Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Enclave
aktív tag
Lehet korai a kérdés (hétfő óta elvileg nálunk is megindult a forgalmazás) de hátha, van aki rendelt és kapott 9A-t?
Ha igen, esetleg milyen az üzemidő egy "mezei" 9-eshez képest?
Mindenhol csak szubjektív értékeket látok teszteken ("...1 napot bír ha sokat nyomkodom, 2 napot ha keveset stb-stb...") de például GSMarena ahol üzemidőket interaktív grafikonnal lehet nézegetni, fura módon kihagyták a "battery life" részt...
(tudom hogy Alzában jelenleg előrendelés van kiírva és látszólag nincs készlet de kollégám például 9800X3D cpu-t rendelt elő és a hivatalos premier után 1-2 nappal már csöngetett nála a futár, holott hetekig az volt kiírva hogy "előrendelés" és látszólag nem volt készleten) -
Enclave
aktív tag
Köszönöm a pontosítást!
Amúgy néhány gyártó számára "földrajzi Európa" = "Európai Unió" és az EU-n kívüli területek nem is tartoznak hozzájuk (pedig földrajzilag az is Európa, így pedig szvsz jogos, hogy UK esetén nem egyértelmű az ember számára, más lenne ha UK még mindig EU tag lenne)Google oldalán minden is le van írva de erről nem találtam semmit...
#6099 gretzky77 : köszönöm a fotót, az alsón jól látszik!
-
Enclave
aktív tag
Ezek szerint például az Alza (mint hivatalos forgalmazó) által árult telefonok dobozán is "GB" végződésű SKU szerepel?
Például "GA05226-GB" ? (árukereső szerint ilyesmi SKU-val forgalmaznak nálunk készülékeket de Alzánál nem egyértelmű mint hivatalos forgalmazó)
Nincs külön "EU"-s SKU? (erről nem találtam semmit, csak "US", "IN" és "GB" végződésről találtam fotókat)
Mivel UK kilépett az EU-ból így az ember azt gondolná, hogy hiába földrajzilag Európa, ezzel az erővel lehetne egy "EU" végződésű SKU is. Mivel a gyártói garancia régióhoz kötött, én is rákérdeznék, hogy mi van akkor ha valaki "GB"-set kapott itt nálunk... -
Enclave
aktív tag
válasz
domper2015
üzenetére
És nincs semmi "apróbetűs" rész? Kötbér fizetés vagy IMEI tiltás?
Ez nagyon jól hangzik, a havidíjak is hihetetlenek. (kivéve ha valaki flottás nálunk mert az más tészta) -
Enclave
aktív tag
Mikori vásárlás? Mennyi idős a telefon kb?
Gugli keresővel feldob pár esetet főleg Reddit-en - lehet én láttam rosszul de főleg 9 Pro és 9 Pro XL esetén futottak bele ilyen hibákba, mezei 9-es esetén nem láttam. Viszont azt is írják, hogy a januári update állítólag orvosolta ezt a problémát, ami nekem azért fura mert inkább hardveres mint szoftveres hibának tűnik...
-
Enclave
aktív tag
válasz
*RLaci*
üzenetére
Én sok tesztet néztem és többször az jött ki, hogy üzemidőben jobb a 9 Pro az LTPO kijelző miatt, még a Mobilarénás tesztben is megemlítették, hogy 10% előnye van a Pro-nak üzemidő tekintetében. Milyen használatnál jött ki nálad, hogy üzemidőben a mezei 9-es tovább bírta? (nekem egyikkel sincs tapasztalatom de igyekszem minél több infót, véleményt gyűjteni róluk üzemidő tekintetébe, hogy melyik bírja tovább
) -
Enclave
aktív tag
Pixel 9 Pro tulajoktól kérdezném, hogy mennyire gyakori a készülék hátlapján lévő kamera sáv leválása, elengedése? Használtam a keresőt de a topikban ilyet nem nagyon olvastam. Reddit-en van pár eset képekkel...
Olyan mintha a ragasztó egyszerűen elengedett volna a hátlapon... Pixel 9 Pro és XL esetén olvastam ezekről, mezei 9-es esetén nem...
Találkozott valaki ilyen esettel itt a fórumban? Esetleg ennyien leejtették a telefont és így próbálják meg garanciáztatni? -
Enclave
aktív tag
válasz
Free Rgc
üzenetére
Pixel telefonok után érdeklődőként elszomorít, hogy egy-egy security update mellé az ember "kapcsolt áruként" kap több olyan bugot is, ami alap funkciókat érint (hangerő, kijelző, stb.)
Van lehetőség az update-ket halasztani vagy blokkolni esetleg ideiglenesen amíg kijön az update hotfix-e? Erről nem nagyon találtam infót...
Pixel 4A (vagy melyik típusnál olvastam), hogy egy friss update totál tönkre vágta az akkut (valami fél órát bírt csak 1 töltéssel továbbá új akkut már nem nagyon lehet hozzá kapnimert régi típus) így volt aki hiába próbálta ezek ismeretében "kikerülni" a frissítést, nem nagyon jött össze neki, a Google pedig elrendezte annyival, hogy kapott egy 100$/€-s kupont egy új telefon vásárlásához...
-
Enclave
aktív tag
Mobilarénás tesztben az jött ki, hogy 10% előnye biztosan van az LTPO kijelzőnek üzemidőben. A jelenlegi telefonom 5,5-6 éves (nem is váltanék ha jönne ki rá security update még), a következőt is 5-6 évre venném legalább (ezért néztem Pixel 9-et mert erre jár 7 évnyi support amiből már kb. fél év le is telt 9-esek esetén) és maximum 6,3-as a kijelzője + Androidos. Youtube-on láttam pár tesztet ahol 9 Pro-t hozták ki üzemidőben győztesnek, 0,5 - 1 órával is akár (most nem találom a videót). Ha LTPO lenne a kijelzője a mezei 9-esnek, akkor biztosan azt választanám. Újabb update-ekkel úgyis romlani fog az üzemidő (reddit tele van ilyen témával Pixelek esetén), igyekezném kimaxolni, ha már ismét 5-6 évre keresek telefont legalább. (ha évente cserélnék telefont nem érdekelne)
Mezei S25-öt már használtam 1 hétig de óriási csalódás volt üzemidőben a Snapdragon Elite, csak 7 óra SOT jött ki nálam, sokkal többet vártam tőle úgy, hogy még a wifit, mobilnetet is kikapcsoltam éjszakára.#5694 vacs: Jogos amit írsz, ugyanakkor hardveraprón most láttam megint 2-3 eladó telefont (múltkor egy darabot sem) és Alzán is akciós most a 9 Pro március 17-ig, az előző akcióról lecsúsztam november-decemberben. Gondoltam hátha van olyan fórumozó itt aki próbált mondjuk 9 Pro XL-t (ugyan nagyobb kijelző de az akku közel áll az 5100-hoz) mezei 9-es után és érezte a különbséget (vagy sem) üzemidőben, esetleg Pixelt használ már évek óta + rendszeresen cserél telefont így van tapasztalata ilyen téren. 9A elvileg március 19-től jelenik meg, amikor az akciónak vége de ez már az én problémám

-
Enclave
aktív tag
Pixel 9A vs 9 Pro esetén lenne olyan kérdésem a Pixel guruktól, hogy Pixel 9A esetén elvileg (hivatalos előtt még változhat) 5100-es akku kerül bele, míg Pixel 9 Pro esetén 4700-es akku van benne.
Pixel 9 Pro esetén olvastam a tesztet, hogy a kijelző dinamikusan szabályozza a frekvenciát ezáltal akku kímélő - jobban bírja mint a mezei 9-es, ugyanakkor kisebb az akkuja mint a pletykált 9A esetén.
Viszont Pixel 9A esetén (tudom még nem hivatalos) párszor felröppent pletyka szintjén, hogy a 8-as széria modemjét kapja, ami nem olyan takarékos mint a 9-esekben lévő, viszont 5100-es akkut kap.
A kérdés, hogy a fentiek ismeretében melyik bírhatja tovább 1 töltéssel - ha csak a netezést nézzük? Azaz csak webes használat, semmi játék, semmi zene, semmi videó, semmi navigáció, semmi gps nincs, semmi beszéd, semmi bluetooth, csak netezés 99%-ban és 1% üzenetküldés.
Köszönöm!
-
Enclave
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm a tippet de pont itt néztem, hogy P9P és S25 között a 100% web esetén (hozzám ez áll legközelebb), kb. 1:50 előnye van a P9P-nek (11:41 vs 9:52), ami számomra már jelentős eltérés, az 1:50 plusz nálam egy egész nap kb...
-
Enclave
aktív tag
Ez egész korrekt, bár ahogy nézem a Watch alkalmazása/service-e a háttérben eszik rendesen, nekem ilyesmire nem lenne szükségem.
#5384 Atee94: Wallet és kamera annyira nem tud érdekelni, viszont minden magyar netbankos alkalmazással hibátlanul működik? Push üzenetek megjönnek rendesen?
Azt írják hogy a Google SafetyNet service check-el egyes esetekben gondok lehetnek és a netbankos alkalmazások nem biztos, hogy működnek. Találtam erről egy listát de csak 3-4 magyar banki alkalmazás van benne, nagyon hiányos, vagy egy tucat alkalmazás hiányzik róla...
-
Enclave
aktív tag
Köszönöm a kimerítő választ. Én 3 nappal már tökéletesen elégedett lennék, mivel ez idővel úgyis jelentősen csökken és egyre sűrűbben kell majd tölteni (az S25 előtt egy 6 éves telefont használtam amihez már akkut sem nagyon lehetett szerezni, és 1-2 óra SOT-val már tölteni kellett).
Nekem semmi bluetooth eszköz nem fut, így azzal valszeg nyernék. GrapheneOS-en gondolkodom, ha jól látom, minden kényelmi funkció hiányzik belőle, cserébe teljesen testre szabható, nincsenek benne korlátok mint a gyári Pixel OS-ben, így a felesleges sallang is kiszedhető belőle, ami nem merít annyit feleslegesen... -
Enclave
aktív tag
Ezt olvasva meglepődtem. Mitől képes 14-17%-ot merülni éjszaka a semmire???
Egyébként 80%-ra töltötted vagy 100%-ra? Melyikről jött össze a 44 p SOT és 74%?Nálad 5G tiltva van? Felesleges alkalmazások a háttérben szintén tiltva? (ezeket is megcsináltam de semmi különbséget nem vettem észre)
Azt is lefelejtettem, hogy 5G tiltással kezdtem (semmi szükségem rá üzenetküldéshez). -
Enclave
aktív tag
Pixel 9 Pro esetén az SOT kinél hogyan alakul? Redditen írnak borzalmas 3 órától 10+ -ig, a Mobilaréna-s összehasonlításban "csak" egy screenshot van 13+ órával, illetve annyit megemlítenek, hogy a Pixel 9-nél a 9 Pro 10%-al jobban bírja...
Létezhet 13+ "light"-os használattal P9P esetén (mint a screenshoton) vagy ez inkább csak placebo lenne?S25-ről váltanék P9P-re, előbbi nálam "light"-os használattal kb 7 óra SOT-ot bír ami nekem óriási csalódás/kevesellek, igaz kijelző 120hz-en van.
Kb. 2,5 naponta tölteni kell az S25-öt, én naivan azt gondoltam, hogy minimum 3 napot kibír 1 töltéssel az S25, vajon egy P9P képes lenne 3 napot kibírni 1 töltéssel?
(light-os használat = 4-5 üzenet naponta, max 1-1,5 óra netezés naponta, nulla zene, nulla navigáció, nulla játék, nulla videó, nulla bluetooth és még éjszaka is merül 4%-ot úgy hogy még wifi és mobilnet is teljesen ki van kapcsolva az S25-ön, a telefon 1 hetes
)
Youtube-on láttam olyan videós tesztet ahol + 2 - 2,5 óra SOT jött ki a P9P javára S25-el szemben, ami nálam +1 nap lenne, így 1 töltéssel akár 3,5 nap is kijönne nálam ha stimmel az elméletem (bár reddit-en nagyon vegyesek a tapasztalatok P9P esetén és tudom, hogy főleg a negatívat írják csak egyesek)... -
Enclave
aktív tag
Alzanál Black Friday akció van mától Google Pixel telefonokra. (5-15% kedvezmény, típusfüggő)
-
Enclave
aktív tag
Ifixit-től esetleg? 44,95 € a kit (azaz nem csak az akkumulátort hanem a cseréhez szükséges szerszámokat is tartalmazza) és részletes leírás is van hozzá, hogy házilag hogyan lehet elvégezni a cserét.
A "genuine" szóból kiindulva gyári akkumulátornak kellene lennie, nem "utángyártott" vacaknak.
Maga az akkumulátor 39,95 €.
Például Pixel 9-hez is van leírás már és az akkumulátor nem sokkal drágább, mint egy régebbi típushoz. (42,95 € az akku és 49,95 € a kit, pedig kb. 1 hónapja jelent meg a telefon)update: most nézem, hogy "out of stock", így nehéz lesz rendelni... Kérdéses hogy a későbbiekben lesz-e még nekik
-
Enclave
aktív tag
Pixel 8A tulajokhoz lenne kérdésem, hogy akinek van gyári Google 30W-os töltője és utóbbival tölti a telefonját, az hogy tapasztalja, mennyi idő alatt tölti fel egy Pixel 8A 0-100-ra az akkuját?
Ugyanis az alábbi méréseket találtam és nem egyértelmű nekem, hogy mitől van ilyen eltérés, nincs minden értékhez feltüntetve, hogy pontosan milyen töltőt használtak:
1. 1 óra 20 perc (szerintem ez elírás lehet mert inkább "sima" Pixel 8-nak tűnik)
2. 1 óra 42-44 perc között
3. 2 óra 09 percMég az utolsó két érték között is kb. fél óra a különbség, nem értem, hogyha a telefon max 18W-ot tud felvenni töltő max teljesítményétől függetlenül, hogy lehet ilyen eltérés? Esetleg a telefon-akku hőfoka? (hidegben vs meleg nyári napon töltve?)
Köszönöm!
-
Enclave
aktív tag
FYI:
Állítólag a Yettel üzletekben holnap délutántól vagy holnap után lesznek kiállítva a Pixel telefonok, mindegyik forgalmazott típus. (Ma budapesti üzletben eladó mondta) -
Enclave
aktív tag
válasz
balint82
üzenetére
Ilyen töltő esetleg? (persze lehet máshol olcsóbb)
Mivel P8 max 27w-ot tud vezetéken és ez gyári, ezért PD 3.0 és PPS szabványokat támogatnia kellene... -
Enclave
aktív tag
válasz
MC Pite
üzenetére
De
le ne írd még háromszor amíg meg nem nézed élőbenpróbáld ki.Élőben hol lehet megnyomkodni Budapesten Pixel 8-at és Pixel 8A-t?
Alza esetleg? (bár legutóbb azt mondták hogy nincs kiállítva)
Egy ilyen 5 perces nyomkodásért nem szeretnék külföldre utazni...OFF:
Én is dilemmázom P8 és P8a között, bár nekem fontos az otthoni szerelhetőség mivel legalább 5 évre akarom megtartani (ha már 7 év a support) valamint magam akarok akkut cserélni 3-4 éves korában és azt látom, hogy P8A-t könnyebb szétszedni hátlap felől, mint P8-t kijelző felől bontva...(Ifixit guide alapján és akku repair kit is létezik hozzá)
Ráadásul P8 esetén olvastam hogy az "üveg"(?) hátlap könnyen megreped egy-egy kisebb eséstől aminek a cseréje megint iszonyat macerás a beragasztott vezeték nélküli töltő antennája miatt és a kijelző felőli bontás miatt, míg P8A esetén a műanyag "olcsóbb" érzést nyújt de cserébe strapabíróbb is és könnyebb szétszedni... -
Enclave
aktív tag
válasz
Bazsi84
üzenetére
A beszámítás esetén csak Pixelt számolnak be UK-ban egy új Pixelbe? Számít a beszámított készülék állapota? (karcos, működő képes vagy sem, törött kijelző stb?) Vagy felértékelik és mindenkinek egyedi összeget mondanak rá?
És ezek a beszámított telefonok megvehetőek használtként, "refurbished"-ként?A cseh Alzán akármilyen telefont beszámolnak (és még működnie sem kell) ha pontos a fordítás de csak magánszemély élhet ilyen akcióval.
-
Enclave
aktív tag
Ha esetleg valaki Csehországban lakik vagy dolgozik esetleg ott vannak rokonai, annak érdekes lehet:
Cseh Alzán új Pixel 8A régi készülék beszámítással-leadással akciósan 10.690 CZK, ami kb. 167.000 HUF
(ennyiért még én is vennék azonnal egyet
)
Eredeti cseh ára 14.490 CZK ami kb. 227.000 HUF... (nálunk is kb. ennyi)
Használt készülékre 3800 CZK-t adnak, ami kb. 60.000 HUF, így jön ki az akciós ár."Mezei" Pixel 8-ra is van akció 16.990 CZK (kb. 266.000 HUF) , bár árban láttam olcsóbban áprilisban, amúgy eredeti ára 20.990 CZK ami kb. 329.000 HUF. (itt is van vagy 62.000 HUF az akciós kedvezmény)
Kíváncsi voltam hogy környező országokban mennyire jön ki egy Pixel 8a, akkor láttam, hogy milyen akciók vannak ott.
Vajon ezeknek az akcióknak köze lehet a helyi Pixel Store-hoz?Lengyeleknél is olvastam, hogy ott is használt telefon beszámítással komoly kedvezménnyel lehet hazavinni egy Pixel 8a-t, nálunk miért nincsenek ilyen használt telefon beszámítós akciók?
(hogy Reddit is azzal van tele, hogy USA-ban is mindenféle kuponnal, beszámítással féláron visznek haza egy új Pixelt és németeknél is van akció azon nem lepődöm meg de hogy a lengyeleknél és cseheknél is van ilyen 60.000 HUF-nyi akció azon már igen)Magyar Alzát meg sem kérdezem, a múltkor is téves infókat adott az ügyfélszolgálat...
-
Enclave
aktív tag
21 évnyi PH! fórumozás után már nem akarok azzal foglalkozni hogy kit zavar és kit nem a reklámozás (egy időben emlékeim szerint egyesek nagyon ugrottak ilyesmire vagy adott topikban is tiltott volt ilyen-olyan módon), mostanában pedig már ha 3-6 havonta ha esetleg felnézek PH fórumra nem ezzel foglalkozom.
Szvsz aki műszaki cikkek után keres, lépten-nyomon a reklámjukba botlik, annak azonnal leesik, hogy kire célzok... Sorry ha ezzel egyeseknek kényelmetlenséget okozok
-
Enclave
aktív tag
válasz
Enclave
üzenetére
Telefonon most annyit kaptam válaszul az ügyfélszolgálattól, hogy a Magyarországi Pixel 8 (erre az egy konkrét típusra kérdeztem rá) forgalmazásának vége májustól "zöld manónál", Pixel 8a ügyében nem volt semmilyen információ arról, hogy a linkelt forrás alapján (oldal alja) milyen országra vonatkozik a május 14-es forgalmazás kezdete de az ügyintéző nem látja a rendszerben, hogy májusban egyáltalán érkezne Pixel 8a-ból a magyar "zöld manóhoz".
A cseheknél viszont marad a forgalmazás és ott rendelhető marad a Pixel 8 (vagy ami elérhető) illetve onnan nem rendelhető magyar boxba termék, csak a magyar shopból.Ez május 9-es állapot szerint, ennyit tudtam kideríteni.
Amit nem értek, hogy a cseheknél van már Google store és mégis rendelhető maradt a cseh "zöld manónál"...

-
Enclave
aktív tag
válasz
Enclave
üzenetére
Kíváncsiságból végig kattingattam az összes oldalt ahol van "zöld manós" bolt:
Magyarország: nincs kínálatban új Pixel telefon
Ausztria: nincs kínálatban új Pixel telefon
Németország: nincs kínálatban új Pixel telefon
Szlovákia: nincs kínálatban új Pixel telefon
Csehország: van kínálatban új Pixel telefon jelenleg isRákérdeztem az ügyfélszolgálatnál a fenti ellentmondásra, ha kapok választ megírom.
Közben ezt találtam:
"Google Pixel 8a – ár és elérhetőség
Ha érdekel a Google Pixel 8a, van egy jó hírünk a számodra. A telefon hamarosan hazánkban is elérhetővé válik. A megjelenés 2024. május 14-re van betervezve. A 128 GB-os változat mind a négy színben elérhető lesz, míg a magasabb, 256 GB-os változat csak Obsidian Black színben lesz kapható."
Forrás (lap alján kb.)Az más kérdés persze, hogy a cikk szerzője nem magyar a neve alapján így kérdéses, hogy ez egy fordítás alapján készült (és talán a szerző országára vonatkozik az előbbi mondat?) vagy ettől függetlenül Magyarországra is?
-
Enclave
aktív tag
Sziasztok!
Április végén láttam "zöld manónál" hogy Pixel 8 (szürke/128GB) van bruttó 229k-ért 2 év garanciával.
Viszont május 1. óta az összes új Pixel telefon eltűnt a kinálatból, csak használt/felbontott készülékek és tokok maradtak, újak teljesen eltűntek, mindegyik típus.
Lehetséges, hogy valami magyar forgalmazáshoz kötődő engedély/licenc lejárt, a közeledő magyar Store miatt? Vagy semmi köze a kettőnek egymáshoz és totál véletlen, hogy május 1. óta nincs a kínálatban? Be is könyvjelzőztem de azóta 404-et kapok vissza... -
Enclave
aktív tag
Sziasztok!
Használtam a keresőt de nem találtam arra választ, hogy aki idén 2024-ben vásárolt Pixel 8-at (nem Pro) újonnan, a kijelző "púp" hibák megszűntek? Vagy még mindig megvannak, látszanak?
Ezek az új készülékek már gyárilag javított revíziók esetleg kijelző "púp" nélkül?Köszönöm!
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Kés topik
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(ennyiért még én is vennék azonnal egyet
Csepy