Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebell
senior tag
Szevasztok
kollegámnak szüksége lenne hangfal kábelre, 23méter kellene (surruond) 2x2,5-ös vezetővel. Ha esetleg van valakinek elfekvőben és el szeretné adni, akkor vevő lenne rá.
Az árat megbeszéljük.köszönjük.
üdv.
Rebell -
Jim-X
őstag
válasz TazLeacher #18995 üzenetére
Ha esetleg nagyobbra váltanál, az eladással sem lesz gond szvsz
A játék az nem játék!
-
-
Jim-X
őstag
válasz krenkoka #18980 üzenetére
Értem, így akkor lehet egy nagyobb szubláda kell neked. Toobee-nál hallottam a Proson r10-et kb. ugyanakkora szobában mint az enyém és nagyon jól szólt. Egyátalán nem volt sok. Szóval azt csak ajánlani tudom
szerk.: Nem tudom most a használt árakat pontosan, de 40-50-be nem hiszem, hogy beleférne az r10 vagy a psw125
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
krenkoka
tag
Hát azt hiszem, valami használtat vennék megbízható fórumtárstól, mert sokszor volt már téma, hogy új vagy használt dolgokat érdemes venni. Eddig mindig mindenből újat vettem, de ha megbízható embertől tudnék venni subot, aki vigyázott rá és nincs "szét ütve" akkor inkább használtat vennék. Mondanám, hogy a pénz nem akadály, de ennél realistább vagyok. Viszont jó érvekkel, és jó vétellel meggyőzhető vagyok, hogy egy kicsit drágábbat, de nem szeretnék most 70-80 ezreket költeni rá. Olyan 40-50 körül gondolkodtam.
ELADÓ: Yamaha RX-V363
-
krenkoka
tag
-
krenkoka
tag
válasz #09634560 #18976 üzenetére
Kb 15m2, de ilyen furcsán van elosztva, mert vallójában van 3 helység, amik között nincs ajtó, csak ilyen átjáró. Szóval a hang azért terjed pl a konyhába is, de van egy parapet fal, meg egyéb dolgok. De mindennel együtt nem több, mint 20-23m2.
-
Jim-X
őstag
-
-
krenkoka
tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen sub ládát ajánlanátok. Jelenlegi rendszer: Denon 1912, plusz Infinity Primus szett. Na ezt a szettet szeretném egy éven belül lecserélni ha összejön, valami komolyabbra. A nappali kb 15m2, mindenhol kövezve van. Milyen subot ajánlanátok ekkora nappaliba? Most egy kis Magnat van, ereje az van, viszont nem igazán szép a hangzása, ezt szeretném lecserélni.
-
törölt tag
válasz Csabroncka #18924 üzenetére
Úgy tudom az összes Saturn és Médiamarkban szept. 19-23-ig kiárusitás van. Pl. Onkyo TX-SR309-et hallottam 55 körüli áron.
[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz bajnokpityu #18969 üzenetére
Köszönöm, tényleg jól vagyok!
2 hete voltam az üzemorvosnál periódikus munkaalkalmassági vizsgálaton, és a végén, mikor megkérdeztem, hogy "ugye vehetek még hosszanfriss tejet", röhögve mondta: akár több kartonnal is!Jim-X: írtam p.ü-t reggel!
[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
törölt tag
-
nebulo5
senior tag
válasz #48613632 #18967 üzenetére
"Amúgy `71-es az évjáratom"
Tiszteletreméltó kor, de a fiam alig 9 évvel van csak lemaradva Tőled! De tartom magam a mottóm-hoz: nem a kor a lényeg, ki - ki mennyinek érzi magát lélekben! (jó kis ürügy, hogy ne kelljen mindennap használnom a járókeretemet! )Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
válasz #48613632 #18963 üzenetére
Végtére is az én koromban sem születtünk okosabbnak, vagy hülyébbnek, csak éppen az iskolába tanulni jártunk, nem bohóckodni.
Hm... a Te korodban? Vagy a MI korunkban?.....
Én sem éppen mai "suhanc" vagyok már. De akkoriban, valóban más/jobb volt az iskola.
akkoriban, a suliba vezető ösvényen néha át - át suhant egy egy dínó.... (azok a régi szép idők!...)Jim-X: küldtem egy kora hajnali p.ü.-t!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ide vezetett a fenenagy liberalizmus. A diáknak mindent szabad, a tanár gyakorlatilag rá sem nézhet. A suli meg egy divatbemutató.
Vissza kell hozni az iskolaköpenyt, a váltócipőt, esetleg egyenruhát, ékszerek, tetkók nuku, ez azonnali elbocsájtást jelent. A fegyelem az egyik legfontosabb alapköve a tanulásnak is, meg sok minden másnak, különösképp a gyermekkorban.
Végtére is az én koromban sem születtünk okosabbnak, vagy hülyébbnek, csak éppen az iskolába tanulni jártunk, nem bohóckodni. -
Jim-X
őstag
válasz kriszute #18958 üzenetére
1. Volt már, hogy én is írtam telóról, de akkor is normálisan írtam (még ha 10mp-el tovább is tartott leírni...lol... )
2. Lehet, hogy ez egy fórum, ahol névtelenül írogathatsz bármit (vagy nem? ) de akkor is emberekkel beszélsz és ennek megvannak az írott és íratlan szabályai...3. Sose értettem azokat akik így írnak. Nekem pl az is zavarja a szememet, ha a saját írásomra ránézek és hibát találok benne, ha belefér az 5percbe, akkor inkább javítom...
Általában nem szokott érdekelni ki hogy ír, milyen helyesírási hibákkal, vagy internetes szlenggel, esetleg idióta telefonos rövidítésekkel. De ennél nálam is ledobta az agyam az ékszíjat.
Olyan szép a magyar nyelv, amit csak egy maroknyi ember beszél...na mind1Peace!
A játék az nem játék!
-
nebulo5
senior tag
"kösszönöm 1 telorol irok 2 valaki mégis értette. Azoknak kösszönöm a többi nagyképűnek .. . meg mast kivannok ;-) :-P"
Így, ezzel a hozzászólásával szerintem, mindent meg is magyarázott! Értésünkre adta érdeklődési szintjének komolyságát, és értelmi szintjére is rálátást nyerhettünk.ojjan izék tuttok lenni! ő "telóról" nyomul, me most ez olyan trendi. tél leg csak nagyképűsködtök, de remélhetőleg, majd megtalálja a stílusához & értelmi szintjéhez illő team-et (javaslom a kurucinfó-t vagy napiszar oldalakat) és ott hátha megmondjak a tutit, mikor hogy "süvít" az 5.1....
várom az anyázást & egyéb "demokratikus" észosztó beszólásokat!tűnődök, milyen lehet, amikor nem "tisztelettudó"....?
[ Szerkesztve ]
-
kriszute
tag
Attól meg hogy nem irtam normalisan tisztelett tudo voltam !
Sötétedés után kitágul a világ :)
-
törölt tag
Én sajnos elolvastam, kifolyt a szemem, de szerintem csak annyi a gond, hogy nem tudja összekötni a pc-t és az erősítőt
-
BBéci
legenda
válasz MaTTeS #18953 üzenetére
Ilyenekre elvből nem válaszolok, sértőnek tartom, amikor valaki ennyire lesz@rja a többi fórumozót, akiktől segítséget remél.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
válasz kriszute #18950 üzenetére
Tényleg nehéz kibogozni a lényeget de én megpróbálom.
1. Tehát a PC össze van kötve HDMI kábellal a TV-vel mivel az erősítődön nincs HDMI csati. Ha tényleg így van akkor csak abban az esetben lesz 5.1-es hangod ha a TV képes kiadni a HDMI-in kapott forrásanyagot mondjuk Optikai kimeneten amit már az erősítődnek kezelnie kell. Általában a TV-k csak optikai kimenettel szoktak rendelkezni.2. a HDMI kábelen kívül külön összekötöd a PC-t az erősítővel hogy a hang egyenesen az erősítőbe menjen. Természetesen ez esetben a HDMI hangot le kell tiltani a PC-én.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kriszute #18950 üzenetére
Próbáld meg nagybetűk és írásjelek használatával átfogalmazni a kérdésedet, mert nem tudom ebből a betűhalmazból kisilabizálni!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kriszute
tag
sziasztok lenne egy aprocska kérdésem remélem segitettek nekem tehát van a pc-ém ami össze van kötve hdmi kábelal és a tv átjön a hang na most hogy kössem össze az erösösitöm ami 5,1 de nincs rajta hdmi csak rca hogy ha nézek vagy játszok akkor az erösitön legyen 5,1 hangzás ne csak sztereo ! sajnos az a sanda gyanum hogy rca analog hang süvit ami nem képes 5,1 jelet továbitani ! elöre is nagyon kösszönöm !
Sötétedés után kitágul a világ :)
-
Joshi
titán
Igen időközben tisztáztuk a félreértéseket Ed Parkerrel. A trigger számomra azért volt félrevezető mert egybe van öntve az RCA kábellal és én anno rákerestem a google-ban ahol gyorsban azt olvastam hogy a ki/be kapcsolásért felel és mivel volt a subon is ilyen aljzat ezért összekötöttem. Jó minőségű kábelekre mindenképpen beruházok ezt elhatároztam, végül is egyszer kell megvenni.
-
BBéci
legenda
Láttam néhány tucat házimozi rendszert, de egyikben sem kapcsolták a szubládát triggerrel. Azon mélynyomók aránya, amelyiken van trigger bemenet, elenyésző, mert LFE jelre is bekapcsolnak.
Azért kérdeztem meg, hogy miért használod, mert számomra újdonságként hatott.
Semelyik gyártó nem mellékel drága kábelt a készülékekhez, még a többmilliósokhoz sem. Az okát most nem fejtem ki.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #18944 üzenetére
Biztos jó, de én nem vagyok hasra esve ettől az ártól! Legalább 5.0 lenne!
-
Joshi
titán
válasz Ed Parker #18942 üzenetére
Akkor tényleg nagyon félreértettük egymást, szerintem ti induljatok ki abból hogy aki kérdez annak halvány lila fingja sincs az egészről.
Nade oké hogy az erősítőn van trigger aljzat de a subon miért van? De leginkább miért ad a Harman olyan gagyi kábelt amit lefotóztam? Oké hogy nem rendeltetés szerűen használtam de attól még nagyon ratyi.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Ed Parker #18940 üzenetére
A lényeg hogy ne kelljen felállnom és odamennem a subládához, elméletileg erre találták ki a triggert. Azonnali ki és bekapcsolás lenne a funkciója. De ahogy már írtam és nem egyértelműen fogalmaztok(nem mindig csak néha) elkezdtem kísérletezni az erősítővel és tény hogy trigger nélkül is kikapcsol a sub gondolom jel hiány miatt. A bekapcsolás is működik de csak akkor ha kap jelet az LFT-én. Ha mondjuk Béci ezt leírta volna mindjárt az elején akkor nem körmöltem volna ennyit az biztos.
ui.: látod te is most írod le hogy mi van, én ezt nem tudtam már csak azért se mert életemben most van először hangrendszerem. A kiinduló probléma a gerjedés volt trigger kábelen. Na mind1 most már tudom. THX.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
Béci is azt mondta,hogy felesleges a triggert használni,hagyd bekapcsolva,én sem kapcsolom ki sosem.
Erre Te, miért kellene bekapcsolva hagynom?
Akkor kapcsold ki.
A másik meg,hogy egy valamire való sub,elmegy egy idő után standby üzemmódba és amikor jön jel akkor ujra bekapcsol.
Ezért sem értelek hogy mit akarsz kérdezni?
Tudod hogy mit akarsz kérdezni?Jim: ilyen a szett.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Joshi
titán
Csak emlékeztetlek néhány hsz-edről (#18883), (#18885) és ahhoz képest hogy fogalmad sincs hogy mi az a trigger szépen kibeszéltetek BBéci-vel ráadásul ő tudja hogy a trigger mire való. Kár hogy nagyon sokszor félválaszokat ad vagy még azt sem, pont neki kellene igazán segíteni mert állítólag ő toppon van a témában.
Eddig még mindig azt mondom hogy igen, harveszter-től még mindig jobb tanácsot kaptam mint tőletek.(#18933) Ed Parker: az minden volt csak válasz nem, meg aztán miért kellene bekapcsolva hagynom a subot ha van ilyen opció? Már így is van annyi fogyasztó a lakásban hogy lassan készenlétben fogyasztanak annyit mint egy vagy inkább több takarékos izzó.
[ Szerkesztve ]
-
Rebell
senior tag
válasz Dorian #18921 üzenetére
Köszi az infót.
Akkor jól sejtettem, hogy nem lehet rossz vétel. A Wharfedale Obsidian-hoz képest mennyire lenne előrelépés?
Ha jól értelmezem akkor zenén is jól muzsikál. Érdemes mellé 1 Stereo esősítőt beszerezni, vagy esetleg elég1 Denon vagy valamelyik másik márkájú házimozi AVR is?Csabroncka : Mamut Saturnban van az akció. Sztem, holnap megyek, és meghallgatom. Remélem ki lesz téve.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz HornedReaper #18927 üzenetére
1000HUF alatt sztem az rossz,de ha neked akkor nekem is.
(#18930) Jim-X : azt kérded hogy nekem melyik van?
Józsi: Béci már fent megválaszolta,hagyd bekapcsolva a subot oszt kész.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Csak így zárójelben jegyzem meg, hátha valakit érdekel, de a Duna Plázában meg fog szűnni a Saturn, átveszi a helyét a Media Mark-t. Ezért most nagy raktársöprés van. Pontosabban jó pár dolgot leakcióztak.
Hátha talál valaki valamit magának.
09.30-ig van ez az akció!SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nem nem akar szerintem senki, hanem csak nem tud/nincs képben a problémáddal. Már kicsit zavaros a téma. Én pl. azt se tudtam mi az a trigger. De ha anélkül jó a hang, akkor valami földhurok lehet nem? Normális szubkábel se lenne rossz ötlet, mert ez kép alapján nem túl szimpatikus. (na de nem az a tesco-s)
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz HornedReaper #18925 üzenetére
tehát a rossznál rosszabb kábeled volt?
-
HornedReaper
senior tag
A jelenlegi kábelénél jobb
Nekem is csak addig maradnak a hangkártyán, amíg kitalálom, coaxon hogy viszem át a jelet.. Van Kácsa RCA kábelem, de csak toldva ér az erősítőigA kis Yamaha mélyládámhoz meg bőven jó a Hama is
A koaxiális SPDIF hangátvitel mennyire érzékeny a 75Ohm-os kábel minőségére?
-
Laca0
addikt
Ne haragudjatok, de még mindig kérdezgetek! Nem 1 évre vásárol az ember hangtechnikát...
Ehhez mit szóltok:
Pioneer VSX-322-K erősítő Pioneer S-ESR2TB hangfalakkal?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Dorian
félisten
válasz Rebell #18918 üzenetére
Nem hallottam, de épp ma írt róla valaki (azt hiszem egy forgalmazó) AVX-en véleményt Dali Concepthez hasonlítva:
"Megfogottabb, pontosabb mélyek, kevesebb közép zönge, tiszta magas"
Szinte egybevág a Concept tuningolása utáni változásokkal, emellett én a tuning utáni változásnál a részletezőbb hangot szoktam említeni.
"Sokkal jobban leválik a zene a dobozról mint a Conceptnél"
Ez nekem is jól jönne.Szóval most a 170es pár-árért ajánlott vétel!
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #18917 üzenetére
pontosan
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Patice #18899 üzenetére
nos nekem a pascal szettel vegyes érzelmeim vannak.
sztem mozira jó,de már koncert BD-re nem igazán.
sok felvételem szólt vele,olyan unalmasan,aztán mikor visszaraktam a 806-osokat a CC800V centerrel egy tök más hang fogadott.
A pascal hangfalak a maguk kategóriájában jók,de nem kelnek versenybe egy jobb dobozzal.
hozzáteszem a 806-osok párban majdnem annyiba kerülnek mint a pascal 5.1 cakk pakk,szóval ezért sem fair a hasonlat,de Te mondtad hogy legyek őszinte -
Rebell
senior tag
szevasztok,
Van már vmi teszt, vagy tesztelte vki már a Dali Zensor 7es hangfalakat? Vélemény róla?
Meglepően "olcsón" hozzá lehetne most jutni (régi 5.1 elad), így lehet, hogy kezdeném az egész Házi mozit elölről. (2 Front+center)
Árgép szerint is 129.999.- /db. viszont Saturnban most akcióban 169.999 /pár. -
xtremetuning
addikt
"annak nem sok értelme van, ha folyamatos nonstop szeánsz keretében körbexopja mindenki egymást itt"
Sokkal jobb a telivér magyar 'savanyú a szőlő' hozzáállás. Grat
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
Szerintem ennél gyengébb, rosszabb minőségű kábelt nehezen lehetne találni.
Azt viszont még mindig nem értem, mi szükség van triggerre? Feltételezem, ki-be kapcsolgatja a szubládát, ami teljesen felesleges.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
A képeken láthatod hogy milyen csatiról van szó és hogy hova kell bedugni őket, mindkét vége egyforma(LFE+Trigger). A csatit nem tudom hogy az erősítőhöz(h/k avr-156) vagy a hangfalszetthez adták-e de azt hiszem a hangfalakhoz(h/k hkts 9 szett) járt.
Természetesen az erősítő hátulján is ugyanezen aljzatokba van bedugva értelem szerűen.
-
Dorian
félisten
Én meg már nagyon várom, hogy legyen végre újra sztereóm. Végre a HTA doboza is elkészült, jövő kedden megkapom. 3mm-es alu, szinterezve.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
nagyúr
Igen, jól értelmezted.
Hogyan?
Kitekerem az egyes ereket az árnyékolásból, aztán újra összetekerem két sodronnyá. A végükra raktam banándugókat.Miért?
Mert olcsó.Miért jó?
Mert 2x árú kábelekkel felveszi a versenyt hangzásban. Nem illik minden láncba, minden hangsugárzóhoz, erősítőhöz, de ahova igen, ott meglepően jó eredményt tud adni. Nálam bevállt.[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #18902 üzenetére
"Herótom van tőle, hogy bármit akarok a konyhában csinálni, azt az egész lakásban hallani, érezni."
Na igen, ezt én se tudom felfogni hogy miért jó! Nálunk minden helység a konyhából nyílik... Még ez is borzalom, de legalább ajtó van!Nekem meg el kellene passzolni a muse-t. (nincs semmi baja, a két táp volt sz@r) De azért pár hétig majd teszteltetem öcsémmel. Na meg még jó pár cuccot szintén lehet le kellene építeni.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Az amerikai konyha számomra inkább hátrány egy bérlakás hirdetésben. (Épp nézelődünk felseégemmel, kinőttük a mostanit.) Herótom van tőle, hogy bármit akarok a konyhában csinálni, azt az egész lakásban hallani, érezni.
Külön zárt helyiség nekem az ideális. Elég nagy legyen a konyha, hogy egy étkező asztal is elférjen.
A nappali pedig tényleg legyen egy külön helyiség szerintem is. Az a szórakozás helyszíne. A hálószoba meg az alvásé.
"Igény esetén a fenti helyiségekben azért mást is lehet csinálni."
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz Patice #18899 üzenetére
A szigetes megoldás csak pótlék, sosem lesz kiaknázva a rendszer alkotóelemeinek teljes tudása.
A házam eredetileg amerikai konyhás lett volna, de átrajzoltam a terveket, hogy legyen zárt nappalim. És nem csak a házimozi miatt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva