Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz blakey #154696 üzenetére
Jó. Az a különbség amit én hallok nem biztos h másnak is ilyen eget rengető lenne. Én mosottabnak, dinamikátlanabbnak hallom illetve halkabb is. Ez nekem pont elég ahhoz hogy maradjak a Bd-nél. Vagy veszek egy egyszer egy Oppo 203-at vagy a jobb filmeket megveszem Bd lemezen.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
blakey
titán
válasz mettek #154693 üzenetére
A hivatalos CE lett telepítve. Azon belül ecpert módra állítottam és belőttem a passthrought, 5.1-et és minden dts formátumot engedélyeztem. - A 7.1 jobb de ebből sem tudom megállapítani, hogy jó-e vagy sem, de legfőképp nem hallom, mert ugye nem vagyok a helyszínen. A hivatalos is lehet sz@r ahogy már többször is előfordult de a következő Nightlykban javítva lett.
Amúgy a Sony x700,x800 baromi jó ár érték arányú lejátszók! Tesztekben is ez olvasható. Szóval nem csoda ha szakadéknyi különbség van a box és a Bd player között. - igen, de ekkora különbség nem lehet, ha ekkora lenne akkor mindenki dobta volna.
A különbség mértékével van a gondom. A beállítást látni kell, a Sonynak is vannak "javító" beállításai ami a hangra vonatkozik és nem feltétlenül jó viszont sokkal erőteljesebb, hangosabb lesz. "Pure" módban nem hallottam ilyen eszeveszett nagy különbséget és nem is lehet csak ha valahol valamilyen "enhanced" mód be van kapcsolva vagy a gyengébben szóló eszközön nem jók a beállítások. Mivel a HM-et eladtam így már nem tudom összehasonlítani csak optikai vs. analóg módban
Illetve ugye az is köztudott hogy egyes minőségi különbségek csak bizonyos szintű rendszerekben jönnek ki. Nem tudom neked mid van, nalam eléggé egyben van a rendszer. Talán ezért is hallható ennyire egyértelműen. - már "csak" sztereó rendszerem van 1,5 hónapja eladtam a HM-et, ezért sem tudom most megnézni, hogy milyen lenne a HDMI-n közlekedő hang minősége. Én is kihallom az eltéréseket, nem az a gond, a mérték, de amíg nem hallom a nálad fenálló dolgokat addig úgysem tudok semmit mondani csak arra hagyatkozni amit te írsz vagy amit én hallok.
Egyébként a Z6+-t nyugodtan eladhat, egyéb hibái is vannak amiket lehet, hogy észre sem vettél. Sajnos az elmúlt 1 hónapban derült ki, hogy elég gyartra minőségű as hálózatkezelő chip. A BB2-m erősen felűlmúlta mindenben. Tehát nem zárom, ki, hogy a Z6+-d még annál is gyengébb, önmagában a CE nem rossz, sőt egyre jobb. Ha megjön az S905X-em akkor megint kipróbálom a jó régi rendszert, hogy azon milyen, de HDMI hangot már nem tudok tesztelni.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mettek
addikt
válasz Tomek979 #154690 üzenetére
Ha meleg hangzást preferálsz akkor Vincent Audiot vennék hozzá. Ha pedig szárazabbat szereted akkor Advance Acoustic pl aminek vannak olcsóbb erősítői is. De nagyon nagy a választék.
Na meg ehhez forrás is kell: cd lejátszó, dac+pc, hálózati lejátszó beépített dac-kal stb. Vagy beépített dacos erősítő.
Avx-en nézz szét az apróhirdetések között.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz blakey #154688 üzenetére
A hivatalos CE lett telepítve. Azon belül ecpert módra állítottam és belőttem a passthrought, 5.1-et és minden dts formátumot engedélyeztem. Kb ennyi. Erősítőn is megnéztem hogy ugyanugy van e minden a két bemeneten és stimmelt. Elképesztő különbség van köztük. Amúgy a Sony x700,x800 baromi jó ár érték arányú lejátszók! Tesztekben is ez olvasható. Szóval nem csoda ha szakadéknyi különbség van a box és a Bd player között.
Illetve ugye az is köztudott hogy egyes minőségi különbségek csak bizonyos szintű rendszerekben jönnek ki. Nem tudom neked mid van, nalam eléggé egyben van a rendszer. Talán ezért is hallható ennyire egyértelműen.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz Ear001 #154689 üzenetére
Ok, nem 0 meg 1, hanem van jel vagy nincs jel és ezek folyamatos változata. De akkor is ha mondjuk egy (vagy több) jel (1) elvész, az úgy jelentkezne, hogy a fekete nem annyira fekete, a hang meg nem annyira dinamikus? Vagy olyan is létezik, hogy a jel csak fél jelnek minősül valami hiba folytán??
Szerintem ha a digitális jelben zavar keletkezik akkor durva hibák jelentkeznek vagy épp dekódolhatatlan lesz a jel. Szóval azt hogy kell elképzelni, hogy valami dinamikusabban szól ugyan arról a digitális forrásanyagról ugyan azon az analóg láncon ha csak épp a digitális lejátszó (továbbító) a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
Tomek979
tag
Sziasztok!
Vettem 1 pár Monitor Audio Bronze 2-es hangfalat és érdekelne ki milyen erősítőt ajánl hozzá. Sztereóban gondolkodom. Új vagy használt is érdekel. Köszi előre is.
-
blakey
titán
válasz mettek #154684 üzenetére
Akkor ott egyéb gondok is leheségesek. Ilyen különbséget nem véltem felfedezni egy CE képes lejátszó és egy Sony Blu-ray között ua. az anyagot tesztelve. Mivel te hallod és nézed a saját eszközeiden igy nyílván nem tudom megerősíteni de ott valami mégsem úgy van beállítva ahogy kéne. Nem halkabb a CE, de ha a Kodi beállításai nem jók netán olyan verziót használsz amiben valóban vannak hibák akkor elképzelhető az ilyen hangzásbeli különbség. Amúgy utólag kiderült, hogy Z6+ nem egy jó választás egyéb szempontokból sem.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mettek
addikt
válasz Dorian #154686 üzenetére
Arra azért kiváncsi lennék Ezzel kapcsolatban egy kicsit szkeptikus vagyok ha megengeded. Milyen asztalit milyen pc-re? Tudtad fej fej mellett hasonlítani őket? Mert sokszor ez emlékezetből nem megy...az ember bemeséli magának hogy az jelenlegi jobb mint a korábbi
-
Hohocali
aktív tag
válasz Quetz #154677 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz. BD-n is szokott Atmos/DTS:X hang lenni. Szerintem a legtöbbön csak azért nincs, hogy ezzel is az UHD felé tereljék az embereket.
A hangminőségről a többiek már írtak."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
mettek
addikt
válasz denesdr #154683 üzenetére
Valóban van itt is bőséges hangerő különbség. A Sony úgy szól -45ös hangerőn mint a CoreElec box -35ösön azaz kb 10-es különbség van koztük de nem csak hangerőben mert ha ugyanarra a szintre lövöm be őket akkor is ég és föld a dinamika, a részletek közötti különbség.
A legegyszerűbben ugy tudnám leírni mintha 320kb/s mp3-at hasonlítanám az 1400kb/s-os flac-hoz. Nyilván nem veletlenül tesznek mérnöki munkát az asztali lejátszókba.
De megvan képben is a különbség. Nem elemeztem ki de sokkal jobb a Sony képét nézni, mintha jobb lenne a feketéje, a részletek.
Aki komolyan házimozizik annak kötelező legalabb kipróbálni egy asztali lejátszót hogy megtapasztalja. Vagy csak megnézze hogy az ő lát és hall e különbséget, meglepődnék ha nem..
-
denesdr
addikt
válasz mettek #154682 üzenetére
Érdekes dolog ez a digitális forráskészülék hangzásbeli különbség. Azt gondolná az ember, hogy a 0-ák és 1-ek ugyanúgy jönnek ki minden lejátszóból, legyen az PC vagy épp egy CD játszó, de mostanában az tapasztalom, mintha ez nem teljesen így lenne, mióta nem csak PC-t használok lejátszásra.
Végülis ha hallani különbséget, akkor a 0-ák és 1-ek nem ugyanúgy jönnek ki? Vagy mi lehet erre a magyarázat? Nem egyszerűen mondjuk egy hangerő különbség vicceli meg az embert?
Legutóbb lejátszáskor csináltam egy gyors hangerő mérést mobillal, az asztali lejátszó (HDMI) talán 2-3 dB -el nagyobb átlag hangerőt adott ugyanazon forrásanyaggal azonos beállításoknál a PC (nativ ASIO)-hez képest.
DTS-HD, TrueHD, Atmos, valóban ugyan azt a hangminőséget képviselik.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz WaterWave #154681 üzenetére
Sztem nem hallhat. Ha az atmos sáv és a Dts Hd is mondjuk 4000kb/sec-os akkor semmi különbség nincs a két hangformatum között azon kívül hogy az atmos szólhat 11.x hangsávban ha van annyi hangszórónk.
A DTS-X viszont már szólhat másképp mert az objektum alapú bár 5.1-nél nem biztos hogy annyira kijön ez a dolog de szebben, tisztabban ez sem szólhat mint egy Dts-HD MA pl.
Ahogy lentebb írtam nagyon de nagyon lényeges a forráskészülék minősége. Korábban volt minixem aztán Apple tv-m, majd ez a Sony x700 bd lejátszó de csak most hallgattam össze a CoreElec-kel. Ugyanazon film, ugyanúgy halózatról, valtogatva a készülékeket. Ezért sem hiszek a pc és htpc alapú forráskeszülékekben, mert nem erre van kitalálva. Nyilván vannak komolyan moddolt darabok amik jól szólhatnak de olyat összerakni sem egyszerű és nem is olcsó. Nem véletlen kerül egy jó lejátszó 2-300ezer ft-ba.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
-
BBéci
legenda
válasz attiss66 #154669 üzenetére
Te még mindig nem tanulmányoztad a kezelési leírást, amiből kiderül, hogy a legfölső menüpontban nem lehet lefelé léptetni. Az eredeti gyári távirányítóval sem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mettek
addikt
Te inkább ne kommenteld ezt a dolgot kérlek.
Az 50-80gb-os mkv nem a hang miatt több mint egy sima Bd25. A hang nem jobb egy 4k lemezen. Itt konkrétan a két lejátszonál ég és föld a különbség.
Nekem is volt minixem, ugyanez...mindegy hogy minix vagy bármi más. Egyszerűen nem az a minőség jön ki belőlük mint egy dedikált asztaliból. Kérlek akkor alkoss véleményt ha te is összehallgattad őket mint én.
-
attiss66
senior tag
Ez rendben, de több nem? pl, ha jelzi a fel-le gomb lenyomásával az infrajelet, az akkor is jelez, ha pl kontakthibás? vagy ha pl kontakthibás a fel-le gomb, akkor nem küld infrajelet?
Az hogy az erősítóben van valami gubanc, azért nem műkszik a fel-le gomb, az kizárt?
Azon is elmélkedtem, hogy infrás telefonra kéne letölteni a Remote controll alkalmazást, amin rajta van a Denon AVR-3805 táv.-ja, az úgy tudom működteti az AVR-3802-őt. Mobillal ha csak a le-fel gombot tudnám működtetni, az már elég lenne, hogy kezelni tudjam a főmenüt, kiegészítése az utángyártottnak.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Ezt nagyon félre értetted. Az avr egy marantz 7013. Szoval tudja. A sony lejátszó nem tudja az atmost hálózatról. Valahogy nem birkozik meg az mkv atmos sávval, minden mást visz. Ezért vettem a Vorke boxot mert az visz mindent de ilyen minőségben egyszerűen nem tudom élvezni mert tudom hogy az asztali BD mennyivel szebb kepet és hangot ad.
( mindkát lejátszó az avr-re van kötve)
Az lesz sztem hogy innentől a jobb filmeket megveszem BD lemezen.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
"A menüben, amit a #154628-ban leírtál, ott hogy tudtál lefelé menni, hogy a Delay Time-ig eljutottál, ha a lefelé gomb nem működik?
Próbáld ki ugyanazt a gombot, a lefelé irányra."A setup menüvel behoztam a menüt, megjelenítettem a tv-képernyőn a főmenüt. Az utángyártott távirányító OK gombjával tudtam megnyitni a legfelső "almenü"-t, abban oldalrea tudtam lépegetni a bal-jobb nyillal. Lefelé-felfelé nyíllal nincs reagálás.
Akkor rányomtam az OK gombra, ekkor az történt, hogy kiléptem az almenüből és ugrottam a főmenüben egyet lefelé a következő almenüre, ha azt leokéztam, akkor megnyitotta azt az almenüt és stb. Tehát végülis az OK gombbal ugráltam tovább.
Ha működne a lefele-felfele nyíl a távirányítón nem volna semmi gond, be tudnám állítani a rendszert.
Egy haver ismerőse azt mondta, hogy fényképezésre állított mobiltelefonnal állítsam szembe a távirányítót és nyomjam meg a fel-le gombokat, és az infrát kimutatja a telefon, így annyit megtudok, hogy azok reagálnak e. -
mettek
addikt
Bekötöttem egy Vorke z6 plus boxot CoreElec-kel a Sony x700 lejátszó mellé mert a sony nem viszi az atmos sávot. Hát nem nagyon tudom leírni azt a különbséget ami főleg hangban megvan a két eszköz között. Egyszerűen döbbenet h mennyivel jobban szól a sony. Ez a box így lehet megy apróra majd csak egyszerűen nem tudom hogy oldjam meg az atmos hangsávot.
-
powerup2
addikt
válasz Vikthor #154664 üzenetére
Igen csak nem tudom sub terén mi lenne az előrelépés 2 db 2070 vagy 1 3070 vagy svs foggalmam sincs .
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
gt4r4
tag
válasz Dorian #154653 üzenetére
Értem, köszönöm! Olyan lehetséges hogy ugye le reseteltem, és még akkor semmit nem állítottam be, csak úgy próbáltam BT-n keresztül ami amúgy is néha rossz.. akkor ugye megvolt ez a jelenség, viszont most mindent beállítottam, 5.1-en van, meg nem tudtam a REC-et se eltüntetni, szóval nemtudom hogy volt előtte beállítva.. most viszont már kb 2 órája folyamatos terhelést kap, először stereon most meg DTS-HD-n -9dB-n, és nem jött elő ez a torzítós hang, le fel váltogatom a hangerőt is, meg amit lehet, de így jó.. már elő kellet volna jönnie, reggel beállítás előtt kb 5 perc alatt elő jött, és kis hangerőn is melegedett eléggé -40dB-n. Lehetséges hogy beállítás hiba volt eddig? Amúgy nagyon tetszik az erősítő, még ezekkel a hangfalakkal is tetszik, pedig ezek tudom hogy nagyon alapok, szolgáltatásban nekem meg bőven elég az erősítő.
Más, ha mégse jó az erősítő, akkor egy Denon AVR X2000 ajánlott vétel e még? Ha nem, akkor mi az ami jó lehet? Klipsch reference R-24F 5.1-es szettben gondolkodok, ez jó lehet e esetleg?
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #154661 üzenetére
Akkor azt mondod elég egy darab 2070 hozzám ? csak mert ugye abba 2db 25cm-is dolgozik
[ Szerkesztve ]
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #154658 üzenetére
Akkora szobába 2 db 25 centist vennék, például a sokat emlegetett B&W DB4S-t. Ha csak ajtó méretű átjáró van/lesz, az nem indokol óriási membránfelületet és teljesítményt. Totál felesleges akkora böszmében gondolkozni, mint az SB-4000.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WaterWave
veterán
Amugy mintha a 7013-as hűvösebb maradna egy 4k mozi után mint a 7012-es de lehet placebo...
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Hohocali
aktív tag
válasz BBéci #154650 üzenetére
Ez csak akkor jó ötlet, ha az ELAC képes többszöri korrekcióra.
Én először az ELAC saját mérésével "kisimítanám" a görbét, majd az AVR ezt "hozzáigazítja" a többi hangfalhoz. Ha ez után még egyszer elindítod az ELAC mérést, akkor az ilyenkor eldobja az első mérését, és ilyenkor lesz egy AVR-el módosított görbéd(mint kiinduló görbe az ELAC-nak), ami ekkor már marhaság, mivel az AVR az ELAC első mérésére alapozva módosított.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #154657 üzenetére
Ha maradunk egy subnál akkor 3070 vagy svs ? Amúgy csak azért is mert most 20nm a szoba de viszont két szoba egybe lesz nyitva lesz egy átjáró a két szoba között ajtó nélkül.
-
BBéci
legenda
válasz powerup2 #154655 üzenetére
Mindenképpen teljesen egyformák legyenek a szubládák, ez ökölszabály!
Írtad, de nem emlékszem, mekkora a moziszobád? Ha nem nagyobb 35 négyzetméternél, akkor az említettek bármelyikéből felesleges lenne két darab.
Az új ELAC-ok, mint a SUB 3070 már nem 16 sávos grafikus, hanem 8 sávos parametrikus EQ-val korrigál, amit jelentős előrelépésnek tartok. Az SVS EQ-ja csak háromsávos és kézzel kell beállítani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
válasz BBéci #154652 üzenetére
Elég jól beméri valóban amúgy hogyan járnék jobban két 2070 vagy egy 3070 vagy egy svs sb 4000 ? Mert szeretnék kicsit sub terén is alakítgatni. Még arra gondoltam hogy a telefonra otg-n keresztül használom az arc mikrofont elac sub bemérésénél jobb pontosabb eredmény lesz ?
-
Dorian
félisten
Külön tápösvény ügyben:
Projektort van értelme rákötni, vagy az mehet vmelyik normál áramkörből?
Ha érdemes rákötni, akkor viszont lesz az ösvényben egy kötés a proji előtt, és úgy megy tovább a nappali túloldalára a tápösvény. Így ez nem gáz?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
BBéci
legenda
Nem mérésre használja a mobiltelefont, csupán az általa érzékelt különbségeket használja fel. Nagyon szkeptikus voltam a mobiltelefonok hangnyomásmérésre való alkalmatlansága, pontatlansága miatt. Az eredmény magáért beszélt, amit nem csak füllel, hanem műszerrel is ellenőriztem. Baromi ügyesen kisimította a frekvenciamenetet.
Ugyanazt megtette a B&W DB4S is, szintén mobiltelefonnal.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
Nem az csak ez után jött
-
powerup2
addikt
Tetőtérbe van és egy normális szoba berendezési tárgyakkal és még nem is lett basszuscsapda sem téve a sarokba semmi akusztikai javító kellék. De lassan átépítés lesz szóval majd az ilyen kiegészítőkre is szükségem lesz. És a sub pedig egy Elac sub 2070
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz BBéci #154638 üzenetére
Ja, amúgy úgy is bejön a menü, ahogy te mondtad, koax mellett video rca, av2 video a tv-n, csak az erősítőn már monitor out-hoz kell csatlakoztatni, és a betanított táv.on az input gombbal kellett átváltani.
Én csak azt nem értem, hogyha a kurzor oldalra megy, akkor le-fel miért nem, valamit elszúrtak a távirányítón, vagy én nem jól állítottam be még mindig valamit? De logikailag ha oldalra műkszik, akkor le-fel is kéne neki, mert "egycsapat"-ba tartozik, gondolom én.
Nincs véletlenül két darab Denon avr-3802-höz való eredeti távirányítód, amiböl az egyik eladó? -
gt4r4
tag
Sziasztok van egy Denon avr 2809-em, nemrég vásároltam, és olyan problémám van vele, hogy kis hangerőn és nagy hangerőn is be be torzít, vagyis ilyen zavaros lesz, mintha sisteregne, nem tiszta a hang. A kérdésem az lenne hogy valamit én szúrok e el? Vagy hibás az erősítő? Egyszer csinált ilyet amikor véletlenül bekapcsoltam az A+B zóna erősítést, de mihelyst kikacsoltam jó lett, van hogy órákig szól nagyobb hangerőn, de semmi zavar nincs benne.. utána meg a fent említett hiba van, HDMI-n, optikán, és analóg bemeneten is már előfordult, és nem egyszerre az összes csatornán. Wharfedale valdus 400-as szettel használom, a régi erősítővel ilyen probléma nem volt, az erősítőt le reseteltem, így is megvan a jelenség... Esetleg arra tudok gondolni hogy a hangfalak nagyon alapak hozzá, de akkor se értem mert hol jó hol nem.. tervezem cserélni őket is, Klipsch-eket néztem eddig, de ha az erősítő a rossz akkor cserélem.. bár amikor minden oké vele akkor nagyon tetszik. Kérdésem az lenne, hogy az erősítő a rossz, vagy én szúrol el valamit, vagy hangszóró probléma van?
Válaszok előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz VGYke #154637 üzenetére
Y sub kábelek. 2m a legrövidebb. 1,5 méterest nem fogsz találni.
-
BBéci
legenda
válasz VGYke #154637 üzenetére
A kép nem stimmel, a kábel valójában Y végű.
Íme a valódi kép!
Más kérdés. hogy a Star rémesen gagyi, nem ajánlom.
Ez a minimum, amit meg szabad venni![ Szerkesztve ]
-
-
powerup2
addikt
-
-
BBéci
legenda
válasz WaterWave #154624 üzenetére
Az AVR-X6400 után? Inkább visszalépés lenne, mint előre haladás.
Azok után, amiket írt, csak azokkal az erősítőkkel lesz elégedett, amiket javasoltam.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz attiss66 #154631 üzenetére
A kezelési leírásban minden benne van!!!
A Speaker Configuration-ban lépkedj lefelé, állítsd a centert és a subwoofert yes-re, majd tovább lefelé és megjelenik a surround és a surround back oldala.
Fontos, hogy a Setup-ba lépés előtt olyan bemenetet válassz ki, ami minden beállítást enged, pl. DVD![ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz univerzita #154630 üzenetére
A Delay Time-ben a hátterek távolságát is be kell állítani a hallgatási pozícióhoz, vagyis be kéne állítani, ha ott lennének, de a háttereket nem írja ki, a le-fel nyíl nem műkszik, lehet az hozná be a háttereket is, ha műkszene az a nyíl. Oldalra műkszenek a nyilak.
Az erősítő előlapján nem manuálisan nem lehet nyilazni?
A Speaker Configuration-ban át is állítottam small-ba a frontokat.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz BBéci #154623 üzenetére
A setup menüvel léptem be a menübe.A haverral ketten tanulmányozzuk a leírást. A métert már megtaláltam 10 ceninként állítható a delay time-ben, de ott mindkét front külön állítható és a hátterek nincsenek és a le-fel nyíllal nem léptethető. Na mindegy, ezt még nem értem.
System Setup Menü
Power Amp Assigment
Speaker Configuration
SB CH Auto Flag Decect
Delay Time
Chanel Level
Digital In Assignment
Multi Vol.Level
On Screen Display
Auto Tuner PresetsEz nem a főmenü? Az OK gomb megnyitja és az OK gombbal lép tovább. Azt nem értem, hogy miért nem működik a le fel nyíl és a Delay Time-ben miért nincsenek bent a hátterek, ez még rejtély.
-
BBéci
legenda
válasz attiss66 #154622 üzenetére
Vedd már elő a kezelési leírását! Abban az is benne van, hová kell csatlakoztatni a képernyőmenü megjelenítéséhez. Valamint a feet átállítása méterre, és minden egyéb.
Napok óta vegődsz ahelyett, hogy a leírást tanulmányoztad volna. Szerintem nem a főmenüben vagy, mert ahogy már írtam, az a Setup gombbal hívható elő.
Pofám leszakad, ez a haladó szint?[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Haha!! Bejött a menü! Visszavonom amit a csehekről mondtam. A haverom mondta, hogy próbáljam meg a lenti rca out-hoz csatlakoztatni, a tv-n meg scart-al és av1-ben, és bejött a menü. Csak a delay time 12 ft-re van állítva, nem méterben van megadva, nincsenek benne a hátterek de a frontoknak külön van megadva az ft és a le és felfelé nyilakkal nem tudom léptetni, csak oldalra. Ezt még ki kell találni hogy megy, de ez így is nagy haladás. hurrá
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz allein #154606 üzenetére
Nem igazán olvastam utána az előzményeknek, de azért remélem hogy ezeket a meghallgatásokat úgy végzed, hogy előtte azért beleteszel te is az erősítőkbe vagy tizenvalahány órát.
Persze tudom hogy ez a haladó topik meg minden, de azért megfordult a fejemben hogy előfordulhatnak itt azért olyanok is (ne vedd magadra) akik pl. nem tudják hogy igenis sokszor rossz szokott lenni az első pár órában az erősítő hangzása (függgetlenül attól, hogy újonnan vagy használtamn veszi az ember és akkor is ha a saját jól bejáratott és bevált tápkábeleddel kezded el használni), aztán meg hirtelen feljavul (megjön a hangja). Szóval mindenképp érdemes ezeket valamennyit üzemeltetni mielőtt fülvégre kapnád mert magukban az erősítők is igényelnek valamennyi járatást az új helyükön/környezetükben/rendszerben is.Ne kérdezd tőlem a tudományos magyarázatát, én ezt csak saját magam és mások tapasztalata alapján mondom.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz allein #154618 üzenetére
Mindekettő annyira szuper hangminőségű, hogy erősen megfontolandó, érdemes-e elő/végfokot venni helyettük, vállalni a plusz kábelezés 3-400000 forintos költségét és a plusz egy készülék elhelyezésének gondját.
-
BBéci
legenda
válasz allein #154616 üzenetére
Mindkettőről van cikk az AVO-n, de a személyes tapasztalat pótolhatatlan.
Az általam eddig hallott legjobb hangú AVR-ek. Csak elő/végfok párossal felulmúlhatóak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ha van rá pénz, akkor Arcam AVR750. Annak van ereje is és olyan a hangminősége, ami 5000 euróért elvárható. Nem néztem utána, mennyibe kerül használtan.
Másik javaslatom a Primare SPA23.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
válasz WaterWave #154611 üzenetére
sztem, ahogy sok emberben a nagyobb helyigény= jobb hang, úgy a DSD is "jobban szól".
vannak chipek, amik profitálnak belőle, de inkább azért, mert a pcm jelet gyengén dolgozzák fel, és nem azért, mert a DSD annyira jó lenne.és a dsd lejátszásnak is megvan a saját baja. a legjobb hangú cuccok kicsit másképp szólnak DSDvel, de az teljesen kizárható, hogy nagyságrendileg jobb lenne a dsd, mitn a pcm.
solution sacdje pl dsd képes futómű és dac chip oldalon is, csak kb össze kellett volna huzalozni, de ők inkább dsd-PCM-upsample-PCM jelfeldogozást választották. és nem egyszer övéké volt a legtermészetesebb hang a kiállításokon.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz Dagidög #154605 üzenetére
ha helyigényt meg tudod oldani, akkor szerintem a legjobb...
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
blakey
titán
az Atmostól nem dobok hátast. - na igen, nem vagy egyedül.
Következő avr pedig nem atmosos lesz elvoltam évekig nélküle, nincs is szükségem 11.2-es erősítőre, bőven elég lesz a 7 csatorna. - enyém már nem is AVR.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
allein
addikt
válasz allein #154232 üzenetére
Sziasztok. Denon AVH6400H sem győzött meg, inkább azt írnám az Atmostól nem dobok hátast. Ahogy a hirdetésben is szerepel( Denon megy eladásra), nem csak az avr az oka amiért ilyen könnyen elengedem a témát. Nem csak avr kérdés: akusztika, kábelek, hangfalak, stb. A Denon a Nadhoz képest erősebb volt. Nem tudom szavakban leírni. Az biztos, hogy a CA 751R melegebb, lágyabb volt, nekem ez bejön. Talán a Nad állt közelebb hangban a CA-hoz. Következő avr pedig nem atmosos lesz elvoltam évekig nélküle, nincs is szükségem 11.2-es erősítőre, bőven elég lesz a 7 csatorna.
-
hunaqua
addikt
válasz univerzita #154602 üzenetére
...vagy a az egyik véglet a cintányéros fogsora,vagy a másik véglet a leküldtek babért a piacra,de ott inkább egy Denon-t vettem.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- EA Sports WRC '23
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest