-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
WhiteWalker #25964 üzenetére
használtan vettem én is
csak nem találok használtan hangfal szettet (az említetten kívül) -
nuke7
veterán
válasz
WhiteWalker #25960 üzenetére
én is most 100ig nézelődök 5.1-es rendszer esetén...
(erősítő már megvan, pio vsx-818)
teufel elég korrekt, csakhát nemtudom...
most ajánlottak egy kifutott, bemutatótermi jamo hangrendszert ami szépen szól szerintem - máshol is bose-hoz hasonló teljesítményt tulajdonítanak neki (A310) - igaz csak félév garival, meg használt is, de 40 körül lenne, állvánnyal talán kijönne 60bólvagy földön álló van 5.0 amihez nem kell sub, mert elég komoly hangja van, az az 506, de az kábelekkel már 120 fölött lenne
-
BBéci
legenda
válasz
WhiteWalker #25948 üzenetére
Nem kötelező felcsavarni a hangerőt, viszont a nagyobb teljesítmény mellé (néhány kivételtől eltekintve) jobb hangminőség társul, ami még egészen halkan is jelentkezik.
(#25954) z123456789
Az aláírásomból talán kiderül. Remélem régóta rendszeres olvasója vagy a honlapunknak!(#25956) pr0bi
Sajnos a kisebb H/K erősítők kevés beállítási lehetőséget kínálnak és azok is eléggé furcsák. -
törölt tag
válasz
WhiteWalker #25946 üzenetére
Inkább 5405 jobb lenne mert a 3505 passziv mélynyomós. De én is inkább egy olcsóbb erősitő-állóhangfalas szettre (na nem a pio hangfalakkal) teszem a voksot: gyüjts még hozzá, és egy combosabb használt erősitő és hangfalszett vagy gyűjtve hozzá egy pl. Onkyo 515 és egy Dynavoice magic szettel (márkák csak példák, illusztrációk, szabadon variálhatók, változtathatók) valamit szobádhoz mérhető subbal már tudsz kezdeni valamit.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
WhiteWalker #25948 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy ennyiért pénzkidobás újat venni z5500 helyett. Ajánlani egyiket se ajánlanám. Max használtan lehet összehozni jobbat ennyiből, némi türelemmel és szerencsével.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
WhiteWalker #25945 üzenetére
Akkor már inkább VSX-520 Bár ezért se adnék 65-öt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
WhiteWalker #25903 üzenetére
Ne vedd meg ezt a szettet. Hangra jó eséllyel még annyit se tud mint a z5500. Nézzél használtat valami normálisabb (használható) dobozokkal.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
WhiteWalker #24553 üzenetére
Elméletileg van, csak keresni kellene... csak egy példa [link] (nem néztem utána)
Szerk. Ja most látom, hogy már találtál.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
WhiteWalker #24606 üzenetére
Akkor a tulajdonomban lévő 32ld550 és 60ld550 vmi más világból származik, ahogyan az összes európai topicban lévő, mivel egyik sem kezeli a belső lejátszó keresztül a dts hangot, szép x jelenik meg, nem kezelt audió felirat, és a film megnézhető hang nélkül.
Olyan filmnél, ahol dupla hangsáv van és az egyik dts, csak a másikat jeleníti meg, mint elérhető opció.Lehet, hogy kiküldi, bár ezt nem hiszem, de maga a tv nem tudja kezelni, lg nem vette meg a licenszt.
Ja, és persze legfrissebb fw van fent.
Amúgy kizárt dolog, mert akkor ettől zengene minden fórum, hisz elég rég óta téma a tulajoknál.
-
BBéci
legenda
válasz
WhiteWalker #24610 üzenetére
Véletlen lehet, mert az idei LG termékbemutatón büszkén újságolták az egybegyűlteknek, hogy már a DTS sem akadály.
Az átengedést két idei csúcsmodellel próbáltam, nem működött. -
BBéci
legenda
válasz
WhiteWalker #24606 üzenetére
A képek tanúsága szerint átmegy az 5.1 hang, még a DTS is, ami nagyon furcsa. Tévés topikokban folyamatosan panaszkodnak, hogy meg sem szólaltatják a régebbi LG-k a DTS-t, kiírják hogy nem támogatott audio kodek. Csak az ideiek képesek rá, mert végre megvették a jogot.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
WhiteWalker #24577 üzenetére
De ennek a belső lejátszója nem támogatja a dts-t, ha jól tudom ki se tudja küldeni.
-
BBéci
legenda
válasz
WhiteWalker #24563 üzenetére
Szeretném megvizsgálni a tévéd 5.1 jelkibocsájtását! Még sosem találkoztam olyannal és ez tarthatatlan állapot. Idén két LG tévével próbáltam (LM960 és PM6800), azok sem voltak rá képesek.
A Samsung, ami most nálam van, szintén nem enged át 5.1-et. -
BBéci
legenda
válasz
Minden valamirevaló plazmatévén legalább 3 HDMI bemenet van, a komolyabbakon pedig 4.
A tévék optikai kimenetén 5.1 is kijön, kivéve amit külső eszközről, HDMI-n kapnak.(#24551) Peak
Ebből nem derült ki, hogy szerinted mivel lehet elérni a legjobb képminőséget.Hidegre kalibrálni nem lehet. Az a kalibrálás, amit műszerrel, a szabványokban meghatározott értékekre állítanak be. Kizárólag akkor fogja az ember azokat a színeket látni a megjelenítőjén, amik a valóságban, a felvétel, a rögzítés helyszínén jelen voltak.
-
Patice
nagyúr
válasz
WhiteWalker #24556 üzenetére
A TV-den amúgy nincs optikai kimenet?
-
Patice
nagyúr
válasz
Jól látod, jelenleg nincs ilyen kütyü külön. Komolyabb AVR-eken van csak külön digitális kimenet. Használtan találsz ilyet. Aztán a Logitech-et eladhatod és mellé raksz még 5x annyit és akkor beszélhetünk belépő szintű házimoziról.
-
BBéci
legenda
válasz
WhiteWalker #24543 üzenetére
A képen látható erősítőn nincs optikai kimenet, tehát azzal nem lennél előrébb.
Igyekezz lecserélni a Logitech szettedet, mert bármennyire jó a maga nemében, a házimozitól mérföldekre van. -
Patice
nagyúr
válasz
Előrerősítőben, vagy inkább házimozi processzorban találnád meg azt, amit keresel, de az lehet többe fájna, mint a Z-5500-ad, vagy az a házimozi erősítő, aminek a hátulját linkelted.
Vegyél használtan egy AVR-t, amin van HDMI + optikai kimenet így később azt is bővítheted majd jobb, tényleg házimozira szánt hangsugárzókkal.
-
Toobee
veterán
válasz
Processzor, lehet kapni. Írd be, a keresőbe, hogy "tag mclaren". Azt pár napja linkeltem. Persze van olcsóbban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest