- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
-
Quetz
őstag
válasz
still2 #184368 üzenetére
Nem értem a dillemmádat. A hivatalos árlist szerint:
- Denon x3800: 480k huf
- Denon 4700: 700k huf
- Dirac full-bandwidth licensz: 130kA Denon 4700 árából kijön a 3800 + Dirac licensz és még marad is 70k a zsebedben. A 4700 nem jobb annyival egy átlag felhasználó számára, mint amenyivel drágább. Egyetlen érv mellette, hogy kezeli az Auro3D-t.
-
Quetz
őstag
-
-
drdr
senior tag
válasz
still2 #157731 üzenetére
Ha valaki nem küldi el neked privátban a magyart, akkor az angol Denon oldalon ott van az angol nyelvű manuál,. Webes és pdf formátumban. A webesre rá lehet engedni a google fordítót... Nem mondom, hogy tökéletes, de azért lefordít jó pár dolgot (nem néztem meg alaposabban)....
Igazán fel lehetne tenni a magyar manuált is, van aki vásárlás előtt szívesen átnézi/né, mégis mire számíthat ha megveszi....
-
kabar
senior tag
válasz
still2 #141553 üzenetére
Sajnos az ES-nél a centerben nincsen előrelépés, a centernek meg a frontnak, de leginkább a surroundnak is ugyanabból a szériából kellene építkeznie. Én a hátsókból kipróbálnám a 30-ast, nem rosszak. De kb hangfalból el is érted ennek a szériának a határait. A centerben nekem a legnagyobb előrelépést az erősítőcsere hozta, mint mondtam. Sajnos egyetlen nálam kipróbált front hangfal sem verte el a jelenlegit, úgyhogy maradtak, de ha lesz, akkor megy az egész készlet. Ez nem jelenti azt, hogy nincsen jobb, csak értékhatáron belül, az adott helyiségben nem akadt eddig. De majd egyszer biztosan lesz...
-
kabar
senior tag
válasz
still2 #141543 üzenetére
Pontosan ezért kérdeztem, mert a jelenleg leírtak szerint a rendszered elég "egyenszilárdságú", és kb a zenei ízlésednek valószínűleg megfelel. A helyedben azzal kezdeném, hogy bekéredzkednék jobbnak mondott moziszobákba, meg meghallgatnék más rendszereket is. És itt értem a sztereó vonalat is. Ami miatt erre szükség van szerintem, hogy kitaláld, egyáltalán tetszene-e az a fejlesztési vonal, ami másoknál van. Ha nem, akkor végeztél is (nem sok esély van rá), ha meg igen, akkor elkezdesz próbálgatni más rendszerelemeket. Az ES 20 nekem hátra haloványnak tűnik, ez EC25-öt meg egyértelműen gyengének véltem az CA351-es megérkezéséig. De addig azzal a hangfallal minden erősítőnek voltak bajai, pedig megfordult már nálam néhány. Ha van sóska rá, akkor úgy próbálgass, hogy a régi rendszerelemeket még nem adod el. Sokat hallgasd, ne öt percet, és néha szereld vissza. De csak szerintem. A legtöbben itt vagy privátban kazalban égetnék el az ES-eket.
-
kabar
senior tag
válasz
still2 #141503 üzenetére
Mekkora a szoba amiben van a cucc, és milyen filmeket/zenét preferálsz? Mi az, amit elsősorban hiányolsz belőle? Csak mert a HK370 nem olyan rossz erősítő, Az ES-re viszont itt többen rá fognak ugrani, hogy cseréld. Ha van lehetőséged, akkor hallgasd össze őket magadnál, nehogy aztán szomorúság legyen a vége. Megveszed az itt ajánlott drága jónak mondott hangfalat/erősítőt, aztán még kevésbé tetszik...
-
BBéci
legenda
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
still2 #130059 üzenetére
Sztem JBL-ék elég combos woofereket gyártanak, megfizethetően alacsony áron, szóval ha nem szeretnél sokat kísérletezni + költeni, viszont könnyen rendszerbeilleszthető típust keresel, akkor melegen ajánlanék egy nemrégiben meghirdetett ES250-est, persze csak ha a színe nem ejt zavarba!
-
Valkűr
addikt
válasz
still2 #107079 üzenetére
Igazából az a baj, h ebben a szériában a JBL frontjaidhoz nincs nagyobb center ami jobban illene a képbe. Sajnos a legtöbb gyártó ebben az árszegmensben nem is úgy épiti őket, h a centerben alkalmazott hangszóró az méretben azonos legyen a frontokkal, ami szerintem sok esetben fontos szerepet játszik a hangzásban. Sokan azt mondják nem fontos az azonosság, pedig szerintem az lenne a legfontosabb. Erre egy hülye, de jó példa, h az egyik frontot kösd ki és tedd a helyére a centert, meglátod mennyi fontos a homogenitás a rendszerben. A hangja még csak hasonlítani sem fog a másik oldalon szóló frontéhoz. Sokan azt is mondják, h a centernek nem kell mélyen szólnia, csak a középhangokat kell megszólaltatnia, ez sem teljesen igaz. A center gyakorlatilag az egyik legfontosabb hangsugárzó a moziban, majd a frontok. Ezek egységessége, homogenitása az egyik legfontosabb a hang szempontjából. Itt azért hozzátenném, h ez természetesen csak az én véleményem, másnak ettől még lehet eltérő a meglátása.
-
Dorian
félisten
válasz
still2 #88331 üzenetére
Minden lehet jó vétel, attól függ milyen célra, igényszintre és mennyiért. Amelyik hsz-ra válaszoltam, ott linkeltek használt ES-eket, azoknak az árára írtam. De azt is írtam, hogy ha a felhasználás film + elektronikus zene és a kinézet is számít, akkor akár jó vétel is lehet.
-
nebulo5
senior tag
válasz
still2 #17095 üzenetére
Ha türelmes vagy, vársz még 1 - 2 hetet! Addig, remélhetőleg reális (kb. 20.000 Ft-ra) árra csökken ennek a "mélynyomónak" az ára! A hang dobozaidhoz tök jó lesz... Persze, ha az erősítőhöz méltóbb sub-ot kívánsz beszerezni, akkor valami mást kellene találnod, úgy 25 e. környékén.
-
knorbi77
tag
Szerintem nem szó szerint értette a teljesítményt, hanem úgy, hogy nincs arányban az erősítő és a hangfalszett, nyilván simán elhajtja a hangfalakat a H/K. Szerintem szép darabok ezek a studio-k, biztos jók is mert elvileg a JBL jó. Tehát szerintem Ő azt akarta mondani, hogy egy ilyen H/K-hoz keményebb/jobb hangfalak illenek.
-
Csabroncka
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Tesla topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Renault, Dacia topik
- VR topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Stellar Blade
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged