Aktív témák
-
Fori23
őstag
Annyit megy mint a P5BD, azt megnéztem ugyanazokkal a beállításokkal. A feszeket próbálgatom most, picit máshol lesz mint előzőleg
Már volt egy CMOS-resetem. A ClockGen nem tökéletes. Restartolt, és a post-nál valami f@szságot mutatott a CPU-ra. Csak a reset segített
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4491 üzenetére
Mi nem? Proci terheltségről volt szó...10-16%-ról amit kétlek, hogy megérezne egy 2.4-2.8on muzsikáló core2.
germanh: Nekem audigy-vel sem volt semmi változás. Egyszer akadt a BF2 vagyis kétszer...
1. 512 rammal.
2. Nem épp a legjobb drivert használtam hozzá vga szinten.
Hang miatt sose akadt csak szebbek lettek a hangok audigy2-vel.
[Szerkesztve] -
germanh
senior tag
válasz
Stalker-2572 #4491 üzenetére
hát szerintem sem, vagy az már tudna hardveres gyorsítást?! nem hiszem...
viszont egy audigy-val már... -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4489 üzenetére
Pff...ez most hogy jön ide?
-
válasz
Gorneck #4478 üzenetére
persze ezt tudom, hogy kb. 1 nap kéne hagyni de annyit úgyse fogok
húúú megnem mondom neked de szerintem igen, megnéztem de sajnos nem mertnék mérget venni hogy 1.9 Volt e de 2.0-nál tuti nem több
bim: talán majd holnap megnézegetem hogy 5-5-5-15-ön mennyit bírna
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
detroitrw #4473 üzenetére
Már írtam...de az oldalam tökéletes útmutató...
Vhogy így...450-től...
mch +0,1v (sztem itt sok függ a ramtól és procitól, hogy kell több 480 környékén kell)
cpu 1.4v (Ez nem biztos, hogy kell, de ezen nem múljon)
mem +0.3v (2.1et fog kapni)
5-5-5-12-Auto. vagy 5-5-5-15-Auto.
Amúgy kis teszteled rendesen?
EPP-t sztem nem. -
bim
veterán
válasz
detroitrw #4473 üzenetére
mit mondjak.
nekem az 1000-is jó lenne csupa5-ben.
szerintem inkább 1/1-ben huzd alacsony időzitéssel.
majd jönnek a guruk és elmondják hogy meddig érdemes mennyivel mert ha tul alacsony időzitést állitasz be magas frekin akkor a lap nem fog többet elindulni esetleg.
talán robinak volt ilyen esete.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
1200 szerintem nem fog összejönni
próbáltam tolni neki +0.3V-t meg 6-os időzítés de elindulás elött mindig újraindult a gép
esetleg hogy próbáljam meg?
ill. a lap támogatja az EPP-t? vagy azt csak a nvidia 590 tól felfele lévő lapok tudják?
ill. a High Speed DRAM DLL Settings micsoda mire jó?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
detroitrw #4467 üzenetére
Én nem a terhelésről beszéltem hanem a 380 mellett 2.1v-ról 400 felett meg 1.9v...érted? Cpu meg természetes.
Akkor meg toljad neki...eddig elég jól teljesít ram...bár ahogy más úgy én is az alacsonyabb időzítésekre vagyunk kíváncsiak és az ehhez követelt feszre...bár igazából 2*1gb-ra pályázik már a ''nép'', az meg tuti másképp fog menni... -
-
Gorneck
legenda
válasz
detroitrw #4465 üzenetére
Mármint a biosba állítottál 1.3at?
Ezt hívják dropp-nak...mármint a feszültség ingadozást alapon és terhelve...
Sztem jó lenne fix értékekkel dolgoznál már végre...így, hogy ugrál a ram fesz ki tudja valójában hol és milyen feszen stabil a cucc. Szal, 5-5-5-12-auto; 2.0v; 1.325v. -
válasz
Gorneck #4464 üzenetére
400-on nem állítottam de 450-től már 1.3-al indult el csak, s terhelésnél azt mondja neki elég az alap s visszaáll 1.264-re
s ugyan ez volt a ram-al is de ott nem nyultam a V-thoz aztán az is visszaesett alapra 400 fölött /350-nél 2.1-et kért magának 400-tól meg elég neki az 1.9V/ persze mindezt auto-n
az ilyen EIST meg VT meg egyéb dolgokat még nem kapcsoltam ki /ha ez számítana/ -
Gorneck
legenda
válasz
detroitrw #4463 üzenetére
Az zavart meg, hogy szinkronba ment a ramod akkor is a proci-val vagyis fsb-vel így nem értettem mit is akarsz azzal a képpel...most se!
Elviekben úgy van, hogy fsb emelés esetén auton adagolja a feszt...mondjuk aszhem ez lett is tán javítva...nem emléxem. Amint állítottál fix feszt minden ok lett. Emlékeim nem csalnak, akkor te is fixre lőtted a cpu feszt?!
Egyébként egy egészséges beállítás nem ártana a ramnak...nem lesz semmi baja.
[Szerkesztve] -
-
denes242
aktív tag
válasz
Gorneck #4399 üzenetére
miert, a gigabyte lapokban 400 fsb felett nem esik vissza a savszelesseg? (mint ismert a c2-es p965 asus lapokban mar nincs ilyen gond, de a korabbiakban igen)
amugy matej: cpu-z -ben van valami motherboard vagy chipset ful (nem emlekszem pontosan es nem windows fut most (se)), es ahol irja, hogy milyen chipset (p965) ott elvileg valahol egy steppinget is ir, es ha az c2 akkor gondolom rev 2-es a lap. -
Whynot?
aktív tag
köszi a segítségeteket! Megvan a disk, holnap reggel ha hazaérek éjszakásból, megpróbálom gatyábarázni a gépet.
-
Whynot?
aktív tag
válasz
Robi_73 #4434 üzenetére
CMOS clear megvolt. De mindjárt mondom mit csináltam. Az alaplap könyve azt írja, hogy áramtalanítsak, vegyem le az alaplapról a táp kábelt, vegyem ki az elemet és a 2 fém pöcköt zárjam össze egy fém tárggyal. Összeraktam és semmi. ezek után kb 10 percig volt az elem kivéve, de szintén semmi eredménye.
Köszi a BIOS linkeket!
Jah, még valami, ez egy exe fájl. Ezt ugye hiába írom ki floppyra. Ez valamilyen önkitömörítő állomány? Mert indítani nem mertem a céges gépen. -
Whynot?
aktív tag
srácok, a melóhelyi proxy nem enged a giga honlapjára. Valaki legyen olyan jó hozzám, hogy felteszi valahová a GA-965P-S3 BIOS-át? Máshogyan sajnos nem tudom megszerezni.
-
Robi_73
őstag
válasz
Whynot? #4426 üzenetére
Próbáld meg a floppyt! Áramtalanítsd a lapod legalább 15 percre és úgy próbáld. A tápot húzd le a lapról, és vedd ki az elemet is.Ha nem megy, akkor bekapcsolás után nyomd folyamatosan a reset gombot és az insert billentyűt. Ha így sem megy, akkor ha bekapcsolod a gépet, akkor csinálj bios resetett. A floppy minden esteben kell!
-
Csapek
csendes tag
Ha vissza akarok rakni egy régebbi BIOS-t, azt csináljam úgy h egyszerűen az @BIOSban a régebbi verziót töltöm be?
-
Whynot?
aktív tag
Húúúha, kezdek aggódni. olvastam pár esetet külföldi fórumokban, ahol nem lehetett helyrehozni, mert nem látta a lap a flopit sem. azt is próbálták, hogy másik vinyó gyökérbe tették a biost és azt be a gépbe és akkor sem.
-
tlac
nagyúr
válasz
Whynot? #4422 üzenetére
szerk:
igen, szerezz egyet valahonnan
lehet, ha a vinyóra felmásolod pl. az 1. partíció gyökerébe, akkor ez is működne, de szerintem csak fat-ot támogat a bios (tehát ha van vmi régi vinyód, akkor lehet ezzel is próbálkozni)
ez akkor kell, ha csak újraindulgatna, vagy ha ez nem válik be:
[link]
[Szerkesztve] -
Whynot?
aktív tag
S3-as lapom va. Az @BIOS-os frissítés alatt lefagytam. Újraindítás után nem bootol, ez az üzenet van:
Scanning BIOS image in hard drive. Egy rövid ideig keres, majd nem örténik semmi. CMOS clear sem segített. Ugye nem dobós az alaplap? -
-
-
gelbelex
őstag
válasz
Gorneck #4354 üzenetére
Az NB környékét vettem célba egy kis légárammal...eredménytelen maradt a próbálkozásom.
Hát, nem értem.
A gyári NB-bordát (DS3, rev1) igen forrónak találván (sütött) belógattam egy 8-centis ventit a házba, mely a videokártya fölött fúj merőlegesen a bordára. A borda már nem süt, bár még mindig igen meleg, de az alaplapi hőmérséklet - Everesttel mérve - kábé 2-3 fokkal (41-42-ről ~39-re) lett alacsonyabb.
Eszerint a hőmérő valóban nincs a borda alatt, de nem lehet túl messze, és inkább a videoPCIE-slot vonala felett lehet... -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #4400 üzenetére
Találtam grafikon itt a ph-n mekkora terhelést jelnet: [link] Ki lehetmérni: adott játék alatt áltag fps számot majd letiltom bios-ból és megnézem üresen mennyit fps-t produkál aztán SB-vel is. Igaz játéktól is függ (mint a tesztből is látszik) a terhelés mértéke. Bár nem tudom mikor lesz rá időm, mostanság tuti nem.
Aktív témák
- Asrock H110M-DVS / INTEL I5 6500/8 GB ( DDR4 ) + GF GT 630
- ASRock H61M-VS LGA 1155 alaplap
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest