- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
válasz
zenefan #2104 üzenetére
expansys-nál ne felejtsd el a szállítási költséget! Futár ktg. már: 3 719 (bruttó)
gondolom nexus5-re is ennyi lesz, mint a raktáron lévő összes telefonra.ja és expansys motorola viszonylatban 1 év gyártói garit ad, mint már írtam. imei-es számlás itthon szervizelhető fajta ugye. de a fentiek alapján itt az lg-n múlik akkor az időtartam.
szerk:
amúgy ezt a telemax-os topicot és a saját corodnos tapasztalataimat elnézve talán jobb is hogy a uk playből jön majd a nexusom? lehet még mindig a ditech a legjobb megoldás, árban sem a leg vészesebb és oda kivinni/kiküldeni garizni is sem gáz. és talán a sógorok normálisabb szerviz szolgáltatást nyújtanak. -
zsirfecske
addikt
válasz
zenefan #2087 üzenetére
hehe, azt akartam írni, hogy vicces feltételezés hogy az expansys szirszar magyar gsm boltokhoz képest árazza be a termékét
de közben az angol anyacég nexus 5 árait elnézve, lehet hogy mégis csak igazítanak az áron, mert ez bizony olcsóbb jópár fonttal.
amúgy meg az expansys.hu oldalon 20% áfával vásárolsz (vagy cégként 0%) itthonról, mert technikailag angliából veszed, így vásárláskor az ottani alacsonyabb helyi áfát fizeted. ezek alapján a hivatalos magyar lg forgalmazás kb 144k forintról kellene induljon. hoppá, így azért már nem olyan versenyképes, jól jön majd a szolgáltatói elérhetőség a népnek.
zenefan:
az osztrák dolog igen valószínű, viszont az expansys-nál még nagy kérdés hogy mikortól lesz egyáltalán elérhető a teló. lehet hogy a magyar forgalmazás kezdetéhez igazítják a megjelenést, hogy ne is lehessen gond a magyarországon érvényesíthető garancia startjából. fura ez. -
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske #2049 üzenetére
pontosítok, aki akarja hogy rendeljek, ZÖLDEZZE be magát! anélkül nem lesz semmi. ennyi, nincs több off a témában.
-
zsirfecske
addikt
mivel még nem használja ki szinte semmilyen app, nem is csoda..
Eyesis:
ez a nexus4 wireless dokkja vagy valami köztes cucc?SPIGEN:
akit érint, Eyesis megtudta hogy még nem elérhető tok odakint se nagyon hozzá, ezért indul a tok rendelés.aki akar, most írja be magát mert kicsit korábban, már ma 6 körül leadom a rendelést!
-
zsirfecske
addikt
hopp kicsi flame-et indítottam ezzel, bocsánat. összefoglalva: a google a gyártókank is irányt mutat a nexus szériával, de ezt publikusan teszi hogy a nép is lássa és legyen egy kis hype az új android verziók miatt is, méghozzá kézzelfoghatóbb módon. mivel nem egy egyhardveres apple-ról van szó, már csak a prezentációkban és app bemutatókban is szerencsés egy mindenki(?) számára elérhető modell, mindig a módosítatlan gyári androiddal ellátva, ami az egyszerű fejlesztőknek is óriási segítség, főleg ha ilyen jó áron juthatnak hozzá.
ebben a témában szerintem ennyi van, örüljünk ha jut belőle nekünk is és kész.
-
zsirfecske
addikt
“Although it is unlikely Google would sell the Nexus 5 at a straight loss, it is highly likely that it would sell it at around cost or with very little margin,” Wood commented. “Google will only sell around 1-2m Nexus 5s, but they will be bought by key people – Android evangelists, developers and influencers – spreading the Android brand.”
én is csak ennyit mondok mint az aláhúzott rész, hogy nagyon valószínű hogy nem keres vele, főleg hogy nem is ez a profilja. ne higgyétek azt, hogy véletlen hogy a google ismét eljátszotta a nexus4 megjelenésekori készlethiányt, ennyire nem amatőrök. az oka éppen a szóban forgó megállapítás. ők nem telefongyártó/forgalmazó cég, más a célfüggvény és kész.
amúgy pl az osztrák/német árak is pont ezt sugallják (nem csak az usa retail), hogy vsz 350 dollár/eur körül lehet az igazság, így +50 pénzért már lehet haszonnal terjeszteni az lg forgalmazásában.
-
zsirfecske
addikt
szerintem megbízható forrásból jön, meg a common sense
-
zsirfecske
addikt
ezt láttátok?
(phonearena q&a)What are the sar ratings for this?
Model LG D821: 0.486W/kg at the ear and 0.476W/kg when worn at the body. Model LG D820: 0.810W/kg at the ear and 0.998W/kg when worn at the body.
az us modell a duplája?! innye.
más:
a korábbi felvetéshez hogy a google-nek zsákszámra kéne adni a nexus5-öt, mert az a közgazdaságilag nemtommennyire jó neku: ők vsz 0 profittal adják az n5-öt vagy inkább bukóval, ezt támasztja alá hogy retailben mindenhol +100 dollár az ára (ahol még nem fogyott ki ígyis). ennyit erről. -
zsirfecske
addikt
válasz
kovadika #1973 üzenetére
curserlite bugdroid vagy hogy is hívjákot néztem én is, harmad áron is jobbnak írták mint a gyári. de akkor már spigen neo hybrid, nem annyira drága hozzá képest és brutáljónak néz ki.
tényleg, holnap este rendelek uk amazonról, aki akarja addig írja be magát. nem fogom annál tovább húzni már.
-
zsirfecske
addikt
ne kavarjunk, a chrome alapból fullscreen (persze a régi értelemben), csak vertikális mozgatáskor jön be a menu bar. az hogy a kitkat újdonsága az hogy a rendszer nem csak videólejátszáskor lehet a gombsor/notibar nélküli valódi fullscreen módban még nem jelenti azt hogy alapból minden app az lesz, csak hogy lehetnek azok ha beleírják a fejlesztőik. tehát a chrome-nak is kell hozzá egy update, amit nem a n5 érkezéséhez igazítottak.
szerk.:
tényleg, ott van még ez a homescreen-es móka, de azt még későbre ígérték. -
zsirfecske
addikt
válasz
assemble #1922 üzenetére
maximálisan egyetértek:
- facebook app egy trágya, de még ha használnám sem akarnám hogy belekontárkodjon a kontaktjaimba. sync off a minimum. most az év vicce hogy nem lehet alóla üzenni, csak a külön messenger appból és állítólag egy inaktív indikátor ikon van üzenetekre az appon belül
- sim kontaktokra nincs mentség 2013-ban, én is leírtam már
- g+ app sokkal gyorsabb, átláthatóbb és használhatóbb mint a fb szemét, igaz ez a webes felületre is. g+ egyszerűen jobb minden téren, csak hát senki sem használja, ezért marad sokszor a fb.viszont a hangouts kritikán aluli kontakt kezelésben, de ez csak az itt alkalmazott elvek miatt ilyen gáz. megtehetnék hogy rendesen szétbontják online státusz stb szerint a kontaktokat, de egyértelmű hogy nem akarják. tízezrek kommentelik pedig jogosan a store-ban, folyamatosan lehúzva az app értékelését
-
zsirfecske
addikt
jaja, a sim-en tárolást én mindenki helyében el is felejteném (ha csak nem kell valamiért nagyon), csak a baj van vele. más kérdés hogy manapság már törölni sem olyan egyszerű a sim kontaktokat, én anno pl butafonnal kellett megtegyem, android alatt nem ment egyszerűen.
a hangouts meg egy fos, én még talk-ot használok és már előre félek tőle. ez az erőltetett és értelmetlen circle baromság és a státuszokkal direkt bénázás még vagy 1 év mire normalizálódik. e tekintetben tényleg zuhanópályán vannak a google appok mostanában.
-
zsirfecske
addikt
válasz
ßrainiac #1845 üzenetére
közben megnéztem, ez az egyetlen a kinézett spigen termékek közül, amit az amazon enged rendelni magyar címre (neo hybridet és fóliát próbáltam még, azokat nem engedte - az előbb csekkoltam újból) és vsz fent fog akadni a vámon +27% költségre.
"Please note that your country may charge import duties, taxes and fees that you may have to pay ahead of delivery."
azaz nem a szokásos international rendelést csináltál ahol az amazon intézi a vámot, mert ott a rendeléskor legkésőbb a végösszegnél benne lett volna az "import and handling fee"
u.i.: ettől még mindig olcsóbb lesz nálad ez a tok mint amire mi készülünk (UK amazon), az 3600 ft-ra jön ki legjobb esetben.
-
zsirfecske
addikt
válasz
ßrainiac #1845 üzenetére
melyikről? usa nem szállít, uk meg jóval drágább. német tán?
mi már megrendeltük volna, tök jól összeírtuk de 8 ember helyett nem fair dönteni egyedül egy +27%-os árnövekedésről, amit előre nem kalkuláltunk. ezért hagytam annyiban az usa importos dolgot.
amúgy külön kértem hogy ha valaki tud jobb megoldást szóljon.
-
zsirfecske
addikt
SPIEGEN helyzet:
bocs a sok offot, most jegelünk mert sajnos ennyi ember nevében nem dönthetek saját szakállra és úgy alakult hogy a vámolással járó extra dolgokat sem szeretném intézni.
az lesz, hogy Eyesis fórumtárs hétfő-kedd magasságában szétnézet kicsit Bécsben a tok/fólia lehetőség ügyében, hátha ott azért van már jobb offline választék. ha nem leszünk okosabbak tőle, akkor marad az UK Amazon-ról a "Keep in Case" eladó. később kitöltöm a táblázatot akkor az ehhez tartozó árakkal és linkekkel és mindenki megnézheti miről is beszélünk.
persze ha valaki esetleg bevállalja helyettem az usából vámolós ebay rendelést, tőlem mehet csak szóljon. meghagyom a táblázatban a jelenlegi fület is erre a célra.
-
zsirfecske
addikt
SPIGEN
na körbejártam a dolgot, van angol ebay spigen store is, de az árak ugyanazok mint az angol amazonon és csak 3 féle termék van, tehát ez kiesik az usa amazonnal együtt ami nem szállít ide.tehát ami marad: angol amazonon "Keep in Case" eladótól van minden ami kéne, az eredeti usa ebay spigen store megoldás mellett ez az egyetlen opció amit láttam.
mérleg
usa ebay: 198.26 $ + FREE shipping + 27% áfa (ez itt kb 3 euróval 150 EUR alatt van, tehát nincs plusz vámteher) = kb. 56k HUF (222 Ft/USD-vel számolva)
angol amazon: 170.39 GBP + 8.99 shipping = 179.38 GBP = 64k HUF (357 Ft/GBP-vel számoltam)amerikából nyilván lassabban ér ide és vám ügyintézés is van, de még úgy is olcsóbb mint angliából.
töröltem a zöldeket a táblázatból és beírtam az új kalkulált értékeket, mindenki nézzen rá akkor és holnap jelöljetek újból hogy mit szeretnétek. a vidékieknek asszem így már nem éri meg, mert külön rendelve saját címre áfa és általam postázás nélkül lehet beljebb vannak a drága amerikai postaköltséggel együtt is.
csekkoljátok a rátok vonatkozó angol amazonos árakat a fenti linken, aki innen szeretné a gyorsaság miatt, jelölje be külön.
-
zsirfecske
addikt
amazon.com jó lenne, olcsóbb is lenne, de sajnos nem szállítják itthonra ezt (pedig ha international ordert engedné, a vámot is intéznék ők, csak ki kéne fizetni az előre megadott díját).
Falka:
a kérdés itt csak annyi, hogy mindenkinek belefér-e a +27% költség amit nem írtunk be. de mivel ezt nem dönthetem el mindenki helyett én saját szakállra, asszem el kell halasztani a rendelést. -
zsirfecske
addikt
válasz
pepe091 #1739 üzenetére
ezek szerint ha 2 ember van akinek 22 eur felett lenne a rendelése, akkor nekik mindegy a dolog, a többieknek meg külön rendelve nem kéne vámolni. viszont nekeik meg a szállítási díj olyan irreális (1500-2500-2900 ft), hogy ezért mindegy számukra mert egyedül nem rendelnék be.
igen, 27%-ot kéne fizetnünk, úgy értettem a vámot hogy adminisztráció mindenképp van, ez személy szerint nekem kellemetlen/plusz meló. a vám alól én nem akarok kibújni (hiszen bűncselekmény), ezt nem is mondtam soha, csak nem számoltam vele mint költség.
alternatíva még akkor az eun belüli beszerzés (amazon.co.uk, de ott meg alapból majd 2x-es áron van minden ha jól láttam), ennek aki ráér segíthetne utánanézni gyorsan.
kettéosztva is free megnéztem, de tök mindegy mert a >22 euró miatt áfát úgyis kell fizetni így ugyanott vagyunk csak magunkat szivatnánk vele.
-
zsirfecske
addikt
srácok, rapid help kéne a rendeléshez:
$189.77 az összeg egyelőre a kosárban a shipping ezzel FREE(!) (140,85 dollárt takarítunk meg khm az egyenként rendeléshez képest a kiírás szerint), viszont fogalmam sincs hogy mi lesz a vámmal így. ötlet valakinek?
a szöveg az aukciókon ez:
International items may be subject to customs processing and additional charges.ezt egyéniben sem tudjuk elkerülni, csak ugye ott esetleges a dolog.
most vagy elnapoljuk, vagy berizikózom hogy nem sértődtök meg ha rájön 30% plusz, vagy felosztom 2 csomagra, hátha.
gyors véleményeket pls.
-
zsirfecske
addikt
SPIGEN:
megjöttem, lesem a táblázatot: bazzeg, ez majdnem 50k!!! na akkor most beveszek egy kis nyugtatót és megnézem a paypal egyenlegem... még jó hogy mondtam a rendelés utáni átutalást, titkon tartottam tőle hogy elszalad a ló
na csekkolom az ebay-t, van-e még sale, stb. és akkor nézem a szállítást.
-
zsirfecske
addikt
válasz
MartOOn #1690 üzenetére
viszont cserébe szerintem az extrém eseteket kivéve tökéletesen megvédi. tényleg, a gombnyomások jól mennek?
lehet rendelek neo/ultrából is aztán meglátjuk.
légyszi estig véglegesítsétek a táblázatot (zöldezzétek ha mehet), 9 körül érek haza és rendelném amíg élnek a leárazások.
megjegyzés: szállításra lesz egy összkötség az ebay rendelésen, azt elosztjuk az emberek számával és hozzáadjuk az egyénenkénti termékek forintos árához. százasra felfelé fogok kerekíteni, a valutaváltás árfolyamát a paypalról levett forintos végösszegből fogom visszaosztani és azzal kitöltöm majd mindenkinek a fizetendő összeg rubrikáját a dolláros árak alapján.
-
zsirfecske
addikt
válasz
rolcsibácsi #1666 üzenetére
ilyen akksídővel én már simán kiegyezek. a 2500 mah razr hd-m tud 36 órát 5 óra screentime mellett. ahhoz képest ez baráti.
-
zsirfecske
addikt
fasza, akkor lehet mást választok, pont ezt az ultra fitet néztem.
mondjuk ha tényleg ilyen ropi a teló, akkor csak megerősödött az elhatározásom, hogy kell rá tok. max akkor neo hybrid lesz, majd még körüljárom.
rendelés:
amúgy ha ekkora az érdeklődés (már 20k felett az összeg), tényleg utalásos lesz. viszont cserébe csinálok aprón hirdetéseket hozzá, az mindenkinek jó (biztonságosabb tán, értékelés stb). ja és 100 ft-ra felfelé kerekítem az összegeket és jó lenne egy helyre/időbe szervezni az átadást, amennyire lehet.de ha más bevállalja a rendelést nekem az is ok, sőt. viszonylag kevés erőforrásom van most rá és nem biztos hogy midnenkinek ok a feltételeim.
-
zsirfecske
addikt
na akkor ezúton megosztom a
táblázatot!
akinek kell bármi, írja be magát és rendeljünk. holnap estig max, hogy ideérjen (2-3 hét a szállítás!). eddigi jelentkezőket betettem, a dolog egyértelmű, szerkesszétek igény szerint!
megjegyzés: ha én rendelek, és nagy lesz az összeg előreutalást fogok kérni mindenkitől (apró profilom). akiek ez gáz az ne írjon be szó nélkül véglegesnek semmit! ja és pls ne szivassuk egymást kamu vállalásokkal. köszi!
-
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske #1561 üzenetére
ocs, elsőt rosszul linkeltem, van most jó kis sale néhány tokra buyouton.
-
zsirfecske
addikt
emberek!
mi 3-an (icons, Eyesis, zsirfecske) kinéztük a SPIEGEN ebay store-ból ezeket (még változhat/bővülhet):
1x Spigen Ultra Hybrid Case
1x SPIGEN Ultra Fit Case
2x SPIGEN Crystal Front Screen Protectornem kéne sokat várni (hogy meglegyen mire a teló jön), a többiek akik még hezitálnak, csatlakozhatunk, vagy kezdjük el magunk? köszi
(nyilván elsősorban pestieknek éri meg, ha mondjuk én rendelem és pesten személyesen át tudom adni. fóliára néztem meg, hogy egyéni rendelésnél 3300 ft egy csomag, 5 embernél már csak 2400 ft)
ha van még érdeklődő csinálhatunk egy táblázatot is vagy vmi.
-
zsirfecske
addikt
válasz
assemble #1544 üzenetére
hát ez elég gyengus indoklás, hehe.
ami tény, a microsd kártya megléte nagyon hasznos tud lenni ha arra mented az összes személyes adatot (kamera oda fotóz/videóz, zenék, doksik stb) és hirtelen baszarik a telód. szerviz előtt csak kikapod a sim-et és az sd kártyát és nem veszett el semmi adatod. sajnos épp megéltem, illetve szerencsére nem nexus-szal történt.
de amúgy részemről tök oké a 16 gigás nexus5 is sd bővítés nélkül, 2-3 játék, 5-10 mp3 album és a kamera fotók/videók bőven elférnek, utóbbiakat úgyis le kell mentegetni rendszeresen (backup). a 32 gigás meg bőven fasza. csak lenne már a kezemben
-
zsirfecske
addikt
ez nem rossz, bár uk amazonon olcsóbb!
-
zsirfecske
addikt
válasz
zenefan #1536 üzenetére
nemtom miért fikáztak téged korábban, tök jó hogy valaki összefogja a dolgokat. nincs kedved 1. hsz-t írni majd? razr i-nél én csináltam, elég jó lett
segítenék illetve felhasználhatnád az általános droidos részeket belőle (mi is a defy 1. hsz-ből építkeztünk anno).
riszpekt
-
zsirfecske
addikt
pedig bizony nem érdeke. a nexus referencia készülék, a google nem ebből akar pénzt, ő reklámból él. elsősorban irányt kell mutatniuk és az ökoszisztémát fenntartani, annak pedig kényes az egyensúlya. ott a samsung, aki az elmúlt években nagyon megtáltosodott, ami éppen olyan nagy baj a google számára, mint hogy néhány kisebb gyártónak éppen nem megy. szóval nekik az a jó, ha minél több androidos készülék van a világban (el kell juttatni a reklámot valahogy), és minél többféle megvalósításban, amit egy gyártó sosem tudna már lefedni (1 mrd+ androidot futtató eszközt aktiváltak a bolygón!), ezért ügyesen kell lavírozni. lásd épp az lg-t, milyen szépen felfuttatták 1-2 év alatt. és persze lásd a motorolát, amivel meg egész más távlati céljuk van (és ezt a sok szemellenzős a fórumokon nem képes látni), velük nem manapság fognak 50 milliós darabszámban eladott telefont kihozatni, egyszerűen velük sem arra játszanak (inkább egyedi cuccok lesznek, lásd okosóra, új technológiák bevezetése).
ehhez nem csak közgazdász kell, hanem piacismeret is.
-
zsirfecske
addikt
ők mindig gyártóit adnak. jelenleg sajnos/szerencsére ezt első kézből tapasztalom, a náluk vett moto razr i-m éppen a cordonnál figyel fődarab cserén gariban. imei-es számla kell hozzá (amit az expansys ad) és beveszik.
nem hinném hogy az lg-nél nagyon másképp lenne.
szerk:
amúgy bocs ha volt már (nem találtam keresővel), de mennyi is a eu-s play store-ban a garancia? 1 vagy 2 év? -
zsirfecske
addikt
válasz
sonique #1439 üzenetére
zooltan567:
+25k az ára így, de segítséggel legalább a gari is elintézhető (persze drága postázgatással, cserébe eu-n belül nem piszkálják vámügyek miatt). ha meg nagy valószínűséggel itthon is érvényesíthető eu retail garit akarsz, marad a német/osztrák mm, ditech stb beszerzés. de az meg még 15k.szép helyzet, én is a uk play-es behozatalt választottam az usa play behozatal vagy a méregdrága lg garis megoldás helyett.
sokan leszünk nagyon morcosak, ha jövő héten megjelenik expansys-nél eu play store ár közelében
-
zsirfecske
addikt
válasz
rolcsibácsi #1272 üzenetére
kamera, kijelző stb bajok? moto razr hd-m van razr i és defy után, eljutottam odáig hogy mostanra visítva menekülök az n5 karjaiba, nem számít semmi. csak azonnali google ota, soha többet cm, csak ha én akarom!
már csak az említett expansys elérhetőség idegel: vajon mikor és mennyiért lesz? kérdem úgy hogy már be van rendelve egy 16gb fekete a uk store-ból. ááá, bele lehet mukkanni ebbe. 140/160k-ra tippelem nyitónak, g2 32gb-hoz illesztve.
amúgy nem rémlik valakinek, hogy a n4 mennyivel nyitott náluk a playstore árhoz képest? gondolon hasonló várható most is.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest