-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ftamas0201
senior tag
válasz
BBéci #110705 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, megtörtént a mérés és a hangnyomás mérés okostelefonnal, mindegyik hangfalat beállítottam azonos decibelre és valóban sokkal szebb lett a hangzás és vele együtt a térhatás nagyon sokat javult, tetszik!
Még valami. a Hangfal és az erősítő közti mérést a kábel útját kell leginkább figyelembe venni vagy átlóba elég mint pl repülőknél a légvonal sokkal rövidebb mint autóval kanyarogniBocsi, így tudtam a legjobban szemléltetni hogy mit is akarok kérdezni
-
Oldfighter
senior tag
-
ftamas0201
senior tag
válasz
BBéci #110702 üzenetére
Na ezt nagyon jó tudni, Megérte utánakérdezzek a dolgoknak, köszönöm a segítséget, akkor most jön a hangfalak fülelése.
Van ez a test tone funkció, szépen sistereg is mindegyik hangfal nekem, ezt megéri használni vagy van esetleg valami direkt erre a célra tervezett Dolby illetve DTS tesztanyag (legyen az akár videóval vagy csak egyszerű hanggal karöltve) amivel nagyon jól be lehet fülelni ezt a hangzás dolgot?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
BBéci #110690 üzenetére
Köszi szépen. Igen, elégé nagy dilemmában vagyok, pont azért, mert tapasztalva a véleményeket mindhárom termék remek választás lenne. SVS-t kicsit "túlárazottnak" vélem; ha elérné az elődmodell ( SB-1000) akciós árát, máris könnyebb helyzetben lennék. A Sunfire előnye a kedvezőbb ára és hogy kisebb membránnal is elérhető. 25 centis nekem bőven elég lenne. Idén jó lenne már lecserélni a régi Magnatot.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
BBéci #110682 üzenetére
Béci, tőled kérdezem, látva, a három népszerűbb mélyláda márka tesztelésén túljutva ( Dynavoice T12, SVS SB-2000, Sunfire SDS ), az előadásmódjuk minőségében van e jelentősebb eltérés, ami indokolttá teszi az akár több tízezer forintos különbséget? Melyiket találod a legjobb ár/érték arányú zárt doboznak?
-
gabo01
őstag
válasz
BBéci #110651 üzenetére
Isten ments, hogy tapsolj! Csak, hogy teljes legyen az öröm a következő lépés az Infinity Kappa 8.2-es dobozaim váltója ugyanilyen minőségű alkatrészekkel lesz átépítve nemsokára!
Inkább azt lásd be, hogy egy sok hangszórós dobozhoz muszály egy bizonyos mennyiségű alkatrésznek lennie a váltóban ahhoz, hogy jó legyen! Ez természetesen igaz akkor is ha centerről beszélünk!
-
gabo01
őstag
válasz
BBéci #110642 üzenetére
Minél magasabb kategóriás egy elektronika, annál inkább törekednek a lehető legrövidebb jelutakra. Éppen a high end hangdobozokra jellemző, hogy kevés alkotóelemet tartalmaznak a keresztváltók.
Azért ezt Te sem gondolod teljesen komolyan ugye?Akkor ez a váltó mit keres egy Grande Utopiában?:
Gondolod, hogy egy kondenzátor 20-30 évig tudja azt az értéket amit új korában?
Mivel nem lett módosítva a váltó ezért egy ügyes kezű forrasztani tudó ember is csinálhatta volna! Természetesen az illetőnek nem ez az első ilyen munkája! -
gabo01
őstag
válasz
BBéci #110640 üzenetére
Szerinted én azt mondtam, hogy minél nagyobb annál jobb?
Ezzel most azt akarod mondani, hogy szerinted az eredeti 20éves kondik ellenállások és tekercsek jobb hangúak lehetnek mint ami most bekerült???
Nem változtattunk sem a váltó felépítésén sem az alaktrészek értékein! Minden ugyanaz mint az eredetiben csak sokkal jobb minőségű! -
Dave567
addikt
válasz
BBéci #110500 üzenetére
Köszönöm!!
Teljes a siker. Már csak dobozok kellenek.
Mondjuk eléggé rossz hogy nincs remek hangcuccom, mert a beszéd hang nem hallatszik, csak a háttér..Így meg élvezhetetlen.
(#110504) Ragadozó: Neked is köszönöm!
Remek cikk, tele hasznos infókkal.
Annyit ha megengedsz nekem, hogy PDVD-nél is belehet állítani a dolgokat, és működök is frankón.(#110506) regger: Én is így tudtam, a 3d-t rendesen tudtam vele nézni, de akkor még nem volt erősítő.
Más: Milyen márkájú hang dobozokat nézzek, melyik passzolna a Pio-hoz?
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #110522 üzenetére
Valamilyen mértékben azért természetes, hogy az akciójelenet sokkal hangosabb a beszéd-hangerőnél, hiszen a valóságérzethez hozzá tartozik a dinamika viszonyok megjelenítése is, ha a valósat nem lehet és nem is akarjuk reprodukálni (ki akarna megsüketülni gránátrobbanástól), akkor is egy csata nyilván jóval hangosabb kell legyen egy kávéházi beszélgetésnél.
Nálam ugyan ritkán, de elő szokott fordulni, hogy 1-1- durva jelenetnél lejjebb csavarom a hangerőt. Nem engem zavar, hanem esetleg a szomszédokat. Egy dinamikusan szóló rendszernél a hangos csúcsok bizony tényleg nagyon hangosak.
-
robim
tag
válasz
BBéci #110493 üzenetére
Nyilván ilyet én sem vártam volna el, ezért kértem volna információt a "kedves" forgalmazótól, aki ahelyett, hogy ezt ismertette volna velem, lekezelő és arrogáns stílusban reagált.
Végül sikerült megtudni ezt az információt tőle, utána nem is erőltettem a dolgot, és egyébként az Arcammal sem volt semmi gond. -
kabar
senior tag
válasz
BBéci #110493 üzenetére
Ebben most egyet értünk nagyon. Itt azért most nem olyan egyszerű dologról van szó, nem tudjuk, hogy a finanszírozás része hogyan is van megoldva. (Mindenesetre, ha az Onkyo ingyen kijavítja a HDMI hibát, akkor remélem a károgókórus egy picit azért visszavesz a hangnemből, amikor az Onkyo HDMI-jét kárhoztatják.) Kár indulatból szólni, bárkit is szidni, amíg nem tudunk meg mindent a helyzetről. Sokszor elszörnyedve látom, azokat, akik csak brahiból vesznek meg cuccokat, mondván úgyis visszaküldik, minden ingyen van. (Fingjuk sincs arról, hogy ez a kereskedőnek milyen hercehurcával, költségekkel jár). A következő héten, meg csodálkozik, hogy felbontott csomagban kap meg egy újnak vásárolt terméket. És ez is "agyarisztán"
-
demars
addikt
válasz
BBéci #110467 üzenetére
Nekem is dipól sugárzóim vannak, de sajnos nem tudtam megfelelően elhelyezni azokat!
Az elhelyezéssel kapcsolatban nagyon sok kompromisszumot kell kötni... adott az alapterület, ablakok, szekrények stb...
Az itt kapott tanácsokat megfogadva a hátsó falra tettem őket. Teszik a dolgukat, de biztos jobb lenne, ha oldalt lennének... -
ftamas0201
senior tag
válasz
BBéci #110467 üzenetére
Elnézést hogy csak így beleugatok a témába, de akkor valójában oldalfalon mi is az a magasság ami a hallgató "fülétől" mérve a legjobb hangzást biztosítja? én valahol azt olvastam hogy ez a magasság fejtől mérve kb 50-60cm, de valóságalapja nem tudom volt-e a cikknek és már nem is tudom hol olvastam ezelőtt jó pár évvel.
-
-
XtremLor
őstag
-
törölt tag
válasz
BBéci #110427 üzenetére
" képes vagyok megvárni a BD megjelenést, ami a mozis bemutató után 2-3 hónapra esedékes. "
Ezzel én is így vagyok...azt írtam, hogy arra nem várok míg a BD megjelenést követően lemegy az ára 4000-re 7000-ről.
Egyébként van az 5-6 hónap is mire kikerül adathordozóra a mozi után.Csabroncka: Ha megnézed moziban előtte, akkor tényleg nem sok jelentősége van, hogy min veszed meg.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BBéci #110050 üzenetére
Már átfutottam, részletesebben majd inkább később
(de át fogom), alapfogalmaim már vannak, meg látom, hogy 40K-nál kezdődik a belépő erősítő is. Csak arra gondoltam, hátha a topic lakók tudnak olcsóbb megoldást is... Theát a HDMI, meg az 5.1 az elvárásom, most akkor az erősítő+hangfal kombóra mondok egy árat is: ömm... 50K?
Valószínű, hogy ez a minimum alatt sikerült, de légyszi ezért ne oltsatok, inkább tekintsétek kiindulási alapnak...
-
DonThomasino
veterán
válasz
BBéci #109932 üzenetére
Tegnap még olvasgattam az összefoglalót
alapvetően tisztában voltam ezzel
de így számokkal nagyon durva így most inkább 2.1 felé hajlanék.
Hangminőségükre általában a 2:5 szabály érvényes, amely szerint a 80 ezres sztereó erősítő szól olyan szinten, mint a 200 ezres házimozi erősítő.Az ideális ár/teljesítmény arányról:
5.1-es rendszerben, a front-center-surround dobozokra költendő összeg, az erősítő árának körülbelül duplája legyen, figyelembe véve a teljesítményt és természetesen a helyiség adottságait.
Ez 2.1 re is érvényes?
Kizárólag a teljesítményre vonatkozik vagy a minőségre is? -
tPedro_
őstag
válasz
BBéci #109893 üzenetére
Es ha az automatikus meres helyes, de tovabbra se veheto ki a basszus?
Nem igazan ertem, hogy a pontatlan hallasnak mi koze van hozza, de ez gondolom azert van, mert laikus vagyok a hazimozi temaban.A problamam az, hogy megfelelo, elvezheto hangeron nezve egy filmet, a sub potmeteret kozel maximumra kell ahhoz tekernem, hogy "rendes" basszus legyen. 50%-nal szinte semmit nem hallani belole.
Ha nem jol kozelitem meg a kerdest, kerlek javitsatok ki.
Koszi.
(#109894) Dorian: A kalibraciohoz 50%-ra beallitott potmeter jo dontes volt? Nem tudtam mennyire kene, ezert a neten neztem utana, ott egy ilyen tanacsot olvastam.
Igy elso probara nekem ugy tunt, hogy ezelott sub nelkul hasznalva a front hangafakban levo mely hangszoro is jobban szolt, mint most a melynyomo. Ez nyilvan nem lenne normalis dolog. Ezert gondolom, hogy valami a beallitasokkal nem stimmel.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
BBéci #109882 üzenetére
Az a bajom hogy a centernek, és háttérnek van helye. A frontsugárzónak viszont szinte semmi helyem nincs. Tudom hogy a házimozihoz kéne berendezni a nappalit de annyit nekem nem ér. Azért köszönöm a segítséget, alszok rá egyet majd kitalálom mi legyen. Egyenlőre ami biztos az a H/K AVR-171-es erősítő. Ehhez kellene egy minél kisebb de minél jobb minőségű hangfalszett. Tudom hogy ez ellentmond egymásnak de ez van. Az ár mint írtam 120 körüli. Azért ennyi mert már így is messze vagyok az eredeti elképzeléstől. Azon még gondolkodom hogy mi lenne ha csak két frontsugárzót vennék de még akkor is az a baj hogy nem fér el egy 100cm magas 25 cm széles doboz a jobb oldalon.
-
Csabroncka
addikt
válasz
BBéci #109863 üzenetére
Az árból egyébként azt kifelejtettétek, hogy az itt lévő emberek jelentős része használtan vásárolt (ésszel, hogy úgy-mondjam). Vagyis a valós ár töredékéért birtokol egy adott tudású rendszert.
A listaárakból elég szép számok jönnek ki, Pl: ha ezt veszem az én láncom is több mint 1 milla, a valós vásárlási értéke pedig nagyjából a fele.
Ahogy rakja össze apránként az ember a rendszert, tényleg előjön, hogy a kiegészítők (kábel, tüske, elosztó, állvány...stb) optimális ára eléri a teljes ár 1/3-át is - ebbe nagyon sokan bele sem gondolnak.
-
Dava
tag
válasz
BBéci #109814 üzenetére
Nem szemantikai vitát szeretnék nyitni, de a 'jó' szerintem relatív. Ha pl. valaki azt kérdezi, ez a 100 ezres 5.1, ami bolhafing kategória a komoly hifiseknek, 'jó-e', az inkább arra irányul, hogy ennyi pénzért jó-e, kategórián belül jó-e. Az ilyen szaktopikokban viszont azt figyeltem meg, hogy ha valaki a 'jó' kifejezést használja, azt a jelenlévők sokszor rögtön a felsőkategórás, abszolút értelemben vett jónak veszik, és így a belépő, kommersz cuccok említése is viccé válik.
Pedig szerintem ez így rossz irány, igenis lehet jó egy rendszer kategóriától függetlenül. Például az én kis 60 eFt körüli fejhallgató láncom nagyon jó, mert ennyi pénzért olyat nyújt, amit sok 100 feletti lánc se képes. Nyílván, ha egy jól átgondolt, fél milliós rendszerhez hasonlítanánk, akkor ez lenne a 'rossz', az meg a 'jó'.
Az én tévém is 150-be került, de minden filmet fullHD-ban nézek, maximálisan kihasználom a hálózati funkcióit meg miegyebet, számomra ez egy jó vétel volt. Lehet egy csúcstv után nem látnám szépnek a képét, de az előző tv-mhez képest fényévekkel jobb (pedig mindkettő 'vicc kategória').
Az meg hogy "Az átlagember nem jön szaktopikba érdeklődni, hogy mit vegyen.' ez honnan jött?
Miért ne tennénk? Tegyük fel, hogy van egy 4k TVm, és keresek hozzá AV erősítőt, ki is nézek egyet és itt megkérdezem, hogy jó-e. Ti meg megmondjátok, hogy nem, mert ez csak fullHD-t tud, itt egy másik ami ajánlott és 4k-s. Ez egy leegyszerűsített példa, de remélem érthető a lényeg. Azért kérdez itt az ember, mert gondolja, hogy itt értenek hozzá, és reméli, hogy segítőkészek. A téma 'Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható', nem 'High-end házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható'.
-
MrRL19
senior tag
-
-
-kyo-
csendes tag
válasz
BBéci #109751 üzenetére
Természetesen a beállításoknál bénáztam....
Más:
A meglévőkhöz (Denon AVR 1713-Lektor 2-Lektor LCR) szeretnék a közeljövőben venni 1 mélynyomót. Ha nem ragaszkodok a márkához , Ti mit ajánlanátok?
Felhasználás teljesen vegyes (szoba:14m2 panel).
A keret kevés: 80e.
Köszönöm -
Smiley
addikt
válasz
BBéci #109719 üzenetére
Koszi
most mar kivancsi vagyok, keresek vmi bemutato termet ahol ki tudok ilyesmit probalni, ugyis front hagfalakat kene neznem.
Rohadt egy dolog ez az egesz hazimozi es tarsai, ha normalis cuccot akar az ember othhonra akkor szazezreket/milliokat kellene beleolni azert, hogy napi max 1-2 orat hasznalja, es akkor most lehet, hogy sokat is mondtam ezzel.
-
Heffi
őstag
válasz
BBéci #109488 üzenetére
Mindíg tanul az ember
Nem is hallottam erről a márkáról, míg Regger meg nem említette az egyik ajánlásában.
Ezek amúgy mekkora teret képesek kitölteni hangal mozizáskor? A JBL dupla 20cm-es mélyei után ennek a hangszórói kicsinek tűnnek. (Remélem jól gondolom, hogy ettől függetlenül a mély hangok is rendben lennének ezzel a szettel).
-
kerlac
őstag
válasz
BBéci #109395 üzenetére
Tuuudom, olvastam, onnét is indultam, de lebutultam, azaz egyszerű felé mentem...
Többiek: igen, megnézem amiket javasoltatok ill azért nem veszne kárba, mert ha lecserélem profibbra, másikra, akkor ez mehet PC alá, vagy szekunder, háló TV alá, mert oda aztán pont elég. szerintem.
sakal83:
Igazándiból, nem a nincs, hanem a nem szánnék rá sokkal többet esete forog fenn. -
Agyzuzo
addikt
válasz
BBéci #109235 üzenetére
Azt írtam "kb. Diamond szint" - de ez csak az én rendszeremen.
A NeoTech amit végül megvettem az én cumómból kihozta amit ki lehetett. Viszont brutális nagy a kontraszt az olcsóbb kábelekhez képest (akár egy Pearl-höz, vagy egy sima USB kábelhez, azt már nem is említem). A Carbonnál hallottam jobbnak a NeoTech-et, tisztább, részletezőbb volt, pedig árban picit alatta van (mondjuk a KáCsások is mondták hogy ez biza egy minőségibb kábel, természetesen nem Diamond, de hát az árban is magasan fölötte van).
-
törölt tag
válasz
BBéci #109142 üzenetére
Nem mondhatom hogy hibátlan vagy: ha nem kell valami, nem alkudok.
Patice: emlékszel a Dune-ra?Na arra alkudtunk volna..
Olaszország északi részén én is jártam. Akivel voltam rettentően szeretett alkudni, még a boltban is tudott kicsikarni kedvezményt, de ami nem kellett vagy nem tetszett neki,arra ő se alkudott. Pl bőrkabátra sem.
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #109126 üzenetére
Aztán ugyanaz a rinocéroszbőrű felteszi 90-ért. Mert van ám olyan is, nem is kevés.
(#109127) Lizsó
Nem lehet, hogy a két zúgás forrása egy és ugyanaz? De amúgy a HDMI miatt szerintem is felesleges lecserélni. Használtban meg tényleg sokkal jobbat kapsz, mint újban. De ha újat akarsz venni, és hangban nem sokat visszalépni, akkor a 6-os Yamahák már igencsak 150-160 felett vannak ha jól emlékszem. A TV-s problémát én optikai kábellel kezelném, és a már emlegetett füles kimenettel. Samsungnál meg menüben változtathatod a használt hangkimenetet, ha minden igaz. -
kabar
senior tag
-
muzsikpeti
aktív tag
-
0pityesz0
tag
válasz
BBéci #108875 üzenetére
Az négyzetméterben körülbelül megfelelő is lenne (a helység cirka 25-30nm).
A 407es elacban biztos voltam hogy nagyobb előadást nyújt számomra mint a focal,mert az hallottam.
De a 267est még nem. Esetleg van alternatívád surroundoknak a 267 helyett? (csak a költséghatékonyabb formula, illetve a 267est váltva a 407 picit drágább mivolta miatt.. (ha nincs se gond))
Azt hozzá kell tennem,hogy egyre gyakrabban a zene! a fő műfaj, szóval ha alámennék picit a 267nek se lenne bagy baj -
Poplacsek
senior tag
-
-
spiky03
veterán
válasz
BBéci #108797 üzenetére
Persze majd meghallgatom őket ha megyek. Kíváncsi vagyok rájuk, kinézetre tetszenek.
Meg most olyan szettet szeretnék majd amihez lehet dipolokat venni, hátha azok javítanak majd a hátsó részen. Igaz ebből egy szett azért jóval drágább, mint a BX.
Persze tervbe van egy hasonló szekrény alkalmatosság kivitelezése, mint Dorian-nél, hogy a kanapé ne legyen a falra tolva.@(#108798) Csabroncka
Én tudom, hogy hol a határ, nem fogok elszállni, nyugi.
Ezért is őrlődöm, hogy kell-e nekem a 150 ezres erősítő, mert pl ami volt Pio-m meg a Focal-ok nekem az a szint teljesen jó volt. Mozin jó volt, mivel nekem ugye az a lényeg, zenélni nem nagyon zenéltem velük. Kábelekkel sem estem túlzásba.Max annyit csináltam volna, hogy idővel a Heco szubot valami jobbra cseréltem volna, nah meg az említett hangfal tuningok talán, és ennyi.
És ahogy Te is írod, vászon, projektor lenne nekem is az utolsó lépés. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest