- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magyarított Android alkalmazások
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtrace
junior tag
"Pixel 4 óta szerintem 80%-ban a kamera visszafejlődőtt"
A P4 pont az a generáció, amikor gyárilag opcionális HDRE már nem volt, bracketing ZSL-ben meg még nem. Volt helyette viszont nyomás rajtuk a többi gyártó miatt, hogy még gyorsabb legyen a képrögzítés és még nagyobb dinamikatartományt hazudjanak a képre, aminek ez lett az eredménye. Nehogy már ezt a korszakot sírjuk vissza...
Még a legegyszerűbb nappali kültéri képeken sem látom, hogy a régi mitől lett volna annyira jó, az újak meg mitől nem. Kicsit is nagyobb kihívást jelentő helyzetekben pedig már teljesen egyértelmű, hogy nem visszafejlődés történt, legyen az HDR, low light, vagy mozgó téma.
-
Essien
aktív tag
Az a baj hogy így is sokkal jobb kamera a többi márkánál. Nem azt mondom hogy a képek minősége sokkal jobb hanem szinte minden kép elfogadható minőség. Samsungnal (sima s25) sírva tudtam volna fakadni amikor beltérben mozgó gyerekről csináltam képeket.(Kb mind törlés) iPhone-nal picit jobban helyzet és még xiaomi volt nálam ami szintén ugyan ez... Nekem magasan a legkiegyensúlyozottabb telefon az utóbbi időben a pixel 9 pro.
-
Bass
addikt
-
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Ma került a kezembe egy Pixel 9 és menet közben felvetődött bennem két dolog.
Az animációk stílusát lehet változtatni? A megnyitás animáció olyan fura...Chrome-ban mi a francot kell beállítani, hogy a címsorba beírt webcímet ne a Google-be keresse, hanem ugorjon rá? Marha idegesítő, h bármit beírok rákeres és a találatok között kell ráböknöm az oldalra.
-
-
Khadris
csendes tag
-
tomboy0013
veterán
A Pixeleket szoftveresen általában az első feature drop-ra rakják össze, a kezdeti tesztek alapján messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Kamerás szempontból sokat nem javul, de az alap szoftveres bug-okat később szokták orvosolni. Én ezért biztosan várnék fél évet a vásárlással, na meg az ár sem mindegy.
-
winbox
senior tag
Ugyanez volt velem S24+-nál. Most adtam el, jövök vissza Pixel 8 Prora. Papíron a 24+ 2600nit max, a Pixel 8 Pro-m előtte 2400 volt, még is sokkal fényesebb volt a Pixel 8 Pro, illetve emlékeim szerint sosem vette vissza a fényerőt nálam. A 24+-al meg kimentem a napra 20mp után már vissza is vette, alig láttam a kijelzőt hiába volt maxon a csúszka...Na most megnéztem gsmarenán a méréseket:
S24+ 1452 nits max brightness (measured)
Pixel 8 Pro 1600 nits max brightness (measured)Na ennyit erről, Pixel 8 Pro legalább tudja is a HBM-ben az 1600-at
Melegedni mondjuk nekem nem melegedett annyira a 24+, nagyobb ház gondolom jobb hűtés, de az, hogy így visszaveszi szinte azonnal a fényerőt egy vicc. -
MC Pite
veterán
Aki hidegen hagy, rá se kattint. Engem hidegen hagy mennyi benchmark pontot kapok. Papíron a 12X-em erősebb volt mint a P6a, mégis _sokkal_ fluidabb volt a rendszer, az akkori A5x-es (A53?) samuról nem is beszélve.
Nyilván P7a meg a P8 erősebb, de ez gyakorlatilag szinte csak fényképezésnél jön ki (nálam). -
-
Dare2Live
félisten
Ezen a vonalon ami nagy lépés, hogy a Pixel 9 meg a Pixel 9 PRO mérete megegyezik. Megveheted a csúcstelót Pixel 9 méretben. Nem kell lapát 8 PRO méretet venned ehez.
Ettől még ~68mm felett semmi se egykezes...(Ezért mondom, hogy a Pixel 8 PRO váltója a Pixel 9 PRO XL.)
Amúgy mindig megy a sírás ezen a méreten de amikor vki kidob 68mm alatti telót dob piacra akkor azt senki se veszi. Iphone mini nem pici bukás volt az SE pedig nem véletlenül nőni fog.
-
zssas
tag
Nagyon rajta vagy ezen a méret dolgon, 2,3mm-el hosszabb meg 1,2mm-el szélesebb lett mint P8, szerintem ez nem egy óriási növekedés pedig kis kezem van nekem is és nem szeretem a tepsiket, a vastagabb Spigen tokom többet dobott a P8-on, meg tényleg észre veszel 10g különbséget tömegben? Én nem hinném...
-
MC Pite
veterán
Videót passzolom, pixelé jónak tűnik, de mondják a szifon többet tud; nem volt alkalmam hasonlítani (nem érdekelt).
Állóképet igen, és más kazegória, más ízlésre van. Nem írom sokadjára, meg linkelem, rakásigva mobilfotós topik is vele.
Nem gyenge versenyző, de vaktesztek és sokak szerint nem ellenfél.
P8am van, szerintem ez kompakt. -
Thom!
veterán
A Google hamarosan megjelenő Pixel 9 Pro-ja szorosan integrálódik az Android 15-tel és a Gemini AI-vel, ami jobb felhasználói élményt ígér személyre szabott javaslatokkal és jobb teljesítménnyel. Jelentős kamera- és feldolgozási fejlesztésekre számíthat, így az okostelefonok csúcskategóriás versenyzője lesz. További részleteket hamarosan nyilvánosságra hoz a Google.
Várok őszig lássuk a medvét... Nem etet már meg a marketing
-
-
Dare2Live
félisten
Brutálisan elmentek a mobil árak. Xiaomi 8T PRO 90Kn nyitott!, 9T PRO 130Kn nyitott!... 13T PRO 300Kn nyitott...
8 PRO FTban emlékeim szerint 499Kn nyitott. Aztán ahogy beindul a zugsm beesik az ára.
Idén indul a MOi forgalmazás. Nem csak az ár kérdés, hanem hogy lesz e ajándék pl pixel watch. Ha nem németből... érdemes beszerezni.Nagyon kár, hogy nincs iphone androiddal... pixel meg exynossal jön... de nincs nagyon jobb max más.
-
Dare2Live
félisten
Ideális szenzorméret az az FF.
De összességében a minnél nagyobb. Linkre beraktam az 1"os 13 Ultrat is nem kérdés.
fokusztávnál én is jobban örülnék egy 30-35mmnek főszenzornál... de megértem ha vkinek egy "tájképes" 24mm jobban bejön.@golf Ezt hogy raktad össze?
Én a low light ceruzákat szoktam nézegetni.
[link]
Erősen kijön a pixel 6 szenzurelőnye. És a 13 Ultra előnye méginkább. -
Dare2Live
félisten
"Én úgy gondolom hardver szempontból nincs gond a Pixellel."
Szerintem kamera HW szempontból 2024 őszén mobil fotós vonalon csúcs készüléknek 1"-1/1.1"os érzékelővel kellene jönnie legyen az nem friss IMX989 vagy GN2.
Xiaomi vonalon tavalyelötti 13 pro (nem is ultra) is 1"es szenzorral jött. Persze ott meg a kamera sw tud elhasalni.
-
Dare2Live
félisten
Nekem tetszik, hogy PROból két méret jön. El lehet dönteni hogy kézbe fogható legyen gyengébb aksival vagy lapát nagyobb aksival...
Idei exynos alapján a G4 érdemi előrelépés lesz, modem+MO miatt fejlődést várok modem vonalon is. UWB engem érdemben nem izgat.
Ami érdekelne, hogy fotos HWban lesz e előrelépés 3év után kaphatna főszenzornak egy nagyobb/jobbat. Képek alapján nem tudom megmondani, jó lenne ha bekapcsolná és kinézné szenzoradatokat.
Nah majd októberben meglátjuk....
-
Dare2Live
félisten
Általános game volnalon semmi gond de aki power gameket tol napi szinten az ne szivassa magát és vegyen vmit aktuális csúcs qualcommal... Exynos/tensor ezen a vonalon game válogatja mennyire de összességében kicsit vagy csúnyán de elhasal...
justmy2cent tudom topikjában vagyok... -
MC Pite
veterán
A 7a az tudott kriminális lenni néha, ezt aláírom.
Addig mikor mondták a P4a meg P6a-ra hogy melegszik, mondtam hogy ne vicceljenek. Soha dimmelést, lassulást, töltésproblémát nem láttam.
7a? Ezt mind,l hozza és egyszerre is. Kültéren leveszi a kijelző fényt, forró a telefon, töltést nem/alig veszi. Ja, AA közben lent, rekeszben pihent, nem érte nap.
WAA és wireless töltéssel még rosszabb, úgy stagnál/lassan merül és tűzforró mint egy szifon.
Ha épp nem forró, tök jó kis telefon. De nálam ez válóok, mikor számítok a navira, de az meg csak vergődik. -
törölt tag
"kiemelkedő volt most, középszerű"
De ez inkább a többiek fejlődése miatt van, nem azért mert a Pixeleknél annyira más lenne azóta az irány.
Az persze egy valid elvárás, hogy jobbnak kéne lennie, de szerintem ehhez pont az kéne, hogy ne azt vigyék tovább, mint Levoy utolsó 4 évében. Ott is ugyanilyen lassú volt a fejlődés és már akkor is jött fel melléjük, vagy bizonyos szempontokból előzte is meg őket a többi gyártó.
(#356) leslien:
"próbáld az Isocell miatt szar"
Hiszen az már egy jól bevált módja a provokálásnak, ugye?
Amivel kapcsolatban felmerülő kérdésekre azóta sem kell tudni válaszolni, ellenben lehet jelentgetni a kérdezőt, ha emiatt merészel trollnak nevezni... -
törölt tag
"Marc Levoy távozása most már komolyan látszik."
Neki a nagy dobása a HDR+ volt, a következő 6 év már az ő irányítása alatt is arról szólt, hogy alapvetően nem változott a képalkotás, csak reszelgették és új funkciókkal bővítették, nagyjából ahogy most is.
Ezt, hogy generációk óta nincs komoly előrelépés és videóban jobb az iPhone, el lehetett volna mondani 2019-ben is ugyanúgy.Szerintem ha nem tudnánk, akkor a képek alapján senki meg nem mondaná, hogy mikor hagyta ott a Google-t (vagy hogy elhagyta-e egyáltalán). De abban biztos vagyok, hogy nem pont a 4-es lenne úgy emlegetve, mint a széria csúcspontja, ami után rossz irányba fordultak a fotós dolgok.
-
gulb
senior tag
Eros kijelentes,hogy elfaradt... P7p es p8p is fotok teren teljesen hozza a nagyratartott ajfon szintent. ( Dxomark alapjan). Hasonlitgatos videok pedig szinte mind vagy a vagy b iranyba huznak mert az az erdeke annak aki kesziti. Szerintem mai mindennapos hasznalatnal mar egyik se jobb a masiknal - aki meg profi fotozasi kepessegekben hasonlitgat az nem is telefont hasznal fotozashoz.-
Nekem pl a p6 ota behozott call screening funkcio identol megspekelve a vonalat tarto funkcioval kb mindent is meger az ajfonnal szemben.
Nem is beszelve a HDR kepek megjelenitese a photos appban.
Amit nagyon sajnalom a 360pano kep keszitesi modot kioltek;( ezert morci vagyok. -
MC Pite
veterán
Mire vársz akkor igazából? Ha a szifon képe is jobban tetszik, válts
.
Én nemrég linkeltem, P6a 98%ban jobb/élethűbb eredményt hoz mint az i13Pro. Árban meg inkább a P8am áll hozzá közelebb, ami rohadtul más liga képekben.
Nem tiszta mit hasonlítasz most mihez, shutter lag meg hangszóró nem tudom miben csalódás (P8-é nagyon korrekt, ahogy a kijelző is).I15 képeit nem vizslattam, de nekem impresszionista sokszor, ca helyett glóriávalnkontrasztos részeken, mindezt sok generáción át, tehát ez szerintük feature, nem bug.
-
leslien
nagyúr
iPhone videóban bucira veri a fejét a Pixelnek.
melyiknek nem ?! iPhone mindig is jobb volt ,de most talán a S23 ott van egy picivel mögötte..
nekem is jobban tetszik összeségében a i15 pro fotói ,és nekem csak innettől lesz Pixel...aki S24 szeretne csak Ultra lesz ajánlott mivel csak az jön Snapdragon 8 Gen 3-al...
-
zoli81
csendes tag
Éjszakai módot használsz vagy normált? Az előbbi jóval több részletet megőriz, a normál módnak igazából csak mozgó célpont esetében van előnye, meg ha nem számít a minőség.
Ezzel együtt én egyetértek hogy túltolják a zajszűrést, nagyon régen természetesebb kinézetű képeket produkáltak a pixelek. Nem látok esélyt hogy ez változzon a közeljövőben, mert a nagyközönségnek és a dxomarknak jó így, és kevesebb tárhelyet zabálnak a képek a szervereiken a tökéletesen zajszűrt képek.
Ja és mindezt a zoom nélküli képekre értettem, zoom esetén a képminőség egy külön sztori, sajnos nem a pozitív értelemben, kénytelen voltam hekkelt gcamot telepíteni, hogy megszabaduljak az agyonélesített förtelmektől.
P6-om van, de gondolom P8 hasonló. -
Cyborg
őstag
Ezt beszéld meg a világgal
Egyedül vagy ezzel a véleménnyel az univerzumban, rajtad kívül mindenki elismeri a google algoritmusátMC Pite
Köszi
Nem vagyok hardcore user, teljesen jól elvagyok a 4a-val 3 éve, egyedül a széleslátó kamera, meg kicsivel nagyobb üzemidő hiányzik, meg zavar, hogy nincs netem hívás közben. -
MC Pite
veterán
Pixelm8ról beszélünk?
Ha ez akvarel, szifont, samut, sajomit használtál?!
Ettől csak az Xperia I ami naturálisabb már.
Nekem belefér még a naturálisba ez is.
12X-em a felületeket, anyagokat kisimította(textileket, szőnyegeket, srb), színeket el...ta, párom és kislányom sose úgy néztek ki ahogy élőben (tejfölszőke barna bőrű kiscsajt csinált lányomból, anya barna haja vörösbe hajlott a képeken). A zöldekkel se állt jól, az eget mindig durván túltolta.Élesítés régebbi szenzornál erősebb volt (P6a). Itt nem zavaró.
-
bbendre
őstag
"Úgy tudom hogy vetekszik az apple féle face ID-vel."
(szerintem)
- A selfie kamera Dual-Pixels AFs nem fix fokusszal rendelkezik
- A Google Pixel 3 -ban bemutatott megoldást használja:
https://blog.research.google/2018/11/learning-to-predict-depth-on-pixel-3.html
itt a forrás: [link]
- Ezen csiszoltak + az új tensor flow dolgozik alatta- Fény kell neki, a face ID majdnem minden körülmények között müküdik
- predict-depth megoldást használ ameddig a faceID infrahálóval dolgozik
- predict-depth megoldás nem tudni mennyire követi a szakáll, szemüveg, maszk megoldásokat. Ezek már rendesen mennek a faceID-velA Pixel 4 volt ami rendes face unlock volt. Abban volt rendes hardware és nem kellett neki fény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Linux kezdőknek
- Gumi és felni topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest