- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
T-Tboy #28118 üzenetére
Nincs korlát,vagy nagyon magas, mert pl. az egész 1 sz hsz. belefér.
Bécinek pl. nemrég átküldtem ennek egy 1.2-es változatát, ami ki lett egészitve, pl idei modellek, technikai kisokos, tudni való használt termékekről,hangdobozokról viselkedési szabályok... (nem kell félni, csak alapvetők, Toobee linkjéből jópár mondat),de az is simán belefért, Béci meg majd rövidít rajta, átszerkeszti. -
-
greike
tag
válasz
T-Tboy #28029 üzenetére
Szia!
Nekem volt ilyen Jamo hangfalam Yamaha rx-v 440-es erősítőre kötve de fél év után váltottam!Sajnos a mély nagyon dominált!Semmi részletesség.A hang nem vált le a hangfalakról csak dübörgött(lehet az erősítő miatt volt)!Szóval én nem vennék ilyet persze ha tetszik akkor vágj bele!Amilyen zenére használnád arra jó de már filmre nem hiszem,hogy megállná a helyét.Remélem valamennyit tudtam segíteni a döntésedben. -
Oldfighter
senior tag
válasz
T-Tboy #26816 üzenetére
Kicsit továbbvezetve ezt a gondolatmenetet, kérdéses, hogy mennyire lehet megbízni az erősítők önbemérő rendszerében. Az alapokat azért már egy járatos füllel rendelkező ember is végre tudja hajtani, egyedül a vágási frekvenciák beállításával lehet gond, vagy a szoba akusztikájának kiigazításával. Azonban úgy tűnik, hogy a filmek nem egységesek, szükség van az utánaállításra. Nagyon kíváncsi leszek, hogy majd a modernebb erősítőmnél, hogy fog ez előjönni.
-
-
T-Tboy
tag
Jelenlegi felállás a alábbi lesz a kocsiban: a már említett Alpine fej, Phoenix Gold XS6600-as erő, Canton QS 2.16-os szett és egyelőre DLD ZT12 50lityis reflex ládában. Nyomót később szeretném majd cserélni. Tavasszal min. a két első ajtó szigetelve lesz + fa kiemelőkeret a mély-közepeknek. Kábelcserék is lesznek még majd, RCA-ra gondolok.
Full aktív hajtás lesz a kocsiban, egy csatorna 1hangszóró.Még jó, hogy a erőmű 6csatis.
-
BBéci
legenda
Az autómban is csaknem lineárisra van ekvalizálva a hangzás, mindössze 2-3 dB-vel hangosabb a szubtartomány, a német AutoHifi magazin ajánlásainak megfelelően. Majdnem mindenki megkérdezi: nincs mélynyomó a rendszerben. Zárt ládában, 30 centis Rockford Fosgate HX2 Power, 10 centis lengőtekercs, 8 kilós mágnes, 430 igazi, mért Wattal meghajtva. Beállítás és még néhány tényező függvénye a jó, audiofil hangzás. A színpadképpel vagyok elégedetlen.
-
T-Tboy
tag
Mondjuk, végül is a 7x90W is 630W-ra jön ki.
De nem erről szól a történet, hanem én a maximális tápfelvételre (áramigényre) gondoltam.
Onkyo tulajoktól hallottam már olyat, hogy pl. gyári adatként 800 vhány Watt volt a készülék hátulján és mérni meg bőven 1000W feletti áramfelvételt mértek. -
MaTTeS
senior tag
Nekem olyan Onkyom van. Dali Concept 6-ok vannak rákötve. A hangerőt 0-100 között lehet szabályozni, ezt a menüben 70-ben limitáltam. Mozizni 55-60 között szoktam, 65-ös hangerő az egy idő után már bántóan hangos a fülemnek és brutálisan falbontó. Ha ezt panelban játszanám el, már rég nem lennék köztetek.
Erő és tartalék van benne az nem kétséges.
-
Ed Parker
nagyúr
De az hogy elfogyott,valószínüleg annak tudható be,hogy nem volt mögötte megfelelő táp,ezért nagy hangerőn már erőlködött.
Bajnokpityu: egyébként kell/érdemes minden dobozt tuningolni?
Tegnap találtam egy svéd oldalt,ahol a csávó szétkapott egy bw 602-est és annyira nem volt tré a kábelezése.
Itt a link -
T-Tboy
tag
Pedig a Onkyo erősítőmnél pont azt vettem észre, hogy jobban küldi a hangfalaim, több tartalék van benne mint a Pana-ban volt. A többi hangfalam jól meg is hajtotta/hajtja, de a center akkoriban egyből elvérzett. Akárhogy állítgattam nem tetszett a hangja, kevés volt. Akciódús jeleneteknél elfogyott hamar és nehezen voltak érthetőek a párbeszédek ilyenkor. Erre céloztam és csak ennyi tapasztalatról tudok beszámolni.
-
ZolikaE46
senior tag
Láttam ezt a videót... nagyon komoly kis készülék azt hiszem ez most be fog törni rendesen a piacon...
Nagyon kíváncsi leszek mennyibe fognak kerülni itthon!?
-
Ed Parker
nagyúr
Én nem mondtam hogy olcsó,ez nem alap blu-ray,azért is van rajta két hdmi.
Az oppo-kon is kettő van.
Ha már az árnál tartunk,volt egy alap samsungom is,de megutáltam az egész márkát a tv-i miatt,amivel kétszer beszoptam,így az utolsó samsung cuccomtól is megszabadultam.
A másik ok a flac volt,ez játsza usb-ről is,ami egy jó kis plusz, a több extra mellett.Ezt mondtad már multkor is, fura hogy csak nálad nem működik.
-
knorbi77
tag
Köszönöm, és egyetértek
És hát remélem a 65w-ot ki is használja az utolsó kis impulzusig is a sub, mert valóban hallásra kevésnek tűnik, de a Samsung 1330 wattos házimozijához képest inkább azt gondolom, hogy a Mordaunt be merte vallani hogy hány wattos erősítőt épített
-
T-Tboy
tag
Van hogy én is halkabban kényszerülök filmezni, de a erősítőt akkor is begyújtom hozzá, mert a tv úgysem adja ki magából a 5.1-et. Annyi csak, hogy így halkabban mozizik a ember, de így is jobb mint a tv-n keresztül 2.0-ba hallgatni . . . szerintem.
Ha már mozizás és 5.1 akkor legyen az még ha csak halkan is olyankor amikor nem lehet hangoskodni. -
T-Tboy
tag
Szerintem a bejáratás során a hangerőt ne tekerd fel 50-60%-nál jobban rajta.
Kíváncsi leszek rá, hogy a 65W teljesítménnyel mennyire leszel majd elégedett.
Persze, nagyban függ a helység akusztikai adottságától is majd + a nyomó beállításától, elhelyezésétől is. Tesztelgesd, próbálgasd majd, pakolászd ide-oda aztán majd kialacool az szépen. Nekem volt 67W-os Pio ládám 20m2-es szobában, de nem igazán fogott meg. Persze, eleinte örültem neki, mert az volt a első ládám a szobában. De utána hamar elmúlt a varázsa -
T-Tboy
tag
Persze, egyik márkára sem akarlak rábeszélni, csupán amikor én elkezdtem érdeklődni olcsóbb, de jó ár/érték arányú BD játékosok után akkor nekem ez a két márka maradt fent végül a rostán. És ha ezt a BD-660-as LG-t nem veti elém a sors kedvezően akkor valszeg vmilyen Panasonic BDT-? mellett kötök ki.
Én max. 40ezer Ft-ig lettem volna hajlandó áldozni a dologra. Nagyobb árkategóriában már más márkák is szóba jöhettek volna. -
Stubi28
tag
Egyszerűen megutáltam az LG-t mint márkát. Annyi mindent dobtam már ki az adott márkától, hogy megfogadtam, soha többet semmi tőlük.
Philips van havernak, és elég meggyőző volt a képe, csak sajnos nincs rajta optikai kimenet.
Panasonicot még nem próbáltam.
Sharp azért jött szóba mert a tv is az, és láttam már egy ilyen duót, szintén nagyon szép képpel. -
kenand
veterán
Szia a mélynyomó nem műanyag házas, csak az első borítás az, meglepően jól tolja a mélyet.
A centernél biztosan van jobb, de a többi kombiszettnél azért komolyabb
Nem zörög, de időnként rezonálni tud.Ugyan ez az erősítő van, ebben a kombi szettben (de ott van alapban mélynyomó) de a hangfalak jóval kisebbek (ár ugyan annyi)
Onkyo HT-S5405 kompakt házimozi rendszerItt pont ezt tesztelték (az erősítő a 308/309 ennek a korábbi változata)
Így szettben vásárolva a hangfalak- mélynyomó nélkül- kb 55 000Ftba kerültek. Mélynyomó 25 000Ft volt.
-
Szabikaa20
őstag
Hát járatom őt mikor csak lehetőségem van rá!
Nem értem mit akarsz ezzel a "diy"-el mondani???
Igen már reflex!!!Nagy megelégedésemre!
(#720) smog85:Denon AVR-2312
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Steam topic
- Sorozatok
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Death Stranding (PC)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest