- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz
Simivok #124868 üzenetére
A telefon jele túl gyenge. Tehetsz a házimozi erősítő és a telefon közé előerősítőnek egy fejhallgatóerősítőt, de mivel a telefonok hangminősége se túl acélos (még a jobbaké sem), ezért nem biztos hogy érdemes ilyenre költeni (én is bejártam ezt az utat, azért mondom azt, hogy nincs sok értelme).
Inkább vegyél egy régebbi jó, mp3-at is lejátszó dvd lejátszót, írd ki lemezre a zenéket és hallgasd úgy, az is sokkal jobb lesz, mint a telefon, hát még ha gyári cd-ket játszol le (én így tettem). De egy normálisabb hangkártyával akár már pc-s zenehallgatással is próbálkozhatsz, az is simán lekörözi a telefont. -
taknyí
senior tag
válasz
Simivok #122910 üzenetére
Össze lőtted korábban a set top box és az erősítő hangerő beállítását, korábban jó volt a -38 db hozzá az erősítőn? Én 100%-ra felvettem a set top box hangerejét, ehhez lőttem be az erősítő bekapcsolási hangerejét fix 35%-ra (nem használom az legutóbb használt hangerő funkciót, később látod majd miért). Ezt azért feszegetem, mert, ha pl. 50%-os box hangerőn volt jó a -38 db és közbe valami oknál fogva feljebb vetted (vagy más feljebb vette) a boxot 100%-ra, ebben az esetben már ordíthat. Én úgy jártam, hogy a párom a boxon levette a hangerőt, bekapcsoltam az erősítőt és csodálkoztam, hogy a nem megszokott hangerőn indul, hanem halkabb, fogtam feljebb húztam az erősítő hangerejét (60% korábban ekkor már ordított volna) és úgy hallgattam, gondoltam f@s az adás, majd kikapcsoltam az erősítőt és a TV hangján hallgattam az adást (azon is halk volt a megszokotthoz képest). Ekkor eszembe jutott a box megnéztem, hát le volt véve, fogtam vissza toltam 100%-ra, majd rákapcsoltam az erősítőt. Gondolhatod, hogy ha a legutóbb használt hangerőn indult volna leugrottam volna a kanapéról... Minden egyes rácsatlakoztatott egységgel érdemes összelőni + rádió. Erősítő 0% eszközök 100%, majd hangosítás, nekem a 35% kellemes mindenen, ezt fixre érdemes, ha hozzá is nyúlnak max. halkabb lesz.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Simivok #113348 üzenetére
A általánosan elfogadott kábelátmérők a méretektől függenek. Álló frontokhoz 4mm-est szoktunk javasolni, míg "polc" hangszórókhoz 2,5mm-est. Nem kompakt házimozik esetén, még belépőszinten is kerülendő 1,5mm.
A kiegyensúlyozott hangzáshoz elengedhetetlen a megfelelő átmérő, még ezen a szinten is!
(#113356) BBéci: szerintem két különböző dologról beszéltek! Vagy az AVR sztereó hangját szeretném feljavítani külső végfokkal, vagy magát a sztereót szeretném feljavítani teljesen külön álló forrás-erősítő párossal. A linkelt ábra az elsőről szól, amit te említesz az pedig az utóbbi, mely a legjobb eredményre vezet, abban az esetben ha sztereózni kívánunk az AVR mellett.
-
válasz
Simivok #113286 üzenetére
Ha nem cserélgetsz, nem biztos feltétlen kell neked a banándugó.
Banándugós megoldás, hogy a hangszórókábel végére az kerül....
A hidat tudod helyettesíteni a saját kábeledből levágsz és kör vagy villás sarut teszel rá, vagy tetetsz.
pl ilyet: [link]
Ezzel a darabbal helyettesíted a hidat...sokan csinálják, a jobb hang miatt... -
válasz
Simivok #113240 üzenetére
"ezt megéri lecserélni erre? : KCE-LS25"
Ezt csak próbával lehet eldönteni. Kácsából elhozható kipróbálásra is.
"Általánosságban minél vastagabb egy hangfalkábel, annál minőségibb?"
Nem. Vannak kábelek, amiknél számít a vastagság is, meg nagy hosszra, pl. hátra sem ajánlatos túl vékonyat tenni (egy bizonyos szint alatt), de nem "minőségi" jellemző a vastagság.
-
BBéci
legenda
válasz
Simivok #113150 üzenetére
Ránézésre 4 méter lehet a hangdobozok közötti távolság. Ha ugyanannyiról hallgatod, akkor rendben van.
(#113149) Gazsi00
10 éve csak olyan szubládákkal találkoztam, amik automatikusan be-kikapcsoltak. Biztosara veszem, hogy az a JBL is tud olyat.
Nem csodálkozom azon, hogy a PSW-k hangjától nem voltál elájulva. Viszont az árát megéri mindegyik. Kis pénz, kis foci, és ezt a hangminőségre értem, nem a decibelekre. -
-
Patice
nagyúr
válasz
Simivok #112433 üzenetére
Ne keverd az LFE csatorna szűrőjét az általános alul-áteresztő szűrővel!
Az LFE csatornát csak újabb erősítőkben lehet külön szűrni. A tiéd ezt még nem tudja.
Nálad amit tudsz állítani az egyedül az alul áteresztő szűrő. Hagyhatod 100Hz-en is, de kipróbálhatod magasabb frekikkel is, hogy úgy hogy tetszik.
-
MasterMark
titán
válasz
Simivok #112433 üzenetére
De miért kell keverni a kettőt? Most mondtam, hogy a hangsugárzók vágása 80 (vagy 100 mindegy, aminél jól szól) legyen.
Az LFE vágása teljesen más, és nem is minden erősítő tudja.
A bemásolt szöveg alapján, pont hogy nem az LFE-t szabályzod, hanem a hangsugárzók vágását.
-
Patice
nagyúr
válasz
Simivok #112362 üzenetére
Egyszerűbb mélynyomókon (mint pl. a tiéd) a Phase kapcsoló csak 0 és 180 fokos beállítást tud, azaz OFF = 0 (~nincs fázis fordítás); On = 180 fok. Esetedben az elhelyezés miatt szerintem nem kell fázistolás és így az OFF állás lesz nagy valószínűséggel a jó. De azért próbáld ki, hallgasd meg. Az akusztika is közrejátszhat, biztosat nem lehet távolról mondani. Bajt nem csinálsz vele.
-
MasterMark
titán
válasz
Simivok #112362 üzenetére
A Phase kapcsolót pedig a centerhangszórótól és a hallgatási ponttól való távolság függvényében állítsuk: 90 cm különbségig hagyjuk változatlanul, azaz 0 állásban, és 180 (tehát fordítsuk meg), amennyiben 90 és 270 cm közötti a különbség, de ezt is próbával tudjuk meghatározni. Mérőmikrofonos beállítás esetén semmit ne állítsunk a mélysugárzón!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Simivok #112351 üzenetére
Általános mélynyomó vágási frekvencia
Egy széleskörű európai felmérés alapján a 80 Hz a legjobb választás fix vágási frekvenciájú erősítők esetén. Az átlagos frekvencia, amin az emberek nagy része már képes volt meghatározni a mélynyomó helyét az 185 Hz, és 80 Hz volt a minimum frekvencia, ami alatt senki sem hallott irányítottságot.
Valójában nincs általánosan alkalmazható vágási frekvencia, ami minden szituációban használható. A THX ajánlás szerinti 80 Hz csak a THX specifikációinak megfelelő hangsugárzóknál alkalmazható. Ezek a hangsugárzók képesek 80 Hz-en is lineárisan szólni. Nem merem vakon ajánlani, hogy minden hangsugárzóra alkalmazható lenne. Semmi értelme a felüláteresztő szűrőt 80 Hz-re állítani, ha például a hangsugárzók kis szatellitek, amik nem tudnak lemenni 100 Hz alá. Még ha a 100 Hz fölötti frekvenciák már irányítottak is, akkor is szükség lehet egy magasabb vágási frekvenciára, például 120 Hz.
A „lyukas” hang elkerülése
Egy alul áteresztő szűrő blokkolni fogja a vágási frekvenciája feletti hangokat. A felül áteresztő szűrő a vágási frekvencia alatti hangokat blokkolja.
Tipikusan, sok új erősítőn, az aluláteresztő szűrő csak az LFE csatorna (a .1 csatorna) hangját befolyásolja, nem pedig az 5 vagy 7 csatornáról átirányított basszus hangokat. Ezért kell normál esetben 120 Hz-re állítani, hogy biztosan megkapjuk az összes információt, amit a producerek az LFE csatornára szántak. Azonban, ha az eszközölt aluláteresztő szűrő az erősítőben a többi csatornáról átirányított basszus hangokra is hatással van, akkor ne állítsuk túl alacsonyra az aluláteresztő szűrőt a felüláteresztő szűrőhöz képest. Ha így teszünk, akkor „lyuk” keletkezik a két érték között.
Fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy a szűrőrendszerek fokozatosan vágják a frekvenciákat. Ha például a felül áteresztő szűrőt a kis hangfalakon 100 Hz-re állítod, és az alul áteresztő szűrőt 80 Hz vagy 90 Hz környékére, akkor az nagyjából rendben van. Ha azonban az alul áteresztő szűrőt 60 Hz vagy 70 Hz környékére állítod, akkor lyukas lesz a hangkép. Tényleg hallod a különbséget? A döntést rátok bízom.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Simivok #112339 üzenetére
Ebben az irgalmatlan melegben szerintem semmi nem érzi jól magát, így az erősítő sem.
Én alig-alig kapcsolom be, mert nálam is kb. 32-33 fok van a szobában és úgy gondolom nem túl egészséges, egyéb hűtés hiányában forralni a vasat, mert bizony az enyém is tojássütővé lett néhány napja, pedig szinte új.Szigorúan saját vélemény, ha gondolod figyelembe veszed, ha nem, hát nem.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Simivok #110903 üzenetére
Vágj le a hangszórókábelből kb. 10 centit,csinálj belőle jumpert.
(#110910) carpediem007 Inakustik premium pl.
-
donjohnson
addikt
válasz
Simivok #110888 üzenetére
"helikopter elmegy balról jobbra"
videó alatti leírásban a letöltő link térhangzáshoz, mert a youtube-on csak 2.0 -
-
-
Simivok
senior tag
válasz
Simivok #110371 üzenetére
Tehát akkor kikotom a kábelt az erősítőből és amit a piros helyre csatlakoztattam azt rakom a pozitív pólushoz, és ha befelé megy a membrán akkor csak fel kell cserélni az erősítőnél? Mert ugye a falba megy a kábel és onnan ki a hangfalhoz.
Tehát igazábol 3 kábel megy a hangfalhoz. -
törölt tag
-
Borisz76
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Simivok #44487 üzenetére
Ha érdekel leírhatom részletesebben is de semmiről se maradtál le lényegi rész ez... Ha még nem tiszta vmi kérdezz nyugodtan.
Peeta14: én olyan alternatívát javasolok hogy vegyél egy neked tetsző és a te szempontjaidnak megfelelő médiajátszot és mellé egy sztereó Erősítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 7
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- SteelSeries Arena 9, USB 5.1-es gaming hangrendszer 14 hónap garanciával.
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged