- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
-
BBéci
legenda
Az utolsó mondatodat én is sokszor hangoztattam. Nagyon kevés az olyan helyiségek száma, pici az aránya, ahol van hely 65 colosnál nagyobb tévének. Nálam 55 a maximum, ezért csakis a leereszkedő vászon jöhet szóba, ha nagyméretű képet akarok nézni.
Nem tudnék elviselni egy hatalmas, sötétszürke/fekete téglalapot az életteremben. Zavaró, nyomasztó, már a 65 colost is annak találtam, amikor teszteltem.#185487ctrlaltdel13
"Mint egy fényágyú.
Milyen lehet az 120"-ba"
Sokan maximumra állított fényerővel nézik az LCD tévéket, plusz dinamikus képmódban. Nekik való a fényágyú. Panasonic plazmám 80 cd/m2-re van kalibrálva, nem kell több!
Vetítőmet eco-ban járatom, egyszer próbáltam a normált, 3 perc elég volt belőle. -
m3ss
veterán
most 4-5-6 millio, ki tudja mennyi lesz 3 ev mulva. a 98 col mar most elerheto aru.
Használtan 3-4-500 ezerért teljesen jó vetítőket lehet kapni, egy vászon mellé sem olyan túl sok.
lassan ezzen a kalkulacioddal egy jobb vaszonnal ott tartunk, mint most egy 98"-os tv ara. es sokan nem is vetitenek ennel lenyegesen nagyobb kepet..
1%-nak van dedikalt szobaja, ott jo megoldas a vetito. de sztem ott se sokaig. nappaliban? 60 vs 10e ansi differencia van. kepfrissites, fenyero, elesseg mindenben egy ur tatong a ket technologia kozott. teljesen at kell alakitani egy nappalit, hogy ertekelheto vetitett kepet kapj. ezt nagyon kevesen tudjak/akarjak bevallalni. -
Khaosz55
addikt
Nekem nem is kell fullra rakni és simán kiakasztja 4080-at pl egy fhd felkonvertálás 4K-ra esetén főleg ha 60fps-t kell számolni, ez a régebbi motoros videóimnál van csak. Nem mindegy mire használjuk. Igaz nálam ritka a felkonvertálás, mert felbontásban nem bántom a 4K-t, de a HDR-SDR konverzió is elzabál 40-45%-ot . Gondolom a lekonvertálás kevesebb gpu erősforrást eszik.
-
BBéci
legenda
Igen a True HD mellett mindig, kötelezően ott a Dolby Digital hangsáv. A Plus nagyon sokszor alacsony bitrátájú, ezért nem sok értelmét látom.
#185329Dorian
Azért írtam az összehasonlítást, mert lehet venni régi zászlóshajó gépet ugyanannyiért, mint egy jelenlegi vadiújat. Utóbbit sokkal többen választják, ami nem baj, de ne döngöljük sárba azt, aki a másik lehetőséget választja.
Az utolsó bekezdésedben van a lényeg.
Valamint tapasztalatom és meggyőződésem szerint nem annyira rossz a digitális koaxiális átvitel, mint amilyennek beállítod. -
Tibiajax
nagyúr
Utólag kissé bánom is, hogy eladtam
én ezen már túlvagyok...nekem volt már egy ilyenem, '12 tájékán valahol.. szuper volt, de a szokásos pénz kell-dolog beütött, így elvitték.. azóta is gondoltam rá, h de jó lenne most az, ha meglenne.. de kb szökőévente van fent egy db a hirdetésekben.
most is feljött egy, lecsaptam rá. így visszatért végre hozzám, immáron finomabb társaság részeként
csak eléggé lehangoló volt most ez a kis probelm, amivel szembesültem.
tudtam, h fos a társasház hálózata, amiben lakom most, de azért erre nem számítottam. előtte sem a rotel, sem a kis parasound végfokom nem pattogott.. -
Tibiajax
nagyúr
köszi szépen a help-eket
-procim tuti jó, előtte két végfokom is volt, mindegyikkel jó volt, meg előtte is jó volt, az előző gazdájánál
- forrás most épp az audiolab stream-em, de az is mindegy, tv-ről is pattog
- eladóval beszéltem, nála sem pattantak a hangfalak. de igazából én tudom, h nem a végfok a hunyó.. csak épp az a borzasztó, hogy ha nem az eszközeim, akkor marad a....
szóval, azóta a következő történt. aludni nyilván nem tudtam emiatt sokat, így vártam a reggelt. akkor ujra prób, de ugyanaz. aztán, a rendszer maradt bekapcs, kimentem a retyóra, ottani villany fel és pukk, ugyanugy pattantak a hangfalak. villany lekapcs majd fel, megint pukk..
szóval, a villanyhálózat
....amiről, tudtam eddig is, hogy ótvar, mert a toroid cuccaim - a nad procimat leszámítva (mert ott zseniálisan megoldották a szakik hogy le van fedve és így izolálva az egész toroid mag) - mind forr meg zúg. egyik kisebb, másik nagyobb mértékben..
elvittem már azokat is, teljesen másik helyszínre, ott kussban voltak, szoval nem az eszközök a hunyók. egyszerűen szar, vagy elcseszett földelésű az egész társasházunk.
ezt meg onnan tudom, hogy levittem még az a végfokomat a földszintre, lépcsőházba, ott konnektor be, és ott is zúg a trafó ha közel teszed a füled hozzá..
de, ezekkel még tudtam élni. de a pattogással már nem, így nem lehet zenét hallgatniszoval, egyelőre ott tartok, hogy beszéltem egy villanyszerelővel, aki azt gondolja, túlfeszt, vagy nem helyes értéket kap a végfok, és ezért ami erre érzékeny, az sajnos így viselkedik. tanácsolta, ha nem akarom sokpénzért megcsináltatni az egész ház földelését újra, albérlőként..szerezzek be egy túlfesz védőt, konnektorba be, és onnan menjen a végfok.. nem biztos, h megoldja, de lehet
ezzel az infoval mentem ma el a conrad-ba, ahol ezt elmondtam, és az ottani középkorú szakik meg felülírták a dolgot. nem fogja megoldani szerintük egy tulfesz védő, ellenben, -ha a hálózatot magát ugye nem akarom megcsináltatni - vegyek inkább egy szünetmentes tápot. ami tulképp izolált áramot ad majd a végfoknak. itt jóval nagyobb esély lenne a sikerre
mit gondoltok? -
rootmin
tag
Tegnap visszírtam telóról, de mire mire elküldtem, tovaszállt a session és vele a komment is. Olyan rég PH-ztam, hogy már el is feljtettem milyen ... khm, régi ez a motor.
Igen, mindent jól dekódoltál
Köszi, tervezéssel nincs gondom, ez a munkám is. Viszont mások a prioritások így építkezés és egyéb projektek közben, nem jutottam 3D rajzig. Mozi szempontjából nincs is már nagy jelentősége. A világítást több haszna lett volna modellezni, de arra se futotta, hajt a tatár.
Üléspozíció: a bejelölt kanapé középső eleme, a fej pozíciót a háttámla belső széléhez lőttem be (ha megnézed, azt lövik körbe az Atmos sugárzók).
Köszi a tippet, hajlok rá, hogy elengedjem a 7.1-et, illetve a surrond backeket de mivel most közel ingyen tudom becsöveztetni, ha mégis meggondolom magam, akkor viszont macerás és drága is, az előkészítést nem fújom le. Pont amiatt, hogy viszonylag messze van, nem olyan gáz talán, hogy nem az ideális magasságban vannak. Ha egyszer oda jutok, úgyis tesztelek majd a kész nappaliban temp kábellel meg valami ronda állvánnyal
A surroundok helye adott. Az egyetlen, amivel érdemben tudok játszani, azok az Atmos sugárzió pozíciók. Bár itt is köt majd a mennyezet profilozása, előre-hátra viszonylag szabadon tudok mozogni. Mit szóltok a képen jelölt +/- 1 méteres távolságoz? Állmennyezeti (süllyesztett) hangszórókkal tervezek, viszont olyan típusra gondoltam, aminek a magassugárzója enyhén döntött.
Amin még dilemmázok, hogy kisebb TV-t válasszak, és emiatt (egy nagyon picit) kevésbé legyenek beszorítva a frontok... Ez viszont nagyon fájna a másik oldalról. Rajzoltam már falnézetet 65" vs 73", illetve kisebb frontokkal... Ehhez sem kell sokat rajzolnom, tudom majd élőben nézegetni a falat eleget, mire ide jutok. A kábelcsatorna vésés viszont most van terítéken
-
koko52
nagyúr
620W bemenő energiából 2X1100W? Ok. Ez csak a bullshit peak, zenei, 100kHz-en, PMPO RMS-ek stb...
Mint írtam engem csak az zavar, hogy minek írnak rá ilyen baromságokat. Árban teljesen rendben van, csak nem szabad elvárni azt amit ráírnak. Mert amikor nem tölti be azt amit elvár egy laikus, akkor megy az anyázás.
Mindegy én itt elengedem, maradok a mateknál erősítők vásárlása esetén. -
Quetz
őstag
"Csak a raidelés biztonságos, az meg marha sok pénz, mert a szükséges merevlemezek száma a többszöröse a hagyományos tároláshoz képest."
Ez ebben a formában nem igaz, mert:
- A raid nem véd a silent bit rot ellen.
- A Raid attól függően drágább, hogy milyen szintet használsz. Ha legalább 3 diszkel tervezel, akkor elég a Raid-1 és négy diszket kell megvenned.
- Ha egynél több diszk megy tönkre egy időben, akkor esélyes, hogy reszeltek a raidnek.Akit érdekel ez a téma, az nézzen utána a ZFS-nek, illetve a snapraidnak. Mindkét megoldás esetén kell kompromisszumokat kötni, de jobb nartom őket mint a hagyományos raid.
-
Borisz76
nagyúr
2000-ben vettem PC-t.
CD lemezre írtam ki a filmeket.
Aztán jött a DVD , arra már 3-6 db film is ráfért , tömörítéstől függően.
Aztán amikor elértem az 1000 DVD lemezt és 4-5000 filmet...
Szóval nehéz volt megkeresni , amit éppen nézni akarok.
Meg persze a régebbi 1 CD-s filmek kijöttek nagyobb, jobb méretben.
Megint kiírni....a régi CD-t meg sajnáltam kidobni. Törölni nem lehet.Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy HDD-re kell másolni.
- Bármikor törölhető a régebbi verzió ha beszerzek egy újabb jobb minőségűt.
- Letöltöm, megnézem, nem tetszik ,törlöm.
- Kényelmes és gyors.- Ha meg még hálózati adattárban is van....
Szóval NAS lett a vége.
3 gépről + telefonról + tabletről elérhető.
A telefonokkal készült képeket azonnal oda menti a rendszer.És igen van RAID mert félek a lemezmeghibásodástól.
És így - lemezhiba esetén is - elérem az adatokat....
azaz a RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS jó.
De természetesen ezen felül van biztonsági mentés a fontosabb dolgokról.Synology NAS összefoglaló
Alapvetően magamnak szedtem össze az infókat , hogy később vissza tudjam keresni ha valami kell.
Csak időközben rájöttem, hogy egy NAS nem "csak egy köteg lemez", hanem sokkal de sokkal többet nyújt annál, hogy csak adatokat tárolsz a lemezen.
Ezért is lett belőle szétdarabolt blogbejegyzés.
A torrentről pedig csak akkor lehet letölteni filmet, sorozatot ha "valaki" vagy "valakik" seed-elik, azaz valahol tárolják és folyamatosan rendelkezésre áll az eszköz, hogy ha valakinek kedve szottyan mozizni, akkor le tudja tölteni.
Nálam nem sok....kb 1700 torrent fut jelenleg.
Többsége film és sorozat.
Nekem ez a hobbim.
Ezért kár rugózni rajta , hogy a NAS 24/7 megy és sokat fogyaszt...
Nem érdekel. Ő van értem és nem fordítva. -
nem zavar, pedig google segített a fordításban és abból az jött le, hogy 1549 EUR -ért van használt
De amúgy azt írja, annyiért 2 év garancia, Tökéletes állapotban, kopásnyomok mentesek, Minden eredeti tartozékával szállítjuk Eredeti csomagolásában szállítjuk. Az 1590 eurós is 2 év garis, +159 -ért pedig 5 év a kiterjesztett..
Azért szerintem ez így egész vállalható még ha Francia is -
python1
veterán
Igen ezek vannak.
Nem is szándékozom csrélni őket.
I'am Dony
Igen 30Hz-t még simán ki lehetne hozni, de egyelőre ezt rögtönöztem össze.
-KP-
Á dehogy, már így is elég amit tudnak, nem mozizunk hangosan. -
-
VoidXs
nagyúr
Azzal szabadít fel, hogy amelyik kiadott hang veszteségbe menne, azt nem adja ki egy vagy több subból, az ART mainből is. A több helyről kiadott hang egyenlő érzékenységnél változatlan, hiszen az összeget úgy csökkenti, hogy az eredetileg várt hangerő megmaradjon. Mivel a main-ek nem minden esetben hatékonyak mélyre, amit írtál, onnan ered. Én a saját megvalósításomról tudok pontos adatokkal szolgálni, a Cavern esetében csak CUCC 1-nél fordulhat elő, hogy növekszik a kajavágya, 2-nél már működésből adódóan egyáltalán nem. Az ART-ot viszont én csak olyan rendszereken próbáltam, ahol az érzékenység sosem volt probléma.
-
VoidXs
nagyúr
A Cavern-t is dicsérik belépő HK rendszeren, csatornánként 50 watton. A szintugrásért még sosem panaszkodott senki. Az ART is főleg mélytartományon dolgozik, és az itt optimalizáló megoldások általában jelentős teljesítményt szabadítanak fel, például nálam a CUCC 2 után majdnem fele annyi sub teljesítmény is elég volt.
-
ada19
senior tag
Igen, 60 nap aminél a felénél sem járok még, tehát mindenképp adok neki esélyt. A centeren kívül nagyon meg vagyok velük elégedve.
A 8 Ohm a Klipsch egy másik nagy hazugsága (az érzékenység mellet), Erin/Amir mérésekből kiderül hogy ezek 3 Ohm körülre is beesnek 150 és 400 Hz között, az Arendalok gyönyörűen hozzák a 4.4-5 körülit teljes tartományban. Egyébként pár filmet végignyomtunk már a szokásos hangerőmön, és egyszer sem kapcsolt le az AVR (2 140-es Be Quiet venti is hűti!!) tehát azt gondolom nem ezzel lesz gond.
#184381 I'am Dony: első tippre azt mondanám a 80-as váltás ideális (tesztek szerint is, valamint a Klipsch is ott volt), de ahogy írtam most épp szívok valamiért a REW méréssel, kikerüli az EQ APO-t pedig nem ASIO-ban van... Amint megoldódik mérek centert és kiderül.
-
I'am Dony
őstag
Azért, mert alatta hirtelen, drasztikusan esik ami problémát okozhat ha a szűrő tipusa, meredeksége nem változtatható, a szubbal való összehangolás során. Így pedig sokszor muszáj jóval fentebb vágni. Másrészt az egy octavot sem lehet ez miatt egyebként nagyon sok doboznál tartani.
-
python1
veterán
Lehet az is mèg problèma, akkor viszont 10 Hz- kènt emelnèm a váltásokat, nálam 100Hz a befutó.
De attól függetlenül a jelenlegi centersugárzómból jól érthető, dinamikus és a férfihangoknál sincs semmi anomália, annak ellenére, hogy MTM elrendezésű a jelenlegi kanapé szélességében szinte azonos a mért frekvencia. -
Gino20
őstag
Köszi a választ.
Valami ilyesmire gondoltam Én is. Korábbi hsz-emben fel is merült bennem, hogy a felszabadult AVR csatornát vajon át lehet-e állítani mondjuk height csatornákra és felhasználni pl úgy ahogy írod, csak végül inkább fel sem tettem a kérdést, mert azt gondoltam, hogy "marhaság", de ezek szerint létezik ilyen.
Ha arcamnál nincs ilyen, akkor úgy fest, hogy az LCR + 2 "hiányzó" csatorna miatt minimum 5 csatornás végfokra lenne szükségem. -
Gino20
őstag
~1000 euró belefér, főleg ha abból az LR menne egy Arcam P429-re. Athem-nél láttam 5 csatornás végfokot. Ott mehetne az LCR és 2db atmos a végfokra.
Amúgy Te mit javasolnál? Milyen és hány csatornás végfokot, amit hogy kötnél be?A mátrixolás mit takar?
#184330I'am Dony: Valóban, látom
Amúgy van itt HA-n egy ilyen [link] Életemben nem hallottam még róla, igaz ez esetemben nem sokat jelent
. Ez vajon jó lehet?
-
ada19
senior tag
-
Rp526
aktív tag
Mondjuk az is hozzátartozik, hogy a vezető TV eladásokat nem is ők hozzák.
Így "könnyű" mondani, hogy nem érdekli őket, ha be sem tudtak törni a Samu-LG-Sony vonalba, USA-ban persze vannak még mások is. Ezzel nem cáfolom mi lesz vagy nem lesz a jövő technológiája, csak a kijelentés kicsit vicces. -
powerup2
addikt
Nem is arról volt szó hogy tömeg termék de akinek ez a hobbija és telik rá annak nem tétel. Meg mi kis ország vagyunk. De ha nézed az oled tv-k árait azok is rengeteget csökkentek 2016-ban vettem az első oledem 55" méretben és azért több mint egy milliót fizettem ma már az ilyen méret 300-400 ezer. De most a napokba olvastam hogy egyre nagyobb a kereslet a nagyobb tv-k iránt itt a 77" és felettieket kell érteni. Led fal esete természetesen más lesz de 10 év múlva kitudja milyen árak lesznek de a technológia fejlődik és azért nem árt haladni a korral
.
-
-
BBéci
legenda
Fogalmazgattam a korábbi hozzászólásokra a választ, aztán elolvastam az írásodat és benne van az általam fontosnak tartott lényeg.
Pont annyira hiányzik a HDR, mint kóc a s.gg.mbe. Az számomra felesleges, bántó, túl fényes, napszemüveg után nyúlnék. Olyasmi, mint hangban a loudness. Mókusvakítás.
Plusz ott a sokat emlegetett előnye a vetítésnek: visszavert fényt nézünk, nem bámulunk bele a lámpába. A tv, bármilyen technológiájú, kvázi lámpa. -
-
Cseneles
őstag
Igen ki, maximalis lampateljesitmeny mellett es fej felett elviselhetetlen hangal.
Csábinál fej felett van a gep igy 280cm 21:9 vaszonmeretem nem volt jo otlet a veszteseges szott vaszon. Igazabol en senkinek sem ajanlom a veszteseges feluleteket! Ez olyan mint amikor veszel egy Mustangot es tojashelyon kozlekedsz. Semmi előnye nincs a vesztesegnek de hatranya annal inkabb!
Vaszon mogotti hangfal elhelyezes izles kerdese, minimal stilust kedvelok elrejtik a vaszon moge. Aki szeret gyonyorkodni a hangfalak es elektronikakban azok elol hagyjak.
Ettol fuggetlenul lehet tokeletesen 2 center elhelyezesevel is a vaszon kozepere pozicionalni a hangot.
-
python1
veterán
Egyelőre egy darabig így marad, az eredeti elkèpzelès az, hogy a vászon kèt oldalán a falon lesznek a frontok a center pedig a mostani beèpítès helyèn, így kb 15- 20cm fog elfoglalni, az ascendo hangsugárzói ilyenek, coaxiális sugárzókkal dolgoznak, ès 10-12 cm mèlyek, viszont 100dB èrzèkenysèggel.
-
mimic1979
aktív tag
Ha hasonló kialakításban, nem hátsó reflexes hangfalszettet javasolnátok hasonló árkategóriába azt megköszönném.
A frontok biztosan elegendőek lennének számunkra, csak a centerrel úgy vagyok, hogy szérián belül nem árt erősebbet venni. Esetleg használta, hallotta valaki ezt a szettet?
Amiért váltok, váltunk: a feleségem eljutott arra szintre amikor már zavarja a tv hangja a Netflix alattTovább beszéltük a "tv - sarok" átalakítását, és megállapodtunk, hogy egy asztalossal készítettünk egy szép polcot a berendezéseknek, hogy "Még véleltelenül" se látszodjon egy kábel sem.
+ kikötés hogy tölgyfából készítse el a polcot
-
python1
veterán
Jelenleg 2m környékén leragadtak, a paneles megoldás ami most terjedőben afelett.
Nálam a vetítés marad az biztos, de az is biztos, hogy szőt vászon biztosan nem lesz többé.
Az első variáció volt a legjobb, az szólt a legjobban (bokalefosósváltozat) mikor a vászon két oldalán volt a két nagy hangsugárzó szabadon, alul a centerrel, csak ott meg a vászon mérete volt kevés 220cm.
Tegnap asszonyt áthívtam, hogy kukkantsa meg a képet, annyit mondott, hogy ilyen kicsi?
Pedig nagyobb volt mint a szokványos 20cm-rel (240), másik objektív kerül a nagyobb gépbe, és akkor egyelőre kitudom vetíteni a 280cm-es vásznat, prizma nélkül, igaz fényerő vesztéssel, de szerintem még élvezhető szinten marad, míg nem szerzek egy prizmát. -
python1
veterán
Annyi igen, de jelenleg már 4k-ban kapni 2m-széles TV-t megfizethető áron, használt vetítő áron + vászon áráért elgondolkodtató, régen kocsit adtak egy 127cm-es képátkójú plazma mellé.
Láttam élőben a panasonic 2m széles TV jét 30milláért, ma már 30X olcsóbb sokkal jobb megoldás.
Itt most az volt számomra a lényeg, hogy a 2 centeres megoldás él és virul.
Nálam a 280cm széles vetítés ellenében jelenleg nincs alternatíva, de lehet már 1-2 év múlva a 3m-es TV-sem lesz egy nagy durrantás, ahogyan most 2m széles TV-sem az.
Egyelőre így, hogy megléptem egy minőségi szintet vetítésben, nem mozgat a TV engem sem annyira és még mindig ott a lehetőségem, hogy növeljem a képméretét, köszönhetően annak, hogy átalakítottam a lehetőségeimet. -
python1
veterán
A kevèsbè nekem nagyon rossz, amin meg talán nem lehet látni, az meg tènyleg irreálisan drága.
Arról nem is beszèlve, hogy legalább 10 cm-t kellene hagyni a hangsugárzók síkjától, de nekem a hang sem volt annyira direkt, mint amikor szabadon vannak a sugárzók, hiába dsp- tem akkor is volt egyfajta fedettsèg.
A holicsos faszi is erről beszèl, hogy nála is csak a center van vászon mögött, de nagyon nem jó úgy a hangja -
python1
veterán
Nem rossz annyira, de nem is csoda, mankónak, próbára jó volt, én látom a szövés mintáját, de dedikált szőtt vászonnak is, tehát nálam ez bukó lett.
Ennél a vászonnál semmi ilyesmit nem láttam, csak a szép képet, igaz magasabb gain értékkel is bír a mostani vászon.
Már a TV-n gondolkodtam emiatt, de szerencsére nem így lett.
Viszont a centerre leszek kíváncsi, mennyire fog hiányozni, hogy nem a vászon közepéből fog jönni a hang. -
python1
veterán
Már szét is kaptam őket, vagyis kiszereltem belőlük a hangszórókat, mindenképpen új dobozokat kell építenem.
Szétkaptam az "előtétfalat" teljesen, és lemértem az új vászon helyét ami 15 cm-rel távolabb kerül a vetítőtől és így tőlem is, így kb 4m-ről tudok majd vetíteni ami jót tesz a vetített kép szélességének, és a szoba méretét is növeli.
Az új dobozok extra laposak lesznek, így a beforgatás nem lesz probléma, és tulajdonképpen a szoba méretéből sem vesznek el annyit mint az ezelőtti dobozok, amik 30cm-t vettek el a szobából.
A 2 centeres megoldástól pontosan azt várom, mintha a vászon mögött lennének, csak nem kell foglalkoznom a vászon miatti anomáliáktól, ez vonatkozik a frontokra is, nem kis kihívás lesz a centerek megvalósítása, előre bocsájtom, nem szokványos megoldással próbálom megoldani.
Remélem a hétvégére már az új helyére kerül a vászon, és az első tesztvetítés megtörténik. -
python1
veterán
Most láttam élőben a saját új vásznamat az új vetítőmmel Csenesnél ( a változatosság kedvéért egy másik Runco)
, ezért érdemes volt bombáznom, na meg a hangot is hozzá kell igazítanom a régi vetítőmmel (Runco ami szintén marad) semmi probléma nincs, eddig a vászon volt a leggyengébb szem.
Viszont majd idővel szereznem kell egy prizmát hozzá.
Khaosz55
A plafon még kapni fog feketét, az oldalfalak is sötétednek valamennyire, csak menjen el az asszony 2-napra valahová. -
mettek
addikt
Csak voltam. Ennek vége. Mondjuk az SVS sb3000 szubomat még hirdetem de nem csere okán.
Jópár komponens csere bere után rájöttem mi a jó, mi tetszik nekem. Avr-ből Arcam, perpill egy 850-es. Hangfalból pedig Revel Concerta. Bár a Focal talán kicsit zeneibb hangfal de nagyon ritka az olyan hangfal amelyiken többféle zenei stílus is jól szól és a Revel ilyen, a Focal pedig nem. A focalnal pedig az Audiosolutions Overture szólt szebben de azon is csak az élő hangszeres, vokálos zenék, a populárisabbak nem sajnos.
Erősítőből bár elsőre nagyon jónak tűnt a Marantz Cinema 60-as es kategóriájában szuper is de mikor bekötöttem az Arcamot újra, megjött a mosoly faktor. És kifejezetten a korábbi szériát szerettem volna visszaszerezni mert az új arcamnak nem olyan jó a hangja mint a 390-550-850-nek. -
Mankó
veterán
-
Quetz
őstag
-
Dißnäëß
nagyúr
A skiccemen a szaggatott vonal az képzeletbeli, arra az étkező van. Fejemben ez a "nappali" határa, tehát erre nyílik a tér. Ablak középen, ülő pozíciótól balra.
A falon lesz csillapítás, akusztikailag tervezem kezelni ez a nappali részt is és ha szükséges, a többit is.
-
Dißnäëß
nagyúr
Ülőpozi, de jó, hogy említed: lenne egy ~20cm széles lom-elnyelő (vélhetően párnák, ágynemű, ilyesmi) "komód" jellegű beépítés a kanapé mögött, teljes falszélességben, váll/nyak magasságig. Rajta lámpa, esetleg egy virág, nem tudom.
Lehet 30cm széles lesz...
Ergo, a kanapé, amiről hallgatózok, ennyivel előrébb lesz a faltól.
Mindig is érdekelt, a fülmagassági két hátsót a fül tengelyében helyezzem el, vagy kihasználva ezt a kis extra teret mögöttem, a sarokban ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest