- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
Aktív témák
-
stitchie
tag
nekem 460on szépen mendegélt hibátlanul (mondjuk orthosszal teszteletem csak), de oda már kellett é-híd és 0,2 ramfeszemelés, szóval most 380-n (2.66ghz) ketyeg alapfesz mellett, itt még auto-n a ram: 5-5-5-15 marad és nem kell időzítgetni. most így eladás előtt nem is akarok időzíteni, bár mondjuk azért kiváncsi lennék, hogy mennek e 4-4-4-15 ön..
Amúgy csak 7-es szorzóval próbáltad az fsb növelést vagy 6-oson is? -
stitchie
tag
2.3V volt a max ( most 2.0V@2.66ghz) , időzítések auto, hűtés: nyitott bukóablakok@15fokos proci és 25fokos alaplap
még a 80gtx is lement 40-38fokra,pedig az 55' üresben.
lehet h egymás utáni 2.3V,2.0V-1-2V ingadozások fingatták ki? de akkor nem értem h miért indult el a lap cmos reset után? -
stitchie
tag
válasz
Gorneck #4898 üzenetére
nem tom h proci e, mindenestre ma sikerült 470es fsbre felrakni, de nem teszteltem sokat csak 15-20min orthos, aztán bios állítgatás újra.
ram időzítéshez nem nyúltam. de jövő héten kiderül h mi is a hiba, mert jön 2x1gb team xtreem ram hozzám. goodram-tól meg érzékeny búcsút veszek. kb azóta hajtom a párját, de sehol semmi, kb annyiért tudnék venni amennyiért az új team ramokat -
stitchie
tag
beszereztem egy jó kis procihűtőt (asus silent knight) ami elég pöpec (27-30'fok idle @2.66 alapfeszen) ezzel sikerült elindítanom 7x470-en.
de más miatt írok
kb fél óráig állítgattam a feszeket ( é-híd, fsb, ram stb), de istennek sem sikerült 470 fölött elindítani. aztánmajd úgy harminc perc után nyekk..sípolás bootolás után (hosszan,rövideket). ezt csinálta 10x, táp off. be. ismét. Ram-ot átraktam a többi szlotba, akkor egy hosszú sípolás, majd restart folyamatosan.
végül kivettem az elemet, visszraktam és minden indult szépen. szerintetek mi adhatta meg magát? először azt hittem meghalt a ram a sok -+2V-októl, és még mindig nincs jobb ötletem -
stitchie
tag
válasz
Gorneck #4301 üzenetére
én eddig nem mértem, de most hogy beleraktam egy geforce 88gtx-et (ami73fokos defből) az alap 53' körül van és ez egy picit ijesztő, meg úgy árad a hő a házból mint egy radiátorból (persze ez más tészta).
most kap két oldalsó 80-as ventit a ház remélem hűti legalább pár fokot. -
stitchie
tag
engem nagyon érdekelne van e különbség az alaplap (v. system) hőfok között s3/d3/ds4 között és ha van akkor mennyi? Gorneck23 neked van ilyenről infod véletlenül?
-
stitchie
tag
na úgy néz ki jön a goodram-om párja. remélem sikerül az eddig 'bejáratott' értéket tartani.
-
stitchie
tag
nah ez az. pár év múlva is jó áron tudod majd eladni. gari miatt meg főleg. nekem az e6300-est hibátlanul viszi 3220ghz-n. de mondom mostmár el van ültetve a fülemben a nyenyere, hogy mi van ha duálos lesz és szerzek még egy ilyen ramot. buktam az eddig elért dolgokat? ha viszont lesz akkor kipróbálom a +0,4v többletfeszt meg az időzítések varianciáit. ha borul szegényke ne egyedül boruljon
[Szerkesztve] -
stitchie
tag
ha esetleg meg akarsz ''szabadulni'' a goodram ramtól a jövőben, akkor majd gondolj rám és dobj egy üzit.
szerintem nem annyira rosszak. Ha sikerül szereznem még egyet még az ünnepek alatt vagy picivel utána akkor megmarad, de ha nem akkor meg eladósorba.. akkor majd várom a kedves jelentkezőket
[Szerkesztve] -
stitchie
tag
lehet hogy tartósabb, egyenlőre nincs egy hónapos a lapom, szóval erről nem tok véleményt mondani.. két évig garis (case-nél), de általában másfél évnél tovább nem szokott ugyanaz a lap lenni a gépemben. De lehet hogy előbb megválok tőle, majd ha picit elérhetőbbek lesznek (és kiforrottabbak) a sli-s alaplapok. Én úgy voltam vele, hogy azt a +4-5k-t ami a különbség az s3 és a ds3 között másba teszem bele..
-
stitchie
tag
a sárgában, ami a cpuhoz van közelebb
ha tényleg azért megy nekem feljebb mert 1 ramom van akkor ki kellene próbálnom 2 goodram-mal. terveztem is egyet venni az ünnepek után, de ha tényleg ez a helyzet akkor lehet h váltok ,de biztosra akarok menni, mert nekem eddig nem volt gondom az 1db rammal. ára jó és szép kék
-
stitchie
tag
sziasztok. az S3-as lapoknál mennyi a normális rendszer/lap hőmérséklet? nálam alapon 50'C. Hogyan lehetne ezt lejjebb tornászni?
Amúgy kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek! -
stitchie
tag
System hőmérséklet meddig normális?
-
stitchie
tag
http://kepfeltoltes.hu/061222/cpuzk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
stitchie
tag
válasz
Yushchenko #3084 üzenetére
goodram pro 5-5-5-15 800mhz ddr2
-
stitchie
tag
sziasztok. kb 2 hete van egy 965p-s3 lapom. eddig minden szép. most végre volt időm, és sikerült egy picit húzni. A cpu voltage 1.45-ön van, az északi hídé pedig +0.2-n. ezzel sikerült 430-as sebességet elérni, viszont ha már feljebb tolom akkor nem müxik. A kérdésem, hogyha a ram-nak adok plusz feszültséget akkor az nem száll el (mondjuk +0,4v-ot)? lehet hogy butuska kérdés, de válasz nélkül nem nyúlok hozzá.
még egy furával találkoztam. A CPU-z-m a processzor feszkójára 1.213v-ot ír ki, de a biosban az 1.45-re van állítva. ezzel kezdjek vmit? itt van képen is:
http://kepfeltoltes.hu/061222/cpuz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
stitchie
tag
Az normális, hogy amikor bekapcsolom a rendszert nem kapcsolt be a CPU fan, csak kb 5-6sec-kel utána?
-
stitchie
tag
a rammal nincs gond (goodram pro). Most így h nem ment a cpu fan beléptem a biosba, ott beállítottani, fail warningra, meg hogy figyelje a hőfokot, és ezek előtt pár másodperccel beindult a fan. de hogy miért csinálta, azt nem tudom. de mindenesre most megy a fan.
-
stitchie
tag
sziasztok. kellene egy kis segítség. Most vettem egy 965P-S3-as alaplapot, C2D procival stb. Amikor bekapcsolom a gépet a CPU fan megmozdul, kb tesz 2 fordulatot és leáll, a táp fan-je is bekapcsol,kb leáll 1-2sec-ig aztán beindul. A táp ASUS450WAtlas, nincs vele gond, mert átraktuk másik gépbe és ott pöccre indul gyönyörűen. Ami még érdekesség, hogy akkor viszont megy a CPU fan, ha nincs bedugva az alaplapra a +12Vos csati. segítsetek plz, mert teljesen elakadtam
Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged