- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
manokaki
addikt
-
Thom!
veterán
Hidd el számít
P4 és S24 majd hasonló méret de mégsem...P8 is nagyobb mindkettőnél P9 meg hagyjuk is.
Telefonok csak nőnek és egyre nehezebbek többet fogyasztanak alig tudnak valamivel többet és brutálisan drágul az árúk, az innováció hiánya majd profil oldalon lefog csapódni. -
s4tch
veterán
Mobilnetet ki kell kapcsolni otthon, teljesen fölöslegesen megy, ha wifi is van kéznél. Pár nap alatt az ezer éves Pixel 2-m sem merül le, ha nem nyúlok hozzá, és wifin lóg. Anyám Realme 8 telefonját ~hetente kell tölteni, wifi végig be van kapcsolva, és van benne 2-3 óra kijelzőidő is ennyi idő alatt.
-
MC Pite
veterán
Többtucat tesztet nézek meg, ismerősi körben csaklizok el készüléket, yt videókat nézek és mobilfotóstopikotnkövetem (az ottani 1:1 összhasonlításokkal kb bő tíz éve).
Köszi, nem kell egyiket sem bemutatni, a legtöbb jól fitózó készüléket, algoritmust ismerem, és otthon rendes fényképezőgépet is be szoktam dobni közéjük.Nem sorolom mit nem szeretek a szifon képeinél, maradjunk annyiba, nem én vagyok a célközönség (sok sok éve sok modellen át a halo effekt/ca erős kontraszt ál, a mindig gyengébb dinamika, a valóságnál 'gazdagabb' színvilág mindig zavar, plusz egyes modelleknek is megvannak a saját dolgai).
A pixelek sem hibátlanok, de azok hibáznak anlegkevesebbet szerintem. Meg a legtöbbször a vaktesztek is ezt az eredményt hozzák, lásd MB tesztjei). Pl ezekből aki ismeri a fentieket, hamar megmondja melyik a I13, P6a, esetleg P8 képeit is megmondják a rutinosabbak: [link] Ez nem 1:1 teszt volt, csak összeröffenés, és anyám 6a-ja ellenében a 13 szokás szerint elvérzett, holott sokan az ellenkezőjét igyekeznek bizonygatni sokszor.
-
fokukac
nagyúr
azért, majd ha lesz más is a szobában, és nem csak egy szürke aljzatbeton, szürke/halványzöld fal / mennyezet, akkor is lőjél már egy képet, hogy lásd, hogy mennyit számít a viszonyítás ezeknél...
arról nem is beszélek, hogy egy átlag 10-20 éves (akár tükörreflexes, korabeli profi) fényképezővel ebből vaku nélkül, fénnyel szemben annyi látszott volna anno, hogy ott van két világos ablak (a kép ezen része kiégve), és belül pedig a sötétség...
-
MC Pite
veterán
Amennyiben a plafonod nem zöld, a szifon eléggé elvitte zöldbe.
Jellemzően pontos a wb a pixeleken, de előfordul mindennel hogy korrigálni kell.
Ha nagyban nézem, akkor az alsó felén ahogy esik rá fény és látszik a padló is, enyhén zöldes.
Nekem a 4000K világítást szokta 3000K-nek kezelni, de korrigálni szoktam.
Custom gcamneknpixelen nem tudom milyen előnye van, fájlméret így se kicsi.
-
tomboy0013
veterán
Én i15-tel összevetve a 7 Pro-t tapasztalom azt hogy az iPhone túl van kicsit színezve az esetek zömében, viszont néha a 7 Pro is tud furcsaságokat produkálni a fakósággal. Mondjuk ezt leginkább akkor tapasztalom ha nappal szemben fotózom, amúgy reálisak a színek. Pont ez tetszik benne.
-
fokukac
nagyúr
Alapvetően elég élethű színeket fotóz szerintem.
Viszont amit belinkeltél, az kb. a szürke ezer árnyalata, az egész szobában semmi viszonyítási pont nincs, így kb. 10 kamera 10 féle fotót fog csinálni, attól függően, hogy milyen mátrixos rendszerben / a képen, szobában hova súlyozva mérik éppen a fényt / fehéregyensúlyt...
és a két kép között még a nézőpont is különbözik, ugye -
-
sub71
aktív tag
-
tomboy0013
veterán
A szállítási költségről plusz a termék 1%-áról azért ne feledkezzünk meg. Te talán még valamiért ettől is többet fizettél ha jól emlékszem. Ha Budapesten kívülre megy a csomag akkor 2.900Ft + termék 1%-a, de te talán 8.000-et írtál. Az azért elég meredek. Persze ha kell megveszi az ember, de nem csak a termék árat fizeti ki, ezért nem is csak ez a lényeges és itt jócskán eltér az összeg más üzletektől. Ezért érdemes ezt is megemlíteni. (Budapesten belül oké a dolog, akkor kb annyi mint más GSM-eknél).
-
Gstyler
senior tag
Én is maradtam volna azon a vonalon, ha nem kényszerítenek bele a váltásba ... és persze ennyi idő után már én is megszoktam, de megmondom őszintén, hogy az első pár hét az kín szenvedés volt.
Peace: én is csak a kisördög és az újabb kamera miatt váltottam.
A kamera miatt azt hiszem megérte, (bár óriási ugrásra már nem kell számítani), de egyébként kb.felesleges ennyi pénzt kiadni egy újabb telefonra... -
Peace
nagyúr
Az ára mindenképpen szimpatikusabb, mint a Honor Magic 6 Pro-é.
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy szükségem van-e rá. Mármint szuper gyors a P30 Pro, szép képeket csinál, elmegy 1,5 napig és minden progi fut rajta, amire szükségem van. Csak ugye kérdés, hogy még meddig. És az emberben motoszkál a kisördög, hogy csak be kéne újítani már valamit. Aztán eddig ez a Pixel nem is került képbe nálam. Mondjuk a céges ajtónyitó rendszer hivatalos listáján még nem szerepel a 8Pro, remélem csak nem frissítették a listát.....
-
Mutsux
csendes tag
Annyi még, - csak a jegyzőkönyv kedvéért írom le, hátha mással is előfordul ugyanez - hogy amúgy ez a 4G Calling opció eddig is be volt kapcsolva, de semmit nem ért anélkül, hogy a Vodafone nem aktiválta ezt a VoLTE-t! Nagyon gáz, hogy erről nem értesítenek, vagy nincs valahol baszki leírva, vagy akármi. Persze utólag megtaláltam a Vodafone ezzel foglalkozó weboldalát, de könyörgöm eddig azt sem tudtam mi ez a VoLTE és hogy ez egyáltalán mire való, miért kell. Most már tiszta ez a rész.
Azt is itt, ebben a remek fórumban tudtam meg, hogy a 3G-t kikapcsolta a Voda, és a Pixelek ezért baszakodnak....eh mindegy.
Köszi mindenkinek aki írt, és segített!
-
K82
őstag
"viszont az fura hogy azok mintha jobban ették volna az akksit képernyőidővel viszont háttérben meg kevésbé"
Ez így van, a módosított kínai androidok pont fordítottan működnek az alaphoz (AOSP) képest. Nagyjából mindegy h MIUI, HyperOS vagy EMUI, ezeknél alapértelmezetten minden tiltva van, Te engedélyezed egyesével mi futhat (ezért sem rajongok a MIUI-ért, a saját karkötője appjánál is legalább 3 dolgot be kellett külön állítani h normálisan működjön). Az AOSP közeli ROM-ok (mint a Pixelé vagy pl. Motorola, Asus) pedig nagyjából mindent enged, az extra engedélyekre pedig rákérdez. -
tomboy0013
veterán
Ha van wifid és a wifi hívás is úgy van beállítva, hogy azt részesítse előnyben ne a mobil hívást, akkor azt fogja mutatni hogy a wifi hívás rendelkezésre áll a VoLTE nem. Ha kikapcsolod a wifit akkor értelem szerűen a wifi hívást nem elérhetőnek mutatja a VoLTE-t pedig igen mivel akkor az aktív. Ennyi az egész. Mindig azt írja működőnek amelyik funkció éppen aktív. Nincsen semmi hiba nálad, megy mindkettő.
-
winbox
senior tag
-
winbox
senior tag
Én sem hoztam át semmit OneUI-ról, utána léptem be a google fiókomba, így névjegyek stb megmaradt, minden mást újra beállogattam. Ha Pixelről jöttem volna közvetlen, akkor másoltam volna, de volt köztük egy S23 Ultra, így nem. De tökéletes is minden, egy bug nem volt még eddig...
-
winbox
senior tag
-
tomboy0013
veterán
[link]
Felbontott termék normális 2 év garival. Én bepróbálnám ha most kellene Pixel. Ha gond van max elállsz, az Alza jó cég. Van velük bőven tapasztalatom céges vásárlóként és magánszemélyként is, mármint a problémás dolgokra értem nem csak simán vásárlásra. Mindig korrekt módon jártak el bármi kínom volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest