- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
Hirdetés
Aktív témák
-
rob210
nagyúr
Valaki segítsen skacok.
Melyik bios kell az S3-as laphoz?
ÉS windows alól hogy tudom frissíteni?
Nem találok progit hozzá és a lemezt sajnos nem kaptam meg. -
Aranylo
tag
De akkor elképzelhetőnek tartod, hogy amiatt van?
-
Aranylo
tag
Vettem egy ilyen alaplapot és az a gondom vele, hogy ha a tápnak csak a sima csatlakozóját dugom rá, akkor a elindul a proci hűtő is, viszont ha rádugom a P4-es csatit, vagy van olyan is, hogy P4+ akkor a procihűtő és a táp is bekapcsol egy pár másodpercre, de utána kikapcsol, olyan mintha reset-elne
Jah még annyi, hogy RAM nincs a lapon csak proci, mer a RAM-ot majd holnap veszem, lehet, hogy amiatt csinálja?
Előre is köszi a seggítséget!
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
Lecseréltem a DS4-et egy 2.0-ásra....
-
1face
senior tag
válasz
Gorneck #4787 üzenetére
Egyszer, nem is olyan régen valamelyik ''okos'' kérdésemre válaszoltál és benne volt az is, hogy üdvözöltél Engem, mint aki a ''sötét oldalról'' jött.
Nem, nem, nincs üldözési mániám (szerintem). Én akkor arra gondoltam, hogy azért írtad, mert sokat ''piacozok. De hagyjuk.
Egyébként Te miért nem vagy fent a listán? Nem akarod elárulni a titkot? -
polip
addikt
kicsit off, de hátha vannak olyanok, akiknek mindkét lappal van tapasztalatuk...
pl gorneck kolléga
üdv mindenki...
összeraktam a masinát (ds4-et cseréltem P5B dlx-ra)
első tapasztalat:
giga ds4-nél kizárólag az fsb-t feltettem 400-ra, és a ramot 1:1-re állítottam és ment...
itt fsb 400-on meg sem nyikkan...próbáltam cpu feszt és ram feszt is emelni, pci-e fix 100-on de semmi...
újraindul, de nem csippan be, nem kapcsolja be a monitort...de a gép megy...
mitől lehet?
ui: 0804es bios van fenn... -
Fricc
tag
Hali,
nem értem ennek a lapnak a biosat! hogy tufom megadni neki h a ddr800 as ramokat normálisan 800mhz-n hajtsa? A cpu freqivel kell trükközni, és ha 320-at adok meg neki, akkor lesz a ram freqi 800. ez jogos? ha igen hogy jön ez ki vki mondja már el, mert marhára nem értem -
1face
senior tag
Na jó, haldoklik a topik, addíg rakok egy új windózt. Ez má uncsi!
-
1face
senior tag
Mi kell, hogy berakj a listádra, Te félisten
Csak Én, innen a ''sötét oldalról'' (bár még mindíg elgondolkodom, hogy ezt miért írtad Nekem)
MOD: látom kitörésed volt, tehát nem olyan fontos!
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
Emberek hallottam vmi-t agiga garanciájáról.
az előbb beszéltem telefonon egy haverral és azt mondta ha beszarik a giga lapom akkor azt egyensen taiwanra küldik és 3 hónap az átfutás és még ki sem cserlik.
tapasztalatok alapján mi igaz ebből???? -
péter007
senior tag
Hello mindenkinek!
Egész eddig úgy volt h. holnapra lesz egy s3-am 30K-ért de ma felhívtam a boltot és azt mondták nem tudtak hozni csak jövő csütörtökre.(veszkomp)
Én meg ideges lettem mert egész eddig hitegettek h. meglesz aztán most kinyögték h. mégsem.
Felmentem az ipon oldalára és megrendeltem onnan épp az előbb.
26K a lap meg 2K a futár és legkésőbb péntekre itt lesz 3 év garival.
Ha meglesz összerakom és majd írok.
Üdv mindenkinek: péter -
törölt tag
-
-
ati2
őstag
válasz
#72042496 #4757 üzenetére
Akkor a qflash-al másold át a backupba az F6-ot, ha nem az van benne (load optimized defaults előtte+utána).
Aztán próbáld ki az F8-at (legújabb @bios ajánlott winyóról frissítve)
Az F8 bekapcsolásnál irkál ki a post képernyőn ilyeneket:
<CPUID:06F6 Patch ID:0044>
Lehet az F6-ban még nincs benne a Xeon -
törölt tag
Igen, köszönöm, így már előjött az EIST!
Enabled-re állítottam, így a boot-nál 6x410-et írt ki...és ennyin is ment, ráadásul a CPU-Z szerint 1,05V-on.
Elindítottam egy Orthost, hátha megemeli a szorzót és a feszültséget, de nem ez történt: fél perc után levágta a gépet. Piff-paff, újraindult...fekete képernyő...a következő induláskor már bejutottam a BIOS-ba, ahol is az EIST Disabled-re váltott. Erre a C1E-t is kikapcsoltam ismét, szorzó 8-asra, és...
...6x410-et jelezve 6x410 MHz-en bootol be a rendszer, 1,05 V-on!
Itt valami furcsa gikszer lesz, holnap CMOS Clear, majd új BIOS, az remélem gatyába rázza a cumót!
ati2: Írtam már, az F6-ost.
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Itt olvass utána, többen is próbálták és elméletileg működik az S3 a DS3 bios-al, és a DS4 a DQ6 bios-al: [link]
De általában az egyszerre kiadott biosokban ugyanazok vannak javítva/frissítve (pl: DS3/F10 = S3/F8 tudásra/bug-ra)
De csak saját felelősségre próbáld ki, sose lehet tudni...
Sajnos nagyon szar a keresőmotorja az XS-nek, ha jól emlékszem a 100. lap után volt valahol -
törölt tag
válasz
Gorneck #4749 üzenetére
Huhh, azt de nem szerettem, pedig menedzser szakos vagyok!
Amit linkeltél az igéretes jószágnak tűnik!
Szerintem az lesz, amit tlac is írt: már kezdtem azt hinni, dilettáns vagyok!Mindjárt kipróbálom, úgy működik-e.
Az a helyzet, hogy mikor boot-nál azt írja ki, hogy 6x410, akkor megy 3280 MHz-en, mikor 8x410-et, akkor pedig 2460-on...elég meredek.
bim: A procit látszólag gond nélkül felismeri. Ha mégsem oldódik meg pár napon belül a probléma, kénytelen leszek BIOS-t frissíteni - az talán segít rajta. -
Gorneck
legenda
válasz
#72042496 #4748 üzenetére
Azt kéne nekem is (emberi erőforrás menedzsment), de holnap érkezik 2db ebből: [link]
Lipton rávilágított egy problémára, amire épp most más is, hogy min 90 fokkal el kell forgatnom a TT chipset coolert, mert így olyan mintha HP nélküli vmim lenne...mekkkora egy láma vok, pedig nem most kezdtem...Szal lesz mit szerelgetnem...
Vazzze a Xeon tuti nem más mint egy 6400? Annak elvileg ott kéne lennie. Szal én úgy gondolom, hogy ő maga szabályozza az eist dolgot és biosból nem lehet mahinálni? -
törölt tag
válasz
Gorneck #4721 üzenetére
Igen, eddig stabil volt.
A C1E-t engedélyeztem, de önmagában semmit sem javult a helyzet...először működött minden szépen, újraindulás után azonban visszaállt a 6-os szorzó.
Az EIST-et sehol nem találtam (pedig tegnap még ott virított előttem), valaki szánjon meg, mondja el, merre lelem, mert mindjárt hülyét kapok... -
Gorneck
legenda
Hmm, nem akartam hinni egy pillanatra a szememnek...úgy néz ki érdemes volt anno ezt a nagy tubus artic silver 5 pasztát megvenni 2k-ért. 26-27 között van a proci 29-30 helyett.
-
Lipton
őstag
válasz
Gorneck #4741 üzenetére
Igen, úgy működne a legjobban.
A lényeg elvileg az lenne, hogy a csőben a víz felforr, elpárolog, elmegy a a gőz a hűvösebb részre, ott kicsapódik és visszafolyik a a kiindulási pontra. Neked az a rész ahová folynia kéne, az magasabban van mint az a rész, ahová a hőt közvetíri. Persze a kapillárisréteg pont emiatt van a cső belső felén, hogy más pozicióban is rendesen működjön, de még így is számít a pozíció.
http://www.scythe.co.jp/images/kama/heatpipe.jpg
Igen, sima Geil Value 2x1GB kit. -
-
Lipton
őstag
válasz
Gorneck #4736 üzenetére
Megnéztem a chipsethűtődet, és szerintem ha tudod fordítsd el valamennyire, elvileg akkor lenne a legjobb ha 180 fokkal elfordítanád, de látom azt a procihűtő miatt nem lehet.
A heatpipe működési elve miatt most a lehető legrosszabbul állnak a csövek.
Az a jelenlegi adatok:
Gigabyre S3 - F8 BIOS
C2D E6400 - 8x394MHz
2x1GB DDR2-800 Geil kit, 985Mhz 5-5-5-15, 2.2V
Gigabyte 7600GT, passzívan
A memórián kívül minden alapfeszen megy. -
Lipton
őstag
válasz
Gorneck #4726 üzenetére
Mert nem kérted.
Az az igazság, hogy a PH! fórumot nem nagyon olvasom, inkább a HWSW-re járok, nem tudtam, hogy gyűjtöd ezeket az adatokat.
100%os maximumot nem tudok mondani, mert annyira még nem volt időm próbálgatni a gépet, de 3.5 gigán is bejött már a win, csak akkor se volt időm tesztelgetni.
Majd ha lesz egy végleges beállítás, akkor elküldöm az adatokat.
-----
S3-ba bele lehet sütni a DS3 BIOS-át? -
JoCc!
csendes tag
GA-965P-S3 alaplapra szeretnék beruházni. azt hallottam hogy ugyan az mint a ds3 csak kondenzátoraiban különböző, ami lényegében minimális. és az ára is megfelelő. ugyan azt kell tudni mint a ds3-ról?. tesztek. stb. D915 proci menne bele. köszi előre is .. bb
-
Lipton
őstag
Hasonló a problémám nekem is.
S3, 6400, 2x1GB Geil DDR2-800, Freezer7Pro
394-en még megy rendesen minden, 400-on meg már hibázik az orthos. Én nem foglalkoztam vele, az a pár MHz nem sokat számít, inkább a lelkem megnyutatása miatt lenne jó a kerek 400.
Egy kis plusz feszt adhatsz neki, hátha az megoldja a problémád. Annyi hátránya van csak, hogy utána a speedstep csak az órajalet fogja rendesen visszavenni, a feszültséget nem.
[Szerkesztve] -
Muréna
őstag
Hali mindenki
E6400+DS3(F10)+a-data 533+stock cooler
8*390 alap feszen stabil
8*392-n már nem stabil :S
milyen beállitásokat ajánlotok??? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám: beállítom a 8x-os szorzót a BIOS-ban, erre a lap (DS4) boot-nál azt írja ki, hogy 410x6 (3280 MHz).A CPU-Z szerint 3280 MHz-en megy a processzor.
Kikapcsolom a gépet, a következő boot-nál már 410x8-at ír, viszont 6x-os szorzón működik a CPU!Akármit csinálok vele, mindig visszáll erre!
Ez másnál is előfordult már? (Minden szükséges adat megtalálható Gorneck23 táblázatában.) -
válasz
Gorneck #4707 üzenetére
gondoltam hogy ezt fogod mondani
akartam is vónak írni hogy az NB nekem 490-en is 32°C /idle/
aztán most megnéztem 450-en /az ügyesebbik ujjamat odatettem/ s meglepően érzékeltem hogy a szobába is eltudnám készíteni a tojásrántottát
gebasz meleg a kicsike/
/, vissza is vettem alapra a cuccot
most már nem csodálom hogy nem akarta hogy tovább küldjem
a ventis dolgot meg megnézem ha lesz egy kis felesleges türelmem
még szerencse hogy raktak a lapba ''NB'' szenzort
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Ha már adapterekről volt szó anno...ezzel [link] se próbálkozott senki?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kuponkunyeráló
- ASUS routerek
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Google Chrome
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI +Intel Core i7-12700K 3.6GHz cserélném amd-re
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest