: mostanság nagyon kevés szabadidőm van és örülök, ha néha csak hallgatni tudom a rendszert, a tesztelgetés gondolatára is kiráz a hideg. A Bodor tápkábelt is bedugtam az AVR-be, oszt' annyi. Majd ha lesz időm rá, kipróbálom, milyen a Hivoxoshoz képest.
Visszatérve az új kábelre, tesztelgetés nélküli vélemény, tehát bedugtam és az szól, nem próbáltam vissza a régit vagy ilyesmit: Igen, mozin is jobb a hang. Akkorát messze nem dobott, mint sztereón, ha az nem lenne, 0-ról nem cserélném ki a régi kábeleket. De így, hogy csak a centerhez kell egyet vennem, ami kb. kijön a régi frontok+center kábeleinek az árából, így meg egyértelmű, hogy érdemes lesz. Surroundok kábele marad, milliomos nem vagyok. Érezhetően tisztább a front-center-front hangképe, de de nem zavaróan, effektekhez megfelel. Egyébként moziban a frontok kábelcseréje nagyobb minőségjavulást adott, mint a centeré, valószínűleg azért mert maguk a frontok jobbak a centernél (vagyis ez biztos) és több volt a tartalékuk. -
Relaxing
tag
válasz
robi0604 #37898 üzenetére
Szia,
A HK 255-ös 7.1-es amire nemigazán van szükségem. A Denon 1311-es teljesítménye nekem elég lenne (árban is) egyedüli bajom , hogy nem hallottam még ilyen Bose cuccot szólni. Neten égbe-világba dicsőítik a Bose-t. Probálgatni viszont elég drága kiadás, még használtam is.Viszont inkább csak filmeket nézek , zene másodlagos kérdés..
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #37314 üzenetére
Ja, még nem, csak sztereóban azt a számot hallgattam épp.
Szerintem Exc. anyagáron (kb. 4x350 Ft-ot megér) is kicseréli. Az új nagyon jó, de a Nakamichi "Z" banán is jobban illeszkedik. Nem tudom, hogy hangban számít-e valamit, de számomra fura, hogy nagyon könnyen csúszkál az aljzatban.Most Dream Theatertől a kedvenc albumom (Scenes From a Memory) van soron
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #37271 üzenetére
Szerencsére a tegnapi rékatornából kimaradtam egy hosszú telefon miatt
Szóval sok tesztelgetésre nem volt időm, így fél füllel elsőre inkább a frontok tűntek ki, hogy sokkal jobban szólnak. Hétvégén igyekszem kipróbálni néhány variációt.
A banánokat a kábelen majd mindenképp cseréld le, ha kiépíted az új rendszert! -
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #37181 üzenetére
15-17 évvel ezelőtt volt egy techno, house, dance kedvelő korszakom, van 20-25 lemezem, amikből néha előveszek egyet és belehallgatok. Egy percnél tovább nem tudom elviselni, minden bajom lesz tőle. Elképzelhető, hogy a műfajon belül vackokat válogattam össze.
Radikal Techno, X Static, Gary D. The Very Best of House Nation, Rave Base sorozat.
Azokhoz a legolcsóbb sztereó cucc is túl jó. -
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #37006 üzenetére
Kedden vitték el, és azt mondta a raktáros, hogy ő pénteken kapta meg
Egyik kereskedő hívta fel nekem, mert írtam neki, hogy amit adott még email cím arra sem reagálnak péntek óta, ez volt tegnap. És csak annyit kérdeztem, hogy ott is jelentkezik-e a hiba mint nála, és hogy megérkezett rendesen az erősítő. Erre nem képesek reagálni. Ilyenkor szidom őket rendesen, és soha többet senkinek nem fogom ajánlani a HK--t a szerviz háttere miatt.
Ez egy kicsit hihetetlen nekem, de ők tudják, kb 10 napot ha nem kell alkatrész, de ilyen munka tempó és morál mellett nem hiszem, hogy hamarosan vissza kapom -
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #37000 üzenetére
Amit írtam, hogy a centerből milyen zaj jön ami 3 méterről is érzékelhető, átdugtam, a frontra ott is hallatszott, így tuti, hogy nem a centervolt a hibás, hanem az erősítő.
És melyik telephelyükre viszed?
Mert van nekik kettő isVagy oda viszed ahol a bolt is volt?
Tieddel mi a baj? -
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #36990 üzenetére
Á nem nyilatkozom róluk
3 email címüket tudom egyiken sem hajlandóak válaszolni, igaz ebből csak 1 publikus.
Tudok egy telefon számot azt felveszi a kolléga de nem az én stílusomMúltkor felhívom, hogy mikor jön a futár, hát ő átadta az adataimat a "raktárosnak" majd keresnek.
Másnap hívott a futár, ráadásul itthon sem voltam, hogy hova kell jönni-e mert nem kapott címetEddig így állok velük
Soha többet HKkasee
Nekem Ő forrasztott egy ilyen kábelt mert a gyári nem volt jó, amivel először próbáltuk, meg ő hozott gépet is, mert nekem nincs olyan amin ilyen csatlakozó lenne
Kérdezte kell-e, mondom nem
Keresd meg hátha jó pénzért oda adja, ezzel az enyém felfrissült.
De könnyű elbaszni figyelni kell rendesen
Miért akarod frissíteni? -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #36978 üzenetére
Igen, átlátszó házas, lecsavarozható csatlakozóvédős.
Szívesen kipróbálnám, csak időpontokat tudjunk egyeztetni... Írok privátot.Ha valakit érdekel: Van egy hirdetés: 17ezerért 2x3m-es Exc. kábel (25 az új ára) Nekem elég volt a 2x2,5m, ill. Arnold azt mondta, hogy az újak nem csak kinézetükben (fehér helyett fekete köpeny) hanem szerkezetükben, vastagságukban is változtak, ezért újat vettem, kicsit drágábban.
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #36971 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ilyened van. Z banánok vannak rajta.
A Bodor kábelt tegnap megkaptam, de nem tudtam vele foglalkozni, mert fél 10 kor még melóztam otthon, így a meglévő rendszerbe (Hivox tápkábellel) próbáltam ki az Exc-t, hogy almát almával lehessen összehasonlítani. Ha jók az infóim, a Bodor tápkábel némileg kiemel mélyben és magasban, ha így van, házimozihoz pont jó lesz.jos3ph:
Nincs mit! Ha rákeresel, korábban többször részletesen írtam ilyen témáról. -
Warter
addikt
válasz
robi0604 #36574 üzenetére
Egyetértek. Kinek a pap, kinek a papné. Speciel én maradok a média lejátszónál. Régen nálam is volt htpc, de meguntam a vacakolást meg a lejátszó program cserélgetést, meg az egyéb frissítgetést. Elég nekem a laptopon telepítgetni a frissítéseket. Mondjuk ez 2 éve volt, azóta biztos sokat fejlődtek. Mindenesetre én akkor váltottam és valahogy sokkal természetesebb az, hogy megnyomom a távirányítón a bekapcsolást és néhány másodperc után vígan nézem a filmet. Egyébként ezt a bővítés dolgot én se értem. Mit kell bővíteni rajta? Nem akarok én kávét főzetni vele.
-
Ruprecht
csendes tag
válasz
robi0604 #34948 üzenetére
Köszi a választ!
Az erősítő vágási frekvenciája mire vonatkozik pontosan 5.1 forrás esetén? A subra semmiképp, hiszen az egy külön csatorna - gondolom én - onnét minek elvenni?
A speci szerint a frontjaim tudnak 50 hz-et. Ha erre vonatkozik a 80 hz vágás az erősítőn, akkor az 50-80 között mély hangokkal mi történik? Eltűnnek, vagy hozzáadódnak a .1 csatornához?Sztereo forrás esetén az erősítő levágja a 80 hz alatti tartományt, de ha nem kapcsolom be a szubládát, akkor ezt nem is hallom sehol, jól sejtem?
Nincs valami olyan beállítás, hogy a frontokból sose vegyen el semmit, és csak a szub saját vágási freki beállítója legyen a mérvadó?
Bocsi, ha láma a kérdés.
Üdv, R.
-
TCr
veterán
válasz
robi0604 #34938 üzenetére
A Proson Event mélyben erősebb.
Középben és magasban a Proson Libra erős, az van nekem is.
Libra, Event, Kef C7, Polk TSI300, ilyen sorredben hallgattam meg őket a stream-ben, mind közül az Event adta a legtöbb mélyet, viszont magasban elég gyengécske.
Annyiért, amennyiért a szettet adják viszont nagyon megéri. -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #34755 üzenetére
A "C" sorozatú Samsungok képesek optikai kimeneten kiadni az 5.1 csatornás DTS-t, vagy lekeverni saját 2.0-s hangszóróra. Emlékeim szerint (mert már egy éve nem használtam a belső lejátszóját) annyi a trükk, hogy minden film előtt a beépített lejátszó menüjében külön be kell állítani.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #34735 üzenetére
szerencsére tegnap páromat meggyőzte az uj dac,h megérte a két hónapnyi molyolás,nagyon szépen szól.megjegyzem, nekem csak az alkatrészek beszerzése volt a dolgom,meg a döntés.érdekes módon ő pl jobban szól az alces nélkül, mint vele,úgy tűnik(szintén nem végleges döntés,mert fázisforgatás is történhetett)
nyák tervezése,fúrása,összerakása,élesítése mind az építő munkáját,tapasztalatás dicséri.
szóval nemtom, hivox hogy tudja 60ért adni a DACát, de vagy olyan keze van,mint a motolla,vagy nem alszik,mert ha ez a kütyü mondjuk 60e lenne,akkor igen szar órabér lenne jönne ki.egyébként a VDH hangfalkábeleiről igazán jót én sem hallottam. főleg a szerelőkábeleit dicsérik a papának, és az ICiből néhányat.
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #34735 üzenetére
"Nem hall semmit, mert csak azért sem érdekli"
Tegnap elfelejtettem megemlíteni, hogy ez (vagy az "ilyen állat márpedig nincs") a másik véglete az általa említett "Megvettem a drága kábelt és beképzelem, hogy jobb" hozzáállásnak.
Béci:
Tegnap este nem tudtam tesztelni a hálózati kábeleket, mert későn értem haza, ma pedig vendégek jönnek -
xtremetuning
addikt
válasz
robi0604 #34731 üzenetére
Nálam már csak annyit kérdez a nejem : - mi a mai újdonság ?
Múltkor kicseréltem a center kábelt VDH-ról némi jobbra, és amikor haza jött a melóból megkérdezi : - mit változtattál ? - olyan, mintha nem szólna a center. Mondom szól, csak most már egyezik a hangja a frontokéval, így jobban beleolvad a színpadba. Ennyit a kábelek hangjáról....meg, hogy nem lehet meghallani...
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #34638 üzenetére
Bocs, eddig melóztam, futom át visszamenőleg a sok hsz-t.
35-öt szeretnék kapni a Rotelért. Meghirdetni majd 38-ért fogom, úgyis mindenki alkudni akar.
A 2-es Alces ügyben még nem tudom, ki fogom próbálni, hogy mekkora különbség van: 4-esbe szeparáltan dugva a dolgokat vs. 2-esbe úgy, ahogy most van: erősítőt külön és többit 3-as elosztóra. ha nincs nagy különbség lehet, hogy a 4-est adom el, mert azért az jóval többet ér. -
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #34638 üzenetére
komplettnek tűnik,de ettől még külön-külön ugyanúgy működnek.
a rotel és a 2309 meghálálják a dugót. a még nem próbálgattam, milyen nélküle. a füleserősitőnek is tetszett, de ott valahogy tudok élni nélküle.
haverom sztem nem fogja lecserélni a rotelre a coplandot, most meg mégis elégedett vele.bár enyémet még nem hallotta, de beugrik a vibáért,h amig nem talál egy igazán jó DACot, tudja forrásnak használni.megvenné, de nem eladó.alcest én úgy oldottam meg,h egy T dugóból mennek a cuccok. Zoli szerint sem rossz megoldás igy,bár tény,h randa,és nincs olyan hatása,mintha külön lennének, de igy is király.egyszerre meg úgysincs minden bedugva.
Cekk:tápkábelek ilyen csereberéjét kicsit necces megoldani, de az alces konkréten tényleg elsőre azonnal érezhető hatást ad.ott nincs szükség vaktesztre,anélkül is "megeszed"
hasonlóan azonnal érezhető hatása van, ha pl letakarom a TVt. a hangfal ki-be huzgálás szitnén hasonlóan azonnal érezhető. bár nálam pl mikor kihuztam,hirtelen szar lett,de még huztam rajta,és még jobb lett.
dali ikonnál meg sztem a dali ikon idiota elhelyezés-igénye miatt nem hallhattad...
-
Integra
titán
válasz
robi0604 #34634 üzenetére
tudod az a baj, hogy dilettáns, trehány, nemtörődöm emberek vannak itt mindenhol, nem ehhez szoktam hozzá, több mint 3 hónapot csúszok már, mert mindenki fasz. a magyar az egy ilyen fajta, szörnyű látni és megélni. tisztelet a kivételnek.
persze ha üvöltöznék, és szétütnék mindenkit, meg fenyegetnék, biztos hogy hamarabb meglett volna minden, de ezt a mentalitást meg nem képviselem. az emberek pont azokkal basznak ki, akik nem állnak mindig a hátuk mögött, nem terrorizálnak, hanem megbeszélnek valamit és várják a határidőt. persze azonnal jaj igy nem jaj úgy nem lesz kész meg másnap ér csak rá. de ha torkon ragadom azonnal mégis ráér. ez van, ez tényleg igy megy.. -
bajnokpityu
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #34629 üzenetére
Lecsaptam egy jó ajánlatra, így kedvező áron jutottam egy olyan erősítőhöz, ami hangban kb. egyenértékű a Rotel tuningolt változatával. A Rotelről azt kell tudni, hogy így alapkiépítésben is bőven ára felett teljesít (csak ki kell várni a fél óra bemelegedési időt) de az ár felébe kerülő tuninggal kb. 150ezres hang érhető el. Erről bővebben Bajnokpityu tud mesélni, ő megcsináltatta a sajátját.
Ja ugyanitt 2-es Alces hálózati kondícionáló is eladó. -
-
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #34329 üzenetére
Az a brum brum már megoldódott, vettem leválasztót.
De az még mindig nem világos, hogy simán bekapcsolom az erősítőt minden forrás nélkül, és sztereóra állítom, közel hajolok és a magasból halkan kis suuu jön de ez minden hangfalnál, de csak a két frontnál lenen szabad, valamikor régebben írtátok is, hogy ilyet minden erősítő csinál ha nincs rajta forrás, de ha sztereóra kapcsolom akkor elméletileg nem le kellene kapcsolni a többi áramkört és így semmi jelet nem lenne szabad kapnia a két hátsónak és a centernek. -
-
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #34324 üzenetére
Maffiózók, de tegnap halottam amikor néztem egy BD filmet, és meg állítottam , mert valamit csináltam közbe és akkor is előjött. Persze hdmi.
A közelről hallható sistergés az nem zavar, az a magasból jön, de ami messziről hallatszott az olyan volt mint amikor az analóg rádiót tekergetted és két csatorna között ahol nincs adás na ilyen szól 1mpig. De akkor is az érdekel, ha simán bekapcsolom az erősítőt forrás nélkül, át kapcsolom sztereóra, akkor a centerből és a két hátsóból miért jön hang amikor nem lenne neki szabad. -
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #34321 üzenetére
nem.csatik sem ugyanazok voltak.hosszún dietz kb 1000FTos, röviden meg futurech márkájúak 1400Ft/db áron.
ellenben a rövid nem jól van szerelve,a hosszú meg a gyártó ajánlása alapján.
oszt mégis jobban tetszik.tényleg vannak olyan letöltött sorozatok,ahol egy alig hallható nagyfrekis sipolás hallatszik.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #34316 üzenetére
nemtom mennyire publikus,minimálisat alkudtak a 9ből.de azt is csak azért,mert hogy igy szokás,én meg nem görcsöltem, igy,hogy házhoz jöttek. a csókának hiába van komoly lánca(3806os denon,29xxes futóművel és drága hangszórókból álló DIY hangfala), csak csodálkozott, hogy milyen jól visszaadja a gitárt,énekeseket.
persze érzem,h az a 6dBa hullámzása a hangfalamnak, pláne a 4kHznél a gödör mennyire kihallatszik, sztem erre utalt,h cserébe ő hangfala másban meg jobb.
nem vagyok benne teljesen biztos,de mintha a rövidebb ICm,ami maradt, furutech csatikkal,mintha egy fokkal jobban szólna,de lehet csak pszihológia.
egy diamondback IC is ki fogok próbálni.ez már nem a ruhaszáritó-kötél kategória audioquest.
úgy néz ki kedden érkezik végre a dac. -
bajnokpityu
félisten
-
Z_A_P
addikt
válasz
robi0604 #33218 üzenetére
Hat akkor mar csak "befektetesnek" sem rossz megvenni, mert megnezve az arakat, ez vm brutal olcso
Lehet hulyen hangzik, de nekem egy ilyen hangfal tul "luxus" lenne surroundnak, de ha megveszem ezeket frontnak, es cserelnem kell a sur-ot is,akkor valami ettol olcsobbal tennem meg.
Az erosito valojaban egy itt-ott feltuningolt 308-as. -
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Klaus Duran: 2025 dude
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- Formula-1
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest