- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
válasz Toobee #19497 üzenetére
Úgy emlékeztem, hogy a kisebb Jamo-kat nem ajánlottátok. A kisebb Onkyo-kat sem ajánlottátok. Ebből következtettem arra, hogy egy nagyobb Jamo biztosan jobb kategória, tesztet is találtam róla, ami jó véleménnyel volt.
Valószínűleg eddig csak rosszabb rendszereket hallottam, mert nekem ez volt idáig a legjobb. Nem mondom, hogy hibátlan, tökéletes, de nagyságrenddel jobb, mint amivel mostanában találkoztam.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Bocsánat, hogy vagyok.
2 hete már éjjel-nappal a fórumot és teszteket olvasgatok. Valaki akkor nem mond igazat. A tesztek dicsérték. Persze nem a legjobb hifi, de én nem is vagyok vájtfülű.
Ti csak 6 számjegyű hangfalakat ajánlottatok kimondottan, ami az én költségvetésembe nem fért bele. Igazából nagyon nem is ajánlottatok semmit, csak a kérdéseimre: ezt ne, azt sem, amazt sem.
Ha úgy gondoljátok, hogy megsértettelek benneteket a vásárlásommal és ezért nem válaszoltok a kérdéseimre normálisan, akkor nem kérdezek többet.
De az ilyen "építő" jellegű válaszokkal, hogy "az nem arra való" vagy "ilyet itt senki sem ajánlott" légyszi hagyjatok, mert nem visz előrébb. Akkor inkább ne válaszoljatok.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
BBéci
legenda
válasz Rebell #19490 üzenetére
Ne viccelj! Ezen a szinten hót felesleges ilyesmivel flancolni. Kizárt, hogy meghallja a különbséget. Egy olyan jumper többe kerül, mint a 2x akárhány méter kábel, amit használ.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Menüben kell kiválasztani és ugy lehet a frontot biampolni... De vizont csinján a beállitással mert nagyon hamar kilőheted a magashangsugárzókat...
Olyan hangok jöttek elő filmeknél, amiket eddig nem is hallottam!
Ez tetszett de remélem nem azért van mert annyira fals hangokat ad ki.. -
BBéci
legenda
Fogalmam sincs, mi történik a harmadik esetben, nem szoktam PC-t összekötni erősítővel.
Vizsgáld meg a beállításokat és megtalálod a választ.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
b0077
tag
Tehát
- ha analóg módon van összekötve az erősítő és a számítógép akkor a hangkártya dekódolja azt a nyers digitális adatfolyamot és analóg jelekként küldi tovább az erősítőnek?!
- ha pedig optikai kábellel van összekötve és be van kapcsolva az S/PDIF passthrough akkor pedig a hangkártya helyett az erősítő teszi ugyan ezt?
- mi van a 3. esetben amikor optikai kábellel van már összekötve, de nincs bekapcsolva a S/PDIF passthrough, akkor tudtam hangerőt is állítani a lejátszón, de csak sztereo jelet továbbít az optikai kábel akkor mi dekódol?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nincs értelme kettős erősítésnek, azok a Jamók ebben a topikban feketeseggűnek számítanak, soha, senkinek nem ajánljuk megvételre, attól nem fognak jobban szólni. Akitől vetted, most örül, veri a seggét a földhöz, hogy megszabadult tőlük.
Ne haragudj, ez az igazság. Számos lényegesen jobb hangdobozszettet javasoltak a többiek, de nem hallgattál senkire. Úgy kell Neked.(#19484) Peak
Mire szolgál?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
Valamit nagyon félreolvastál.
És most készülj fel a helyi erők erős savazására. Az összekötő rézlemez és a dupla csatlakozópár NEM arra szolgál, amire te gondolsz.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Köszönök mindenkinek minden segítséget, amit az elmúlt napokban nyújtott!
Vettem ma egy rendszert egy szomszédos városban, ami alkalmi vételnek bizonyult. 2 éves rendszer és újszerű állapotban van.
Jamo S506-os hangfalrendszer, Onkyo SR506-os erősítővel. Igen, ez az erősítő nem az amire vágytam, de egyenlőre ez lesz. Elleszek vele egy darabig. Kicsit sok kábel kell hozzá, de jó lesz.
A hangzás viszont csúcs! Olyan hangok jöttek elő filmeknél, amiket eddig nem is hallottam! Nincs mélyláda, de vibrált a levegő! Bizonyos jeleneteknél még a heverő is vibrált alattam! SzóvalEz egy 7.1-es erősítő, de nincsenek back hangfalaim és nem is akarok betenni. Olvastam az erősítő könyvében, hogy a back csatornákkal rá lehet erősíteni a frontokra. Ezek a Jamo frontok alkalmasak erre, dupla csatlakozó van rajta, csak ki kell venni az összekötő rézlemezeket az érintkezők közül.
Van értelme megcsinálni? Mi a véleményetek?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
kiki22
senior tag
Sziasztok!Erdeklodnek ,h ez cucc mennyire éri meg az arat ?Koszi a választ előre is.
-
-
BBéci
legenda
Az S/PDIF passthrough azt jelenti, hogy az eredeti, nyers digitális adatfolyamot küldi ki, amit az erősítő dekódol.
Az természetes és magától értetődő, hogy hangerőt az erősítőn állítunk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
b0077
tag
Sziasztok!
Van egy Sound Blaster X-fi Xtreme Audio pci-e es hangkártyám, most vettem olyan házimozi erősítőt amin van optikai bemenet is így össze tudtam kötni optikai kábellel is a számítógépet és az erősítőt (régi erősítőm 3 analóg jack-rca kábellel volt összekötve).
Én eddig azt hittem h a hangkártyám nem támogatja optikán keresztül az 5.1et, most viszont úgy tűnik h mégis. Ha a hangkártya beállításainál "Támogatott formátumok/Kódolt Formátumok" alatt letesztelem a DTS Audio-t és a Dolby Digital-t az erősítő kijelzőjén is megjelenik az aktuális formátum és teszteli külön külön a hangszórókat. Ez gondolom így akkor valós 5.1 nem vmi összekevert "ál" 5.1, jól gondolom (amit sztereo jelből is elő szokott állítani)?A másik h viszont az 5.1es filmeket nem 5.1ben játszotta le, majd rájöttem h be kell kapcsolni a lejátszókon vagy a codec-eken belül "Pass-througth S/PIF" fukciót, ezután úgy tűnik, h "átmegy" az 5.1 . A problémám az h ilyen esetben egyik lejátszón sem tudok hangerőt állítani csak az erősítőn. Miért lehet ez és miért kell külön állítani a "Pass-througth S/PIF"-ot?
Sorry ha esetleg baromságot kérdeztemüdv
-
-
BBéci
legenda
-
Ed Parker
nagyúr
én a 816V-t vettem 426ezerért, a 826V az majd egy százassal drágább.
a 826W az meg olyan 700körül megy.
sztem a 280 korrekt,ha a hangfal jó.
de igazad van a 250 még jobb[ Szerkesztve ]
-
tjojo
tag
Szerintetek mennyi lehet egy 4 éves Focal 826v?
Az eladó 280-nál alább nem akar menni. Én 250-re gondolnám, próbálom még puhítani... -
BBéci
legenda
válasz Mikisys #19458 üzenetére
Hihetetlen, hogy mekkora önbizalommal osztod az észt, közben tévedések sorozatával vezeted félre a többieket.
Tökéletes és hibátlan lehet a hangzás a kanapé mögött, mellett és a oldalfalak közelében elhelyezett szubládákkal is.
Példa erre a világ legdrágább rendszereként reklámozott, 5 db Focal Grande Utopiából és 2 db Sub Utopiából álló rendszer, amelyikben a mélynyomók oldalt, a falak mellett voltak elhelyezve. Volt szerencsém meghallgatni.
Valamint jártam olyan (céges demó) moziszobában, ahol mindkét szubláda a kanapé mögött volt, de az összes létező elhelyezési móddal találkoztam, amióta házimozis újságíró vagyok.Nem dögösnek, hanem észrevétlennek kell lennie a mélynyomónak!
A kőpadlón pedig segít a rajta elhelyezett szőnyeg. Nyilván sosem lesz olyan, mint a teljes szőnyegpadló.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Ed Parker #19450 üzenetére
Mint írtam nálam azért sokkal jobb a helyzet. Igyekszem a maximumot kihozni a kis szigetből.
Mondjuk a hátsók sajnos nálam is közel vannak ahhoz aki a kanapé szélén ül. De én középen ülök a sweet point-ban és ott nekem teljesen jó.
Az asszony meg fekve nézi a filmeket, így őt nem zavarja.Jah és nem haragszom rád.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Mikisys
őstag
válasz Toobee #19427 üzenetére
Jópofa ötlet, de nem több annál.
A szubasszus és a hangok nagyobb tömege a frontsugárzókból jön, tehát azokkal kell a szubládát kb. egy síkban elhelyezni.
Lehet a Center alá, ha ott elhelyezhető, vagy a bal, vagy a jobb oldali front mellé, így adja a legdögösebb hangzást. Így is keresni kell az optimális helyzetét, de csak síkban mozgatva.
A hátsó falhoz, a Surroundokhoz tolni a szubládát nem célszerű, ez rossz megoldás és oldalt sem jó, valamelyik fal mellett.Abban a szobában a kőpadló már eleve kizárja a jó hangzást, ami a linken látható.
Üdv!
-
Toobee
veterán
Látom nagyon szeretnél olyan erősítőt, ami kezelni fogja a HDMI hangokat, meg konvertál ide-oda. Miért nem lépsz túl a legegyszerűbb, nyilvánvalóan neked nem megfelelő erősítőkön, és keresel olyat, ami kielégíti az igényeidet -megjegyzem 2012-ben abszolút ésszerűek-. Talán/biztos, hogy hozzá kell még toldani, de úgysem fél évre veszed. Számtalanszor jártam már úgy, hogy majd megelégszem az olcsóbbal, biztos megszeretem egy idő után. Hát nem így lett...
-
Laca0
addikt
válasz Rebell #19446 üzenetére
Ezek az erősítők NEM dolgozzák fel a hdmi in hangot! Tehát a BD lejátszót csak optikával tudom rákötni. A video jele meg mehet direktben a tv-re hdmi-vel :S
Tehát semmi értelme a hdmi-nek az erősítőn :-/
Kábelt sem spórolok vele, ezt nem jöl látod.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Nem megy a hdmi video ki kompoziton. De ha menne is, akkor is inkább a hdmi-t használnám, mert az jobb (szerintem).
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
törölt tag
Kérdésem van újfent
Nézegetem ezeket a "kis" házi-mozi szobákat a bluray-es oldalon. És feltűnt, hogy a vásznak nagy része a nagyon szélesvásznú, 2,39:1-es oldalarányú.
Na de mi van akkor ha a film nem 2,39:1-es hanem mondjuk 1,78:1-es?
Akkor hogy vetít a projektor? Kilóg a kép alja/teteje? Ezt hogy oldják meg? Ez sehogy sem fér a kis buta fejembe...
-
Rebell
senior tag
Ha nem használsz erősítőt, akkor, hogyan akarod lejátszani a Tv-n pl: a Blu-ray filmket ill. HD hangokat?
igazából a HDMI-is erősítővel, annyival vagy előrébb, hogy megspórolsz magadnak 1 pár db kábelt, és nem kell minden egyes lejátszó kábelét a TV-be kötni.Legalább is én így látom a HDMI kábel előnyét. De a nagyok nyugodtan megcáfolhatnak.
Viheted a hangot optikai kábelen is, de úgy tudom, hogy ott nincs, akkora sávszéle a kábelnek mint 1 HDMI kábelnek.
[ Szerkesztve ]
-
cstomee
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy PolkAudio PSW 110 mélynyomóm, kb. 1,5 éves és tökéletesen működik!
De van egy olyan probléma, hogy ha hozzáérek a hangerő potméterhez akkor mély-recsegő hangot ad ki. Ha kicsit megpöckölöm a tekerőt akkor iszonyú hangosan, ablakremegtető hangon recseg!Valakinek valami ötlet? Esetleg kontakt hiba a potméternél?
Köszi! -
Peak
addikt
A benne levő videoprocesszor és elektronika segitségével egyéb analog videokimenetté lehet alakitani a HDMI jelet. Feltételezem nem CSAK HDMI kimenet van rajta, hanem pl. Composite is...
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
-
Laca0
addikt
Komoly kérdés és kérem, hogy komolyan válaszoljatok:
Mire jó, mire használható a hdmi bemenet és kimenet egy olyan erősítőn, amelyik csak továbbítja a képet és a hangot a hdmi kimenetre a hdmi bemenetről? (mint pl. az Onkyo SR506) Parasztvakítás?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
M@trixfan
addikt
BBéci és Gabor970:
Igen pontosan 220 cm-ről nézi Nem nagyon lehet átrendezni a szobát egy gardróbbejárat miatt.
Ma már nagyon sok olyan technológia van ami régen nem volt megvalósítható. A méret az csak egy paraméter, nem lehet maradéktalanul arra alapozni. Pl. tegnap hallotam futtában egy nagy álló Dali "nem tudom mi" 8-cat és elég kásás, lassú hangja volt. Egyébként abban lehet jó a CA filozófia, hogy nem próbálja meg elkenni a rendszer határait, nem akar feltétlenül nagyot szólni és inkább a homogenitásra hangolják a rendszert.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz spiky03 #19425 üzenetére
Azt hiszem Sanci írta egyszer a sub elhelyezés nagyon egyszerű, mégis nagyszerű megoldását. Én magam még nem próbáltam ki. Rakd oda, ahol ülsz, adjál rá valamit, amitől megszólal, aztán kezdjél négykézláb mászkálni, ahol a legjobban szól, oda tedd. Remélem jól emlékszem.
-
xtremetuning
addikt
-
spiky03
veterán
válasz Ed Parker #19422 üzenetére
Az nincs, de azért ettől sokkal jobb az én kis szigetem.
Mármint az elrendezés.Más.
Te/Ti milyen sub elhelyezést javasoltok inkább?
Előre a frontok mellé vagy hátra pl a kanapé mellé/mögé? Mert sok helyen láttam, hogy beteszik a kanapé vagy mozifotelek mögé/mellé?
Vagy meg kell hallgatni, hogy hol szól a legjobban?@BBéci
Legalább volt valami haszna a linknek.Mondjuk meghallgatnék pár Klipsch hangfalt, hogy hogy is szólhatnak, mert ezeken a fórumon elég sok van belőlük.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #19422 üzenetére
Kis helyre, szobába nem teszünk 7.1-et és ekkora állódobozokat, amik között talán még másfél méter távolság sincs. Elrettentő példának kiváló képsorozat.
Képzeld magad a kanapé balfelére, ahol fél méterről ordít a füledbe az egyik háttérsugárzó. Csak azt az egyet hallanád, közben kezdenél megsüketülni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
nagyúr
válasz spiky03 #19419 üzenetére
Szerintem tipikusan a gazdag, pénzszóró, "mert megtehetem" házimozi egy remekbe szabott példáját láthatjuk a képeken.
Akár még jó is szólhat, de kétlem.
Szépen összeillik a hangdobozok világa a többi berendezési tárggyal. Ízlésbokaficam. Giccstömör-gyönyör.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
spiky03
veterán
Ez aztán a zsúfolt rendszer.
szobaSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Gabor970
addikt
válasz M@trixfan #19408 üzenetére
ha már felmerült, gondoltam ránézek mi is az amit kérdezel.
Én nem tudom elképzelni, hogy 0,33-as kokakólás doboznyi satelitek használható hangot adjanak. Ha maga Ongaku mester faragná őket ki, és hajtogatna membránt a hangszóróihoz, talán még akkor sem.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
M@trixfan
addikt
Értem. Az a helyzet, hogy van egy hifiben annyira nem jártas barátom aki szépen lassan kiépítené a plazmája mellé a hangrendszerét is. Viszont nála nagyon kevés hely áll rendelkzésre, de legalább az 1080p ki van használva az 50"-os plazmán
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Peak
addikt
Találtam egy ilyen honlapot:
http://hoszigetelofuggony.hu/poszto-fuggonyok.htmlA közlekedő folyosó elejére aggatnék egy ilyet, hogy a belsőbb szobáig ne jusson el annyira a hang.
Próbálkozott már ilyennel valaki?Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Gabor970
addikt
mit jelent a "normális ár" ??? Azt írd meg mik az igényeid, és mekkora összegig vagy hajlandó elmenni! Ezzel tudnak szerintem a fórumtársak mit kezdeni, azzal nem, hogy normális áron. Pl én azt gondolom, hogy kb 150e-180e Ft használtban gondolkodva a normális ár egy HM erősítőér. Ezért nincs 5.1 nálam, mert nem tudom megfizetni, olcsóbb meg nem elégítene ki. Ha írsz egy számot, biztos kapsz segítséget, hogy abból mi lenne a legmegfelelőbb.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz kimi02 #19406 üzenetére
Hasonlók fogalmazódtak meg bennem a Pimare SPA22 kapcsán, aminek fő hátránya a 3500 eurós ára.
CA is elsődleges szempontnak tekinti a hangminőséget.
Egyre inkább az európai gyártmányok, márkák híve lezdek lenni.
Kivételek persze vannak, pl. Mark Levinson, Krell, Accuphase, Parasound, tehát leginkább high-endben, ami számomra még használtan is megfizethetetlen.
Denonból még a 4808-at is "lezenélte" az Arcam AVR350.[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
A H/K 760 sztereó minősége sem rossz, egy kicsit dúsabb mélyekkel de a CA részletezőbb és teresebb megszólalást biztosít.
Mozin a CA szerintem még jobb, óriási dinamika lakozik benne.
Mondjuk itt nincs semmiféle EQ , Dolby Volume és hangzás javittó cucc csak a nyers erő , de az brutális.
Szolgáltatásokban elmarad a 760-as erősitőhőz képest az biztos , a menü is egy ősrégi cucchoz hasonlít de engem ez hidegen hagy.A 4308-as Denon nem produkál ilyen sztereo hangzást mint ez. Az is jelen volt mikor hoztam a CA-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Steam Deck
- nVidia tulajok OFF topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen monitort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...