- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thaler2
senior tag
válasz
Balinov #15048 üzenetére
"A fejlesztők basznak" azért elég erős.
Ha tudnád micsoda káosz fejleszteni Androidra, majdhogynem lehetetlen egy minden készüléken stabil alkalmazást összehozni. Én ezt tesztelőként nap mint nap látom. A cégünk fejleszt számos androidos játékot, illetve egyéb nagyon kreatív alkalmazást, és rengeteg olyan hiba van, mely csak adott verziójú androidon, vagy adott típusú készüléken, esetleg felbontáson fordul elő. Ha 8 készüléken tesztelek, akkor biztosan lesz több "critical" szintű hiba, ami csak egy adott típusú készüléken reprodukálható. Ennek következtében fordul elő legtöbbször, hogy egy már kiadott alkalmazással kapcsolatban valaki számos hibát tapasztalt, melynek oka valószínűleg arra vezethető vissza, hogy a fejlesztő/tesztelő csapat nem próbálta ki az adott készüléken, így nem volt lehetősége észrevenni.
Ezért mondom én mindenkinek, hogy hagyják a picsába és fejlesszenek Windows Phone-ra."A jövő Nr.1. platformja" mondta Thaler Ádám 2013-ban, jegyezzétek meg, hogy én előre szóltam.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Balinov #14914 üzenetére
A xears hangra nagyon jó, de ahogy nézem most semmi akció sincs.
Havernak 1 éve ezt vettem, akkor volt 8k leakciózva.
Olcsóban a maxell metallics szokott nagyon menni. A nevesebbekben most nem tudom mi az ami nagyon megy ebben a 20-25 ojró árban, de sanszos hogy valami sony, vagy akg lesz.Na, meg is van a topic.
Nagyon mellélőttem...
5-10 között ezek:
- Brainwavz Beta
- Brainwavz M1
- Brainwavz M4 (10.000 Ft felett már nem ajánlott)
- Brainwavz M5
- Soundmagic PL30
- Soundmagic E10
- Soundmagic E30
- Vsonic GR02 Bass Edition
- Astrotec AM-90
- Panasonic RP-HJE 700 -
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #14862 üzenetére
Szép reggelt!
Te (Ti) tudjátok. Én nem vagyok a filmekben benne túl régóta, de a minőség az egyik legfontosabb dolog. Persze én is nézek sorozatot, akár eredeti hanggal, és felirattal, de ez a ritkább eset. A hang a filmeken legtöbbször 6ch, és AC3. Ha tényleg valami régi cucc, ahogy írod, akkor pedig a programon belül van lehetőség állítani, normalizálni...Nincs prémium kategóriás cuccom, és sok lejátszót próbáltam, de eddig csak a MPchc győzött meg...Természetesen a többi is lehet jó, ez tegnapi soraimból elmaradt, ez csak az én véleményem. Meg még egy fontos dolog, a DXVA kezelés, nem elhanyagolható, bár lehet a többinél is meg van már. -
ftc
nagyúr
válasz
Balinov #14664 üzenetére
I use it for bracketing shots, and for its pseudo RAW file format.. It's an half-assed attempt at RAW, it's only 10 bits per channel and not 12 or 14 like DSL's raw files, but it's still much more information - and unprocessed at that - than in the jpeg's 8 bit per channel.
That means you can, say, under-expose a shot and bring it back up in post-process (or you can do the reverse) depending on what you want to emphasizes, without bringing out the jpeg artifacts.
Top left is out-of-camera jpeg, top right is LightRoom autotuned jpg
Bottom is out-of-camera raw and then LightRoom autotuned raw.However, raw files will be about 10x heavier than jpegs and they won't be cleaned of noise, sharpened, or lens corrected (which will produce harsh vignetting when you're at the widest angle of that SX150 IS (I know, that's the camera I use).
-
-
ssolitude
őstag
válasz
Balinov #14658 üzenetére
Köszi, nagyon hasznos.
Még egy kérdés: van egyáltalán értelme egy kompakttal (Canon SX150IS) RAW-ba fotózni? Értem ezalatt, hogy az érzékelő, optika, stb. egy kompaktnál esetleg nem olyan színvonalú, mint egy DSLR-nél. Így veszteségmentes(ebb) a formátum, de maga a képinformáció már eleve nem olyan minőségű.
Csak azért kérdezem, mert alapból nem tudok RAW-ba menteni, egy scriptet minden indításnál be kell tölteni, úgy lehet. Ha nem érdemes nem foglalkozom vele.
Most kezdtem próbaképeket gyártani, azzal majd talán látom a különnbséget.
Mégegyszer köszi az infokat
UI: class 10-es SanDiskra mentek, én is RAW+JPG-et, de csak az említett módon megy -
Balinov
titán
válasz
Balinov #14658 üzenetére
ja,meg annyi, hogy ha van nalam eleg sd kartya, RAW+fine JPEG-ben lovok. Eloszor gyorsan atfutom a jpegeket, ami bemozdult, kukas az megy a levesbe raw-val egyutt, igy konnyebb picit a katalogust kezelni. Picasara altalaban a Picasaval tolom fel a jpegeket, ritkabban a raw-ot, egy kis Jo napom van utan, RAW-okkal inkabb csak akkor szorakozok, ha latok benne fantaziat, es nem tucatkep..Nameg jo lenne mar beletanulni az LR4-be ugy istenigazabol.
-
törölt tag
válasz
Balinov #14654 üzenetére
Játszanék, de sajnos nincs rá szinte semmi időm... Most ünnepekre össze vásároltam magam steamen (max payne 3, batman, company of heroes, gta collection, az a humble eksönös sok játék blabla) és a batmannel játszottam tegnap kb 10 percet, a max paxnel max 20 percet, a crysis 1et kezdtem el (sose játszottam vele csak most) és azzal elég soká eljutottam, de ott is vár a kieg + crysis 2... Most ünnepeket pihivel töltöm, de 2 melóhely mellett + gyermek mellett az embernek idő 0...
-
válasz
Balinov #14452 üzenetére
Letöltöd az XDA-ról a hozzá való (grouper) CWM-et. Bootloader → fastboot boot *letöltött képfájl* a többit meg összetapizod.
Had ne googlizzam ki neked most, menni fog!
Lényeg, hogy a CWM Recovery-ből flasheled a két zipet, sorrendben a su-t és a SuperSU-t. (Superuser nem működik 4.2-vel)
mobal,
-
válasz
Balinov #14422 üzenetére
Utána: adb reboot bootloader, majd fastboot boot *recovery image* értelemszerűen a recovery img neve, ami a fastboot.exe mellet legyen. Ezután összetaperálod a két root zipet és heló. Közbe rájöttem mi volt a gond. 4.2-ben változtattak valamit, csak a SuperSU működik rendesen, szóval az kell meg a su binárisa.
mobal,
-
válasz
Balinov #14420 üzenetére
Egyáltalán nem!
USB debuggolás be, USB bedug. Kérni fog egy drivert, SDK mappát betallózod majd feltelepíti. Elindítod az adb-t, kinyitod a cuccot. Ez ugye töröl mindent. Majd beállítod. Megint vissza mész a bootloaderhez, bebootolod a recovery image-t majd flashelsz és kész.
Gyárit használok, nekem custom nem köll.
mobal,
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #14413 üzenetére
nezem,nezem, de ez nem csak egy keretszoftver, amivel olyan SIP/VOIP szolgaltatot hasznalsz,amit szeretnel?
Vagy en nem ertek rohadtul valamit?
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Balinov #14337 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy 2011ig nem létezett ellenfele telefonos fényképezés terén, mobilarenan lehet róla olvasgatni. Még most is odabaszarint 1-2 telónak. Wifi, GPS, kezelhető internetezés, alap programok jól megirva rajta, és marha elegáns kinézet. A legfontosabb, hogy csak a joystick, ami egyben egér is volt internetezésnél volt csak érintős, a többi gombos.
2010 Rockmaraton, Pécs, utolsó éjjelen a sátramat elvitték fölülem alvás közben szinte, de még akkori párom szoknyáját meg büdös zokniját is. Irataimat megtaláltam szétszórva az erdőben végül, meg a szemüvegemet is összekarcolgatva. Akkor ott rengeteg mindennek nyoma veszett. Az érdekes az volt, hogy az 1 hetes fesztivál alatt szinte az összes ismerősömet kirabolták, sőt zenekarokat, stb. Valami keményen jól megszervezett rablási sorozat lehetett, mert senki nem kapta el őket (vagy nem akarták). Rendőrök már csak annyit mondtak a bejelentésemre, hogy nem tudnak mit csinálni több mint 80 rablás történt csak ezen a fesztiválon, és mondtak valami (talán reális) nagy számösszeget, hogy mekkora kár történt. Na azóta nem mentem sátorozós buliba -
sladka_pani
senior tag
válasz
Balinov #14335 üzenetére
Azt hozzá teszem, hogy visszatértem ezekhez, és nem nem fejlődtem tovább
Volt 30+ darab telefonom, pl. N72, N95, HP iPaq Windows Mobile 6.5 már ha ezek modernabb telóknak számitanak.
Ezek mind eladódtak végül, meguntam, kellett a pénz, stb szempontok. De a legszebb, legjobb, legimádnivalóbb telefonom a Samsung Innov8 (i8510) volt, amit újonnan Angliából rendeltem, itteni konnektor átalakitóval, én csomagoltam ki, és egy szarabb autó áráért (400 eur kb?). De kb 2009 végén, amikor is kijött a telefon. 2010 nyarán kiraboltak, és vitték ezt is ugye. Hát mondhatom mennyire sajnáltam, és azóta biztos nem költenék többet drága telefonra, de őt tuti mai napig használnám. Azóta sajnos belőle csak lestrapált meg aksi hibás verziót lehet kapni, már néztem sokat. Az enyém egy nagyon kivételes példány volt, kb 5 a 100ból, aminél az aksi vezérlő nem volt hibás, azaz nem szívta le magát 1 max 2 nap alatt, hanem 6-7 napig nyomkodással is elment. Persze íródtak arra is már FW-ek, és az átlag felhasználó akár 2-3 napig is tudta ezzel már használni. Ó, a könnyem is kicsordult, drága Innov8-am
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest