Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Telekom mobilszolgáltatások
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
-
Zakii
csendes tag
Ez a video egy vicc volt. Elso es utolso hasonlo, amit itt lattam

-
Pipikék
tag
Kanadáról nem is beszéltünk még
hátha tudnánk segíteni valakinek 
Melyik verzió van kint D820 vagy D821?
Lte működik itthon?
Szállítás?Adó stb ?
1 Cad 220 forint 32 Gb-os 88000-ft -
-
djgeg
őstag
válasz
MartOOn
üzenetére
A halk a hangszórót kihagytad
, meg szar minőségű... van youtube tester (normális és nézett is) aki HTC one alá sorolja, persze van egy kicsi dobozhang, de minőségre jónak mondja... Meg hangosnak ( a simát is). Erre másnak halk, másnak meg totál szar minőség...Mobilarénás srácoktól meg már nem várok semmit... Adás közben kell rá google-zni az infóra? Kedvencem
"Tudsz valamit mondani a GPS ről?
-Öhmmm. Van!"
-
F-ECT$
titán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Az erős, hogy akadozik, de 1-1 apró lag előfordul.
-
MartOOn
addikt
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Dehogy akadozik... Gyorsabb mint az n4. Roccenest en meg nem lattam rajta... De nyugodtan terjesszuk a fszsagot... Szar a kamera, akadozik az animacio... Marhasaghegyek...
-
Falka
tag
-
Falka
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Egyáltalán nem akadozik

-
FrankMonzano
őstag
A mobilarenas tesztvideoban megemlitik,hogy akadozik a kepernyovaltasnal a telefon,van aki tapasztalt ehhez hasonlot ? Azert ez nem tul jo,bar remelhetoleg valamelyik elkovetkezendo frissites orvosolja majd.
-
MartOOn
addikt
Csak nekem volt halovany ez a MA TV adas? 0 info de legalabb badarsagok vannak benne...

-
ßrainiac
addikt
Hogyha "elswypeolsz" balra elvileg ott van minden kontaktod.
-
ßrainiac
addikt
-
-
Falka
tag
Dél óta probáltam a Contactokat beállítani, türelmes egy ember vagyok de ez már felháborító!

A Hangouts teljesen bugos. Minden alkalommal, hogy sync-elem az account-al más dolgokat ad fel a listájában. Néha kihagy ezt azt, néha 3-4* van bent ugyanaz az illető. Ez igy komoly?
Oké, hogy szar app, nah de azé mé' na!Legjobb mikor saját magammal tudok Hangout-olni. Forever alone.

-
F-ECT$
titán
válasz
zsirfecske
üzenetére
ők vsz 0 profittal adják az n5-öt vagy inkább bukóval
Forrás, vagy csak megérzés?
-
ßrainiac
addikt
-
einperson
csendes tag
Sziasztok
Mai naptol én is N5 tulaj lettem Galaxy nexusrol váltottam már az se volt lassu de ez mindent ver. -
djgeg
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ez mi?

-
ßrainiac
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Örülök neki. USA-ból várom

-
zsirfecske
addikt
ezt láttátok?
(phonearena q&a)What are the sar ratings for this?
Model LG D821: 0.486W/kg at the ear and 0.476W/kg when worn at the body. Model LG D820: 0.810W/kg at the ear and 0.998W/kg when worn at the body.
az us modell a duplája?! innye.
más:
a korábbi felvetéshez hogy a google-nek zsákszámra kéne adni a nexus5-öt, mert az a közgazdaságilag nemtommennyire jó neku: ők vsz 0 profittal adják az n5-öt vagy inkább bukóval, ezt támasztja alá hogy retailben mindenhol +100 dollár az ára (ahol még nem fogyott ki ígyis). ennyit erről. -
F-ECT$
titán
válasz
ßrainiac
üzenetére
+1, mocskosul unom már, hogy idejárnak emberek, akiket nem érdekel a teló és mindig elmondják, hogy miért szar
/agreele van írva, hogy ár/teljesítmény arányban messze jobb a nexus
Külföldön sokkal nagyobb a különbség (350 / 500 eur), nálunk jelenleg "csak" 10-20e Ft.Szerintem alap androidból is lehet fasza customized rendszert csinálni
Így van, de aki nem akar ezzel foglalkozni, annak jobb az "összelopkodott". -
zsirfecske
addikt
válasz
kovadika
üzenetére
curserlite bugdroid vagy hogy is hívjákot néztem én is, harmad áron is jobbnak írták mint a gyári. de akkor már spigen neo hybrid, nem annyira drága hozzá képest és brutáljónak néz ki.
tényleg, holnap este rendelek uk amazonról, aki akarja addig írja be magát. nem fogom annál tovább húzni már.
-
kovadika
őstag
Valaki megvette a horror árú gyári tokot? Milyen a minősége? Megéri, vagy inkább egy Curserlite? Az ilyen átlátszó hátlapúak(spigen, ringke) nem tettszenek, egy idő után összekarcolódik és csúnya lesz.
A fekete készülékek valóban kopnak, vagy csak egyszeri eset volt az itteni? -
Falka
tag
Hmm..Hmm.. Nem kéne véletlen Magyar spell-checkernek lennie a 4.4-ben?

-
ßrainiac
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
+1, mocskosul unom már, hogy idejárnak emberek, akiket nem érdekel a teló és mindig elmondják, hogy miért szar. Minél többen vesznek G2-t, annál egyedibb a kezünkben a nexus 5
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A G2 akkor sem kéne, ha egy árban lennének. De majd aki használja egy ideig úgyis rájon. N5-tel elvagy a köv. nexusig, G2-t nyolcszor lecseréled ennyi idő alatt.
(#1961) pepe091 csinálhatnánk belőle akkor már mélyvíz topicot

(#1943) emvy le van írva, hogy ár/teljesítmény arányban messze jobb a nexus.
Egyes embereket ahogy annak idején (és most is) a Samsung "szuper fícsörök" elvakítottak, úgy most az LG-nél is ez a helyzet, szépen összelopkodta a jobbnál jobb opciókat a romjára (többek közt samutól) és ettől most az hú de jó. Szerintem alap androidból is lehet fasza customized rendszert csinálni, hisz a megjelenése óta erről szól a zöld robot, csak olyanra formálod a telót, amiként használni akarod, nem egy nagy tepsid lesz felesleges szoftverekkel, amik villogni jók, de igazából a ramot és a lemezterületet zabálják.
-
zsirfecske
addikt
ne kavarjunk, a chrome alapból fullscreen (persze a régi értelemben), csak vertikális mozgatáskor jön be a menu bar. az hogy a kitkat újdonsága az hogy a rendszer nem csak videólejátszáskor lehet a gombsor/notibar nélküli valódi fullscreen módban még nem jelenti azt hogy alapból minden app az lesz, csak hogy lehetnek azok ha beleírják a fejlesztőik. tehát a chrome-nak is kell hozzá egy update, amit nem a n5 érkezéséhez igazítottak.
szerk.:
tényleg, ott van még ez a homescreen-es móka, de azt még későbre ígérték. -
icons
addikt
-
válasz
zenefan
üzenetére
Szerintem így az elején ez nem számít offnak majd ott sem. Viszont ha majd valaki rákeres a fórumban a Nexus 5-re, akkor nem tudja majd, hogy most melyikbe írjon. Egyszerűbb ha egy helyen lesz minden, maximum majd mikor már nagyon népes tábor lesz, akkor lesz egy N5 mélyvíz pluszban, de addig maradjon egyetlen topik.

-
zenefan
aktív tag
válasz
pepe091
üzenetére
Vagy át kéne nevezni ezt a topikot! Sokszor hangzanak el itt olyan dolgok, amik félig meddig N5 témát érintenek, de teszem azt nem annyira szakmaiak. Pl. ha értesülnék róla, hogy valahol sokkal olcsóbban elérhető a készülék, akkor egy kimondottan szakmai célzatú topikban, offként se biztos hogy megtűrik majd az erről szóló beírást, viszont akinek minden fillér számít, az talán örülhet egy-két olcsóbb beszerzési forrásnak.
És a N5-höz kapcsolódó appok/kiegészítők (tok, töltők) véleményezése és közös megrendelése is sokakat érinthet/érdekelhet.
Lehetne ez a topik új neve (akár áttéve egy másik fórumba):
Nexus 5 offoló (árak, boltok, kiegészítők és rendelési tudnivalók)
-
Srácok, majd ha kint lesz szerdán a teszt, akkor majd ezt a topikot záratom, hogy ne fussunk párhuzamosan a "rendes" topik mellett.
-
LógaGéza
veterán
Na igen, pont ezt furcsállom. Nagy funkcióként lett beharangozva a fullscreen böngészés, és az ebook olvasás. Az utóbbi megy is...
Sima stock Böngésző nem is volt benne, csak a Chrome? Mert N4 buildolt AOSPn a Browserben van egy olyan, hogy Labs - Fullscreen mode. Itt eltünte a Status Bart, de a címsáv ott maradt, így közel se full screen.
-
Uzi74
senior tag
Gratuláció a MapMyRun app-ot író srácoknak, mától megy Polar H7 Bluetooth LE kapcsolaton keresztül, tudtommal az egyetlen amivel megy. (pont mint a Razt Maxx-omnál)
Akkuidőm kezd beállni, már nem merültem le nap végére, igaz én is kevesebbet nyomkodtam mint az első napokban..
-
Pipikék
tag
Kamerának semmi baja nincs Bogéknak semmi se jó

-
icons
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Jogos. Király a teló!

ON: Google Now valakinek rendesen működik? A "Set timer ..." még úgy-ahogy, de legtöbbször az is hozzárak egy random 0-t, de a "Call XY" már egyáltalán nem működik. Pedig elvileg van ilyen opció. Ugyanezt a hibát megtaláltam több angol nyelvű fórumon is, már 2012óta... Valakit érdekelt ez a probléma/keresett rá megoldást?
(#1949) LógaGéza
Elvileg a következő verzióban (31, most van kint a beta) már lesz! De szerintem ez apptól függ és nem telefontól! -
*RLaci*
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Így igaz.
-
zenefan
aktív tag
1. a MM német szekciója valamit nagyon bénán intéz mert a nov. 25-i elérhetőséget, jól fogózkodjatok meg, kitolták DEC. 13-ra. Igaz a fa alá így is be fog férni...
2. az osztrák MM viszont továbbra is vállalja a 3-5 munkanapon belüli szállítást!
3. Ahol 389 euro a 16-os készülék, sajnos még mindig nincs utánpótlás, csak előrendelési lehetőség.
4. Árfolyamok frissítve ma 18:00-kor.
5. Magyar bolti árak semmit nem mozdultak. (Exp. továbbra is kotlik az áron.). Az árgép és olcsóbbat szintén nem dob találatot. Szerintem sokan még kivárnak...
-
klevente
tag
Akinek már van n5-e és egy kis ideje megcsinálná ezt nekem:
Le kéne szedni egy lcd test appot és a fekete színre állítani, majd be kéne menni egy teljesen sötét helyre (én a wc-ben szoktam
) és megnézni mennyire fekete a fekete 
Ha esetleg le tudjátok fotózni az még jobb lenne!
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Valaki aki birtokol ilyen készüléket - ki tudná deríteni, hogy a full screen böngészés van-e? Hallani hallottam róla, de bizonyítékot még nem láttam... -
icons
addikt
Ezt már eddig is tudtuk! Ez a jelen pillanat elég régóta tart.
Egyébként még én is gondolkodom rajta, Nexus5ömet elbírnám adni olyan árért, amiből kijönne Ts G2 (ha még 110ért adnám el, akkor is. A többi csak haszon). De majd meglátom. Tudok minden érvet mindkét oldalon, úgyhogy már csak az én preferenciáimon múlik!
-
assemble
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Szerintem nem teljesen vagy tisztaban a kor fogalmaval. Attol hogy valaki berak a korebe, onmagaban semmi jogosultsaga nem lesz a tartalmaidhoz, nem lat semmi olyat amit nem osztottal meg vele. Csak azok a korok latjak a megosztasaidat akikkel te megosztottad. Az hogy az o korebe berakott, rad nezve semmit nem jelent.
-
.... annak ez se segit sokat.

f we’re to dissect every single category and determine a winner, it seems as though that the LG G2 would come out as being victorious. From its more pleasing design, to its slightly superior performance in various key areas, the G2 delivers the goods to make it a fine and dandy smartphone. On the software side, the decision is harder to justify, since either experiences can prove to be more beneficial depending on the user. Certainly, we appreciate that the Android 4.4 KitKat experience of the Nexus 5 is a simple one, but at the same time, people can also appreciate the wealth of primary and secondary features that accompany the LG G2’s customized Android 4.2.2 Jelly Bean experience.
-
F-ECT$
titán
Ha valaki nem tudna dönteni G2 és N5 között.
-
zoka.
tag
elkéstem

-
w333
félisten
Nexus 5 Mobilaréna TV !
kíváncsi vagyok a fiúk véleményére ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
icons
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Facebook app ha jól tudom, akkor egy alap böngésző, amin a FB jön be. Tehát szofteveres megvalósításában ez. Egy kalap szemét.
Én is csak Messengert használok, az relatíve gyors!
BTW A MAI NAPPAL NEXUS 5 TULAJ LETTEM ÉN IS!!
Ez a telefon elképesztő, gyors, elképesztő, szép, jól van összerakva, elképesztően elképesztő, egyszerűen... minden... a Google Now pedig nagyon tetszik
Egyelőre még csak ébresztőre használtam, de majd utánanézek mire jó még (nem mire használható, hanem mire érdemes
)yeeeey!!!
BTW csütörtökön lett azt hiszem feladva és hétfőre lett itt! És szombaton is mozgott (vasárnap nem). Illetve DHL-lel lett feladva, de ide már a magyar posta hozta (nem tudom, hogy a városban járó DHLes furgonok akkor mit visznek és hova, mert a bazi nagy utazótáskámat is a Magyar Posta hozta) -
Kari1
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
Itt sem tudod megakadályozni hogy más lássa a profilod és a posztjaid az miért nem zavar?
Amúgy meg:
- Meg lehet oldani hogy csak azok lássák az adataidat akiket te akarsz? IGEN
- Meg tudsz osztani úgy tartalmat hogy csak azok olvassák akiket te választasz? IGEN
- Meg tudod a neved úgy adni hogy megmaradjon az anonimitás? IGENAmit te írsz az semmi más mint kötekedés mivel hiába vesz fel egy körbe ha te úgy akarod semmit nem fog látni rólad, és mint írtam a Google plusz felfogása más mivel itt a tartalom megosztás/követés a lényeg (nem kell oda-vissza ismeretség) ahhoz pedig az kell hogy másokat tudj követni ill tudj nyilvánosan posztolni hogy minél több emberhez eljusson az infó (ha akarod).
Amúgy ha ennyire zavar akkor menjünk át a Google+ topicba mivel itt csak offolsz.
-
djgeg
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Reportoltam, számomra sértő tartalmak terjesztésére körön belül, volt az egyiknél ahol a kört törölték, volt olyan, hogy csak engem. Gond ezzel, hogy volt hogy 2 nap alatt, volt hogy 1 hónap alatt csináltak vele valamit.
A teljes blokkolás vagy törlés hiányának ténye engem is zavar és bőven jobb lenne ha simán, le lehetne töröltetni magunkat a körökről. -
Integra
titán
persze, hogy mást gondolok mint a fagyökér amerikai, német vagyok, nekem még számít az adatvédelem és a privátszféra (amennyire csak lehet)..
törölni? hogyan? pont azt akarom elérni, hogy ne legyek a körében. de vagyok. nem lehet csak ignore meg block, egyik sem törlés, bármelyiket választva sem érem el azt, hogy a profilom ne láthassa. egyszerűen nem akarom, hogy a körében legyek, nem akarom, hogy a profilom lássa. már legalábbis az oldalam. meg a nevem.
mire hivatkoztál, hogy eltávolították és ilyenkor ténylegesen mi történt?ezt a részét azzért az agyon szidott fb sokkal jobban csinálja és pontosabb is, mint keresés tiltásában, mind blokkolásban, mert ténylegesen blokkol is, sőt csoportokban is.
-
djgeg
őstag
Ennyi erővel szeretném magamat levetetni más ismerősei közül, de úgy hogy mégsem, de csak ne jelenjek meg nála.

-
djgeg
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Mint már említettem, más a felfogásod a körről mint másoknak (és a googlenek) A Kör az egy terjesztési csoport, egy kapcsolat lista. Ha már megvagy neki akkor onnantól olyan körhöz (listához) tesz téged amilyet akar. Te max törlöd, blokkolod. Jog, vagy egyéb sértő esetekben pedig jelented és le is veszik, mint nekem már le is vettek 3 mat!
-
Integra
titán
persze hogy data mining, szerinted milyen block az, ahol ezt írják:
You will no longer see xxxxxx's content in your stream.
He won't be able to comment on your content.
He will be removed from your circles.
He will still be able to see your public posts and content in communities he manages.már önmagában az egy vicc, hogy az engedélyed nélkül a saját körébe tud venni, de ha ott van, nem tudod megoldani, hogy kivedd magad a köréből, csak vagy ignore (lol), vagy block, ami még mindig nem jelent teljes blokkolást... vicc

-
djgeg
őstag
Érdekes, nálam nem okoz stresszhelyzetet, hogy mint a cikkben, ne Google+ adatokkal kommenteljek. Sokszor megkérdezi, hogy nem akarnék e már a saját nevemmel de rányomok, hogy nem. És mindez azóta, van hogy beregeltem egy új gmailt, hozzá Google+ meg hozzá egy Youtube channel. Fúú de nehéz volt. Megvan a külön nevem meg minden.
A gond szerintem azzal, van, hogy emberi hülyeség kivédésében nem szerepel jól a Google. Természetesen szeretnék egyesíteni a platformokat ezért nyomatják youtube on is a Google+ témát.
Azonban pl pár napja tesóm szídta a google mint a bokrot mert "átállítódott" a Youtube a Google+ os igazi nevére. Ja hogy megkérdezi, és ha rányomsz, hogy igen akkor csinálja? Azt már nem olvastuk el csak nyomkodtuk.Sokan stresszelnek itt, hogy privacy settings szar, meg a körök vagy FB így úgy amúgy.
Ezek vannak aztán kész. Semelyik se jó (szerény véleményem szerint) Mindegyik a data mining-re van rá állva semmi másra.
Vagy használjuk vagy nem
Igaz mindegyiknek lenne mit fejlődni, de kb leszarják mit akarunk. Sokszor olyan funkciókat pakolnak be amiktől a userek hajukat tépik. Még is maradnak...(#1927) fl0werstar
Bizony jó lenne ha a kontaktoknál pl autamatán (vagy manuálisan ) hozzárendelt egyéb elérhetőségek, Skype, Facebook, Hangouts, Viber, stb. megjelenne az állapotjelzésnél, hogy melyiken elérhető éppen, mert ha haver épp matat Facebookban és ez megjelnne nekem akkor nem máson zargatom, gyorsan ráírok Facen, aztán kész.
Le kell védetni

-
törölt tag
Ez már kezd óriási OFF lenni, de igen, ez lenne a tökéletes opció. Ismétlem, opció, mert nyilván van, aki külön szereti ezeket. De jó lenne, ha lehetne 1 db. listám, és ha fel akarom hívni Pistikét, az app eldönti, hogy hogy a legjobb. Pl. ha fenn van skype-on, ott, ha nincs, akkor telefonon. Üzenet ugyanez, ha FB-on lóg, tőlem küldheti neki oda is.
Nyilván pár ismerősöm beszólna, hogy hol itt, hol ott kapja az üzeneteim, de a legtöbben a telefonjukat használják, ott meg igazából mindegy. Contacts+ egész jó erre, de ugye az sem hozza meg a döntést helyettem.Facebookra használjatok Flipster-t vagy Klyph Pro-t, nálam ez mentette meg a FB-t a végső kukázástól.
-
sonique
őstag
aki tudja probalja ki
százalékos akku kijelzés gyarilag benne van a kitkatbanadb shell content insert --uri content://settings/system --bind name:s:status_bar_show_battery_percent --bind value:i:1
adb reboot
-
zsirfecske
addikt
válasz
assemble
üzenetére
maximálisan egyetértek:
- facebook app egy trágya, de még ha használnám sem akarnám hogy belekontárkodjon a kontaktjaimba. sync off a minimum. most az év vicce hogy nem lehet alóla üzenni, csak a külön messenger appból és állítólag egy inaktív indikátor ikon van üzenetekre az appon belül
- sim kontaktokra nincs mentség 2013-ban, én is leírtam már
- g+ app sokkal gyorsabb, átláthatóbb és használhatóbb mint a fb szemét, igaz ez a webes felületre is. g+ egyszerűen jobb minden téren, csak hát senki sem használja, ezért marad sokszor a fb.viszont a hangouts kritikán aluli kontakt kezelésben, de ez csak az itt alkalmazott elvek miatt ilyen gáz. megtehetnék hogy rendesen szétbontják online státusz stb szerint a kontaktokat, de egyértelmű hogy nem akarják. tízezrek kommentelik pedig jogosan a store-ban, folyamatosan lehúzva az app értékelését

-
válasz
assemble
üzenetére
> Soha eszembe se jutott a facebook vagy skype kontaktok megjelenitese a contact list-ben.
Masnak meg igen. Nekem az lenne a legegyszerubb, hogy van egy jol mukodo, esztetikus lista az emberekrol, akik erdekelnek, es ha pl. kulfoldon vagyok, de wifin, akkor Skype-on hivom fel, vagy ha Whatsappon irnak, akkor az ugyanugy latszik a historyban, satobbi. Nekem szep tiszta a konktaktlistam, es nyilvan nem akarnam azokat megjeleniteni, akik csak Facebookon vannak fent, de akik bent vannak a Google Contactok kozott is, meg a Skype-on is, akkor azoknal legyen ott mindketto.
Tenyleg felesleges azzal jonni, hogy neked nem fontos, elhisszuk.
-
assemble
addikt
+1.
Egyebkent fel nem fogom amin itt problemaznak paran. Soha eszembe se jutott a facebook vagy skype kontaktok megjelenitese a contact list-ben. Ha skype-olni akarok, ekkor elinditom a skype-ot es onnan valasztom ki kivel akarok beszelni. facebook app nincs is fent a telefonomon, mert szerintem egy rakas sz@r az egesz. De ha fent lenne, akkor is pont az hianyozna hogy az x szaz/ezer random ismerossel tele legyen szemetelve a szep tiszta kontakt listam? Nem hiszem. Meg SIM kontaktok parositasa? A SIM, ahonnan fel ora kiolvasni barmit es egy kontakt egy max 16 karakter hosszu nevbol egy egy darab telefonszambol allhat? Komolyan? 2013-ban, egy Nexus 5-on? Melyik evszazadban elunk?
A g+ app amugy ezerszer jobb, tisztabb, gyorsabb, szebb mint a facebook. Es a korok hasznalataval teljesen tiszta, hogy pontosan kivel es pontosan mit osztasz meg. A facebook-kal ellentetben ahol kulon ilyen-olyan listakat kell letrehoznad elrejtett menukbol ha barmi ilyesmit akarsz. -
Integra
titán
In the Profile section, find the "Help others discover my profile in search results" option:
Check off Help others discover my profile in search results if you want your profile to be visible in search.
Uncheck Help others discover my profile in search results if you don't want search engines to index your profile.mindenhol ez megy
-
Integra
titán
igen, pont erről van szó, komolyan megpróbálják butítani és manipulálni az embert, amíg az tényleg nem ütközik semmilyen törvénybe, noha etikailag erősen kifogásolható. ez az iphone generációnak köszönhető, akik csak annak a user experience-nek élnek, de más nem érdekli őket, és akkora hatással volt az iparágra, mikor dollárosították az egészet, hogy aki meg nem iphone generáció, az a haját tépi az adatvédelmen. és nem is leszek soha, inkább tanulok tovább.
-
-
Kari1
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
Mivel ez nem facebook (nem kell oda-vissza ismeretség) inkább mint a twitter, blog vagyis itt mások követnek téged. (ha nem akarod hogy mindenki olvassa a posztod akkor elég csak az ismerőseiddel megosztani ennyi)
Azt pedig hogy mi jelenjen meg az adatlapodon könnyen be lehet állítani, meg tudod nézni hogy adott személy mit lát a profilodból és ha vmi nem tetszik javítod.Én pl megjelenés óta használom a G+t de ilyen problémám nem volt hogy vmi nem egyértelmű...
-
djgeg
őstag
Már ne haragudj de ezen mi nem érthető? ""Do you really want to cancel the subscription?" ket gombbal: Cancel/OK.""
Yes/No jobb lenne?
Ok/Cancel (Cancel mert egy folyamat amit te indítottál optimális estben, és mivel folymaat a megszakítás értelemszerűbb mint a nem. Igaz magára a feltett kérdésre az lenne jobb... )
-
válasz
Integra
üzenetére
Igen, kicsit olyasmi, amikor feljon egy dialogusablak a weblapon: "Do you really want to cancel the subscription?" ket gombbal: Cancel/OK.
Epp most volt az ycombinatoron egy hosszu vita errol, es a konkluzio az, hogy a G+-on tenyleg beallithatsz mindent, es nem szoktak onkenyesen nyilvanossa tenni dolgokat, DE annyira obfuszkalt az egesz, hogy tapasztalt felhasznalok (ycombinator tagok nevezhetok annak) is rendszeresen rajonnek, hogy itt-ott meg szivarog a szemelyes informaciojuk.
-
djgeg
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Nem a víz hülye ha a kacsa nem tud úszni

[Láthatóság]
[Kereshetőség] "Help others discover my profile in search results"
Aki ismerősöd és felvesz a "köreibe" annak te adsz engedélyt rá azzal, hogy az ismerősöd, ez nem hiba... Az egy dolog, hogy többen szeretnék, ha le lehetne törölni magunkat ezekről. Azonban ezek kb egy kontaktlista semmi más. Az pedig mindenkinek egyéni szuverén joga, hogy kit milyen listára tesz magának. Amúgy meg Blokkolhatod az adott usert. Lehet vitatkozni vele, hogy nem jól van ez így, de ez van. Tetszik vagy nem.ui.: Az összes nagy közösségi portálon ez megy ha nem tetszik lehet nem használni őket

-
Integra
titán
nem akarom gyalázni sem a g+-t sem az fb-t, de siralmas a biztonsági és a privacy megoldása mindkettőnek, napokon át tudnám sorolni..
sikerült nemrég átrágnom magam a g+ beállításain és mindent kikapcsoltam, meg lezártam amit csak tudtam, de legkevésbé sem vagyok meggyőzve arról, hogy teljesen zárt lett a lapom. esküszöm tudatosan, pszichológusok segítségével fogalmaznak meg szinte minden beállítási magyarázatot, hogy minél kevésbé értse az ember. az fb biztos így csinálja, ráadásul olyan szinten kiforgatja azt amit szeretnél, miközben megpróbálja a fejedbe nyomni, hogy ez neked jó és pont ezt szeretnéd... esküszöm, külön tudományág az egész már, manipuláció.nagyo negyszerű példa: hozzá ad valaki a köréhez. akartad? nem akartad. miért nem jelzi az g+, hogy valaki a köréhez hozzá akar adni, akarod e? miből gondolja, hogy automatikusan igent mondok? és nem az van, hogy remove, meg block.. dismiss. érted? dismiss. nem egyértelmű és ez az összes részre jellemző, hogy az ember néha komoly tapasztalt felhasználóként is vakarja a fejét, hogy miért nem lehet egyértelműen tisztán fogalmazni.. hát ezért... mert akkor a data mining meg az értékesítése a kinyert adatoknak töredékére zuhanna vissza.. mocskos álszent az összes cég.
de a lényeg, hogy stock androidban katasztrófa a kontaktok kezelése.
alap, hogy az ember gmail contacts-ban szépen összerakja a személyeket, telefonszámokat, email címeket, szülinap dátumokat, címeket etc... eddig ok, ezt gyönyörűen be is rántja a telefonra. az már egy nehezebb kérdés kapásból, hogy az ember beakarja állítani, hogy vezetéknév, utónév legyen a megjelenítés...
alapvetően a második lépés az fb kontaktokkal való összefésülés. na, itt kapásból megbukik, nem tudja. továbbá ott van az, hogy fb-n nem mindenki használja az eredeti nevét. plusz az ékezetek a névben. plusz az, hogy te sem írsz be mindenkit mindig teljes névvel a google contacts-ba. ja, az már vicc önmagában, hogy megadod a nick nevet is, mert ilyet is lehet ,és nem lehet rá keresni. még az exdialer sem tud, pedig kellene neki.
szóval van ez a join rész benne, manuálisan megadhatod, de van egy bökkenő. anno ezt megcsináltam a galaxy nexus-os időben. megjött az n4. megadtam a google belépésem, gyönyörűen berántotta a google kontaktokat. viszont az fb-t már nem tudja szinkronizálni újra. van akinél a neve alatt ha a kontakt lapjára megyek van egy fb link, van akinél meg egy tök hosszú fb kódsor. sosem jöttem rá mitől függ, hogy melyik van. továbbá a legtöbb embert n4-en azóta sem tudtam összefésülni, egyszerűen nem találja meg az fb ismerősi listámból ne kérdezd, nem tudom, egy totális káosz az egész. skype detto. van akit megmutat, van akit nem. teljesen érthetetlen az egész még mindig, pedig már nem kevés ideje foglalkozom vele.... -
A kontakt-kezeles mintapeldaja szamomra a Windows Phone, az kb. tokeletes.
@1912: ranezesre nem fogod tudni megallapitani, a lenyeg, hogy az a jo megoldas, ahol szepen osszekotheted a kontaktjaidat mindenhonnan (Google, MS, Skype, Twitter, FB, stb.), es ezek egyszerre latszanak a 'People' feluleten. Androidon ez nem annyira egyszeru. -
Falka
tag
A G+ alapbol nem lenne rossz a Körökkel meg mindennel. Jó elgondolás, nagyon-nagyon rossz megvalosítás. Pl FB-ben tudok családi képeket csak a rokonjaimval megosztani egyszerüen, ugy hogy haverok ne lássák?

Ez a gmail-nél a contact fül elég jó! Ha benne lenne telefonba is igy az egész, egy szavam nem lenne a contactokal kapcsolatban. A Hangouts-meg egyszerüen a statusz jelzés hiányzik...
Ui.: De lehet csak én vagyok szűk látású.

-
w333
félisten
válasz
zsirfecske
üzenetére
Vigyáz a Google Talk -al mert én valahol azt olvastam hogy ha pl. ismerősöd már frissített a Hangouts-ra és ír neked üzenetet akkor már nem fogod megkapni

(#1909) emvy
Én nagyon egyszerűen megoldottam ... Letiltás
Ott a Facebook az összes ismerőseim ott vannak, mindenki azt használja, nem értem a Google miért erőlteti ennyire ezt Google + alkalmazást ...
-
Integra
titán
válasz
zsirfecske
üzenetére
én még arra sem jöttem rá, hogy hogyan tudok valakit kirakni a körből, aki bevett magához.. az egész g+ felület egy katyvasz... továbbá nem akarom kereshetővé tenni a profilom, nem tudom ezt a funkciót sem letiltani. fb-ben ez a funkció legalább megvan..
-
zsirfecske
addikt
jaja, a sim-en tárolást én mindenki helyében el is felejteném (ha csak nem kell valamiért nagyon), csak a baj van vele. más kérdés hogy manapság már törölni sem olyan egyszerű a sim kontaktokat, én anno pl butafonnal kellett megtegyem, android alatt nem ment egyszerűen.
a hangouts meg egy fos, én még talk-ot használok és már előre félek tőle. ez az erőltetett és értelmetlen circle baromság és a státuszokkal direkt bénázás még vagy 1 év mire normalizálódik. e tekintetben tényleg zuhanópályán vannak a google appok mostanában.
-
ndlx
aktív tag
Sziasztok
Azoktól kérdeném, akinek már megvan a készülék:
tapasztalt bárki a kijelző oldalán bevilágítást, vagy látszódó led világítást?Itt hallottam és elégé meglepett.
köszi
-
Kari1
aktív tag
Megjött a válasz az LG Mo-tól, azt írták hogy a Mo-i megjelenésig nem tudnak infót adni (ahogy nekem írták), és a többi válasz nem hivatalos infó (hogy miért írták/mondták azokat nem tudom), ergo nem lehet tudni hogy az N5-t hogy fogják kezelni, lehet hogy teljesen máshogy mint az N4-et. Tehát addig érdemes minden egyéb infót fenntartásokkal kezelni.
Ha valakinek van kedve akkor azért erre rákérdezhet, hogy miért beszélnek akkor össze-vissza...
-
Falka
tag
válasz
Integra
üzenetére
Én sima SIM-ből vett contact-ot szerettem volna G+ contact-al párosítani, de lehet túl sokat vártam el...

Ui.: Hát azért még nyomogatom, valamit biztos lehet tenni, hogy ne legyen ennyire fragmentált a contact lista...

Ui 2.: Új android-os vagyok. Tud valaki jó megoldást, hogy pl YT-ről letöltött MP3-mokat a telefonra másolva a Play Music app normálisan jelenítsen meg? Anno iPhone-nál az iTunes-hoz kellet program ami Covert és album/előadó adatokat keresett és társítótt minden file-al. Androidnál ez hogy lehetséges?

-
Integra
titán
ez már 4.3 alatt is konkrétan szar volt és előtte is. az meg, hogy az fb kontaktokat a google-ban rendesen bevitt és tárolt kontaktokkal nem lehet rendesen társítani, alap. az ubersync sem tudja megoldani a gondot.
egyébként az sem megoldott a mai napig, hogy a googleban tárol kontaktoknál ha adott személynek legalább 2 telefonszáma van elmentve, a primary beállítást megjegyezze, telefon újrahúzáskor faszán lehet szívni vele.
Aktív témák
- Windows 11
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- Milyen program, ami...?
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- EAFC 26
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hegesztés topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. En csak egy kerdest tettem fel az alapjan,amit a mobilarenas videoban allitanak

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) és megnézni mennyire fekete a fekete

Nyilván pár ismerősöm beszólna, hogy hol itt, hol ott kapja az üzeneteim, de a legtöbben a telefonjukat használják, ott meg igazából mindegy. Contacts+ egész jó erre, de ugye az sem hozza meg a döntést helyettem.