- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #96038 üzenetére
... amíg el nem indul az a bizonyos bogár.
Ismerős.
Még jó, hogy nem dohányzom.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #96034 üzenetére
Hmm... Ilyesmin nem érdemes elgondolkozni, mert csak rémálmai lesznek az embernek.
Aki dohányzik és elszív napi 1 doboz cigit... No, annak az árából mennyi mindent is lehet venni egy évben?
"BD lejátszó topicban is megy az osztás amikor megpróbálom elmagyarázni, hogy 5 db BD film áráért nem lehet értelmes lejátszót kapni."
Általános célra lehet kapni, aki nem érdekel a házimozi és társai, csak berakja a lemezt megnézni a filmet a családdal és kész. "Mi" azért egy más igényű csoport vagyunk. Testvérem imád horgászni, az összes felszerelése több, mint egy millióba került... Én ettől vagyok rosszul, gondolom ő meg tőlem.
(#96035) Norbi 72
Szerintem ilyen szinten nincs értelmes kábelcserélgetésnek.
-
válasz
Csabroncka #95872 üzenetére
Igen, Avataron teszteltem én is...főbb beállítások már meg vannak...tetszik, nagyon is
Most néztük meg a Star Trek Into Darkness-t...jobb a hangja, mint 919-esnek, mint ami várható is volt...
Valahogy öblösebb, részletesebb...pedig a a másik hangja is egész jó volt...még egy Technics SA-DX950-ről váltottam rá...ott is nagy különbség volt.Csak nem fért el a másik helyén...nagyon-nagy
Ráraktam a polcra, hajlott lefeléInkább új helyet kerestem neki...meg úgy döntöttem, kicsit lejjebb redukálom a cuccaimat...
-
whatnot
őstag
válasz
Csabroncka #95828 üzenetére
Egy használtan vett, összesen 150-200e bekerülési értékű rendszernél ez mit jelent?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #95753 üzenetére
Nem. Nekem a fóliázás nem szimpatikus. Nem szívesen néznék és nyomogatnék fóliázott távot. Akkor inkább használok univerzálisat. De ki így ki úgy.
mandju: Értem.
Bocs hogy "beleszóltam".
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #95724 üzenetére
Én azért használok univerzálisat, hogy ne koptassam az eredetit. Meg kényelmes is egy távval vezérelni mindent.
(#95745) whatnot: De miért olyan nagy dolog gépre kötni? Honlapon kidobta a kódot a pana tv-hez, stb-hoz, ezeket 5perc se volt beállítani. Arcamom nem volt az adatbázisban, de adott három tippet, abból az egyik részben működött, a többi gombot meg lemásoltam az eredeti távról. Ennyi volt a történet. Nem akarok rábeszélni senkit, én elégedett vagyok vele, csak ezt akartam megosztani.
(#95737) mandju: Grat hozzá.
Én még mindig azt mondom Neked dobozt kellene cserélned.
-
Cseneles
őstag
válasz
Csabroncka #95724 üzenetére
Ugyan úgy tanítható, programozhatók
Marantz, Onkyo, Pioneer 100% mert én is tanítottam
-
MasterMark
titán
válasz
Csabroncka #95640 üzenetére
Erre írtam:
inkább jó rendszert hallgatok szarul, mint szart jól elrendezve akusztikailag.....
Ez kb. a pénzpazarlás. Miért nem hallgatja a jó rendszert jól elrendezve?
-
mandju
senior tag
válasz
Csabroncka #95614 üzenetére
szintén zenész... 6,5 év 3,5 hónap házasság...
-
MasterMark
titán
válasz
Csabroncka #95608 üzenetére
Már ne haragudj, de ennek a megjegyzésnek semmi értelme.
-
zozy84
senior tag
válasz
Csabroncka #95611 üzenetére
Én 30 éves vagyok. Bő 5évig voltam angliában. A mostani barátnőmmel 3 éve vagyok (kisebb-nagyobb szünetekkel). A rendes házimozi meg most jött csak össze végre. (tegnap hozta a futár) De milliószor azt hallgatom, hogy mennyi másra lehetett volna ezt a pénzt költeni. Erre annyit szoktam mondani, hogy én keresem meg rá a pénzt úgy mint ahogy a lakásomra is meg a berendezésre is stb. Szóval ameddig minden csavart saját erőből értem el addig nekem ne dumáljon mert ő hozzám max a ruháit hozta. Na de ezt már végelroppanásomkor mondom több óra cseszegetés után.
Majd ha egyszer össze szedek annyi pénzt, hogy családi házam legyen, na majd akkor lesz kiépített mozi!
(meg hát több hobbim is van amiből az egyik a motorozás, ott az évek alatt bő 1mft ment csak ruhákra meg felszerelésre. De akkor még angliában voltam.)
Na ennyit rólam. -
zozy84
senior tag
válasz
Csabroncka #95608 üzenetére
Ennyi.
-
válasz
Csabroncka #95543 üzenetére
nem. ez két külön dolog. 1.4hez képest a 2.0 magasabb sávszélességet nyújt, de ezt az átvitel jellemzőinek megváltoztatásával éri el, és nem a kábelen történt bármilyen változtatással.
az elérhető sávszélesség ugyanis többek között frekvenciafüggő.
a sávszélességre viszont az anyagminőségen túl negatív befolyással bír a távolság. emiatt elsősorban nagyobb távolságokra ajánlottak a drágább kábelek. persze itt van gyakorlati maximum, ami felett már nem fogsz tudni adott sávszélességet átvinni erősítés nélkül. -
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #95392 üzenetére
Arra utaltam, hogy milyen durva transzferrel rendelkezik a két film (Lucy, Az útvesztő). Láttad már őket? Ha nem, akkor vess rájuk egy-egy pillantást, érdemes.
"mert 60" alatt nem sok értelme van."
Egyetértek!
NE tedd OFF-ba a témát, mert nem az!
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #95387 üzenetére
Egyébként a hozzászólásom lényege nem az volt,hogy kell-e HD hang vagy nem, hanem az, hogy ez a hangkeverés nagyon csúnyán elveri 1-2 mai blockbuster film hangkeverését (is), ami szerintem szégyen.
-
BBéci
legenda
válasz
Csabroncka #95387 üzenetére
Egyetértek. Leírtam rengetegszer.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #95309 üzenetére
Köszi!
A távok maradnak,nem zavarnak,még...
-
BBéci
legenda
válasz
Csabroncka #95311 üzenetére
Tettem fel róla fényképet, némi kereséssel rábukkanhatsz, ha érdekel. Talán a plazmás topikban lehet.
-
BBéci
legenda
válasz
Csabroncka #95309 üzenetére
Nem mindenkit zavar a sok távirányító. Akkor érzem jól magamat, ha legalább 10 db sorakozik a dohányzóasztalomon. Ha jól emlékszem, 12 volt a maximum.
(#95308) Dani Pécs
Kétszeri elolvasás után sem értem.
Hátha!
Olyan erősítő kell mindehhez, amelyik ARC-képes és van A + B hangszóró kimenete. -
whatnot
őstag
válasz
Csabroncka #95218 üzenetére
Igen, ezt értem, csak ugye nem értek még az erősítőkhöz...
-
Piftuka
veterán
válasz
Csabroncka #95081 üzenetére
Óh, nagyon szépen köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmemet!
Nekem eszembe nem jutott a "Multimédia" szekcióban keresni, pláne, hogy itt a "Házimozi" részlegben van dedikált topic-ja a témának.
Így viszont már értem azt is, hogy miért "csak" ~40 hozzászólás született ott. (Azért írtam inkább ide, mert láttam, hogy ez népszerű, és még nem is "off topic" a kérdésem.) Nem meglepő, ha van egy régebbi, "pörgős" téma is.
Summa summarum: máris átmásolom oda a kérdésemet.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Csabroncka #95000 üzenetére
Nem igazán volt kihasználva, kb mint a 3D tv.
Nem jött rosszul a KP sem, majd ha úgy alakul akkor lesz a későbbiekben még Pio, egyelőre ezzel a kicsivel is elvagyok.Az Xbox-os kérdésemre pedig akkor a válasz az hogy a Hangot csak a kompozittal tudom átvinni a Házimozira?!
-
MasterMark
titán
válasz
Csabroncka #94789 üzenetére
Nagyon állat.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #94692 üzenetére
Én általában akkor fedezek fel új részleteket a zenében ha többször meghallgatom.
Gyakran tesztelés: Régi kábel meghallgat... új kábel meghallgat... örül mert az új ebben meg ebben jobb "(igaz ezt is vártam végre)" és itt megállunk. Vagy esetleg régi kábel újra visszadug és fejvakarás, hogy hmmm ezek eddig is megvoltak. [link]
-
válasz
Csabroncka #94105 üzenetére
Eddig a Lektor szett volt ennyi.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csabroncka #93822 üzenetére
Szia.
Frontok már vannak : Dali Ikon 7-esek. A kicsiket háttérnek szánom.
A szoba kis mérete miatt az állvány nem megoldható ezért gondolkodtam a falra szerelésen.
Mivel albérlet ezért nagyon nem akarok fúrni-faragni sem.A polcsugárzó elnevezés tényleg megtévesztő de ezt tudtam is....mármint ,hogy nem "kötelező" polcra tenni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #93822 üzenetére
-
kabar
senior tag
válasz
Csabroncka #93325 üzenetére
Ha nincsen valami különleges triggered, szerintem csak annyit tud, mint ami a nevében is van. Valamit el lehet vele indítani, vagy leállítani. Pl: végfokot, projektort. MI például arra használjuk, hogy amikor bekapcsolod a projektort, akkor leereszti a vásznat. Ha meg ki, akkor visszacsévéli. De amennyire én tudom, az csak annyit csinál, hogy vagy van rajta 12V vagy nincsen.
-
whatnot
őstag
válasz
Csabroncka #93115 üzenetére
Sajnos nemigen van. Apám még szokott elektronikai cuccokat forrasztgatni, de régen volt az már és erősítők forrasztása, bütykölése talán távol áll már tőle. Más meg nemigen van, főleg úgy, hogy nem látni külsőleg semmit rajta.
Milyen 5.1es rendszert lenne érdemes nézni? Bár néha elgondolkoztam azon, hogy a két hátsó hangsugárzó adott-e valós élményt, az igazi moziélményt a subwoofer adja.
Mindenképp MM vagy Expertnet kínálatból néznék (részletfizetés miatt). -
whatnot
őstag
válasz
Csabroncka #93096 üzenetére
Elem próba mondjuk úgy, hogy pl. rákötök egy másik csatornát?
Jut eszembe, csináltam egy sawp center/bass output tesztet, a center csatorna megszólalt a mélynyomón, a center viszont továbbra is csöndben maradt.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csabroncka #93009 üzenetére
Meglett a megoldás....
Új win 81. és persze az update-ről leszedtem mindent.
A hangeszközöknél pedig ( mivel AMD VGA-m van ) csodálkoztam , hogy intel driver szerepel.
Leszedtem az utolsó stabil ( nem béta ) Catalyst verziót...telepít, restart és megy.
Ez az 1 lépés maradt ki tegnap de már fáradt is voltam.....
Az alvás csodákra képes
-
klacey
csendes tag
válasz
Csabroncka #92936 üzenetére
Azért szeretnék 7.1-est , mert később terveznék a frontok fölé magassági hangszórót (Dolby Pro Logic IIz). Állítólag sokat tud dobni a térhatáson.
-
válasz
Csabroncka #92833 üzenetére
Ő azt mondta: "a Denon borzasztó". Nem írt kategóriát, típust sem.
-
Jaded
őstag
válasz
Csabroncka #92816 üzenetére
Akkor marad a Pio. A Panasonic sosem jött be, a Marantzot nem ismerem, az Onkyo nem olyan rossz, a Denon borzasztó. A Harmannal igazából tettem volna egy próbát, hátha jobb mint a Pio. Pl az erősítőm nem nagy eresztés (igaz nem is egy felsőkategóra), de az az alapzajos búgás kiakaszt. Gondoltam egy Harman fentebb áll szintben, hátha jobb is.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Csabroncka #92809 üzenetére
Lassan az AV fórumról átvándorol ide minden ami ott megtalálható volt.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #92736 üzenetére
Gonoszkodsz?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #92734 üzenetére
De azért ne várjuk meg,hogy leoldjon..szerintem.
-
ricsik
őstag
válasz
Csabroncka #92727 üzenetére
Bullseye!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #92635 üzenetére
Pénzérme helyett már inkább pár száz Ft-ért söund arts alátét
-
BBéci
legenda
válasz
Csabroncka #92635 üzenetére
A Soundcare is tüske.
(#92636) windlord
A gránitlap drága és semmi biztosíték nincs arra, hogy jobb lesz tőle a hang. Akár ronthat is rajta. -
BBéci
legenda
válasz
Csabroncka #92329 üzenetére
Az valóban remek zene, még a 2001: A Space Odyssey (Űrodüsszeia) révén kedveltem meg. Na de YouTube-ról?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csabroncka #92134 üzenetére
Engem 40 évvel ezelőtt kapott el a gépszij, azóta aktívan "hifizek." Nem mondanám, hogy kevés a tapasztalatom, de biztosan nem tudhatom, mert soha nem volt annyi pénzem, hogy szabadon válasszak elektronikát. De attól még nyitott fülekkel jártam és mindenfélét meghallgattam, amit csak lehetett, igy van hallgatási tapasztalatom bőven és ezért van kialakult véleményem is. Részemről talán végleg befejeztem abben a topikban a közreműködésemet. Talán ha segítségre lesz szükségem , felteszem a kérdésemet , de nem hiszem, hogy választ is kapok, rá, mert mikor szükségem lett volna rá, jellemzően inkább megjegyzéseket, kritikákat kaptam, építő jellegű tanácsok helyett. Így inkabb no comment, a továbbiakban.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csabroncka #92015 üzenetére
Linkelt koncert Dolby True HD sávja is tartalmaz LFE csatornát. De átirányítva a frontokra, nekem pont kellően testes és kellően gyomorrengető tud lenni így is. Nem tudom, hová lehet, vagy mondhatnám, hová kell még ezt fokozni?
Bizonyos koncerteknél kiesek a gatyámból akkora a basszus, ami szerintem pontos is és nem terjengős.
Volt Subom, de semmi értelmét sem láttam - hallottam, az örökös dünnyögésnek, ami folyton jelen volt még a triangulum csilingelése alatt is.
Vicc volt.
Nem mondom, egy rosszul kevert, vagy nagyon régi, vagy csak úgy általában mély hiányos (pl. Supertramp 70-es évei, George Benson: Breezin' ) felvételein sokat dobhat.
Film fanatikusoknak is kellhet a pincétől padlásig tartó robaj orgia, de az megint nem én vagyok és szerintem sokan vagyunk még így ezzel, csak ők nem merik leírni.Kb 15 éve rendszeresen járok klasszikus zenei koncertekre (mivel a gyermek hegedül, így kötelező
), sok féle hallgatási környezetben, pl. Müpa, Zeneakadémia, iskolai zene terem, stb.stb., de sehol sem tapasztalok olyan mértékű basszus orgiát, amit egy Sub képes gerjeszteni és nem is gondolom, hogy ez szükséges. Egy nagybőgő, vagy egy zongora hangja nagyon távol áll egy HM rendszer által elváltoztatott hangtól, aminek semmi köze sincs a valós hangszer hangokhoz és akusztikához.
A mozi persze másik dolog, mert még senki sem hallott igazi atombombát a füle mellett felrobbanni, úgy hogy lehet szabadjára ereszteni a basszusokat, akinek ez tetszik.
De akkor sem tartom létfontosságúnak egy Sub jelenlétét a rendszeremben, én legalább is.
Xt: nem is tudod, hányféle nagybőgőt hallottam már életemben élőben. Még a hangzásukat is ismerem.
Ne akard megmagyarázni nekem, hogy milyen a hangja a nagybőgőnek, légy szíves, mert volt már több olyan eset is, amikor ott ültem mellette.
Te mikor mondod meg, hogy kinek a nagybőgője szól éppen? Meg tudod mondani a HM rendszered alapján?
Bár neked horror cuccod van otthon, úgy tudom, de az átlag usernek nem.Ifjú koromban, (de még mostanában is) több tucat jazz koncertet hallgattam végig, Közgáz, stb, klubokban, úgyhogy eléggé ismerem az akusztikus hangszerek hangját. Mindezek ismeretében mondom, csak pótlék a Sub olyan rendszerben, ahol gyenge az erősítő, vagy gyenge a front. Arról már nem is beszélek, hogy doboltam néhány évet, Jazz rock bandában, de ez már off, csak azért írom le,mert hülyét kapok az állandó oktatástól és kötözködéstől.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #92015 üzenetére
Amióta megvan a T12, azóta kattantam rá a koncertekre igazán. Alig várom már, hogy az új center is a helyére kerülhessen. Elszomorító dolog a szomszéd szobában kerülgetni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csabroncka #92013 üzenetére
Miért kell?
Bizonyos dolgokat itt kőbe vésnek, pedig nem úgy van. Van olyan eset, amikor nem kell szerintem.
A T748-at vásárlás előtt alaposan teszteltem az O.Audionál és kértem a Sub kiiktatását. Senki nem nézett ufónak és úgy hallgattunk meg jó pár felvételt erről a BD-ről: [link]
Nem volt semmilyen hiányérzetem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #91997 üzenetére
BD koncerteknél is úgy kell a szubláda, mint a filmeknél.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #91722 üzenetére
Nézd meg a a 2. képen azt az előlapvastagságot.
Az Onkyo valaha volt legjobb avr-je,33 kilót nyomott.A fénykorban...
Sajna az AX10-esről nem talátam jó képet,pedig az se volt piskóta..
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #91720 üzenetére
Minőségről már évek óta nem tudunk beszélni...10 éve a szálcsiszolt alumínium előlap nem volt extra.Most meg...minden műanyag.
-
Rruuer
senior tag
válasz
Csabroncka #91601 üzenetére
Na köszönöm a választ. Ezt biztos nehéz lehetett ennyi ideig huzni
-
lemmy9
őstag
válasz
Csabroncka #91509 üzenetére
"égszíj"
Én kérek elnézést, de az ékszíj lesz.
-
kimi02
őstag
válasz
Csabroncka #91502 üzenetére
Nekem is volt 51FD bánom is , hogy eladtam.
Analógon egész másképp zenélt mint HDMI-n.
Lehet veszek is egyet megint. -
mandju
senior tag
válasz
Csabroncka #91506 üzenetére
egy spéci oppo 105 kellene, csak hát az ára..
-
mandju
senior tag
válasz
Csabroncka #91502 üzenetére
"sajnos" csak HTPC a forrás...
DAC-om nincs, lemezjátszóm sincs. modern kor gyermeke vagyok...
-
carpediem007
tag
válasz
Csabroncka #91369 üzenetére
Pár évig használtam is, néha volt hogy kockásodott a kép. De azért ott a légkör, nem 3m HDMI, amiben szerintem ritkán vannak villámok pl
:-) . Ha jól olvastam az Analóg kábelt pont ezekért a külső behatások miatt cserélték digitálisra. Persze biztos vannak ritka kokány kábelek, de ami megfelel a HDMI szabványnak nem hiszem hogy gond lehet vele. -
ada19
senior tag
válasz
Csabroncka #91369 üzenetére
Csöppet sem sületlenség, azért ne keverjünk már ide egy olyan rendszert, ami habár digitális jelet hordoz, direkt olyan eljárással van modulálva, aminek van egy bizonyos fokú hibatűrő képessége, a hordozó közeg (levegő) miatt. Hasonlíthatnám a vezetékes és vezeték nélküli hálózathoz is akár.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csabroncka #91339 üzenetére
BP-en, a Sekon Szerviz a garanciális szervize.
Ők javítják remélem jól.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csabroncka #91333 üzenetére
Kb. én is így nézhettem ki, amikor rájöttem: megint megszívtam.
Aztán beszéltem a szervizzel és megtudtam, hogy M.O.-on még egy emberke járt így, mint én, de állítólag van rá gyári megoldás.
2 db kondi kb. 4x nagyobb értékűre cserélése, és 3 db ellenállás kisebbre cserélése megoldja a hibát.
Azt csak remélni tudom, hogy a hangzásba nem nyúl majd bele negatív módon.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Csabroncka #91333 üzenetére
Az a kép..
dgyuri0123: Értem. Az mondjuk úgy tényleg gáz. Majd írj, hogy mire jutottál vele.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #91309 üzenetére
Ha a Dalit ilyennek, akkor pl. a Focal-okat milyennek hallottad?
-
gutentag
tag
válasz
Csabroncka #91296 üzenetére
Köszi szépen a válaszodat!
Tehát akkor még az Ikon MK1-es széria is jobb mint a Lektorok?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #91296 üzenetére
"kicsit fényesek"
Ezt kifejtenéd? Érdekel.
-
allein
addikt
válasz
Csabroncka #91079 üzenetére
Linkben szereplő erősítő az egyik kiszemelt darab
Ezen kívül van pár darab, Denon, CA, Marantz, Anthem. Voltam a múlt héten MM üzletben és beszéltem egy DENON-os szakemberrel, amikor megkérdeztem tőle, hogy Denon, Marantz vagy CA, egyértelműen a CA ajánlotta. Elmondta azt is, hogy a japán erősítők másképp szólnak mint ez európaiak, ezért szeretném magam is meghallgatni az említett típusokat
(#91081) Norbi 72 - hol vannak még a kábelek
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #91079 üzenetére
Az 1:2 arányt figyelembe véve,pl. ezt.
(#91083) allein A 751-es 375-ért remek ajánlat.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Csabroncka #91056 üzenetére
az öreg hibára tippelek.
átnyálaztam a manualt mégegyszer, de sajnos nem.filmnél manuálisan átkapcsolandó, zenén viszont automatikusan visszaáll stereora
nem mai darab, ha csak ennyi "baj" van akkor elnézem neki én is.a többi pedig egyértelműen a rutintalanságom, és a tudáshiányomból fakadt.
Most nekifekszek akkor a MPC beállítgatásának.
Vagy van még esetleg valami amit jó lenne még megcsináljak?!És kezdődik is a köv gondom, az audio dekóder gomb ki van szürkítve.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Csabroncka #91053 üzenetére
az megvolt, a hiba a képletben ott volt, h. alapvetően zenével ugyebár szépen auto beáll "stereora",
és amikor megkapja a dts / dolby jeleket nem áll át automatikusan, hanem manuálisan kell átkapcsolni.
visszafele visszaáll természetesen. ez volt a hibajelzi a led, hogy megkapja a megfelelő, kódolt jelet, csak épp a hangzásképet nem igazítja automatikusan hozzá.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Csabroncka #91051 üzenetére
a bekötéssel nincs gond, de eddig csak az analog 3 pár RCA-s módszert használtam.
Ma kisérletezek itt az optikával.Viszont így, hogy:
input mode > auto
sorround > dolbymegszólaltak végre teszt alatt.
Hálás köszönetem minannyiótoknak
-
Shokkolo
addikt
válasz
Csabroncka #91046 üzenetére
akkor még nálam valami cink van.
mert a sorrondok és a center helyett is a frontok szólalnak meg tesztnél. -
Shokkolo
addikt
válasz
Csabroncka #91042 üzenetére
azzal már nem volt gond, direkt figyeltem.
jelezte a kis leddel a megfelelő helyen.Viszont a teszt alatt nem szólaltak meg a sorroundok.
arra vonatkozik a kérdésem, hogy megfelelő hang-kódolású film alatt sem? vagy ott azért megnyugodhatok, lesz megfelelő hang? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csabroncka #90729 üzenetére
1 hónapos a vas 2 év garival.
Nem szeretnék közel 300k-t elbukni ilyen rövid időn belül.
Azt szeretném, ha kicserélnék egy másikra, persze nem úszom meg a szervizbe cipelését.
Nyilván az is benne van, hogy sikerül megcsinálniuk, mert abban az esetben maradna.Egyébként nagyon jó a hangja és maximálisan elégedett lenék vele, de úgy látom nincs szerencsém mostanság.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Csabroncka #90587 üzenetére
Köszi a reagálást
Ma "karbantartós" nap lesz úgyis, akkor megejtek egy "ecsetelést" az erősítő irányába is.Sajnos nincs hálózati szakadás. PC-n közben rendben a hálózat. Ráadásul, ha a a TV-vel játszom le ugyanazokat a zenéket (mondjuk az csak mp3-at tud) semmi gond nincs a lejátszással, szépen végigmegy ahogy kell (a TV optikán tolja tovább az erősítőre a hangot). Emiatt is az erősítő környékén keresném a problémát.
A reset-nek utánaolvasok hogyan is kell megcsinálni. Eddig még nem volt rá szükség ill. eszembe sem jutott, hogy ilyen "javítás" is lehetséges.
Csere router problémás lehet, mivel nincs a környékemen még egy olyan router amire winyót lehetne kötni, de NAS-os ismi sincs
A FIX IP-ket megnézem, de nagyon úgy rémlik, hogy a PC mindig ugyanazt az IP-t kapja (192.168.1.17), viszont én biztos nem állítottam ezen a részen semmit a router-en.
A média lejátszónál akkor felejtsem el a digit coax-ot és HDMI-t használjak. Ezzel bekerültek a képbe azok a lejátszók is melyeket a coax kimenet miatt alapból elvetettem.
Akkor lényegében a lejátszón lévő kijelző lehetne a választási alapom, mely a ráfordítandó minimális összeget is meghatározza lényegében. Gondolom az alsó árkategóriában nincs kijelzővel rendelkező. Ha jól emlékszem egreat R200S rendelkezik kijelzővel, MED-ek egyik sem, többiről fogalmam nincs
Dune-t nem is néztem eddig
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #90588 üzenetére
Miből lehet megállapítani, hogy a Kimber kábel eredeti-e vagy hamisítvány? (pl.: használt kábelnél, ahol mondjuk nincs meg a számla)
-
carpediem007
tag
válasz
Csabroncka #90507 üzenetére
Azért vettem mert idei modell, ára is baráti, és sok hasznos dolog van benne a jövőre nézve. Köszi az infókat :-) ha nem jön be akkor cserélek jövőre :-) A lényeg a hangfal volt, mert azt nem veszek soha többé :-)
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #90243 üzenetére
Gránit lap. A márványt nem tudnád megfizetni, olyan áron van. (sírköves ismerősöm hamar felvilágosított) Amíg parkettás szobában volt a mozi, a frontok és szub alatt volt gránitlap. A szub alól hamar kikerült, mert mosta az összképet. A frontok alatt a hang kicsit keményebb és dinamikusabb lett.
Mióta padlószőnyeges szobában vam a mozi, azóta a frontok alatt sincs gránit, nem tett jót neki.
Az eredeti kérdésre a válasz: Nem elvetélt ötlet szerintem, de lehet, hogy semmit nem jelent. Passz.
(#90241) KnockOut87
Ilyenkor azon gondolkozom, hogy most megint mire vagy kire haragszol?
-
mettek
addikt
válasz
Csabroncka #90243 üzenetére
ennek a márvány lapnak mi a funkciója?
-
Hogen
tag
válasz
Csabroncka #90126 üzenetére
köszönöm hogy eszembe juttattad az útmutatót de el kell hinned hogy az volt az első amit végignéztem ezek után ..
mindegy megoldom úgy hogy a tv-t lenémítom ... de nagyon belopta a sony magát a szívembe
belegondolok hogy nemsoká megjön a ps4 .. remélem nem ér sok meglepetés
devil-k köszönöm szavaid szívemből szóltál igazából ..
-
gorbep
senior tag
válasz
Csabroncka #89408 üzenetére
Azért számít, mert az osztás során a hasznos jel mértéke számít, ami a hangdobozra esik. Azaz az arány az érdekes. Ha a hangdobozod mondjuk 100kOhm lenne, akkor akkor 1000 m kábelen sem lenne jelentős teljesítmény veszteség.
Pont hogy a logaritmikus skálán a 10% veszteség 90% jele alig megkülönböztethető a 100%-tól. Legyen 1 W a hasznos jeled, az pont 0dB. A 90%-os csökkent jeled az 0.9W azaz 10lg(0.9)=-0.457dB azaz az eltérés kisebb mint 0.5 dB, ami elég kicsi azt tekintve hogy a teljes hallás intenzitás tartományod általában nagyobb 100dB-nél.
De tekerd lejjebb az erősítőd 0.5 dB-el, pont annyi... amit már jól hallasz pl 10dB eltérés az 10*-es teljesítmény viszony! Azaz az eredeti jeled a 0.1-ére csökkent. Az már komoly veszteség. Ezeket a nagyságrendeket könnyen érzékelheted, ha az AVR-eden a hangerő dB skálázású. Ha a filmen 20dB-t tekersz felfelé, 100*-ra nő a kimenő teljesítmény!!!
...Szóval fura ez a logaritmikus hallás és skála...
Bocs az elmélkedésért, de ez egy szakmai topik, hátha ezzel sikerül kicsit bemutatni mi is ez... köszönöm a türelmét annak aki végigolvasta....
BajnokPityu: Persze, beteszem az erősítőt addig középre. a DAC félútra a PC és az XPA közé, akkor pont az USB meg sz XLR is elér... bár viccesen fog kinézni. Addig mindenkit kitiltok, nehogy átessenek a cuccokon, szóval 1 hetes próba szóba se jöhet
vagy éhen halok, mert a konyha felé pont útban van...
-
gorbep
senior tag
válasz
Csabroncka #89389 üzenetére
Kedves Csabroncka! Köszönöm, hogy felhívtad a figyelem erre, de villamosmérnök vagyok, és megtanultam a leckét..... Remélem te is.... Tudod a + és a - kábel sorba kapcsolódik a hangdobozzal...... az impedanciák között meg kialakul egy osztás, ami megadja a hangdobozra eső (legyen most frekvencia tartománybeli) komplex effektív vagy csúcsértékét, tekintsük most a rendszert szinuszos áramú lineáris hálózatnak.
Nem szeretem a fél igazságokat...... számold ki légy szíves, hogy pontosan ? Ohm is a 0.5, 1.5, 2.5, 4mm2-es 2m hosszú front kábeled..... és helyettesítsd be az osztóba....... ? százalékot is változik a hasznos jeled effektív értéke??? Na ugye......
Ajánlom figyelmedbe az Elméleti Villamosságtan tárgy mellé a mérnöki nagyságrend és becslés képességeit is..... Ma egész nap melóztam lusta vagyok kiszámolni, de maximum pár százalékot saccolok..... És akkor még a teljesítmény ezzel négyzetes, a hallásod meg logaritmikus..... szóval ha a 4 kábelt hangerőre meg tudod különböztetni...... . akkor az más nem semmi.....Ezeken a féligazságokon gazdagodnak meg a High-End gyártók.......
Ha jól rémlik 1m 1mm2- es huzal ellenállása szobahőmérsékleten 0.02 Ohm...... ami a 8 Ohm-os hangdobozodhoz képest 0.25% csupán.... Szóval ha ezt a vizsgán mondanád nálam...... megdicsérnélek, mert jól megtanultad az elméletet..... és letolnálak, mert nem gondoltad végig az alkalmazást és a nagyságrendet......
PEACE.....
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #89393 üzenetére
Egyetértek. Mi halljuk, és halgatjuk és élvezzük is..
Van Damme kábelekere én is kiváncsi leszek, remélem megfülelhetem...
Lacielvtárs, ez méretfüggő is.. még az 50-es is kicsinek tünik a 3d-nek mindez szerintem mert nem látom a 3D-t.. Ha vászon+vetitő annál élvezetesebb tehát ha 3d-ben gondolkodsz és élményt is akarsz vele akkor a vetités a megoldás rá.. nem azt mondom jól jöhet egyszer-egyszer, de csak kuriózomnak kár egy 3D-s 32,40 vagy 50 collra költeni. -
törölt tag
válasz
Csabroncka #89389 üzenetére
Az utolsó mondatoddal mondtál nekik valamit..
Többi érdektelen vagy érthetetlen számukra.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csabroncka #89274 üzenetére
Köszönöm a segítséget !
Ezek szerint érdemesebb az IKON családból hozzá választani :[link]
Ikon 1 MK2 vagy Ikon 2 MK2 ... ???
A center adott. 1 modell van.
Mod : Ikon 1 MK2 ( 2db ) + Ikon Vokal2 MK2 1253.- euró
Ikon 2 MK2 ( 2db ) + Ikon Vokal2 MK2 1413.- euró
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Csabroncka #89219 üzenetére
"Mivel tudom, hogy sok a jóindulatú fórumtárs előre szólok, hogy a sok pia az esküvőnkről maradt
"
Józanul házasodtál???? Nincs mentséged......rabszolga.
Látom, első reflexesek a hangsugárzók, de nem okoz gondot a szekrényhez való közeli elhelyezés a hangzásban?
-
mivamma
senior tag
válasz
Csabroncka #89219 üzenetére
Mi csak neked akarunk jót
Gondolom nagyobb hangerőn úgy is csak zörögnek az üvegek. Tehát ha gondolod, szívesen segítünk kiüríteni a vitrint
Egyébként nagyon szép ez a fehér összhang! Gratulálok!
-
XtremLor
őstag
válasz
Csabroncka #89215 üzenetére
Sokan igy oldottak meg...ebben vicc egy szemse.
-
mandju
senior tag
válasz
Csabroncka #89212 üzenetére
50 forintos érme alá... a legolcsóbb tuning
-
MasterMark
titán
válasz
Csabroncka #89212 üzenetére
Vagy rendes alátét, vagy aprópénz.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #88839 üzenetére
Denon ílink már 4nd-nél tart és i-linket a Pioneer (erősitőnél AX sorozatban) használja de sonynál displayport és Onkyónál rs232 is van ami hasonlóra lenne képes. Elvet és lényegét leirtam.
Enricotoxin: miért venném kötekedésnek? Főleg mint irtuk és egyet is értettél hogy a lánc egésze számit.. Denon 3806 az erősitő volt.Pana DMR65 volt lejátszó épp azért próbáltam ki hogy hogyan lesz jobb. De megnyugtatlak: panasonic S75 -el is voltak különbséget, azt is kukázod? -
Gabesz26
senior tag
válasz
Csabroncka #88506 üzenetére
“... az is lehet, hogy tőled van"
Én biztos forrásból tudom, hogy ez nem Tamootól van
(de ezúton is köszönöm neki az up-ot) .
Amit írtak a kábelről azzal egyetértek. Zensorból nem fogja a maximumot kihozni, de belépő madzagnál jobb eredményt ad (sztem kedvező árért), és az ár/érték aránya sem rossz...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #88518 üzenetére
Pl. a VDH CS122 és a Supra Ply is 4-5e/m. Ezek még nem is olyan komoly kábelek. Viszont jó ár/érték arányúak. (Már ahová passzol.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #88516 üzenetére
Van.
-
Dorian
félisten
válasz
Kácsásnál egyértelmű, h jobbat vennék (vettem is) abba a láncba.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
El lehet vele lenni, de én jobbat vennék Zensor-hoz. Amúgy tényleg nagyon jó áron vannak. Még próbaképpen is megéri megvenni.
-
robi-k
őstag
válasz
Szvsz a Sinus jobb. De nem győzzük hangsúlyozni, hogy meg kell hallgatni a kábelt a saját rendszeredben, mindegyik rendszer más-és-más, ezért nem biztos, hogy neked jó lesz az a kábel, ami egy másik rendszerben gyönyörűen szól.
Amúgy pont ezzel a Kácsa kábellel egy fórumtársnak volt problémája, kaptunk is tőle bőven szemrehányást, hogy nem megfelelő kábelt választott ki (meg sem kérdezve minket).
-
Kroland25
tag
válasz
Csabroncka #88457 üzenetére
Igen ezek azok a azépségek
Valóban kevés az Lx 60 nekem Lx56 van de csere van,amint sikerült költöznöm új lakás,új szomszédok
Hangjukról nemttudok véleményt mondani mert csak 1napot tudtam élvezni a munkám miatt..most a barátnőmre bíztam a bejáratási időt!Jövőhéten költözöm,utánna kerűl végleges helyére a dolog új tv állvány a centernek,a hátterek is megkapják az új állványokat persze új lesz a kábelezés,és talán az Arcam 600 is a helyére kerűl
! eastone1 még nem volt alkalmuk mozizni de költözés elött odapörkölök csak hogy ne felejtsenek el!!!
-
Tomi13
senior tag
válasz
Csabroncka #85749 üzenetére
Nem panaszkodok, sőt hálás vagyok nektek a tanácsokért meg a sok segítségért, csak azt akartam írni, hogy házimozi terén nem egy ligában játszom az itteni fórumozókkal.
Csak hogy egy sarkított példát írjak, nem vennék (persze nem tehetem meg) Ferrarit, hiába az a legjobb autó, ha csak 50-el csorgok a Hungárián vele a munkahelyre és nem használom ki, mert fölösleges. -
enricotoxic
tag
válasz
Csabroncka #85697 üzenetére
köszi
-
enricotoxic
tag
válasz
Csabroncka #85686 üzenetére
Leírom ide, hátha másoknak is érdekes/tanulságos.
Összefoglalva a lejátszódban a következő átalakítások történtek:
· optikai meghajtó tápellátásának leválasztása a készülék saját tápegységéről
· optikai meghajtó túlméretezett dedikált tápegységet kapott
· analóg tápegység leválasztása a készülék saját tápegységéről
· saját dedikált tápegység kialakítása az analóg áramköröknek
· toroid trafó+extra gyors egyenirányítás+spéci feszültség stabilizátor
· front és center analóg kijáratok erősítő OpAmp modulok cseréje, optimális beállítása
· apróbb optimalizálások – azt gondolom, hogy ezek az apróságok sokat hoztak a színpadra –Részletesen leírtam, hogy miért kellett és mi lett az eredménye itt és itt.
-
Tomi13
senior tag
válasz
Csabroncka #85570 üzenetére
Ha új lenne akkor talán normális hűtés lenne rajta, illetve igen, vissza vinnèm gariba ha tülmelegedés miatt romlana el.
Az off gondolatmeneted nem értem, mire gondolsz ezzel? Tényleg èrdekelne... -
Tomi13
senior tag
válasz
Csabroncka #85566 üzenetére
Köszönöm, az erősítő 2009-ben jelent meg, a példányom nem tudom mikori gyártású. Ha jól értem akkor a benne lévő hdmi kártya tud túlmelegedni, ezt szeretném megelőzni. Gondolom ha ez túl tud melegedni akkor nem kapcsol le az erősítő időben.
Próbálok valami megoldást találni, de már kezdem kicsit bánni, hogy hagytam magam rábeszélni használt cuccra, ilyen fölösleges gondokat nem akartam... -
törölt tag
válasz
Csabroncka #85241 üzenetére
Sokszor emlegetett Totel BT nem játszik?
-
szkink
aktív tag
válasz
Csabroncka #85129 üzenetére
Szia!
Köszönöm neked a linked és a segítséget már megyek is körül nézni,nem rég voltam a MM-ban és ezt néztem ki 50k-ért Pioneer VSX 329 K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest