- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
toM517 #54950 üzenetére
Első kérdésedre: alapszabály hogy mindent előszörn az erősitőbe utána onnan a tévébe kötünk mert így hogy a tévéből megy, szine minden tévénél a kimenő jel valóban dolby digital lesz, de csak 2. 0 azaz sztereó. Tehát mindenképp az erősitőbe kösd, utána mehet tévére, nem kell félned, nem fog laggolani, és eredeti hangokat fogod hallani.Tehát HDMI az erősitőbe, onnan a tévére vagy ha nem HDMi akor optika/koax menjen az erősitőbe.
Jobb hangkártya jobb lehet de sok füg a lejátszótól is.
Rebell: simán mehet a suorund helyére füled mögé 1b 110 fokkal és fölé kb.60-90 centivel -
törölt tag
válasz
toM517 #54947 üzenetére
Igen, jól érted, és csak ekkor fogja kiirni mivel az erősitőben lévő DTS/DD dekóder chipje ekkor kap un. vezérlőjelet és ekkor kezd el dolgozni, és hogy dolgozik, azzal jelzi hogy kirakja a kijelzőre az ikonokat és a feliratot. PCM-nél néma marad. PCM-nél már dekódolt jelet kap.
-
törölt tag
válasz
toM517 #54933 üzenetére
Én jó leszek?
Igen a bitstream és a RAW is kódolt jelet jelent, ezt az erősitő tudja jól kibontani és feldolgozni. Készülékenként változik melyiket használják: bitstream, RAW, passtrough vagy auto.
PCM az kódolatlan jel (Pulzuskód-modulált a jelentése angolul.) ezt már a lejátszó kikódolta, ezel az erősitő már semmit nem kezd: analógggá alakitja:küldi a z előerősitőre. Ezen már nem tud pl távolságot álitani, se szájszinkront, se room-EQ-t. Ezért jobb kódolt jelet kiküldeni, hiszen az erősitők ezt százszor jobban megcsinálják (csak filmekre érvényes és koncertekre) és a jel is zavarmentesebb. Ettől ugyan jobb megoldás egy külön DAC éa előerősitő és végfok vagy DAC-előerősitő- onnan térhangprocesszor!!! utána végfok, de ezek már neked szerintem drága technológiák. Maradj a Bitstream/RAW kiküldésnél és a dekódolást bizd az ere épitett erősitőre. -
atika88
senior tag
válasz
toM517 #54484 üzenetére
+1 Polk
Két napja a nagytestestvére a 125ös verzió a szobatársam, valószínűleg évekig kiszolgál majd. Áldom az itteni javaslatokat és véleményeket, hiszen ennyi pénzért ez valami csodás vétel. Igazi panelgyilkos, de nálunk a családi ház minden szegletét is megmozgatja néha -
krx21
nagyúr
válasz
toM517 #54457 üzenetére
A Warfi helyett ezt is nézheted: Proson R10 aktív mély sugárzó Esetleg R12-nem sokkal drágább...
-
törölt tag
válasz
toM517 #27257 üzenetére
Szerintem ha minden jel 96-ra van állitva akkor az lehet a bibi, mert ugy tudom: 48-ig képes átvinni és felismerni az optikai a sztereónál nagyobb jelfolyamot, tehát a sztereó az menjen 96 kHz-el, többi maradjon 48 Khz-en. De ez csak tipp.
És való igaz: a többi jel (DPL II, Neo:6, Arena, stb.) csak mátrixolt. -
-dj-
csendes tag
válasz
toM517 #26067 üzenetére
Értem kicsit átfogalmazom,anno jó áron vettem őket "csak" reálisat buktam a cuccokon,
kaptam kedvezmény az új cuccok árából , +Polk 60 hónap gari, Denon 36 hónap.
Szeretem a yamahát igényeimet jól kiszolgálta, Onkyo meg első subom volt
HF szett még spórolok akkor kicsit, meg elmegyek hallgatózni is.
üdv
-
törölt tag
-
-
Iomega
addikt
válasz
toM517 #25703 üzenetére
Nem tuc-tuc lenne hallgatva, hanem minőségi zene, mondjuk pl. Jean Michel Jarre, Mike Oldfield, Yello, Enigma, Morcheeba, stb. A tuc-tuc, idegtépő zene nem az én műfajom, nem is volt. Igényes zenehallgatónak tartom magam.
BBéci: Most elbizonytalanítottál a HK-val. Mit ajánlanál Onkyo TX SR 806 kategóriában, ami mondjuk megbízható is, és szebben szól zenehallgatáskor?
-
Kisbocs06
tag
válasz
toM517 #25582 üzenetére
Megpróbálom amit javasolsz.Nem külön hangkártya hanem az alaplapi http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78LM_LX/ elvileg ez 8 csatornás.
Esetleg ilyennel müködne ? http://www.grando.hu/hq-rca-3x-dugo-av-3-5-mm-jack-dugo-kabel-1-5-m-hqb-005-1-5-1481937720
Egyik vége a jack a gépbe és van rajta 3 db rca így jobb,bal,woofer .
-
törölt tag
válasz
toM517 #25424 üzenetére
Erősitőre kiváncsi vagyok... tehát azt mondod: Arcam vagy Rotel-NAd hagy hasonló elő-végfok van? Tényleg van 1kW-os tápja? Akkor képes csak leadni folyamatos 150 W-ot csatornánként. Mert a legtöbb házimozi erősitő folyamatos üzemben 60-80W körül pumpál 5.1-ben az azért elég hosszú távon elviselhető. Ha 110-el tüzel akkor már nem adok neki hoszú életet.Akkor min. 100 W RMS-t keress.
-
Peak
addikt
válasz
toM517 #24630 üzenetére
A tesztben látható "eredmény" egy az egyben az én tapasztalatom is volt.
Majdnem elcsábultam én is rá.
B&W párokkal teszteltem, egyértelműen hallható volt a difi.Hangminőség házimozira: 4
Hangminőség zenére: 3
Kivitel: 4,5
Dizájn: 4
Ár/érték arány: 5De a zenei részre én nagyobb hangsúlyt fektettem, ezért döntöttem más tipus és márka mellett.
Viszont az ár/érték aránya, plusz a mozizáshoz nyújtott "képessége" mindenképp figyelemreméltó.Komoly, erős HMerősítőt kell hozzá passzintanod, különben nem lesz túl nagy élményben részed.
A belépő szintű AVR-ek szinte szóba sem jönnek. Minnél bikább az AVR, annál jobban meghálálja. -
törölt tag
válasz
toM517 #24448 üzenetére
Engem linkelsz magamnak?
Nézd meg az érzékenységüket, ha nagyjából egy beleváhatsz de cél az egyhangúság vagyis a homogén hangfalrendszer. Bár ha nagyon nem egy hang a 2 tipus, össze kell lőni, equalizálni, és a rosszabtól megszabadulni. Én is azt tettem egy haverral a Denon és a Yamaha erősitőn..
Amit irta az Mission-Wharfi dipolról szolt, Qadralt nem ismerem de megérheti: meg kell hallgatni, ha áruházi akkor másokkal (azonos árfekvésben) együtt és ugy dönteni. Ja és lehet nem a ledgrágább a legjobb. -
törölt tag
-
HornedReaper
senior tag
válasz
toM517 #24381 üzenetére
1-2 oldalon azt olvastam, hogy nem befolyásolja a HDMI kábel milyensége a képminőséget.. Kivéve, ha gyári hibás a kábel.. pl:
[link]
[link2]Jó minőségű SPDIF-kábel is nagyságrendekkel jobb a Hama gagyinál, pedig csak 0 és 1 megy a kábelen elvileg..
Várom a véleményeket
Avx-en van tizenezer Ft-ért ezüst HDMI kábel és hasonlók, az már túlzás?
-
BBéci
legenda
válasz
toM517 #24332 üzenetére
Szerezz hozzá egy mikrofont, anélkül félkarú óriás lesz az erősítőd. Egy másik ugyanolyannal tudod helyettesíteni.
Hja kérem, csak az vegyen drága erősítőt, aki képes kiszolgálni hozzáillő hangdobozokkal, különben adott a szarnak egy pofont.
Más!
Úgy néz ki, az ISO probléma megoldódott, Regger tanácsára feltelepítettem a WinCDEmu programot és működik.
Köszi mindenkinek! -
BBéci
legenda
válasz
toM517 #24312 üzenetére
Egyszerre az összes csatornán legfeljebb 110 wattot ad le.
Azok a Jamók legfeljebb elrettentő példának jók. Ahhoz az erősítőhöz - újkori árat tekintve - minimum 400000 forintos 5.0 szett való.
A THX minősítést nem lehet kihasználni, az csak van és annyi, foglalkozni sem érdemes vele. Ezen a szinten. -
törölt tag
válasz
toM517 #24190 üzenetére
Pio hangfal sem oké,Tamoo 2 hét után vált meg tőle Onkyo-t, Jamot is Wharfedale denonhoz jó csak, az itteni tapasztalatok szerint kerüld. Polk,JBL, Dali... tehát kimondott hangfalgyártók termékeit keresd.
Nem kényes dolog a HD-s hang csak bizoyos szint alatt nemigen hallani ki a különbséget.
Gari: azért a mai erősitők is kibírnak jópár évet, az 5-6 éves erősitők elméletileg kb. még többet, bátran belevághatsz. -
Toobee
veterán
válasz
toM517 #24190 üzenetére
Van az a minőségi szint, ahol már érdemes vele foglalkozni és az nem ott kezdődik, ahol te nézelődsz. Inkább valami régi, magasabb kategóriás erősítőt néznék a helyedben. Optikai, vagy digitális koax összekötéssel, igaz, hogy DD/DTS lenne a "legmagasabb", de nem éreznéd ennek hátrányát.
-
zolaas
senior tag
válasz
toM517 #24168 üzenetére
Na szóval. Azt a szetted ha a tied add el. rakj össze legalább 100 nagyforintot, és használt dolgok között nézelődj. Erősítő+ 5.0.-t. Ebbe az ársávban már lehet kapni belépő cuccot. Nézegesd a hidetéseket mi meg majd jól kivesézzük. Csodákat ne várj, a HD hangsávokat felejtsd el. Úgysem fogsz különbséget hallani. 25-35 közt adnak jópár AVR-t, ahozz nézhetsz szettet is.
-
Patice
nagyúr
válasz
toM517 #24168 üzenetére
Akkor kezdjük pár kérdéssel:
Mi lenne a forrás az 5.1-es blu-ray filmek lejátszásához? Asztali blu-ray lejátszó + lemez, vagy esetleg médialejátszó? (Még egyszer átolvasva a hsz.-ed látom, hogy PC.
)
A TV rendben. Genius arra lett kitalálva, hogy a mélyben lévő erősítő hajtsa a dobozokat. Amúgy az egy PC-s hangfalszett. Szerintem inkább add el és gyűjts pénzt használt, belépő házimozira.
A linkelt erősítők helyett inkább gyúrj használt dolgokra. Sokkal jobb hangminőséget kaphatsz.
30-40 körül korrekt vasakat lehet venni. Ebben a kategóriában nincs értelme a DTS HD-MA-val és a TrueHD-val foglalkozni. Mindkettőből elég a mag. Az ilyen erősítőkön általában van koaxiális, vagy optikai digitális bemenet. Erre rá tudod kötni a forrást, a TV-t és később az XBox-ot is.
A Pioneer tényleg jó márka. Maradhatsz márka-hű.
PC-ről optikain nem fog átmenni a DTS-HD MA se a Dolby TrueHD. Az csak HDMI-n tud közlekedni. De fentebb írtam, hogy ilyen kategóriában nem éri meg nagyon vesződnöd ezzel. Nem érdemes csak ezért új, HDMI-s erősítőt venned.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
toM517 #24168 üzenetére
Kicsit sarkítva, de Genius 5000-re DTS HD MA és True HD-t küldeni?
ez ilyen reggeli vicc?
Na de komolyan! Nem ismerem az anyagi helyzeted, de ennek csak akkor van értelme ha normális hangfalszettet is veszel. Ilyeneket nem kötünk av erősítőre.
DTS HD MA-nak, True HD-nak csak kb. ~félmillió fölött van létjogosultsága/értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest