- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mivamma
senior tag
válasz
Gabor970 #122582 üzenetére
A ritka kritikàn alulira most nem reagálnék, de tény, hogy cserélni kellene az egészet. De ha lakásvásárlás előtt meglépném, akkor elválik az asszony (fél éve nem találok megfelelő lakást, de a HM-et fél perc alatt le tudnám cserélni), bár jobban belegondolva: HM+asszony csere és akkor elég lenne egy legénylakás is, sőt még pénzem is maradna. Este megbeszélem az asszonnyal
-
spiky03
veterán
válasz
Gabor970 #121425 üzenetére
Ezt konkrétan nem próbáltam még, de majd kifogom.
Csak feltételeztem, mert ez sem hozott nálam akkora hűű de nagy változást. [link] A 200 HUF-os SoundArt kúpokhozÍgy nem is nagyon foglalkoztam a kérdéssel.
Majd egyszer kérek kölcsön 2 párt aztán meghallgatom, hogy ez hoz-e valamit a konyhára.
Természetesen nem mondom azt, hogy nincs hatása, mert lehet, hogy másnál van, nálam meg nincs. Ez ugye egy ilyen világ.
@(#121427) Csabroncka
Ez is így van ahogy mondod.Igaz most egy magasabb rendszerem van, mint ami volt.
Lehet teszek majd ismét egy próbát valamikor. -
Csabroncka
addikt
válasz
Gabor970 #121423 üzenetére
Elől és hátul is 4 csavarral rögzített egybeöntött alumínium talp. A szög miatt tűnik úgy mintha "lefegne", Egyébként stabil.
spiky03: Azért írtam, hogy nincsen sajnos ebből a szempontból összehasonlítási alapom a pár száz forintos alátétekkel kapcsolatban. Az is világos, hogy egy magasabb rendszeren többet hoz! Pontosan emiatt írtam, hogy a kényelem amit a rögzített filces alátéttel nyújt számomra felbecsülhetetlen - és még a hangra is jótékony.
-
Goose-T
veterán
válasz
Gabor970 #48587 üzenetére
Azért csak sikerült eladni 29 rugóért.
Egyébként szerintem nagyon dinamikus, precíz, száraz, acélos hangja volt. A mostani Pioneer hangja nem annyira fegyelmezett, viszont az Advanced MCACC 10 sávos EQ-ja a mérőmikrofonnal nagyon helyre teszi a hangfalak átviteli görbéjét.
-
krx21
nagyúr
válasz
Gabor970 #48394 üzenetére
SONY STR-DN1040
Szólj, ha megtaláltad a butaságot... -
krx21
nagyúr
válasz
Gabor970 #48383 üzenetére
Akkor az itt látható képen mi nem stimmel? Az erősító hivatalosan 7.2, 165W És ez a hátulja, ahol 240watt található...
-
Goose-T
veterán
válasz
Gabor970 #48208 üzenetére
Ne szidd már, az az én hirdetésem!
Ennyi pénzért nem nagyon kapsz jobb hangminőségű HM erősítőt, ami DTS-t is tud dekódolni. A Házimozi magazin 2004-es csoporttesztjében a Marantz SR4300-at is leverte hangminőségben (pár hónapja még fenn keringett a neten PDF formátumban, mára sajnos eltűnt). A súlya meg 10kg, van benne anyag. Csak a HDMI meg a színe miatt adom el.
-
sanyi0629
csendes tag
válasz
Gabor970 #19344 üzenetére
kb 11m hosszú a kábel surroundonként, és egy fél méterrrel kellene megtoldani az egyik oldalt, vagy a forrasztással, vagy banándugó-csatlakozással, ez talán nem olyan nagy difi a két oldal között. vagy igen?
Egyébként még a forrasztás témán kívül van valakinek tapasztalata, meglátása a JBL ES90 szetthez a Denon-1912 vs Marantz SR-5006 közül valamelyik javára?
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #18241 üzenetére
Hát, a 808-hoz most 2 warfi diamond 7.3 van 1000HUF/m kábelekkel, nagyobb örömet okoz, mint a korábbi bögreszett, de azért messze nem az, ami akarok. Ráadásul, mint mondottam, a 808-hoz nincs táv, stereonál még nem annyira gond, de a surround finomításokhoz elengedhetetlen.
Mivel nincs fél órája, hogy haver tett egy ajánlatot a bögreszettemre, helyhiány miatt el akarja cserélni a két pár ősrégi KEF frontot, meg a Kenwood KRA-4060-ját, amik szintén tőlem vannak, a bögreszettemre. Bakker 3x elomdtam, hogy nem éri meg, de ragaszkodik hozzá. Hát, rajtam nem múlik
Arra gondoltam, hogy pénzzé teszem ezeket, és veszek egy picit komolyabb frontokat előre, mondjuk EZT
Utána vegy szerzek egy távot a 808-hoz, vagy veszek egy hasonlót, ezt meg eladom, csak így nem adnak érte annyit, amennyit valójában nekem megér.A szobai téma meg ... hát, egyelőre marad a TV prüntyesz, asszony nem egy házisárkány, de azért nem akarom kísérteni.
szerk: ja, a fentebb linkelt warfit biztosan nem, lejár egy óra múlva, és még nem is bótótunki
Előbb a pénz ...
Toobee
A 808 az egy Pioneer VSX-808RDS 5.1 amp, a harmony az meg ja, ahogyan mondod. Itt, az ebayon most EZ a legolcsóbb, ettől volt már nekem komolyabb is, pl 525 és 555 is, amikor a régi projim megvolt (Optoma HD1690) és tényleg mindent lehetett programozni vele. Ettől a 10 fontos kis vacaktól a kijelző hiánya miatt félek egy picit, de mondjuk a Pio eredetijén sincs, talán nem lesz gond.
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #18232 üzenetére
Nem is vettem bántásnak
Nálam azért kellene a bögreszett a szobába, mert amit akarok házimozit a nappaliba, azt csak nagyon lassan építgetem és azért vannak jó mozik, amin sokat dob egy térhangzás, még ha nem is a legjobb minőség. Most a TV szól csak, illetve két fejhallgató van egy splitterrel megosztva, ha éjjel filmeznénk.
De lehet, hogy hanyagolni fogom, korábban próbáltam már, igaz ott nagyobb volt a háló, a hangkép még csakcsak elment, de a center bosszantóan szar volt.
Még az is lehet, hogy a mostani Pio 808-am fog bekerülni, csak nincs távom hozzá, az ebayon meg lecsúsztam a licitről 2 nappal ezelőtt. Basszus az uccsó pillanatban rányomtak, nem gondoltam volna. Ráadásul elég ritkán van fent ilyesmi. Gondolkodok valami Harmony-n esetleg, azzal elvileg meg lehetne oldani, remélem legalábbis. -
Patice
nagyúr
válasz
Gabor970 #18150 üzenetére
A kis hangszórós dobozok szerintem azért terjedtek el, mert az emberek nem akarják az otthonaikat telerakni hatalmas hangdobozokkal, mert fontosabb a külcsín, mint a belbecs.
Egyébként egy 13 centis membrán is tud szépen szólni, csak többet mozog előre hátra, hogy kb. ugyan olyan hangnyomást létre tudjon hozni, mint mondjuk egy 20 centis membrán.
A fizikát persze nem hazudtolják meg. A 13 centis nem fog tudni lemenni 70-80 Hz alá lineárisan, fog szólni, csak jóval gyengébben már, ill. lehet még rásegíteni jól tervezett, hangolt reflex dobozzal. Így nem olyan nehéz levinni az alsó határfrekit 50-60 Hz-ig, így nem lehet valótlan a 45 Hz -3 dB-el.
Az adott hangsugárzóban meg két 13 centis membrán van, gondolom két külön sávban hajtva. Egy a közepeknek, egy a mélyhangoknak.
De azt sajnos elfelejtik megemlíteni, hogy a keskeny doboz nem igazán kedvez a hangzásnak. Ez is fizika. Baffle step.
-
-
soresi
csendes tag
válasz
Gabor970 #18010 üzenetére
Van benne valami.Konkrétan a célom az lenne,hogy ne keljen az Ax-570-re rá kössem mind a 4 Bowert,mert akkor már nem a legjobbra jön ki az ellenállás, a Bower-ek 8 Ohm-osak.
Ha tudnám biztosra hogy a DSP-A1000 stereo-ra állítva leadja az összes mélyet a 2 frontra akkor habozás nélkül megvásárolnám.Így nem merem vaktában.
Igazából legjobb lenne egy ilyennek a tulajdonosát megkérdezni.Akitől szándékozom megvásárolni,az sajnos nagyon amatőr az ilyen dolgokhoz. -
soresi
csendes tag
válasz
Gabor970 #17999 üzenetére
Igen az AX-570 bontható elő és fokos.A lényeg az lenne,hogy a 2 erősítő hajtana 1-1 pár hangfalat,tehát az nem gond hogy a DSP-A1000-ben nincsenek benne a főbb dekóderek.
Ha stereo üzem módban negálná a helyét,tehát itt arra gondolok,,hogy a rákapcsolt hangfal nem csak közép-mély tartományban szólna,hanem teljes tartományba mint az AX-570
Azért fontos ez a kérdés,mert némelyik házi-mozi erősítő stereo módban közel nem ad olyan basszust a hangfalaknak,mint egy normál stereo erősítő.
A hangfalak B&W DM602 S3 lenne.Mind2 erősítő hajtana 1 párat.És ugyebár a B&W-nem a mély tartománya nagyon jó,nem szeretném ha az erősítő (DSP-A1000) nem használ ki.Az AX-570-el nagyon rendben van a hangzás.
Remélem érthető voltam. -
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #17278 üzenetére
Nem csak a hangdobozokra céloztam, hanem az egész cuccra. Használtból két kategóriával feljebb léphetne, 130-ból olyan hangzást hozhatna össze, amit újonnan 400-ból. Aki ezt nem érti meg, annak semmilyen értelmes tanácsot nem adok.
Nincs titkos tipp, cirka annyit kellene a hangdobozokra költeni, amennyibe a két elektronika került és az eredeti árakra gondolok, nem az akciósra.
-
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #17271 üzenetére
Ha valakinek csak annyi pénze van, amennyiből újonnan erősen kompromisszumos hangot lehet összehozni és nem hallgat a jó szóra, azt elküldöm a szakboltba, vegye meg azt, aminek tetszik a színe, kinézete. Tudom, ez nagyon gonosz hozzáállás, de az ostobaságot nehezen tolerálom.
A Cambridge páros egyáltalán nem rossz (inkább a Kornertől/Audiophyltől venném, ők az új hazai képviselet), de 40-ért még 1 db hangdobozt is nehezen kapni, ami illene hozzájuk és akkor még hol vannak a kábelek?(#17273) xtremetuning
Vakteszten nem hallaná a különbséget a huszadába kerülőhöz képest. -
nebulo5
senior tag
válasz
Gabor970 #10270 üzenetére
A Vikipedia szerint: "Az impedancia a váltakozó áramú ellenállás; váltóáramú elektromos hálózatban a komplex feszültség és a komplex áram értékeinek hányadosa. Egysége az ohm."
És ezt tényleg nem kötözködésként idézem!
Egyébként, köszönöm a kérdésemmel kapcsolatos válaszokat! Ugyan nem érzem magam totál meggyőzve, és persze, nem a belépő szintű 5.0 dobozokra gondoltam. Azt meg szinte természetesnek véltem, hogy az esetlegesen eltérő típusú háttér dobozok választásakor, a "szenvedő alany" figyelembe veszi - fül előtt tartja a különböző típusú dobozok eltérő karakterisztikáját hangügyileg.
És nyilvánvaló, hogy nem egy teljesen kezdő mozirajongó tapasztalatára gondoltam egy esetleges "hibrid" 5.0 készlet összeválogatásakor. Mindenesetre, az általam hallott "hibrid" térleképzés, számomra érdekes és igen meggyőző volt.
Mellesleg, nálam is azonos gyártó dobozai képezik az 5.0 rendszert! De amíg ezeket össze nem "kapargattam" egy kompletté, addig bizony volt ám variálás!Tapasztalat szerzésnek nagyon megérte az az időszak!
-
zolaas
senior tag
válasz
Gabor970 #10250 üzenetére
Sztm, ha sima hangszóró csatlakozókat szereltek a falra( amilyen a dobozokon szokott lenni) simán elviselhető marad.Ilyesmire gondolok illetve lehet külön csak a csatlakozót kapni.
-
McBJani
tag
válasz
Gabor970 #8378 üzenetére
Gabor970:
Hogy őszinte legyek, számít az esztétika is!
Valahogy az aranyközéputat szeretném megtalálni.
Ezért kértem ki a véleményeteket.
Azért tehetem meg, hogy válogassak, mert igazából nekem majdnem elég a két vr400-asnak a mélye és így nem sietős a dologginola:
Látom neked tetszik a PowercubeRebell:
Köszi, de a Magnatot kihagyom, mert nagyon lehúzták...axwel18:
Szép állapotban van, de a nagyobb testvére kellene, ha mellette döntenék.Thuglife:
Sajnos nem hallottam egyiket sem, ezért érdeklődöm! -
malagutif122
tag
válasz
Gabor970 #8043 üzenetére
köszönöm a segitséget de ez a 2*50w kurva kevés nekem
már találtam egy pioneer hangfalakat a hétvégén meg is nézem és ha jo
megveszem. Pioneer hangfalak -
-
Andie
őstag
válasz
Gabor970 #7675 üzenetére
Az aláírásomban szereplő TV lenne a forrás 90%-ban.
Tud DTS-t meg truHD-t, meg minden fincsiséget.
Persze megint eljutunk oda, hogy 500 ezer alatt nincs hangrendszer - amit el is tudok fogadni, ha hozzátok hasonló audiofil lennék. De nem vagyok az, így eléggé el nem ítélhető módon, én megelégszem a hétköznapi hangzással, nem akarom hallani a szineket, stb. Épp most kért tanácsot gamer PC ügyben egy ismerősöm, nyilván énis 300ezer fölötti konfigot ajánlottam ki neki. De játszani épp lehet a 150ezressel is - kompromisszumokkal.
Na igy vagyok én a hanggal. TV-ből azért vettem 300ezreset, mert a szemem viszont nagyon igényes és meglátok minden apró vackot.
Hang ügyben már alább kell adjak, mert egyrészt egy 2,5 éves gyerek mellett úgyse tudok napi 8 órában házimozizni, jó ha 1 héten 1x tudok egy filmet "élvezni" (hisz ha alszik, azér nem döngethetek, ha fent van, akkor meg jön-megy, apa, jáccunk, kapcsoljá mesét, stb stb).
Viszont azon a heti/havi 1 alkalmon élvezni akarom a 17 gigás StarWars.MKV-t, a maga 5.1 DTS eng hangsávjával, és az az űrhajó a hátammögül induljon, a megpattanó lézerek pedig körülöttem cikázzanak. Nembaj, ha nem audiofil minőségben - de persze ne sercegjen és ne dobozból szóljon.
Remélem ezeket tudja teljesiteni egy 100ezres szerkó (denon, JBL projektor, stb), hamár a 30-40ezres játékszerekről lemondtam, és megemeltem a szintet a tanácsotokra.
Ha mégsem, akkor mélységesen el leszek keseredve, és vagy belevágok mégiscsak egy 100ezres "vacak"ba, vagy marad a tv hangszóró... -
TCr
veterán
válasz
Gabor970 #7670 üzenetére
+1, megjártam én is ezt az utat.
Térhangzás az még csakcsak, de a hangminőség...
Én is így kezdtem, egy ilyen Onkyo egybeszettel (3305), kb. 2 héten belül elkezdtem normális 5.0-t keresni hozzá, már akkor megbántam, hogy nem valami komolyabb használt cuccot vettem.
A kis bögrék hamar a szekrény aljába kerültek, majd másfél évig használtam, de egy ideje érett már az erősítő csere is.
Hétvégén adtam el a komplett Onkyo szettet, tegnapelőtt vásároltam meg a Denon 1908-at használtan.
Már az elején így kellett volna kezdeni. -
Andie
őstag
válasz
Gabor970 #7667 üzenetére
Mármint a Denon és/vagy az Onkyo a kidobott pénz? Vagy úgy általában az ilyen kész rendszerekre értetted?
Itt leírtam miből indulok ki, ehhez kéne valami kis belépőszintü rendszer.
Nem értem, miért lenne jobb egy használt erősítő, használt hangfalakkal, mint egy gyárilag előkészített, kikisérletezett, kifejlesztett térhangzásra készült szett?spiky03: köszi!! ez elkerülte a figyelmemet
-
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #7378 üzenetére
Megnyugtató, hogy legalább ketten értitek, mit akartam mondani!
Említhettem volna az ELAC FS189 hangdobozokat, amiknek szárnyakat adott a 3000 eurós Furutech Flux kábel, pedig aminek helyére bekötöttem, a saját Kimber 8TC madzagom sem vacak tyúkbél és méterenként 62 eurós (szerelve a 2x3 m 440 euró) árával, bőven passzolt hozzá.
Ezekből következik, hogy a kábeleknek sokkal, nagyságrendekkel nagyobb a jelentősége, mint amit a többség nekik tulajdonít.
Az is tény, amit már említettem, hogy ugyanannyit egy készülékcserére költve, nagyobb javulás érhető el.(#7384) torma1981
Számodra és az én szememben is durva, mert nem keresünk annyit, hogy kényelmesen kifizessünk 12000 eurót (a tizedét sem) egy 2x2,7 méteres kábelre. Aki teheti és az a hobbija, elkötelezett high-end mániás, az miért ne vehetné meg.
Saját füleimmel hallottam a változást, a javulást, nagyon durva volt. -
Peak
addikt
válasz
Gabor970 #6540 üzenetére
Pl. a NAD M15 HD házimozi erősítőjének az a trükkje, hogy nem 1 db 8 csatornás DAC/DSP chip dolgozik benne, hanem 4 db 2 csatornás chip, melyeknek az összes paramétere, minősége és képessége magasan felülmúlja a kompaktabb társukét.
Ebben az esetben ezt az erősítőt bármikor mellé merném állítani egy dedikált "csak" sztereó erősítő mellé külső DAC-kal egyetemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- World of Tanks - MMO
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Minden, ami Unreal Engine
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Microsoft Edge
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest