- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
Aktív témák
-
Lipton
őstag
Amikor kiürül a cace (ami elég hamar megtörténik), akkor megint ugyanott vagy a két vincsivel.
A lényeg az, hogy nem igazán gyorsít a rendszeren az, ha SATA vincsiket használ az ember. Csupán a ezzel a váltással nem lesz érezhető különbség.
A kébelezése viszont jobb, nem akadályozza annyira a házban a levegő mozgását. -
Lipton
őstag
Ugyan miért?
Maradjunk a realitásoknál. Ha egyszerre 3 vincsi megy maxon, még az is csak nagyon optimális esetben használja a 133 megát. Ilyen pedig nem hiszem, hogy túl sokszor előfordulna egy átlagos felhasználónál. A legtöbb gépben két vincsi van, ennyit bőven ki tud szolgélni a sima IDE is.
Minek a mai világban 4 vincsi egy gépbe?
Amúgy pedig nem azt írtam, hogy az összesített sávszélessége ugyanannyi. Azt írtam, hogy egy SATA vincsi semmivel se gyorsabb mint egy sima IDE. Én a sebességről írtam, nem pedig a buszrendszereket hasonlítottam össze. A mechanika teljesen megegyezik, csak a csatólófelület más, attól pedig nem lesz gyorsabb.
Kár volt ebbe belekötni. -
Lipton
őstag
Egy gyárilag, 2.13 gigás procitól mennyit vártok? Mennyi lenne az az órajel ahol már nem szomorú jeleket írtok?
-
Lipton
őstag
válasz
Gorneck #4741 üzenetére
Igen, úgy működne a legjobban.
A lényeg elvileg az lenne, hogy a csőben a víz felforr, elpárolog, elmegy a a gőz a hűvösebb részre, ott kicsapódik és visszafolyik a a kiindulási pontra. Neked az a rész ahová folynia kéne, az magasabban van mint az a rész, ahová a hőt közvetíri. Persze a kapillárisréteg pont emiatt van a cső belső felén, hogy más pozicióban is rendesen működjön, de még így is számít a pozíció.
http://www.scythe.co.jp/images/kama/heatpipe.jpg
Igen, sima Geil Value 2x1GB kit. -
Lipton
őstag
válasz
Gorneck #4736 üzenetére
Megnéztem a chipsethűtődet, és szerintem ha tudod fordítsd el valamennyire, elvileg akkor lenne a legjobb ha 180 fokkal elfordítanád, de látom azt a procihűtő miatt nem lehet.
A heatpipe működési elve miatt most a lehető legrosszabbul állnak a csövek.
Az a jelenlegi adatok:
Gigabyre S3 - F8 BIOS
C2D E6400 - 8x394MHz
2x1GB DDR2-800 Geil kit, 985Mhz 5-5-5-15, 2.2V
Gigabyte 7600GT, passzívan
A memórián kívül minden alapfeszen megy. -
Lipton
őstag
válasz
Gorneck #4726 üzenetére
Mert nem kérted.
Az az igazság, hogy a PH! fórumot nem nagyon olvasom, inkább a HWSW-re járok, nem tudtam, hogy gyűjtöd ezeket az adatokat.
100%os maximumot nem tudok mondani, mert annyira még nem volt időm próbálgatni a gépet, de 3.5 gigán is bejött már a win, csak akkor se volt időm tesztelgetni.
Majd ha lesz egy végleges beállítás, akkor elküldöm az adatokat.
-----
S3-ba bele lehet sütni a DS3 BIOS-át? -
Lipton
őstag
Hasonló a problémám nekem is.
S3, 6400, 2x1GB Geil DDR2-800, Freezer7Pro
394-en még megy rendesen minden, 400-on meg már hibázik az orthos. Én nem foglalkoztam vele, az a pár MHz nem sokat számít, inkább a lelkem megnyutatása miatt lenne jó a kerek 400.
Egy kis plusz feszt adhatsz neki, hátha az megoldja a problémád. Annyi hátránya van csak, hogy utána a speedstep csak az órajalet fogja rendesen visszavenni, a feszültséget nem.
[Szerkesztve] -
Lipton
őstag
Lehet win alól BIOS-t frissíteni.
---
Hol lehet beta BIOS-okat letölteni S3-hoz? -
Lipton
őstag
válasz
Robi_73 #4658 üzenetére
Rádugtam a sysfanra egy 4 tűs ventit, és semmi mást nem csinált csak maxon pörgött. Nem állított rajta semmit a lap.
A speedfan szerintem nem jó megoldás, nem akarok csak ezért egy programot futtatni. Power venti csatlakozó nincs a lapon, de az nem is kell, mert a táp elintézi azt magában. -
Lipton
őstag
Akkor a sysfant semmiképpen nem tudja szabályozni a lap? Rádugtam most egy PWM szabályzású 4 tűs vetit, de csak simán maximumon pörgeti.
Elvileg az S3 és a DS3 csak a kondikban tér el egymástól. Bele lehet sütni a DS3 BIOS-át a sima S3-ba? Próbált már ilyet valaki?
[Szerkesztve] -
Lipton
őstag
F9-ces BIOS van sima S3-hoz is?
-
Lipton
őstag
Ha a sysfanra rendes 3-4 tűs venti van dugva, akkor szabályozza a fordulatszámát a lap?
Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest