-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toM517
aktív tag
Electro-Storeban voltam a hetvegen hallgatozni es a demoztato eleg lusta volt, bennhagyta a MS Carnival 8 szett hatsoit, centeret es rakotott valami 6Ohmos Yamahakat frontra amik igy kiakasztottak a hangot kisse, a film is leallt bar lehet az mar a lejatszo hibaja volt( Elotte nem volt bibi, mas MS-el sem aminek szinten 8Ohm az impedanciaja, Carnival 6 ). Mar elore mondta igy nem gondoltam, hogy csak kitalalata a dolgot.
Mindegy, nekem az a szett akkor sem teljesen kerek!!!Utolag mar rajottem mik a szandekaid. Amugy, ha tuc-tuc akkor tenyleg mindegy! Nezz meg engem, siman jo lesz ez, mert most jelenleg HDMI audion keresztul csapatom a YouTube zenet, TV hangszorobol.
De mar nem sokaig.
-
tdd587
őstag
Arra készülj fel, hogy 2012 legrosszabb operatőri munkáját kell majd végignézned. Ennyire rosszul filmezett alkotást a public enemies óta nem láttam. Beszélgetés közben zoom a szereplő hátára, aztán zoom ki, kamera tovább remeg, majd zoom a csávó fejére, de nem találja el, ezért a vállát megnézed 1080p-ben, majd zoom ki és most próbálja eltalálni a csaj fejét, de megint mellé...
A film olyan amilyen, de annyi szar filmet láttunk már, hogy azon kár kiakadni. Egy A kategóriás filmnél viszont elvárok egy általános színvonalat minden téren, hogy ne bollywood jusson eszembe róla.
-
spiky03
veterán
Bocsi akkor félreértelmeztelek.
De azért jó, hogy hasonló az ízlésünk, vagyis vannak olyan filmek amiket mind a ketten szeretünk. De gondolom a kedvenc filmünk az nem egyezikAz Emlékmás nekem sem kell DB-n. 2x elég volt megnézni, a látványon kívül más nem nagyon volt benne.
Utána megnéztem a régi verziót, hát van különbség azért köztük bőven.@(#25419) zolaas
Tetszett az pl, hogy megcsinálták. Tudomásom szerint nem kaptak rá sok lét, pl ezért volt a végén a farkasok is költséghatékonyan kivitelezve, de szerintem még így is jobb volt mint a Jákob félék az alkonyatban.
A történet tudom, hogy nem nagy szám, de így tálalva, hogy fiatalokkal "mesélik el", azért kicsit emberközelibb volt. Woody Harrelson is jól nyomta benne a kiégett, alkesz figurát.
Én a könyvet nem olvastam, de a párom igen, és azt mondta, hogy ez kivételesen jól átültették a filmre, persze voltak dolgok, amik a könyvben jobban ki voltak fejtve, de azt ugye senki se várja el, hogy egy teljes könyvet áttudnak ültetni a filmbe. Talán egy kivétel van a Watchmen.Nem utolsósorban azért a Jennifer Lawrence szerintem elég jó bőr.
Nah egy szó mint 100 nekem tetszett. Írtam fentebb is nem vagyunk egyformák. Biztos van olyan film ami neked tetszik, de pl én lehet, hogy el se kezdeném.
Nem kell ezen ennyire kiakadni. -
spiky03
veterán
Azért tévedsz, mert nem csak azokat a filmeket szeretem. Mindenevő vagyok! Pl egyik kedvencem a Forrest Gump és a Halálsoron, ezek egyik sem pörgős akció.
De az tény, hogy moziban a látvány filmeket nézem, mert ugye azokat érdemes nézni nagy vásznon meg nagy hanggal.
Az már ugye más kérdés, hogy van aki nem jár mert otthon jobb rendszere van, de amíg én nem így vagyok, addig járok.Az Emlékmás az valóban egy végéig pörgős akció látvány film, de semmi több.
A Bourne-t már "kikölcsönöztem", szerintem a hétvégén meg is nézem, az első három tetszett.
Az Éhezők viadala meg azért több, mint egy akció film. Igen azt tudom, hogy ilyen stílusú film már volt régebben is, pl A Battle Royale. Viszont az Éhezők után azt megnéztük és az annyira már nem tetszett.De ez van nem vagyunk egyformák. Mindenkinek más tetszik!
@(#25402) BBéci
Erre egy jó példa az Én, a robot. Annál írták/mondták, hogy mind aszinkronban, mind a feliratban elcseszték a poénokat. Talán a DVDExtra tesztben írták ezt. Én sajna annyira nem vágom az angol, hogy ebben érdemben válaszoljak. -
Fleed
aktív tag
Egy Pioneer VSA-E03 jó választás lenne 24.000 Ft ért egy öreg úr outletéből? Van rajta optikai bemenet is.
-
janos666
nagyúr
Amúgy lehet, hogy megfontolandó itt még maga a HD hang is.
Elméleti síkon bogarászva persze sokkal szebb és elegánsabb HDMI-n kiküldeni a hangot (akár 24/192 LPCM-ben, nem pedig 16/48 DTS-re limitálni mindent). De abban már nem vagyok olyan biztos, hogy ilyen árkategóriás cuccokkal, amiről itt beszélünk (csak példa volt, de tegyük fel ismét példának, hogy 130k-t költök el így első nekifutásra), van hallható különbség DTS és DTS-HD közt. Még a drága cuccoknál is rezegni szokott ott a léc, mikor túl akar lépni az ember a CD audio minőségen (amitől mondjuk alacsonyabban áll az 5.1 DTS, de nem olyan sokkal).
Persze ettől még nem kéne kifejezetten kerülni az olyat, ami fogad hangot HDMI-n, de most átlapozva az aprót volt pár nem HDMI-s érdekes ajánlat, míg HDMI-set legolcsóbban 65k-ért láttam, de az sem tűnt jó üzletnek (pl. 2008-ben újonnan 80k körül vehetett, és most 65k-ért hirdetett cucc).
-
janos666
nagyúr
Amúgy most, hogy mondod...
Nem is csak azért felesleges a 3D, mert alig van film, vagy mert észrevétlen lenne lemondani a HD hangról, ha úgy sem lehet kihallani azzal a cuccal.
Eszembe jutott egy jobb érv is: Jelenleg is két teljes értékű HDMI kimenet van a gépen. Szóval a 3D témakör triplán lelőve. Nem kell. Már nem is tudom hogy jutott ez eszembe.Akkor gondolom érdemes lenne az első HD hangokra felkészített generáció, saját idejükben közkedveltebb tagjait nézegetni aprón.
Bár ez még nem pótolja, hogy azzal rengeteg meló lehet, mire kiművelem magam, hogy egyáltalán mit keresek.Ja, meg közben, ha lesz időm, majd izzítom a DIY tápkondicionáló projektem is.
-
z123456789
addikt
Semmi baj nincs a szövegértelmezésemmel.
Az
"Azt írtam, hogy szinte új Arcam erősítőt kapni 400-ért. Más szavakkal: alig használt, pár hónapos, de garanciális. Újat csak azok vesznek, akiknek sok kidobnivaló pénzük van."
Szövegből elég lett volna csak annyit írni:
"Azt írtam, hogy szinte új Arcam erősítőt"Erre én mondtam volna hogy."JA!!!Bocs, értem."Lépjünk tovább->
Na erre voltam kíváncsi.Mivel most kezdtem a külön élést, és még rohadtul próbafázisban vagyok, biztos hogy innen el fogok költözni.Tehát szeretnék ide - arra a helyre amit lefényképeztem - egy olyan összeállítást, ami most így az elején fogalmat ad nekem a hangzásvilágról.Igazából az agyi kapacitást nem a hangok megkülönböztetésére írtam, hanem mondjuk egy erősítő beállítására.De ha egy használatiból, illetve az itt, vagy az interneten adott tippekből ez tanulható, akkor nem lesz gondom.Csak Nem szeretnék 100 000-eket kiadni olyan dologért amit majd technikai tudásom hátránya miatt nem használok ki.De teljesen nyitott vagyok a témára, ezért is vagyok hajlandó rászánni nagyobb összegeket.És ezért kértem a tanácsotokat, hogy ne "bögreszetteket" linkelgessek nektek.Tehát adott a fénykép.Amit ott láttok azt nagyjából úgy szeretném hagyni ahogy van, mert rohadt szűkös a hely.Egy ketten erőltették hogy inkább rendezzem át, de jó lenne ha így hagyhatnám, és mivel Béci nagyon nem reagált arra hogy át kell-e rendezni vagy sem, ezért arra következtetek hogy esetleg maradhat ezzel az elrendezéssel is.
Béci ajánlottad azokat a H/K [vázákat].Az 200 000.Ehhez szeretnék egy ajánlott erősítőt.Mondjuk 1 évig még tuti itt fogok lakni.Az egy év meg ideiglenes megoldásra hosszú idő.Tehát egy olyan erősítőt ajánljatok ami ehhez frankón passzol! -
z123456789
addikt
Te Béci!Ezek közül a az elsöt találtam meg 600 000 Ft-ért.Az nem 4 kiló.
A többiröl meg ne is beszéljünk!Illetve még felvetödik az oly sokszor említett tény, hogy rohadtul most kezdem ezt a témát az életemben.Ha mondjuk meg is engedhetem magamnak, lenne arra szerinted agyi kapacitásom hogy különösebb iskolai elöélet nélkül ki tudjam ezeket használni?Úgy értem nagyon szivesen lógnék ezeken a gépeken egész nap, de már nem 17 éves vagyok, nem suliba járok, teljesen más területen dolgozom, és szerintem akármilyen szorgalommal, de én nem tudnám ezeket olyan szinten kihasználni mint mondjuk te vagy Sanci, vagy Patice.De sorolhatnám itt a neveket akik "òvikingül" beszélnek, én meg ülök itt mint Antonio Banderas a 13. harcosban a tüz körül.Csak én épp soha nem tanulom ezt a nyelvet meg.Vagy?Bele lehet jönni?Ha igen akkor nagyon szivesen belevágok.
Mindenképp szeretném az elöírt pozíciókba szerelni a hangfalakat.Ezt figyelembe fogom venni.(#25119) Deadzone41
Nem.Nem jól érted ne haragudj!Èn egy élvezhetö szettet szerttem volna viszonylag magasabb/belépö kategóriában.A lakás adottságai nem engedik.Ez most derült/derül ki.Ezért szeretnék egy, a lehetöségeknek (kicsi szoba) megfelelö összeállítást létrehozni.Teljesen igazat adok neked.Drága erösítö a "semmihez" felesleges.(#25121) BBéci
Na várj csak!Akkor ebböl a pénzböl már nem kifejezetten a belépö szintet lehet megütni, hanem ez már felsö kategóriának számít?Akkor itt visszatérnék a fenti mondathoz: "Illetve még felvetödik az oly sokszor említett tény..."
Èn értem hogy nem érdemes a szoba miatt nagyobba gondolkodni, de ennek ellenére azt mondod hogy érdemes megvenni most a többszázezres erölködöt, és késöbbiekben pedig lehet hozzájuk beszerezni nagyobb muzsikus dobozokat?Csak azért kérdezem, mert az a költözés nem hiszem hogy mostanában lesz.2 hónapja lakunk ittElsö különköltözésem, szóval a következö lépés még várat magára.
-
z123456789
addikt
Hát az itteni mostmár többhónapos olvasgatás után kb a 4 kiló körüli érték mehetett volna erösítöre úgy gondolom.Azt össze tudtam volna hozni a következö év elején.Ez talán már megüti a belépö kategóriát.Nem akarok hülyeséget mondani.Ehhez szereztem volna valami ideiglenes hangfalszettet, aztán jöhetett volna abból is a "durr" késöbb!
Tehát azt mondom neked hogy mivel az álmaim most egy ideig összeomlottak, és nem lehetnek szép nagy hangfalaim (de legalábbis szépek) nem biztos hogy a 4 kilót kiadnám.De ez környökén ajánlhatsz valamit ettöl függetlenül.(#25113) cintula187
Fával kedves cintulaMindenképp megnézem.AVX fórumot nem tudom nézni.Mikor elkezdtem itt olvasgatni, akkor még ment, egy-két alkalommal, aztán a konszern letiltotta.Èrdekes, napiszaron a kis "megb*sznám" gombra pl rá tudok bökni ahol lányok hirdetik bályaikat, be is jönnek a különbözö szexhirdetések, még az ncore is bejön, de egy technikai fórum le van tiltva.
(#25115) Patice
Milyen állványokat is?A link lemaradt.
A hátsók akkor állványon lesznek, de inkább törekednék az 5.1-re.Fú, egyszer már kaptam itt olyan választ amit szerettem volna.Méghozzá a TV márkájával kapcsolatban.Samsungra gondoltam, és micsoda megkönnyebbülés volt Panasonic-ot hallani.Most pedig a H/K-nál tartunk, ami mocskosul tetszik nekem külsöre.Még ha azt mondjátok hogy teljesítményben is elfogadható...Kicsit visszajön a kedvem(#25116) Deadzone41
Igen-igen én is így gondoltam hogy azoknak kell állvány a megfelelö magasság miatt.Meglesz!Meg ezzel a beforgatással is tisztában vagyok, pont ma olvastam róla.Ùgyis az lesz hogy amikor kipattog a kukorica, szépen elrendezem a dolgokat hogy minden passzoljon, bezárom az ajtót, kikapcslom a telefont...mint egy szeánsz. -
Deadzone41
őstag
én a fejhallgatózással foglalkozom inkább, volt alkalmam nem egyszer vaktesztelni különböző rendszereken, és tudom, hogy egy digitális kábelnél sokkal aktívabb komponensek között sem tudok különbséget tenni, és nem hiszem h süket lennék
kétlem, hogy pont egy hdmi kábel változtatna a véleményemen. Én arra buzdítok mindenkit, hogy próbálja ki vakon hol vannak az érzékelése határai, aztán döntsön, költ-e több tíz- százezreket ilyen dolgokra. úgy vélem a vak hit semmivel nem áll távolabb a struccpolitikától, mint a vak tagadás, és ugyan úgy félrevezető tud lenni.
vezeték nélküli fejhallgató
z123456789: (de szép neved van
) akusztika szempontjából szerintem a legelőnyösebb az lenne, ha a kályhával szemben helyeznéd el a tv-t és a hangkeltőket.
-
z123456789
addikt
Ne haragudj, látom hogy az oroszlán avatár kicsit sem túlzás számodra ezen a fórumon, de a fejhallgatós javaslatodat most elutasítanám, remélem nem haragszol.
Nem ezekre mondjátok hogy bögreszettek?
Ne érts félre totál sötét vagyok bármilyen hangrendszer terén.Hallásom azért van a 8 év zeneiskola miatt, de akkor ha jól sejtem ne is álmodjak szép öblös dobozokról ebbe a lyukba igaz?
Èrtem én!Sz*rból nem lehet várat.Sajnálom.Azt hiszem egy kicsit túl értékeltem a lehetöségeim.
Ùgyhogy most akkor szeretnék felébredni.Ebben segítsetek!
Ezekhez a falra szerelhetö dolgokhoz is lehet erösítöt szerelni, vagy felesleges?A baloldali fal nem lesz üres, csak én még mindig a beköltözés fázisában vagyok.Elég lesz oda egy két polc, meg ilyen fali dísznek álcázott hangelnyelö, vagy valami komolyabbat kell alkotnom?
(#25096) spiky03
Már rég ott lennék.De ez csak egyszobás.(#25098) cintula187
Naná hogy aktív, ember tél van!Más fütés nincs benn.Sajnos annak maradnia kell.Meg hát ez egy albérlet.Amikor elköltöztem még nem gondoltam volna hogy 55"-os TV-t akarok, meg hogy a hm rendszer nem kis 5*5*5-ös "bögrék"-böl áll.Sajna a linket nem tudom megnyitni melóhelyen. :S
Az nem téma.Annyira nem ontja a meleget, hogy ne lehetne mellette ülni.
Tehát mondjad csak az ötleted, ne fogd vissza magad.Gondold azt hogy azbesztböl vagyok! -
xtremetuning
addikt
-
Deadzone41
őstag
azt hiszem mi két külön dologról beszélünk. én vakteszt alatt azt értem, hogy 10-20 mintából sikerül-e 90-100%-os sikerrel megmondani, hogy melyik kábel szólt a delikvenseknek, míg valaki csereberéli őket véletlen szerűen. ti meg gondolom azt csináltátok, hogy megállapítottátok, hogy X kábel ilyen tulajdonságokkal bír, Y-meg olyanokkal.
-
Joshi
titán
Én csak otthoni cuccokkal tudom bizonyítani azt amit tapasztalok. Jelen pillanatban használok egy 10m-es 5000ft-os HDMI-HDMI kábelt az 50"-os plazma TV és a PC között autó szimulátoros játékokkal az adataimnál látott konfiggal. Ezen kívül van több különböző 1,5 és 2m-es HDMI-HDMI kábelem amivel összeköttetésben vannak a házimozi cuccok, de azokat is használtam már játékokra is. Szerinted milyen hibát kellene látnom mondjuk egy Full HD felbontású Dirt3 játéknál 10m-es HDMI-HDMI kábellel egy Ati 6870-es kártyával 16x Anisotrop szűréssel High grafikus beállítással? Mert én még nem láttam semmilyen hibát a Samsung Syncmaster 214T monitoromhoz képest ami ugye DVI-DVI kábellel csatlakozik a PC-hez. Most akkor miről is beszélünk?
ui.: egyébként meg nem savanyú a szőlő de ha olyan jó lenne a 20-60-100 ezer Ft-os kábel akkor biztosan te is azt ajánlottad volna az emberünknek. De nem azt ajánlottad hanem egy 59xx Ft-at. Miért is?
-
Fricibácsi
tag
Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Duration : 2h 32mn
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 96.0 Kbps
Maximum bit rate : 137 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 104 MiB (11%)Ez az egyik film audióinfója, ezért írtam én is így.
-
Patice
nagyúr
Bocsi, de az AAC egy hangkódolási eljárás, egy "kodek", ami tudtommal veszteséges tömörítési eljárás. TV adások hangját szokták AAC-vel kódolva sugározni.
-
spiky03
veterán
Akkor jó úton vagyunk.
Már csak a lének kell meglennie minden alkotó elemre, és öröm bódóttág lesz neki.
@feketeibiza
Az jó ha már az M1-es is jól muzsikál, akkor attól az M2 már csak jobb lehet.Köszi a választ mindkettőtöknek. Remélem már haver nem vacillál többet ezen a témán és végre vagy valamit.
-
-
-
Tamoo
nagyúr
Én a kis psw110-es Polkhoz jelenleg ~40e Ft-os diy szubkábelt használok.
Tudom túlzás, de nagyon sokat dobott a hangján a tized annyiba kerülő Prosonhoz képest. Jóval precízebb lett. Bár még valószínűleg mindig bejáratási fázisban van. (Mielőtt hülyének néznétek, nem adtam ki érte annyit...)
-
Jim-X
őstag
Annak igen nagy az esélye, hogy a szobaakusztika miatt veszi le nekem 12dB-re (bár én feltettem 9,5-re, nekm így jobb)
Éppen azon kísérletezgetek most, hogy javítsak az akusztikán...
szerk.: Most hétvégén majd csinálok egy újramérést, mert megjöttek a szivacsok és most azokkal sz@arakodok, de a frontok mögé és a kanapé fölé rakott szivacsok igan jó hatással vannak egyelőre... le is esett az állam...
-
Jim-X
őstag
Az tény, hogy az erősítőm nagyon leveszi a mélyet a mikrofonos beállításnál, szerintem pont azért mert ugye az Y bekötésnél nagyobb lesz a jelszint ahogy Patice is írta!
Mindenesetre kipróbálom úgyis, hogy az LFE bemenetre dugom rá csak az egyik szárát. Gondolom simán párhuzamosan van csak elosztva a szimpla vég Y-ra.
-
Joshi
titán
Korábban már kérdeztem tőletek hogy a Trigger jack csatlakozó mi célt szolgál mert én azt hittem hogy a ki/be kapcsolásért felel. Aztán kiderült nagy nehezen hogy a Trigger a motoros vásznak ki/be kapcsolásáért felel, a subot az LFE hivatott ki/be kapcsolni.
(#24840) Jim-X: próbáld rádugni csak az egyik RCA csatlakozót az LFE-re aztán kiderül, mondjuk én is kíváncsi lennék rá hogy milyen módon van megoldva a két érpár elosztása négy érpárrá.
-
Jim-X
őstag
Szia!
Nekem van LFE bemenet a psw110-en, de egy Y sub kábelt kaptam hozzá, úgyhogy azt használom. Akkor most ez nem jó? Vegyek egy sima szimmetrikus subkábelt (az említett proson pl.) vagy az Y egyik végét egyszerűen dugjam be az LFE bemenetre a másikat meg hagyjam szabadon?
-
DjKoxi
senior tag
Lehet ha látnád azt amit nézek azt mondanád rá, hogy vacak, nekem mégis minden filmnézés élményszámba megy.
Nem láttam még 720p-s vetítőt üzem közben, de az avx fórumon többen elégedetten használják, és nem kezdő házimozisok.
Mindig ki lehet fogni jó vételeket(PL Emotiva volt most is integrált árában)
50"nál nagyobb tv-t nem vennék, (kisebbet sem), mindenképp vetítőre költeném a különbözetet.
z123456789 : Azért írtam, hogy mindkettő beleférne az árba. A vászon a tv elé leereszkedik, a vetítő meg hátsó falon is lehet, polcon stb. Az biztos, hogy Te tudod a saját lehetőségeidet, csak alternatívaként javasoltam.
-
-
cintula187
addikt
SZVSZ Van akinek megnyugtató ha (akár megbízhatónak mondható oldalon keresztűl talál rá akár nem pl. AVX, hifipiac stb. ) a használtan vett cucchoz jár még akár egy pár hónapig érvényes garancialevél és nem társul gyomorideg a gari nélkülis cucc megvételéhez/használatához.
-
WhiteWalker
nagyúr
Ha gondolod gyere ki hozzám
, ez a TV-m van jelenleg: LG42LD550...
Az 5.1-et én abból gondolom,hogy kiadja,hogy a logitech panelén látni a hangsávot,kiírja ha DTS 5.1 szól,vagy változik a kiírás ha változik a hangsáv DD 5-1-re...mint itt a képeken..
[link]
http://hardverapro.hu/dl/upc/2009-10/13/56061_h2meaxfczflcem3p_42305_xcitefun-ogitech-z5500-digital-speakers-3.jpg -
z123456789
addikt
Még jó hogy már kb 2 hete kacsingatok az 55 coll felé.Ez most rendesen rámhúzta a lepedöt...fú...leizzadtam rendesen annak tudatában hogy még kb 5 collnyi pénzegységet kell arra költenem hogy ez a falról égesse az agyam, ahelyett hogy valóban a plusz 5 collra költeném.
Köszönöm!
-
Peak
addikt
Az, hogy melyik lenne jobb, szubjektiv, a néző majd eldönti, melyik tetszik neki jobban.
A különbségek a video engine-ben a dekódolás során alkalmazott algoritmusokban merül ki egyrészt, amely vizuálisan pl. ott jöhet ki, hogy egy kikódolt 4x4es pixel blokk, X quantizerrel kódolva másképp néz ki, eltérések lehetnek a pixelek szinében, természetesen árnyalatni dolgokról van szó.
Neten vannak összehasonlító tesztek, screenshotokkal különböző GPUk videogyorsításáról, hogy miben merülnek ki a külömbségek.
Aztán más és más lehet a 2D kimenet szinsémája, drivertől is függően lehetnek változások, stb.Én pl. nagyon szeretnék valahonnan szerezni egy optikai kalibrálós cuccot, amivel a TVmet összelőném a legjobban a HTPCvel, a standard referencia értékeket szemelőtt tartva, azokhoz a legközelebb hozni a saját rendszer képét. Majd talán egyszer lesz rá lehetőségem.
-
Peak
addikt
Jó, értsük jól a mondandót, nem "kalibrálás", hanem "beállitás", egyedi igények szerint.
Úgy gondolom, hogy nincs egyértelműen legjobb, mindegyikkel biztos, hogy kell mókolni, csak nem mindegy, hogy mennyit.
De ettől függetlenül azt gondolom, hogy talán az a legjobb verzió, ha a legkevésbé kell hozzápiszkálni a képhez. -
Peak
addikt
Az az érdekessége a Trinitynek is, és a Brazosnak is, hogy ugyan egy lapjára integrálták a GPUt, ezáltal a Video Engine áramkört is, ugyan ez az architektúra megtalálható külön PCI-Ex kártyán is, pl. HD6670-esek formájában. Ezek között nincs különbség - szerintem - képre.
Viszont ha egy Intel HD Graphics képét hasonlitanánk össze a Llano/Brazos/Trinity képével, vagy egy chipsetbe integrált nVidia ION képét, plusz egy külső nVidia GeForce GT680 kártya képét, akkor kikapcsolva minden képmanipuláló eljárást garantáltan lenne külömbség a kapott képben, egyszerűen a más dekoder-algoritmusok és nyers áramkörök miatt.
Itt jönnek képbe a meghajtók/driverekben található képjavító algoritmusok, plusz a lejátszó szoftverekben található plusz képjavító algoritmusok, majd legvégül a megjelenítőben található eljárások.
Annyira sok ismeretlenes az egyenlet, olyan sok helyen van mód és alkalom a képbe való belenyúlásra, hogy hihetetlen határok között lehet egyénire szabni a látványt, kinek mire áll rá az agya, a látása, a stilusa.
Van aki a "hideg" szinvilághoz kalibrálja a gépét, van aki szereti elmosni a képeket, hogy ne legyen "zizis" a kép, stb.stb.stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest