Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
Köszi mindenkinek.
Ma reggel bekapcsoltam, és megy, mármint megvan a MED600 képe gond nélkül.
Mondjuk annyi van, hogy nincs SMB szerver, pár napja lett felhúzva a Win10, és most ugye nem akarja látni a megosztott mappát sajnos.Felderítés, megosztás, adatfolyam továbbítás engedélyezve, mappa megosztva, jelszóvédelem kikapcsolva, otthoni csoport létrehozva.
Kimaradt valami?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
-
Viper26
nagyúr
Srácok valami gond lehet a MED600 bekötésével, vagy én lennék ennyire zokni?
Így csináltam.:
1. Plug an HDMI cable into the HDMI connector on the media player.
2. Plug the opposite end into the HDMI In port on your A/V receiver.
3. Plug an HDMI cable into the HDMI Out port on your A/V receiver.
4. Plug the opposite end into the HDMI port on your TV (if available).És semmi, nem tudom kiválasztani forrásként.
-
Viper26
nagyúr
Ez jó lehet D5500-hoz?
Nem mertem még rendelni, hátha a konzol része nem passzol.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
-
Viper26
nagyúr
Aktív subot keresek meglévő 5.0 mellé, tudnátok néhányat ajánlani?
(Denon AVR-1611, Eltax Experience 5.0)
-
Viper26
nagyúr
Van egy ilyen hangkártyám, a lapon van optika.Hogyan tudnám megoldani PC-vel az 5.1-et?Az erősítő Denon AVR - 1611.
-
Viper26
nagyúr
Ez a Battleship bár nem a legjobb film, de látványos, és akkorát szólt (DTS), hogy azt hittem szétesik a lakás.
Nem tudom hogyan lehet -35dB az ajánlott hangerő, mert már -40dB is elérte a tűréshatárt nálam robbanásoknál.
Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy nálam dyn.eq/dyn vol. (day) be van kapcsolva.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz Winston_76 #13504 üzenetére
Nekem van az alaplapon optika de nem sikerült összehozni, elvileg nem tudja egyszerre két helyen adni a hangot nálam.
-
Viper26
nagyúr
Az mitől lehet, hogy időnként elhallgat a hangsáv?
Eddig dyn.vol. használatával csak halkult, legalábbis azt hittem, de most nélküle tisztán hallani, hogy néha kb egy másodperces kiesés van...iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz spiky03 #5358 üzenetére
Igen DTS.
Nincs még sub sajnos, de ez a szett olyan mélyeket produkál a két fronttal, hogy nem tudom abbahagyni a vigyorgást.
Szerintem kezd valamennyire bejáratódni, mert hallhatóan egyre jobb lesz, szépen "érik" össze a cucc.
KEF C4 a kiszemelt amúgy, sok jót hallani róla, meg pár kolléga ajánlotta is itt.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Gyerekek a Transformers első része valami kegyetlen jól szól.
Dyn. EQ on, dyn. vol. off, de így sem kell -35dB fölé menni vele.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz Dark Voice #5264 üzenetére
Igen, de majd meggyőzöm magam, hogy a H/K csak átmeneti elmezavar következménye.
-
Viper26
nagyúr
Baj van, megy a szemezés egy Harman-Kardon AVR-165-tel.
-
Viper26
nagyúr
H/K és \ vagy Onkyo részről melyik van tudásban kb egy szinten a Denon AVR - 1611-el?
-
Viper26
nagyúr
Érdekes dolgot vettem ma észre...át akartam nézni a menüben pár dolgot, viszont a távkapcsolón hiába nyomkodtam a menü gombot.Már azt hittem rossz helyen van a HDMI, de nem mert az erősítőn használva a gombot (menü), ott volt a kép a TV-n, csak így közvetlenül az erősítőn tudtam navigálni a menüben, miközben TV-n figyeltem, hol is járok...esetleg valamilyen külön gomb lenne rá, hogy ez működjön remote megoldásban is?
-
Viper26
nagyúr
Ha a TV lejátszója nem tud HD hangsávot, akkor esélytelen gondolom, hogy működjön...az erősítő olyankor is DTS-t mutat, akkor ennyi gondolom.
Kíváncsi lettem volna hogyan szól, de akkor ez úgy látszik nem jön így össze.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
TV-hez milyen mód javasolt?Most PL II cinema van használva.
-
Viper26
nagyúr
Nem tudok rájönni PC-n miért nem jön ki az 5.1
HDMI-vel van a TV-n, a TV-ből meg optika megy az erősítőbe.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Asszem köze lehet a hangsáv halkulásának ahhoz, hogy stream-en megy a film...legutóbb mikor észrevettem kicsit szétesett a kép, és akkor halkabb is lett pár másodpercre.
Ha így megy tovább szét kell néznem Dune fronton.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz Szabikaa20 #3856 üzenetére
Hehe, ezekben annyi a dráma mint téliszalámiban a mackósajt.Nekem is végig kellett szenvedni nemrég, de legalább addig is járatódik be a cuccos.
-
Viper26
nagyúr
Gondoltam megnézem a Star Trek elejét, erre még mindig csinálja ezt a lehalkulós hülyeséget...
Dolby volume meg sincs említve a leírásban.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz #75912448 #3119 üzenetére
Akkor be is szerzem gyorsan, erre lesz szükségem, igaz?
English - DTS-HD MA Core 5.1 (1536 kbps)
Más:
Nézem du. a Halhatatlanokat, szól de nem az igazi...nézem a dynamic vol. éjjeli üzemmódban volt.
Egyébként olyat észrevettem, hogy néha pár mp-re halkabb lesz a hang, esetleg a dynamic EQ tehet róla?iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Hátsó hangszórók néha fura sistergő hangot adnak ki (csak TV adásnál/PL II cinema beállítás).Minden más rendben, párbeszédeknél hallani néha...A TV adó hangsávja miatt lehet?
Bármilyen filmet nézek (DD/DTS) nincs ilyen probléma.
-
Viper26
nagyúr
-
Viper26
nagyúr
Ma volt egy kis mozizás, olyan szépen hajtotta a Denon a szettet, hogy öröm volt nézni/hallgatni.
Azért vigyázva van rá, -55dB környékén szólt.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Tényleg tud pár dolgot, még a végén nekem is kelleni fog.
BBéci:
Azért a problémák amiket említettél elég zavaróak lehetnek.Bár talán lesz update.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Hangerő állításnál néha van halk pattogás, többnyire akkor ha egyszerre 20dB környékén sikerül állítani fel/le...ez mennyire normális dolog?
-
Viper26
nagyúr
Akkor nem választottam rosszul.
Sanci38:
Az audyssey általl megadott értékeket (+/- dB) lehet utólag manuálisan módosítani?
Úgy emlékszem csak az ellenőrzésnél volt rá lehetőség, utána a menüben infóként szerepel csak...Az létezik, hogy a kapott FM antenna nem jó az erősítőhöz? (AVR - 1611)
-
Viper26
nagyúr
válasz Szabikaa20 #2479 üzenetére
Az már így volt, aztán nem piszkáltam.
-
Viper26
nagyúr
Megvolt a pakolászás, távolabb kerültek a frontok, most így néz ki.Az audyssey által megadott értékeket (+/- dB) van lehetőség utólag módosítani?Menüben most hirtelen nem találtam.
Ami érdekes, hogy az új mérésnél kevesebbet kaptak pluszban a frontok és a center.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Télen nem kell a sör, inkább valami jóféle bor, csak az meg pont nincs itthon.
Többiek ajánlottak Kef C4-et...az alapján amit itt leírtál tényleg jót tehet a hangzásnak.Amúgy engem is a panel tart vissza a dologtól, de most már agyalok rajta rendesen.
-
Viper26
nagyúr
Nekem a bögreszett után egyáltalán nem rémes, sokkal inkább pozitív csalódás, szóval nekem megfelel.
benvolio:
Jó tippnek tűnik.
knorbi77:
Igen, én is úgy látom, hogy passzolna.
Ferke66:
Ugyanez a páros van nekem is néhány napja.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
válasz knorbi77 #2355 üzenetére
Jó a szett, nagyon szépen szól, és még be sincs járatva, ezért gondoltam, hogy a sub is hasonlóan jó lehet.
Én tegnap reggel rendeltem hosszabb kábelt tőlük a bal fronthoz, ma már itt is voltak vele, le a kalappal előttük.
BBéci:
Ebben a kategóriában nem hiszem, hogy sokkal jobbat kapnék.
-
Viper26
nagyúr
válasz spiky03 #2312 üzenetére
Elégedett vagyok vele, nem gondoltam, hogy ennyire rendben lesz.
Még messze a bejáratás vége, de így is nagyon szépen szólnak, a center is rendben, a beállítás alatt adott neki az erősítő +5db-t.Párbeszédek tiszták, semmi sem túl halk/hangos, szóval ez a mikrofonos beállítás tényleg el van találva.
Ma jön a hosszabb kábel, a frontok el lesznek rakva messzebb egymástól, újra beállítom majd, szerintem úgy még jobb lesz a hangzás.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz Szabikaa20 #2203 üzenetére
Igen ez megoldotta film alatt átváltja, az ember, és az erősítőn is látni, hogy DD vagy DTS.
Ilyenkor már effektet/egyéb dolgokat nem kell piszkálni gondolom.Denon AVR - 1611 és Eltax Experience 5.0:
Az eddigi rövid idő alatt néhány tapasztalat.Mit is mondhatnék a bögreszett után...
Hihetetlen milyen szép teret ad, tisztán, és erősen szól, a hangerő is rendben, igaz a forrás (TV) kapott +10db-t, így most film közben (DD hang) -60 hangerőn elég is volt.
A másik, hogy mennyire jól keveri a mélyet az elsőkre, így nem érzem a sub hiányát most még (pedig úgy biztos még komolyabb lehet).
A DTS persze még jobban szól, vagyis szólna, ha páromat nem zavarná, de majd leszek én itthon egyedül is.Röviden ennyi, talán valami infó van benne, még csak tanulom a dolgokat.
-
Viper26
nagyúr
TV manual azt írja, hogy limitált a hangbeállítás, ha külső hangszóróra van állítva...remélem ettől még lehet módosítani amit kell.
-
Viper26
nagyúr
Közben ezt találtam:
"...Bár a tévére csak két hangszóró került, az optikai kimeneten keresztül az 5.1-es hang természetesen eredeti formában távozik a tévéből, külső erősítővel tehát nincs akadálya annak, hogy a letöltött mozikat térhatású hanggal élvezzük..."
Akkor valóban a TV hangbeállítását kell átnéznem.
-
Viper26
nagyúr
válasz Szabikaa20 #2200 üzenetére
Nincs átállítva, akkor ez lesz a gond (D5500), akkor tudnia is kell remélhetőleg.
Annyit állítottam csak, hogy át lett rakva külső hangszóróra.zolaas:
TV lejátszóját használom.
-
Viper26
nagyúr
Megnéztem a status gombbal film közben, PCM 48khz 2.0, vagyis valamiért nem 5.1-ben szól a hangsáv...csak tudnám miért, hiszen optikán át kell menjen.
Valaki Denon tulaj megnézné ezt, hogy nála film alatt mit ír?
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Köszi mindenkinek aki próbál segíteni.
Igen, ez a fura nekem hogy elég sokáig nem jön meg a hang, ha jól láttam a frontok +6db-n vannak, a többire most nem emlékszem, de majd megnézem.Most annyit csináltam, hogy +10db-t kapott a TV, de nem lett valami nagy változás.
Dyn eq/vol is bekeverhet gondolom.
Filmnél magától kéne DTS-re váltania?Mindjárt ránézek, de úgy emlékszem hogy maradt PCM olyankor is.ginola:
Halknak tűnik a cucc, és nem tudok rájönni miért.
knorbi77:
Hangerő csökkentést mire érted?db?Vagy simán az eszköz hangereje?
spiky03:
Köszi!
benvolio:
Távolabb lesz majd, csak kell hosszabb kábel.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Asszem kezdek kifogyni az ötletekből.
-
Viper26
nagyúr
-
Viper26
nagyúr
Srácok valami nem kerek film közben így néz ki, de nem tudom mit kéne átállítani mert -80 és -50db között alig hallani, mintha valamiért nagyon halk lenne, de nem tudom mi okozza...
Tv adásnál is ugyanez van sajnos.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Alakul a cucc.
A 2m kábel a frontokhoz majdnem rövid lett, épphogy elég balra, pedig nem akartam ilyen közel tenni.
Elintézek pár dolgot aztán jöhet a beállítás.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Köszi mindenkinek!
Ma már nem lesz össze rakva, elég volt a sok rohangálás/vezetés.
Ha bármibe belefutok jelentkezem, meg egyébként is fogok, hogy milyen lett.Toobee:
Dropbox meg a tárhely terén sovány, szóval mindegyiknek van hátránya, itt az 50gb meg ingyen volt.
ginola:
Egyeztethetünk időpontot, ha gondolod, valamikor hétközben is jó lehet akár.
-
Viper26
nagyúr
Most értem haza vele: 5.0
Holnap végre össze lesz rakva.
-
-
Viper26
nagyúr
A hátsókat csak a földre tudom majd tenni, remélem azért így is lehet majd hallani.
-
Viper26
nagyúr
Ha össze lesz kötve a cucc, akkor továbbra is a TV lejátszóján válasszak hangsávot, igaz?Pc-ről megy majd utp-n, a TV és az erősítő között optika lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest